Πιθανός Νέος Προπονητής

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
ron-swanson

Re: Πιθανός Νέος Προπονητής

Δημοσίευση από ron-swanson »

Τι ειναι αυτος ο Αρνεσεν ρε παιδια; :mrgreen:
Με Βρυζα η φαση θα ηταν "Κατσε να τελειωσουν τα πλει-οφ, να δουμε σε ποια θεση θα βγουμε, να περασουν και 3 βδομαδες να το καλοσκεφτουμε και τοτε βλεπουμε". :lol:
Άβαταρ μέλους
karlat85

Δημοσίευση από karlat85 »

Kostas_Peraia4 έγραψε:http://www.paok24.com/podosfairo/44184/fimologia-gia-argentino

Μάλιστα με βάση το ταξίδι του Άρνεσεν στην Αργεντινή και τις επαφές που έχει με τους υποψηφίους τεχνικούς, μοιάζει πολύ πιθανό ο υποψήφιος προπονητής του ΠΑΟΚ να είναι Αργεντινός!

.
Οπως επειδη συναντήθηκαν με τον ΤΔ στην Ισπανία, αυτος ξταν Ιβηρας
Άβαταρ μέλους
ox aman

Δημοσίευση από ox aman »

μιας και μιλαμε για αργεντινους ας θυμηθουμε ενα παλιοτερο τοστ
Ακάλυπτος έγραψε:
Bauza, μεγάλος προπονητής και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Πήρε Libertadores, έφτιαξε ομαδάρα για την San Lorenzo και φέτος την κρατάει πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Όμως, θα προτιμούσα κάποιον νεότερο, είναι η αλήθεια.

Τώρα, ο προπονητής της Lanus έχει κρατήσει μία σταθερή ομάδα, όσο την έχει αναλάβει, όμως δεν έχει ιδιαίτερη πίεση. Προπονητής στην Αργεντινή, σε τέτοιες ομάδες όπως η Lanus, μικρομεσαίες, δεν μου γεμίζει το μάτι ότι και αν καταφέρει. Είναι αλλιώς να προπονείς την Racing και τη Newell's κι αλλιώς την Lanus ας πούμε. Υπάρχουν διαφορές, στην πίεση και τη διαχείριση. Τον Almeyda της Banfield, δεν τον έχω τσεκάρει πάντως!

Ενδιαφέρον προπονητής είναι ο Coudet, αν κρίνω από τους μέχρι τώρα αγώνες της Rosario Central, την οποία έχει κρατήσει κοντά στην κορυφή. Αλλά γι'αυτόν το ταμείο θα γίνει στο τέλος της χρονιάς.

Ο μόνος προπονητής που θα ήθελα, παρά τα χρόνια του, είναι ο Ventura της Τορίνο. Ο άνθρωπος έχει ιδιοφυΐα. Μπορεί να σου φτιάξει ομάδα με ότι μέσα κι αν έχει. Θέλει ανάλυση ο γέρος, πάντως έχει κάνει μεγάλα πράγματα σε Torino και Bari.
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

rainmaker έγραψε:Να σας πω την αμαρτία μου; Το ξέρω οτι θα πέσει γέλιο αλλά το γράφω !

Εγώ θα σκεφτόμουν να έφερνα Χάβο στον ΠΑΟΚ. Ναι Χάβο.

Και εξηγώ : Αυτή τη στιγμή έχει έρθει ένα νέο "αφεντικό" στο αγωνιστικό τμήμα. Επομένως δεν είναι καθόλου εύκολο να έρθει κι ακόμα ένα, ειδικά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Δυο αφεντικά σπάνια συνυπάρχουν. Άρα ψάχνουμε για προπονητή που θα έχει μικρότερο "εγώ" και απαιτήσεις σε σχέση με τον Άρνεσεν. Να μπορεί και να θέλει δηλαδή να αποδεχθεί υποδείξεις ή και επιβολή ενός πλάνου. Μέχρι ένα βαθμό βέβαια.

Επιπλέον, ψάχνουμε προπονητή που να ξέρει τη Μεσογειακή και πιθανώς την ελληνική πραγματικότητα. Έτσι, οχι μόνο θα μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και να βοηθάει το Φράνκ στη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, θέλουμε προπονητή που να μπορεί να δουλέψει σταθερά μια ομάδα, με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οχι άρπα κόλλα, σούπερ επιθετικό ποδόσφαιρο κλπ. (Γι αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά φαντάζομαι)

Επομένως; Θέλουμε ένα άτομο να ανέχεται την ύπαρξη ανωτέρων, να ξέρει που πάνε τα τέσσερα και να έχει μια εμπειρία αλλά και προοπτική.

Και ερωτώ : Γιατί να δώσουμε 700 χιλιάρικα για ξένο τιμ και να μη πάρουμε το Μάκαρο που είναι αξιοπρεπέστατος, με θετικές πορείες (και στον ΠΑΟΚ μια χαρά τα πήγε, θυμίζω δήλωση Γκαρσία που τον επαινούσε αλλά κι αργότερα στο Αγρίνιο) με 300 , ενώ παράλληλα θα στελεχώνουμε το τιμ με σοβαρά στελέχη στον ιατρικό τομέα αλλά και στην εκγύμναση, χρήση σύγχρονων συστημάτων κλπ;

Ξαναλέω : ΟΛΟ αυτό σε περίπτωση που ο Φρανκ αναλάβει μεταγραφές, στελέχωση, ανάπτυξη τμήματος κλπ. Το μόνο που μένει δηλαδή είναι σωστή εκγύμναση και αφομοίωση συστημάτων.

Προφανώς είναι πολύ τραβηγμένο και πιθανώς αντιεμπορικό σενάριο, αλλά προσωπικά είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος απο την παρουσία του Χάβου και ως ένα πλάνο "μείωσης" των εξόδων δε το βρίσκω τόσο κακή λύση.

Εντιτ : ΑΝ ΠΑΛΙ ο Φρανκ δε προκειται να ασχολειται πολυ με τ αγωνιστικο τμημα, τοτε θελω Καρλος Αντσελοτι. Τον ξερει κι απο παλια! 8-)

Μεγαλη αμαρτια πηρες τεκνο μου.
Εκανα μια νυξη στον Υψιστο αλλά......................................σκουρα τα πραγματα.

Τελος παντων,ελα να σε εξομολογησω και......................βλεπουμε. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Δημοσίευση από Kostas_Peraia4 »

Ακαλυπτε ποια η γνωμη σου για Gallardo?Θα μπορουσε να ειναι αυτος ο εκλεκτος?
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

Ακάλυπτος έγραψε:Προπονητής με προοπτική, όραμα και νεαρή ηλικία. Ο 40χρονος, σημαίνει ότι αποτέλεσε μέρος της μεταβολής που επιβλήθηκε στο ποδόσφαιρο την προηγούμενη δεκαετία. Σημαίνει επίσης, ότι έχει φρέσκιες ιδέες και θα εργαστεί σκληρά για να πάρει κάποιο καλύτερο εισιτήριο στο μέλλον.
Εγώ, παρακολουθώντας το πρωτάθλημα της Αργεντινής, έχω ξεχωρίσει περιπτώσεις προπονητών με πολύ θετικά δείγματα.
Mauricio Pellegrino : Με πέρασμα ως βοηθός από Λίβερπουλ και Ίντερ. Έχοντας, διατελέσει ως πρώτος προπονητής με σχετική αποτυχία από την Βαλένθια, ανέλαβε το 2013 την Εστουδιάντες και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ανέδειξε παίκτες, όπως τον Rulli, τον Carillo. Πλασάρισε την ομάδα αρκετά κοντά στο δεύτερο γύρο, με ομάδα χωρίς ιδιαίτερα φοβερούς παίκτες ή ταλέντα και έχοντας πίεση, καθώς η Εστουδιάντες είναι μία μεγαλομεσαία ομάδα της Αργεντινής.

Diego Cocca : Ο θρίαμβος της looser ομάδος με το όνομα Racing Club, τα λέει όλα. Πολύ καλό ποδόσφαιρο πέρυσι από την Racing, ανάδειξη παικτών (Bou, Centurion) και ένας θριαμβευτικός τίτλος κόντρα στην καλύτερη ποιοτικά Ρίβερ. Απ'όσο είδα πέρυσι, η Ράσινγκ ήταν μία ομάδα με πολύ καλό τρανζίσιον που εκμεταλλευόταν στο έπακρο την ταχύτητα. Ωστόσο, μετά τις πωλήσεις Centurion, Hauche η Ράσινγκ δεν τα πάει καλά, συν και η μεταγραφική αστοχία, οπότε δε θα μου κάνει εντύπωση να απολυθεί ο Κόκα και να ψαχτεί για Ευρώπη. Ουσιαστικά, η Ράσινγκ είναι το εισιτήριο του για μια μεγαλύτερη ''μεταγραφή'', είναι μόλις 42.

Marcelo Gallardo : Μεγάλος ποδοσφαιριστής κάποτε, δεκάρι παλιάς κοπής και γνωστός φαντάζομαι. Ως προπονητής, ανέλαβε μία River Plate πρωταθλήτρια που έπαιξε φοβερό ποδόσφαιρο επί Ramon Diaz και κατάφερε να κάνει ακόμη μεγαλύτερες εμφανίσεις τη χρονιά που πέρασε, στο δεύτερο μισό. Μιλάμε για πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι, με καλή αμυντική λειτουργία, τακτική με γνώμονα κυρίως την κατοχή της μπάλας. Εκμεταλλεύτηκε βέβαια και το γεγονός πως η Ρίβερ ακόμη και τώρα, διαθέτει μακράν το καλύτερο ρόστερ. Όμως, έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες από τη Racing, πήρε όμως το Sudamericana. Θεωρώ, πως από τους παραπάνω, είναι αυτός που θα μπορούσε να ακολουθήσει μεγάλη καριέρα ως προπονητής στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, κάτι η πεντάρα από την Μπόκα το καλοκαίρι, κάτι και η μέχρι στιγμής μετριότητα της Ρίβερ, μόλις αρχίζει ο λαός να αποδοκιμάζει, θα βρεθούν μαύρα σύννεφα και δεν θεωρώ απίθανη την απόλυση του, αν δεν βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.
Τολμώ να πω, ότι είναι ικανός απ'όσα έχω δει, να ακολουθήσει την πορεία του Σιμεόνε.

Τέλος, αναφέρθηκα στην Αργεντινή αφενός γιατί έχω δει δείγματα της δουλειάς των παραπάνω και αφετέρου γιατί θεωρώ, με βάση και την πορεία του Σιμεόνε, πως οι Λατίνοι προπονητές έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχουν προσαρμόσει το Ευρωπαικό ποδόσφαιρο στην ιδιοσυγκρασία και νοοτροπία του Νοτιοαμερικάνικου ποδοσφαίρου, δημιουργώντας ένα φοβερό συνδυασμό.
Πέμ Απρ 02, 2015

μήνες μπροστά τα μέλη του ΠΑΟΚμάνια λέμαι!

:nairepaok:
touboflo4

Δημοσίευση από touboflo4 »

Βλέπωντας το βιογραφικό του Άρνεσεν, πολύ πιθανό είναι να ακολουθηθεί ένα βρετανικό μοντέλο όσον αφορά την λειτουργεία του αγωνιστικού.

Αυτό σημαίνει οτι ο προπονητής - μανατζερ θα έχει αυξημένες αρμοδιοτητες όσον αφορά την επιλογή παιχτών, αλλά και την επιλογη του προπονητικού τιμ. Εάν ακολουθηθεί ένα τέτοιο μοντέλο, ο προπονητής πρέπει να διαθέτει το απαραίτητο κύρος, έτσι ώστε να αντέξει τα "πυρά" των ΜΜΕ, σε περίπτωση κακής πορείας.

Προσωπικά, όσον αφορά το προπονητικό τιμ, πρέπει να γίνει ολική εκαθάριση, από τον assistant coach μέχρι τον φυσιοθεραπευτή. Η επιλογή assistant, γυμναστή, υπεύθυνου αποκατάστασης πρέπει να γίνει είτε από τον προπονητή, είτε από τον Άρνεσεν. Το ίδιο ισχύει και για το ιατρικό τιμ.

Και επιτέλους, ας αναπτυχθεί ένα τμήμα sport science στην ομάδα. Θα βοηθήσει πολύ τους παίχτες της 1ης ομάδας, αλλά και τους παίχτες των ακαδημιών, έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

έτσι. ενδεικτικά παραθέτω αυτό το λινκ. δείτε πόσους έχουν για ομαλή επανένταξη τραυματιών, γυμναστές αλλά και πρόληψη τραυματισμών...

και μιλάμε για Ιταλική ομάδα. που να παμε σε Γερμανία και -ειδικά- Αγγλία...
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Πολυ θα χαρω αν επαληθευτουν και μια φορα οι πληροφοριες που θελουν αργεντινο τον υποψηφιο προπονητη.Εχω γραψει πολλες φορες οτι ο πιο συντομος δρομος για την επιτυχια στο ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι ο Λατιν και ακομα περισσοτερο ο αργεντινικος τοςο στο θεμα του προπονητη οσο και σε αυτο της μεταγραφικης ενισχυσης οπου και θα επελεγα καραβια λατινων ποδοσφαιριστων.Οσο το σκεφτομαι τοσο και μου αρεσει,βορειοευρωπαικη οργανωση και λατιν ποδοσφαιρο.Ονοματα δεν γνωριζω αλλα δεν οι Γκαγιαρδο και Αρουαμπαρενα που εχει και ελληνικη εμπειρια δεν ακουγονται ασχημοι.
Άβαταρ μέλους
Kostas_Peraia4

Δημοσίευση από Kostas_Peraia4 »

Βρε λες να ειναι ο Bielsa....
mbison

Δημοσίευση από mbison »

Το μοντελο Σιμεονε ταιριαζει απολυτα στο dna του ΠΑΟΚ. Και με Παμπλο στο νεο ρολο δενει ακομα περισσοτερο.
Άβαταρ μέλους
Metagrafakias

Δημοσίευση από Metagrafakias »

Το αργεντινικο πρωταθλημα βρισκεται σε εξελιξη οποτε δυσκολα ν ερθει καποιος που εχει ομαδα στη μεση της χρονιας και μιλαμε παντα για τους προπονητς της πρωτης 5αδας.....μπορει καποιο τσακαλακι να μας πει για ελευθερους αργεντινους προπονητες,νεους και φιλοδοξους???????
Spiros_S

Δημοσίευση από Spiros_S »

Και γιατί το ταξίδι (αν έγινε) να αφορά σε προπονητή και όχι (και) σε παίκτη;
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

εσεις συνεχιζετε να πιστευετε αυτους που εφερναν ισπανο τεχνικο διευθυντη,μεχρι την στιγμη βεβαια που ηρθε ο παμπλο και μας ειπαν οτι μπορει αυτος να κανει και χρεη τεχνικου διευθυντη και να μην αποκτηθει αλλος.
:roll: :roll: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Kostas_Peraia4 έγραψε: Μάλιστα με βάση το ταξίδι του Άρνεσεν στην Αργεντινή και τις επαφές που έχει με τους υποψηφίους τεχνικούς, μοιάζει πολύ πιθανό ο υποψήφιος προπονητής του ΠΑΟΚ να είναι Αργεντινός!
Kostas_Peraia4 έγραψε:Βρε λες να ειναι ο Bielsa....
Βαγγελίστρα μου κανε το θαυμα σου κι εγω θ αρχισω νηστεια και προσευχη. Πατερ ερχομαι για εξομολογηση.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”