astronaut έγραψε:
Μπορείς, σε παρακαλώ, να προσδιορίσεις ποιά είναι τα "όλα τα άλλα" που δουλεύουν μια χαρά?
Αν θες, ανά τμήμα και με τον υπεύθυνο τού κάθε τμήματος -για να μην υπάρχουν μπερδέματα.
** Το τμήμα επικοινωνίας, το οποίο θεωρείς δυσλειτουργικό, ποιοί το τρέχουν?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Αστροναύτη, κατ αρχάς ευχαριστώ έστω και για αυτή την ιδιόμορφη προσπάθεια "φρένου" που κάνεις με την υπογραφή σου. Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται, αλλά ελπίζω να προσέχεις στη συνέχεια γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος ούτε για υπερβολές, ούτε για καυγάδες.
Κατά δεύτερο λόγο όμως θα σε λυπήσω. Δε βλέπω το λόγο να επιδοθώ ούτε σε αναλύσεις ούτε σε απολογίες υπέρ της ΠΑΕ. Αν υπήρχε μια λίστα με ένα ένα τα τμήματα, θα φαινόταν ξεκάθαρα αν το μεγάλο κομμάτι της ΠΑΕ δουλεύει παραγωγικά και θετικά, ή οχι. Συνοπτικά, εμπιστεύομαι τη Γκοντσάρεβα για οικονομικής φύσεως κριτική της λειτουργίας των τμημάτων (μάρκετιγκ κλπ), αλλά βλέπουμε και επί του πρακτέου τον ΠΑΟΚ να "φαίνεται" σε επίπεδο ακαδημιών, συμφωνιών με εταιρίες, συμμετοχής σε φόρουμ κλπ.
Ε δεν έχω σπουδάσει και το αντικείμενο, δε τα έχω όλα εύκαιρα για να τα κρίνω.Θέση μου είναι πως τα περισσότερα τμήματα έχουν βελτιωθεί απλά η εικόνα είναι άσχημη, διότι :
α) Δεν έχει βρεθεί σωστή φόρμουλα λειτουργίας του αγωνιστικού τμήματος, εξ ου και οι συνεχείς μεταπτώσεις καθώς και οι συχνότατες αλλαγές προπονητών, κάτι που επηρεάζει όχι μόνο το πρεστιζ αλλά και την προσέλευση του κόσμου, καθώς βέβαια και τα ταμεία.
β) Η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθήθηκε είναι κάκιστη και λανθασμένη, καθώς σε ένα τόπο που ΟΛΑ σχεδόν είναι ζήτημα εντυπώσεων και σχεδόν ΠΟΤΕ ουσίας, εύκολα βρίσκεσαι πεταμένος στη γωνία απλά επειδή δε φώναξες όταν έπρεπε. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει το σθένος να αντέξει και να διαχειριστεί την υπομονή που απαιτεί ο δρόμος που επέλεξε, αυτός της σιωπής. Και έτσι στο τέλος χάνει και τις εντυπώσεις αλλά και τη μάχη. Το ποιοί τρέχουν το τμήμα επικοινωνίας ούτε άγνωστο είναι, ούτε όμως νομίζω πως παίζει τον άμεσο ρόλο. Η κεφαλή επιλέγει τη στρατηγική για τα σοβαρά θέματα και δίνει τις αντίστοιχες εντολές. Το αν κάποιος είναι βάζελος ή χανούμι εντός ΠΑΕ, δε βλέπω το λόγο να βιαζόμαστε να το κρίνουμε ως ήττα. Μπορεί κάλλιστα να είναι και νίκη κάποιες φορές. Χωρίς βέβαια να σημαίνει πως τρελαίνομαι κι απ τη χαρά μου. Όσο όμως είναι συνειδητοποιημένοι και κάνουν τη δουλειά τους (αυτό είναι θέμα των ανωτέρων τους να το κρίνουν), τότε δε με απασχολεί τι έκαναν στο παρελθόν.