black death έγραψε:anekfrastos έγραψε:
Κι εσύ πιάνεις τους κορυφαίους, το "1%" που γράφω.
Αυτοί είναι σπέσιαλ περιπτώσεις. Έχουν τα "αφρικανικά" χαρακτηριστικά (τεχνική, ταχύτητα, δύναμη) σε υπερθετικό βαθμό αλλά και το "μυαλό" και την πειθαρχία να δουλέψουν σκληρά και να "ρίξουν" του ατομικό τους στοιχείο στο ομαδικό.
Κάθε γειτονιά της Ευρώπης έχει και 2-3 "Πίου", αμαφούληδες κλπ. Χιλιάδες αφρικανοί παίζουν στην Ευρώπη κι εμείς κοιτάμε το Ντρογκμπά, τον Σισέ και τον Ετό; Αν ναι, τότε εννοείται ΟΚ. Και με τον Μποκάνι ακόμα εγώ θα πανηγύριζα.
Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, οι αφρικανικές εθνικές θα σάρωναν στα μουντιάλ. Αλλά βλέπεις ομάδες με άπειρο "ταλέντο" (π.χ. Νιγηρία, Καμερούν) τελικά να κάνουν μια τρύπα στο νερό.
Δεν διαφωνώ απαραίτητα μαζί σου, απλά σου λέω ότι αυτό που έγραψες είναι πολύ γενικό.
Η πλειοψηφία των φορ του πλανήτη δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ, είτε αυτοί είναι Αφρικανοί, είτε Ολλανδοί.
Στην τελική ο τελευταίος αφρικανός φορ που είχαμε (Μπακαγιόκο), μια χαρά την έκανε τη δουλειά του.
Δεν είπαμε να κάνουμε 11άδα αφρικανών. Έτσι ναι, έχεις πρόβλημα γιατί δεν κάνουν χωριό μαζί, αλλά και αυτό το άπειρο ταλέντο είναι μύθος. Σε σχέση με Ισπανία, Γερμανία πχ, ή ακόμα και μια Χιλή, δεν συγκρίνονται σε ταλέντο. Ξέρεις ότι η μπάλα δεν είναι μόνο αθλητικά προσόντα και τεχνική.
ε όταν γράφω για "ταλέντο" στην τεχνική και στα αθλητικά προσόντα αναφέρομαι, νομίζω ήμουν αρκετά σαφής
Επίσης αναφέρομαι συγκεκριμένα στις θέσεις της επίθεσης.
η νοοτροπία και η πειθαρχία είναι στοιχεία που έχουν οι παίκτες στα πιο "τεχνοκρατικά" πρωταθλήματα, εκεί που τα εκατομμύρια που πέφτουν περιμένουν να τα πάρουν πίσω στο γήπεδο, όχι στο αεροδρόμιο ή στα φόρουμ
ο σικαμπάλα, ο σαμπρι και ο ελ ζαρ είχαν εκατο κιλά παραπάνω τεχνική, ταχύτητα και ατομική ενέργεια από το μπίρχοφ, τον κλόζε, τον Κόλερ κλπ. αλλά τους μεν ψάξε να τους βρεις και τους δε κοίτα τους με τα κυάλια. Ακόμα και τον Μίλερ της Μπαγερν (τεράστιος), ποτέ δε θα τον δεις να προσπαθεί να ντριμπλάρει 3 παίκτες. Ο Φαν Νιστελροι και ο Φαν Μπάστεν επίσης τρομεροί εκτελεστές αλλά δεν τους θυμάσαι για τις ντρίμπλες και τα τακουνάκια.
Είναι βασικά θέμα νοοτροπίας και ψυχοσύνθεσης. Ακόμα και στους Έλληνες ποδοσφαιριστές μπορείς να βρεις παίκτες με περισσότερο επαγγελματισμό από το 90% των αφρικανών (αλλά πολύ λιγότερο ταλέντο).
Για το ροντρίγκεζ ας πούμε εμένα με τρόμαξε η συνέντευξη του προπονητή του στην εθνική
http://www.paok24.com/gkari-rontrigkez/ ... i-tou-paok
Ο Νάνι (στο επίπεδο που παίζει) είναι ένας απίστευτος τσαπατσούλης και χασογκόλης. Φοβερή τεχνική και ταχύτητα αλλά ζουμί ελάχιστο. Γι αυτό από τα 27 του άρχισε την κάτω βόλτα, αντί να μπει στη φάση που θα παίξει τη μπάλα της ζωής του και στα πιο παραγωγικά του χρόνια.
(προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δε λέω ότι θα με χαλούσε ο Νάνι, αλλά ο Ροντρίγκεζ προφανώς δεν είναι...Νάνι)