Igor Tudor
Re: Igor Tudor
Ο τουντορας ηταν απαραδεκτος στη φαση με μυστακιδη και οτι εκανε ξεφευγει απο τα ορια της επιβολης πειθαρχειας. Το οτι ο μυστακιδης δεν ειναι ο τυπος που θα εγραφε η θα κοντραρε τον προπονητη φανηκε και στο βιντεο που πηγε να δικαιολογηθει αλλα μολις ειδε οτι ο αλλος ειχε φορτωσει εσκυψε το κεφαλι και πηγε αποδυτηρια. Αποκλειεται λοιπον να εγραψε τον προπονητη και να πηγε στην αμυνα οπως λενε μερικοι. Ο τουντορ θα μπορουσε να του φωναξει η να του τα ψαλλει για την επιλογη μεσα στα αποδυτηρια αν και για μενα ακομη κι αυτο θα ηταν λαθος γιατι το σουτ ειναι παντα μια επιλογη για εναν παικτη μεσα στην μεγαλη περιοχη. Ο σεβασμος δεν κερδιζεται ετσι εκτος αν δε θελει σεβασμο και θελει φοβο αλλα με φοβο δεν πας μακρια σε κανεναν τομεα. Ας ελπισουμε οτι θα μπορεσει να κοντρολαρει το θυμο του γιατι τον βλεπω να χανει τα αποδυτηρια. Επισης ειμαι σιγουρος οτι αυτη η συμπεριφορα δε θα αρεσε καθολου και στον αρνεσεν, οχι οτι θα το μαθουμε και ποτε βεβαια. Παντως κριμα γιατι σε ολα τα αλλα μου αρεσει πολυ σαν προπονητης.
Sent from my iPad using Tapatalk
Ευτυχώς δεν γνώρισα ποτέ προπονητή που να μην αντιδρά με μπινελίκια σε μία βλακεία μου σε φιλικό.
Αυτο ειναι πρόβλημα!παιδια ειναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ο οδηγός του οχήματος ας μη του δημιουργούμε παρεμβολές ..ετσι επιβάλλεται η πειθαρχία ..η φάση μου φάνηκε δουλεμένη ..αν την έσπαγε είχαν γινει οι κινήσεις !ο προπονητής θελει και πρεπει να βλέπει δουλεμένες και οργανωμένες προσπάθειες στο χορτάρι ..επισης δεν υπαρχει σύγκριση γιατί σ αυτόν οχι στον άλλο ..καθε περίπτωση ειναι διαφορετική και καθε παίκτης χρειάζεται σε διαφορετικά επίπεδα βελτίωση ..
- mariotsaggal91
Επειδή ώρες ώρες και εμεις διυλίζουμε τον κωνώπα θα πω το εξης.... Επειδή τυχαίνει να ειμαι και εγω προπονητής σε αλλο άθλημα βέβαια αλλα η λογική δεν αλλάζει.
Στην αρχή, οταν ειδα το σκηνικό μου κακοφάνηκε ως υπερβολικό. Ξανα βλέποντας τη φαση κατάλαβα οτι η φαση ειναι τακτικά δουλεμένη και το τελείωμα την κατέστρεψε. Δηλαδη το λαθος ειναι τακτικό, δεν ειναι απλα ενα κακο τεχνικά τελείωμα. Και στα τακτικά λάθη ναι, οφείλει να ειναι αμείλικτος ο προπονητής γιατι φιλικό δεν παίζουμε για να εξασκήσεις το ποσο ωραια και απο ποσο μακρια μπορείς να βάλεις γκολ, αλλα η ομαδα να κινείται αυτοματοποιημένα στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα να βγαίνουν και καλές ενέργειες. Οταν επι ενα μήνα λες στους αθλητές σου, οποίος βρίσκεται εκει θα τη σπάει στο μπακ και ο Μυστακίδης κανει σουτ, μπει δε μπει (που πιθανότατα δε θα μπει γιατι ειςαι ο Μυστακίδης) ΠΡΕΠΕΙ να τον μπινελίκωσεις. Αν δεν το κανεις, οποίος συμπαιχτης του βρεθεί στην ίδια θέση πάλι σουτ θα κανει. Και παει περίπατο η τακτική και ο μήνας που ξόδεψες για να φτάνει η φαση μεχρι εκει, γεια σας, φιλακια. Αν ενα μήνα του λες σπαστην δίπλα και αυτος στο φιλικό κανει σουτ, αυτο οχι μονο ειναι για μπινελίκι, αλλα και για να κανει μόνος του 2 ώρες προπονηση στα σπασίματα.
Η τακτική ειναι πειθαρχία νοητική πάνω απο ολα. Ειναι βίωμα, ειναι μηχανισμός που σε βοηθά και δε εξοικειώνει με τη γρήγορη λήψη αποφάσεων πάνω στη φαση, ΞΕΡΕΙΣ τι να κανεις τη μπαλα, σου εχει πει ο προπονητής τι θα την κανεις, δεν θα σκεφτείς εσυ. (Τουλάχιστον σε αυτα τα επίπεδα και αυτοι οι παιχτες). Οσο πιο πολυ εξοικειωθείς με τη γρήγορη λήψη σωστών αποφάσεων και ενεργειών, τοσο πιο αυτόματα λειτουργεί η ομαδα και οχι νε 7 επαφές ο καθένας. Και να σας πω κατι, ενα κακο σουτ, μια κακή πασα, μια ολόκληρη κακή μερα δικαιολογείται. Η τακτική ειναι θεμα συγκέντρωσης που δεν δικαιολογείται λαθος. Αυτα για οσους θεώρησαν υπερβολικό τον τουντορ.
Στην αρχή, οταν ειδα το σκηνικό μου κακοφάνηκε ως υπερβολικό. Ξανα βλέποντας τη φαση κατάλαβα οτι η φαση ειναι τακτικά δουλεμένη και το τελείωμα την κατέστρεψε. Δηλαδη το λαθος ειναι τακτικό, δεν ειναι απλα ενα κακο τεχνικά τελείωμα. Και στα τακτικά λάθη ναι, οφείλει να ειναι αμείλικτος ο προπονητής γιατι φιλικό δεν παίζουμε για να εξασκήσεις το ποσο ωραια και απο ποσο μακρια μπορείς να βάλεις γκολ, αλλα η ομαδα να κινείται αυτοματοποιημένα στον αγωνιστικό χώρο και ταυτόχρονα να βγαίνουν και καλές ενέργειες. Οταν επι ενα μήνα λες στους αθλητές σου, οποίος βρίσκεται εκει θα τη σπάει στο μπακ και ο Μυστακίδης κανει σουτ, μπει δε μπει (που πιθανότατα δε θα μπει γιατι ειςαι ο Μυστακίδης) ΠΡΕΠΕΙ να τον μπινελίκωσεις. Αν δεν το κανεις, οποίος συμπαιχτης του βρεθεί στην ίδια θέση πάλι σουτ θα κανει. Και παει περίπατο η τακτική και ο μήνας που ξόδεψες για να φτάνει η φαση μεχρι εκει, γεια σας, φιλακια. Αν ενα μήνα του λες σπαστην δίπλα και αυτος στο φιλικό κανει σουτ, αυτο οχι μονο ειναι για μπινελίκι, αλλα και για να κανει μόνος του 2 ώρες προπονηση στα σπασίματα.
Η τακτική ειναι πειθαρχία νοητική πάνω απο ολα. Ειναι βίωμα, ειναι μηχανισμός που σε βοηθά και δε εξοικειώνει με τη γρήγορη λήψη αποφάσεων πάνω στη φαση, ΞΕΡΕΙΣ τι να κανεις τη μπαλα, σου εχει πει ο προπονητής τι θα την κανεις, δεν θα σκεφτείς εσυ. (Τουλάχιστον σε αυτα τα επίπεδα και αυτοι οι παιχτες). Οσο πιο πολυ εξοικειωθείς με τη γρήγορη λήψη σωστών αποφάσεων και ενεργειών, τοσο πιο αυτόματα λειτουργεί η ομαδα και οχι νε 7 επαφές ο καθένας. Και να σας πω κατι, ενα κακο σουτ, μια κακή πασα, μια ολόκληρη κακή μερα δικαιολογείται. Η τακτική ειναι θεμα συγκέντρωσης που δεν δικαιολογείται λαθος. Αυτα για οσους θεώρησαν υπερβολικό τον τουντορ.
Χαίρομαι να διαβάζω αυτές τις παρατηρήσεις σου αδερφέ.desperando έγραψε:καλως ή κακως η αγωνιστικη πειθαρχια ετσι επιβαλεται.
δεν μπορει το χ παιδακι για 45 λεπτα που παιζει να παιζει για την παρτη του και ενας προπονητης πιστεψτε με το βλεπει πολυ καλα αυτο.
η συμπεριφορα αυτη του τουντορ προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ και θα μου αρεζε ακομα περισσοτερο αν εμπαινε πχ το σουτ και παλι του ελεγε ...αουτ γκοου αουτ.
γιατι δεν ειναι ενα ακουσιο λαθος οπως πχ του τζαβελλα που σε μια φαση πηγε να δωσει πασα στα 5 μετρα και την εστειλε στα περιστερια,ειναι λαθος νοοτροπιας γιατι καποιοι παικτες εχουν την λανθασμενη αντιληψη οτι αν κανουν κατι εξεζητημενο και ΄΄πιασει΄΄ θα ανεβουν στα ματια του προπονητη...λαθος και πολυ μαλιστα. οι προπονητες θελουν να βλεπουν την σωστη αποφαση και ας μην εχει εκτελεστει σωστα.
...
Όσον αφορά στην δημόσια έκρηξη του Tudor, την δικαιολογώ και την προσυπογράφω.
Όταν το κάθε παικτάκι σου ΔΗΜΟΣΙΑ αποπειράται – εκεμμένα ή μη, δεν έχει σημασία – να σε υποτιμήσει, αγνοώντας σε και πηγαίνοντας χαλαρά στην άμυνα ενώ εσύ ορύεσαι, τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ να τον επαναφέρεις στην τάξη, για να καταλάβει πώς έχουν τα πράγματα. Για να γίνω πιο σαφής, αν ο Μυστακίδης δεν έβγαινε έξω ούτε μετά τις φωνές του προπονητή του και προσποιούταν τον Γερμανό, πιστεύω πως ο Τούντορ θα έπρεπε να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να διακόψει το φιλικό και να τον σύρει από τον σβέρκο ως τον πάγκο.
Και μη νομίζετε πως είναι τόσο φανταστικό το περιγραφέν σκηνικό. Μάλιστα, έχει γίνει ένα παρόμοιο κάποτε σε φιλικό αγώνα κάποιου τμήματος του ΠΑΟΚ από Έλληνα μεν, αλλά πολύ ικανό και έξυπνο προπονητή.
Σιγα ρε παιδια σε λιγο θα πειτε οτι επρεπε να τον σταυρωσει και δημοσια. Αν πιστευει οτι εκανε τακτικο λαθος μπορουσε μια χαρα να του τα πει στα αποδυτηρια γιατι να τον ρεζιλεψει μπροστα σε ολο τον κοσμο; Τελος παντων δε θα κολλησουμε σ αυτο το περιστατικο απλα για μενα εβγαλε καποια στοιχεια του χαρακτηρα του τουντορ που μπορει να δημιουργησουν προβληματα στο μελλον αλλα μπορει και οχι ο χρονος θα δειξει.
Νομίζω ότι το πήγες στο άλλο άκρο.mrpink έγραψε:@ Φοινικας
Ειτε αποδυτηρια ειτε γηπεδο ειτε οπουδηποτε ο προπονητης ειναι προπονητης κι ο παικτης παικτης. Κι ο προπονητης επιβαλλει πειθαρχια κι ο παικτης πειθαρχει. Κι αν ο παικτης δεν πειθαρχησει, ο προπονητης τον κανει ο,τι θελει. Τον βαζει φωτια και τον καιει, αν θεωρει πως αυτο ειναι καλο στην ομαδα.
Αν λοιπον ο σερ Αλεξ ειναι βλαχομαγκας, τοτε βλαχομαγκες χρειαζομαστε. Αντε, γιατι πηξαμε με τους πολιτισμους, και με το ανεχομαστε μακακισμενες συμπεριφορες συνεχεια. Δεν μας φτανανε ολα τα προβληματα της καθημερινοτητας, εχουμε και τις απειθαρχιες της καθε ντιβας της χουτσας που την ειδε Μαραντονα.
Δεν νομίζω να την είδε κανένας Μαραντόνα (ειδικά ο Μυστακίδης) κι όσοι δημιουργούσαν προβλήματα με την απειθαρχία τους είναι για να φεύγουν.
Ο προπονητής είναι προπονητής και ο παίχτης παίχτης αλλά όλοι έχουν κάποια όρια.
Κι ο Φέργκιουσον μην ξεχνάς ότι είναι ο ποδοσφαιρικός ''πατέρας'' του Μπέκαμ, και το ότι το έκανε στα αποδυτήρια
κι όχι εν ώρα αγώνα είναι η διαφορά. Στα αποδυτήρια έχουν γίνει χειρότερα αλλά μένουν εκεί.
Δε λέω να μην τον σκίσει, αλλά να τον σκίσει όταν πρέπει κι εκεί που πρέπει.
Αυτό είναι όλο.
- aisiodoksos
Ιγκορ προχωρα! Η αντιδραση του δειχνει το ποσο τελειομανης ειναι! Προσωπικα χαρηκα που τον εβγαλε και με αυτο τον τροπο του τραβηξε το αυτι! Ο παικτης αν ειναι προσγειωμενος θα παιξει μπαλα στον ΠΑΟΚ... και επειδη ξερει οτι ο Τουντορας τον πιστευει καλα θα κανει να τον ακουει!
Ακομα καλοκαιρι και ηδη αρχισαν μουρμουρες για τη σταση του προπονητη επειτα απο μια κατσαδα σε ποδοσφαιριστη.
Αληθεια τι θα κανουμε οταν αρχισουν τα ασχημα αποτελεσματα?Να δω τον Αρνεσεν να προσπαθει να αλληλεπιδρασει με τους αγανακτισμενους οπαδους εξω απο την Τουμπα μετα απο χαμενο ματς , αναμεσα απο ιπταμενα καλαμποκια.
Ο Ιγκορ βαλκανιος ειναι τα εχει ζησει.Ο αλλος ο Δανος τεχνοκράτης εχω απορια πως θα το διαχειριστεί.
Παντως υπερβολικη κουβεντα και διόγκωση του συμβαντος.
Χρονια πολλα σε ολους
Αληθεια τι θα κανουμε οταν αρχισουν τα ασχημα αποτελεσματα?Να δω τον Αρνεσεν να προσπαθει να αλληλεπιδρασει με τους αγανακτισμενους οπαδους εξω απο την Τουμπα μετα απο χαμενο ματς , αναμεσα απο ιπταμενα καλαμποκια.
Ο Ιγκορ βαλκανιος ειναι τα εχει ζησει.Ο αλλος ο Δανος τεχνοκράτης εχω απορια πως θα το διαχειριστεί.
Παντως υπερβολικη κουβεντα και διόγκωση του συμβαντος.
Χρονια πολλα σε ολους
Για μένα ο τουντορ καλό είναι να το κάνει και σε κανονικό αγώνα. Έλεος με τους ατομιστες.
Θυμάμαι πέρυσι με παρόμοια μαλακία δεν έγινε το 2-1 με τον βαζελο και έγινε μετά από λίγο το 1-2.
Έλεος με τα τραβηγμένα κάθε παίχτη. Στην τελική αυτά ας τα κάνουν όταν έχουν καθαρίσει τα ματς.
Μόνο ένας είχε δικαίωμα να τα κάνει όταν η μπάλα έκαιγε αλλά ήξερες πως υπήρχαν πιθανότητες να πάει πλεχτό η μπάλα.
Θυμάμαι πέρυσι με παρόμοια μαλακία δεν έγινε το 2-1 με τον βαζελο και έγινε μετά από λίγο το 1-2.
Έλεος με τα τραβηγμένα κάθε παίχτη. Στην τελική αυτά ας τα κάνουν όταν έχουν καθαρίσει τα ματς.
Μόνο ένας είχε δικαίωμα να τα κάνει όταν η μπάλα έκαιγε αλλά ήξερες πως υπήρχαν πιθανότητες να πάει πλεχτό η μπάλα.
Ορμώμενος απο την αναφορά του φίλου, θυμάμαι οτι ο ΜΟΝΟΣ παίχτης που σε δύσκολη φάση πήρε τη μπάλα και τσίριζα : "ΠΑΣΤΕΛΩΣΕ ΤΟ" ήταν ο Βιερίνια, στη νίκη με ΑΕΚ 2-1 πριν πέντε (; ) χρόνια.
Όπου ήμουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα το καρφώσει (όπως και όλοι μας άλλωστε).
ΥΓ. Τώρα που το θυμήθηκα μου γυρίσαν τα μυαλά μ αυτή τη κωλοομάδα που μια ζωή μας παίρνει αποτελέσματα χωρίς λόγο. Εκείνο το βράδυ ωρυόμουν ακόμα και μετά τη νίκη!
ΥΓ2. Οφ τόπικ το ξέρω, αλλά σάλταρα τώρα :
Βιντεο σε Loop, τέρμα ηχεία, παραλήρημα στην 4.
[youtube]34lyxmzm0-Q[/youtube]
Όπου ήμουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι θα το καρφώσει (όπως και όλοι μας άλλωστε).
ΥΓ. Τώρα που το θυμήθηκα μου γυρίσαν τα μυαλά μ αυτή τη κωλοομάδα που μια ζωή μας παίρνει αποτελέσματα χωρίς λόγο. Εκείνο το βράδυ ωρυόμουν ακόμα και μετά τη νίκη!
ΥΓ2. Οφ τόπικ το ξέρω, αλλά σάλταρα τώρα :
Βιντεο σε Loop, τέρμα ηχεία, παραλήρημα στην 4.
[youtube]34lyxmzm0-Q[/youtube]
Αν ο ΜΑκ παιξει περίφ φορ δε βλεπω το λογο ακομα και με απουσία Τζαβέλα να παμε σε τετράδα ...
Βεβαια δεν ξερω την τριάδα πως να τη βαλει ίσως βιτορ αρ
Βεβαια δεν ξερω την τριάδα πως να τη βαλει ίσως βιτορ αρ
- SePuLtUrA_4_
Αυτα συμβαινουν σε ολα τα αθληματα. Οταν πιστευεις εναν νεαρο παιχτη πρωτα του τραβας τα λουρια και μετα ασχολεισαι με την τεχνικη του η οτιδηποτε αλλο. Πολυ καλα επραξε ο τουντορ. Αν ο μυστακιδης ειναι εξυπνος και εχει ποδοσφαιρικο εγωισμό θα τον ευγνωμονει τον τουντορα σε λιγα χρονια. Τωρα αν την δει αλλιως και ειναι στα @@ του τοτε μονο σε κανα χωριο τον βλεπω να κανει καριερα. Ελπιζω να ειναι εξυπνος και μαγκας και να ξεφτιλίσει τον κοουτς μεσα στις 4 γραμμες!!!