χαίρομαι γιατί είχα σκοπό να τελειώσω δουλειά και να επανέλθω.
πρώτα απο όλα το περί 80% ήταν με ένα άρρωστο κάθαρμα (sick bastard), πιστεύω τώρα το θυμήθηκες.
δεύτερον, περιπτώσεις όπως ο Μαρτενς, ο Μαντουρο, ο Νομπόα κτλ κτλ επιβεβαιώνουν το ότι 80% των μεταγραφών έχουν ρίσκο.
στο δια ταύτα τώρα, ας το πιάσουμε λίγο απο την αρχή το σημερινό.
με ρώτησες για ποσοστά ευθύνης και αρχίσαμε πάλι ένα γαϊτανάκι αριθμών. τεσπα. τα εξηγώ.
μια ομάδα, ένα αθλητικό σωματείο, προσωπικά το διακρίνω σε 3 επίπεδα. Διοίκηση, αγωνιστικό και οπαδοί.
Κάθε ένα κομμάτι, ΕΧΕΙ ευθύνες και (ναι) υποχρεώσεις. Στόχος (θεωρητικά) και των τριών, είναι το σωματείο να είναι στην κορυφή. ναι, τα ποσοστά ευθύνης προσωπικά τα θεωρώ ισάξια με ένα 10% περισσότερο στο αγωνιστικό. αυτό γιατί μπορεί η διοίκηση να μην πηγαίνει καλά ή ο κόσμος πχ να έχει οικονομικά προβλήματα, αλλά αυτό το 10% μπορεί να είναι η σπίθα που θα ενώσει τα υπόλοιπα ποσοστά. άρα η ευθύνη πάντα είναι κατά τις μεγαλύτερη.
θα μου πείς γιατί 30% ο κόσμος. θα σου πω μα γιατί είναι αλληλένδετα. δλδ η διοίκηση επηρεάζει το αγωνιστικό, αυτό επηρεάζει τον κόσμο αλλά και ο κόσμος (ως φαίνεται) επηρεάζει τη διοίκηση η οποία με τη σειρά της ξανά το αγωνιστικό κ.ο.κ.
Απο την στιγμή που μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας παίζει ο κόσμος (πχ η διαφορά του "δεν πειράζει θα βάλεις το επόμενο" με το "τι χάνει ο τουρίστας" για ένα παίχτη που πχ είναι 3 μήνες στην ομάδα) και η ψυχολογία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ κομμάτι στον σύγχρονο αθλητισμό, ναι. Έχει το ίδιο ποσοστό ευθύνης.
Ακόμα δε, το ποσοστό αυτό δικαιολογείται γιατί ουσιαστικά ο θεματοφύλακας ενός σωματείου είναι ο ίδιος του ο κόσμος.
Ναί, πιστεύω ότι οι ευθύνες μας είναι το ίδιο σημαντικές. ίσως είναι ρομαντική σαν άποψη, ίσως μην πραγματική, αλλά αυτή την άποψη έχω.
Για αυτόν τον λόγο και δίνω σε όλους ίδια δυναμική.
Το ερώτημα (σου) περίμενα να είναι άλλο. μπορεί ένα κομμάτι να λειτουργήσει χωρίς το άλλο και αν ναι αυτό αλλάζει το ποσοστό ευθύνης του; η απάντηση είναι ΟΧΙ. ΔΕΝ Γίνεται.
Και για αυτό σήμερα,
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΕΤΟΣ* αποφάσισα να θίξω την τραγική εικόνα που παρουσίασε η Τούμπα (και) χθες (ενώ οι αφορμές υπήρχαν και νωρίτερα). Ίσως γιατί περίμενα ότι ως
πρώτο ματς μετά την εκπλήρωση μιας μεγάλης υπόσχεσης του μεγαλομετόχου μας θα είμασταν πιο... συνεπείς στο "καθήκον" μας.
ναι, δεν τραβάει ώς πρέπει το υπόλοιπο 70% θα μου πείς, γιατί να φταίμε εμείς.
Για αυτό και σου είπα διάβασε τι γράφω τόσους μήνες. Για τον Ιβάν, για τον Άγγελο, για τον Βρύζα. και μετά διάβασε και όσα σου γράφω παραπάνω.
εσύ μένεις στα φρέσκια ψάρια και αυτά μάλιστα τα βαφτίζεις κρέας.
μου λες για Νομπόα. κάνεις λάθος. εγώ αναφέρθηκα σε πάσες και γενικά
συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας με αφορμή
σχόλιο που έλεγε ότι δεν συμμετείχε στο παιχνίδι της ομάδας. το ξεκαθάρισα απόλυτα πιστεύω. μάλλον ΚΑΙ αυτό δεν το διάβασες.
μου λές για τα 3 ματς (2 κανονικά) των πλέι οφφ. Εδώ είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις το τι έγραφα και τους προβληματισμούς μου, αφού ανοίγω και κλείνω τα τόπικ.
μου λες για τον Γ.Σαββίδη προχθές και σου λέω ότι εμένα προσωπικά, η καζούρα αν και εφόσον δεν συνοδευόταν απο σχόλια που δεν συνάδουν και με την ιδιότητα του ως μεγαλομέτοχος ουσιαστικά, δεν με χαλάει και καθόλου.
όλα αυτά που σου λέω, είναι γραμμένα σε πόστ. πρόσφατα χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξεις σε παλαιότερα. άρα θα σε παρακαλούσα, πριν βάλεις οποιαδήποτε "ταμπέλα" να είσαι πιο σίγουρος για το τι αυτή θα γράφει.
*αν βάλεις και μια νίξη που είχα κάνει πριν κάποιο καιρό για το σύνδεσμο της Νεάπολης, 2η φορά.