mrpink έγραψε:Οκ, ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε. Διοτι εγω θεωρω πως την τελευταια εικοσαετια ειχαμε δυο φορες ομαδα ικανη να χτυπησει τιτλο, αλλα δεν μας αφησαν καμια απ τις δυο φορες.
Επισης, δεν ειμαστε μονο εμεις. Τα τελευταια εικοσι χρονια ο γαβρος πηρε δεκα επτα πρωταθληματα. Εστω οτι εμεις ειμαστε οι κακοι του παραμυθιου, που γκρινιαζουμε χωρις λογο. Οι αλλες ομαδες? Η κουλα δεν ειχε φτιαξει ομαδες για τιτλο? Η ζελα του συγχωρεμενου του Κυραστα? Ακομα κι ο ρουλης ισως δικαιουνταν μια καλυτερη τυχη, εστω στο κυπελλο.
Επειδη θυμαμαι τον γαβρο να ερχεται στην Τουμπα, και να κερδιζει με τρια πεναλτι απο τη σεντρα, ηταν μεγαλη παραχωρηση να πω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση, και με βγαινει πολυ δυσκολα. Αλλα, για να κλεισω με τα οφφ-τοπικ, ουτε εμεις θα ειχαμε τοσο μεγαλα οικονομικα προβληματα, αν ειχαμε παρει εναν τιτλο επι Μπαγεβιτς, ουτε η κουλα, αν ειχε παρει το πρωταθλημα στην υποθεση Βαλνερ, ουτε οι αλλες ομαδες, αν μοιραζοταν η πιτα οχι απαραιτητα δικαια, αλλα εστω οχι τοσο ξεδιαντροπα αδικα.
Οπως τα λες
Αδερφια,ποτε δεν ισχυρισθηκα οτι οσους τιτλους δεν επαιρνε ο γαυρος,θα τους επαιρνε ο ΠΑΟΚ.Και ο βαζελος και η ΑΕΚ θα μπορουσαν να παρουν τιτλους,καθως ακομα και αυτοι ειχαν ομαδες δυνατες για να σηκωσουν κουπες.Ωστοσο οσο υπαρχει αυτο το κατεστημενο,δεν προκειται να παρεις πρωταθλημα οσο καλυτερη ομαδα και να χεις.
Δεν ειναι ομως μονο το θεμα των πραταθληματων που κλαπηκαν,αλλα και αυτων των οποιων "δικαιως" κατεκτησε ο γαυρος με τα λεφτα(χορηγιες,λεφτα τσουλου) των κλεμμενων πρωταθληματων
Αν π.χ εγω ειμαι μαφιοζος που βγαζω λεφτα με εκβιασμους,πουτανες και νονους της νυχτας και μετα ανοιξω με τα λεφτα αυτα, μια αλυσιδα σουπερ μαρκετ η οποια δουλευει νομιμα,ειναι ηθικα σωστο να μου ανηκουν τα σουπερ μαρκετ? Τα κερδη τα οποια θα μου επιφερουν τα σουπερ μαρκετ θα τα αξιζω?Μηπως επισκιαζονται απ'τον τροπο που εβγαλα τα λεφτα για να τα ανοιξω? Οπως βλεπεται το θεμα δεν ειναι τοσο ρηχο οσο το παρουσιαζετε.....
Συμφωνω οτι πολλοι ανα τα χρονια στον ΠΑΟΚ εκμεταλευτηκαν την καραμελα της διαιτησιας για αποποιηση ευθυνων(παιχτες,δοιηκουντες ακομα και οπαδοι) και αυτο ηταν το μεγαλυτερο προβλημα που μας δημιουργησε η εκαστοτε παραγκα σαν λαο αλλα και σαν ομαδα
Θα μου πειτε δε φταει ο ΠΑΟΚ? Σαφως φταει,ωστοσο ακομα και αυτοι που μονοπωλουν τα πρωταθληματα τοσα χρονια εχουν εσωτερικα προβληματα,ποσο μαλλον μια ομαδα που εχει να παρει πρωταθλημα 30 χρονια.Το να σου λενε γινε ΤΕΛΕΙΟΣ για να μιλησεις και να βρεις το δικιο σου,ειναι θρασος καθως καμια ομαδα δε θα γινει ποτε τελεια.
Η ουσια ειναι να εχουμε το μυαλο και το πνευμα να καταλαβαινουμε να διαχωριζουμε το ποτε φταιμε εμεις και ποτε φταινε οι αλλοι.
Και η αληθεια ειναι οτι τον εαυτο σου μπορεις να το βελτιωσεις μερα με την μερα και ευχομαι πραγματικα να αγγιξει η ομαδα την τελειοτητα,διοτι αυτο εξαρταται ΚΑΘΑΡΑ απο εμας....
Ωστοσο το πως θα σε σφυριξει η διαιτησια η το πως θα σου φερθουν τα κρατικα οργανα ειναι ξεκαθαρο πως ΔΕΝ εξαρταται απο εμας.Ο νταβατζης του λιμανιου κανει στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ οτι γουσταρει με την δικαιοσυνη,με την διαιτησια,με τα παραρτηματα και τις μεταγραφες π.χ με μεταγραφη Πουλιδο στον Λεβαδειακο...τα βλεπουμε ΜΠΡΟΣΤΑ στα ματια μας και δεν μπορουμε να κανουμε ΤΙΠΟΤΑ
Μονο αισιοδοξια δεν φερνουν τα παραπανω και ειδικα μετα τα ΠΕΡΣΙΝΑ που ειδαμε,ειμαι πεπεισμενος οτι δεν υπαρχει σωτηρια.Οταν με τις απιστευτες εμφανισεις τις ομαδας στην αρχη του πρωταθληματος μας μεχρι και ο νταβατζης του λιμανιου πιστεψε οτι η Παναγια σπρωχνει τον ΠΑΟΚ για πρωταθλημα,ειδαμε αυτα τα απιστευτα διαιτητικα show εις βαρος της ομαδας μας και υπερ του γαυρου.Και κανεις δεν κουνησε βλεφαρο απτα αρμοδια οργανα η την δικαιοσυνη....
Εν κατακλειδι ειμαι μεγαλος οπαδος της αυτοκριτικης,ωστοσο να ξερετε ενα πραμα.Οσο κανει κουμαντο ο εκαστοτε νταβατζης του πρωταθληματος μας,χαιρι δε προκειται να δουμε ουτε σαν πρωταθλημα αλλα ουτε και να κατακτησουμε τον τιτλο που 30 χρονια ζηταμε