Εμπρος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΟΚ!!!!!
Μιλαμε για ομολογιες με δικαιωμα μετατροπης σε μετοχες.K_geo έγραψε:δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής. βασικά, γιατί και οι λέξεις έχουν την ιδιότητα εκτός απο το να εξηγούν το να μπορούν και να ...μπερδεύουν, ουσιαστικά ΔΕΝ μιλάμε για δάνειο αλλά για μια βραχυ-μεσοπρόθεσμη αύξηση του μετοχικού μερίσματος που έχει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος το "ομολογιακό δάνειο"...παοκαρα23 έγραψε:μεχρι την αποπληρωμη του ομολογιακου δανειου τετοιο πραγμα δεν προκειται να ακουστει..
ελπίζω να είμαι κατανοητός γιατί δεν είμαι και ο καλύτερος στα οικονομικά (θεωρητική κατεύθυνση γαρ!)
Δεν μπορώ να φανταστώ στην πρώτη κούπα στην δικιά του εποχή τι θα κάνειox aman έγραψε:Μπραβο ρε Ιβαν εισαι ΑΝΤΡΑΣ και ...ΠΑΟΚ (1926 στην πινακιδα της Μερσεντες σου ρε τρελαμενε![]()
)
Εμπρος ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΟΚ!!!!!
είναι ρήτρα στο ομολογιακό "δάνειο" ότι μπορεί μόνο να μετοχοποιηθεί σε επόμενες αμκ. και λογικά για αυτό το λόγο έχει το χαρακτήρα "δανείου"παοκαρα23 έγραψε:Μιλαμε για ομολογιες με δικαιωμα μετατροπης σε μετοχες.K_geo έγραψε:δεν τίθεται θέμα αποπληρωμής. βασικά, γιατί και οι λέξεις έχουν την ιδιότητα εκτός απο το να εξηγούν το να μπορούν και να ...μπερδεύουν, ουσιαστικά ΔΕΝ μιλάμε για δάνειο αλλά για μια βραχυ-μεσοπρόθεσμη αύξηση του μετοχικού μερίσματος που έχει ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος το "ομολογιακό δάνειο"...παοκαρα23 έγραψε:μεχρι την αποπληρωμη του ομολογιακου δανειου τετοιο πραγμα δεν προκειται να ακουστει..
ελπίζω να είμαι κατανοητός γιατί δεν είμαι και ο καλύτερος στα οικονομικά (θεωρητική κατεύθυνση γαρ!)
Με λιγα λογια ο Σαββιδης εχει το δικαιωμα να μετατρεψει καθε μια απο τις ομολογιες σε 270000 μετοχες.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να απαιτησει στη ληξη της καθε ομολογιας την ονομαστικη της αξια.
Και για να μην παρεξηγηθουμε δεν λεω οτι δεν θα μετοχοποιησει τα ομολογα,απλα οτι κατι τετοιο αποτρεπει οσους θα ηθελαν να τον διωξουν και να διοικησουν οι ιδιοι μια καθαρη πλεον ΠΑΕ.
Φυσικά, τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ της αύξησης προορίζονται για τα ταμεία του Κράτους προκειμένου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να απαλλαχθεί απ΄ όλα τα χρέη της προς το Δημόσιο, ενώ το επόμενο θέμα που τέθηκε προς έγκριση ήταν το ομολογιακό δάνειο της ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.
Αυτό, θα έχει διάρκεια αποπληρωμής έως επτά χρόνια με σταθερό επιτόκιο της τάξης του 0,25%, θα ξεκινάει από τις 28 Απριλίου 2015 και θα αποπληρωθεί ώς τις 28 Απριλίου 2022. Συνεπώς, αφορά 100 ομολογίες των 90 χιλιάδων ευρώ η κάθε μία, χρήματα που ναι μεν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα επιστρέψει στη ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ αλλά αυτή θα τα μετοχοποιήσει εκ νέου στην ΠΑΕ!