

και ειχα ενα δυο συνθηματακια για την περισταση....

Εσύ ξέρεις καλύτερα. Εμένα απλά με ενδιαφέρει μπροστα να υπάρχει κοινή λογική, να μην χανεται είτε ο Φακούντο είτε ο Κλαους στα πλάγια και να παιζει ο Σαλπιγγίδης στα εξτρέμ. Αφού δεν μας βγαίνει αυτό. Πισω βολευόμαστε.3-5-2 παίζει συνήθως. Τώρα αν θεωρείς ότι ο Βαλέντσια γίνεται δεξί μπακ και ο Ρόχο ή ο Μπλιντ αριστερό, οπότε πάει σε 4-4-2, ψάξε βρες τα καθαρά εξτρέμ ανάμεσα σε παίχτες όπως Ντι Μαρία, Μάτα, Ρούνει, Βαν Πέρσι, Φαλκάο.
Άσε που είναι και κακό παράδειγμα γιατί τακτικά είναι ακόμα στα χαμένα.
Αυτό είπα για τον Σαλπιγγίδη δεν είναι για να παιζει βασικός σε καμμία θέση. Το θέμα είναι όμως να έχουμε ετοιμοπολεμους παίκτες να παίξουν κάθε σύστημα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε. Οπότε πρέπει να τα μπαλώσουμε κάπως για να παρουμε το καλύτερο από καθε παίκτη στην καλή του θέση.black death έγραψε:Το ταλέντο, η όρεξη και η ομαδικότητα μετράνε περισσότερο από δήθεν συστήματα που παρουσιάζουμε εμείς με 3 νουμεράκια στη σειρά. Άλλωστε σοβαρή ομάδα χωρίς τακτική ευελιξία δεν υπάρχει. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ότι ο Σαλπιγγίδης δεν είναι καθαρό εξτρέμ. Ίσα ίσα που στα καλά του είχε στοιχεία (τακτική πειθαρχία, ομαδικότητα, μετατροπή σε κρυφό φορ, σκοράρισμα από πίσω κτλ.) για να συμπληρώνει το Μακ (ή οποιονδήποτε πιο ταλαντούχο και τεχνίτη που θα έπαιζε αριστερά με ανάποδο πόδι) . Το πρόβλημα είναι ότι ο Σαλπιγγίδης είναι τόσο κακός πλέον που στην καλή του μέρα απλά δεν γίνεται βάρος για την ομάδα.
Α, και το 4-4-2 χωρίς έναν ή δύο παίχτες που θα κλίνουν προς τον άξονα για να παίρνουν το βάθος τα σταθερά χαφ, είναι ανέκδοτο πλέον εκτός από περιπτώσεις που ο αντίπαλος είναι πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας ή κυνηγάς το σκορ.
Απάντηση βαρεμάρας και σαπίλας.stephanos έγραψε:
Τί απάντηση είναι πάλι αυτή; «Έγινε, οκ» και καθαρίσαμε;![]()
Kι άλλα τσιτάτα:black death έγραψε: Όλο τσιτάτα μου είσαι. Η Γαλλία δεν έπαιζε ποτέ 4-3-1-2. Έπαιζει με Ζιντάν, Τζορκαέφ σε σχετικά ελεύθερους ρόλους μπροστά απ' τα αμυντικά χαφ και σε δύσκολα ματς έβγαζε φορ κι έβαζε 3ο αμυντικό χαφ οπότε γινόταν 4-3-2-1. Και το 2006 έπαιζε 4-2-3-1 με δύο καθαρά εξτρέμ (Ριμπερί, Μαλουντά) και τον Ανρί μόνο του μπροστά.
Περιμένω πάντως να μου πεις μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία 10 χρόνια κι έπαιζε κλασικό 4-4-2 με δύο καθαρά εξτρέμ. Μόνο κάτι τύποι σαν το Ρέντναπ και το Μόγιες έχουν μείνει, κι ακόμα κι αυτοί το εγκαταλείπουν σιγά σιγά.
obanebane έγραψε:Απιστευτο,μακαρι να τελειωσει το ματς.
Ουτε τα προσχηματα δε κρατανε,τον Γιαχο ρε τομαρια;
obanebane έγραψε:Απιστευτο,μακαρι να τελειωσει το ματς.
Ουτε τα προσχηματα δε κρατανε,τον Γιαχο ρε τομαρια;
Ρε άνθρωπε, εγώ δεν σου είπα ότι στα δύσκολα ματς έβγαζε το ένα φορ κι έβαζε αμυντικό χαφ; Εσύ περιμένεις να διαβάσεις ότι στον τελικό (για τον οποίο είναι το κείμενο) έπαιζε 4-4-2; Και οκ να δεχτώ πως όταν είχαν τη μπάλα το 4-3-2-1 γινόταν 4-3-1-2. Προφανώς κάποιος έπρεπε να δίνει στήριγμα και στο φορ όταν έκαναν επίθεση. Ο Γιούρι ο Τζορκαέφ ήταν περισσότερο δεκαροειδές παρά φορ όμως, πώς να το κάνουμε;Karelias έγραψε:Kι άλλα τσιτάτα:black death έγραψε: Όλο τσιτάτα μου είσαι. Η Γαλλία δεν έπαιζε ποτέ 4-3-1-2. Έπαιζει με Ζιντάν, Τζορκαέφ σε σχετικά ελεύθερους ρόλους μπροστά απ' τα αμυντικά χαφ και σε δύσκολα ματς έβγαζε φορ κι έβαζε 3ο αμυντικό χαφ οπότε γινόταν 4-3-2-1. Και το 2006 έπαιζε 4-2-3-1 με δύο καθαρά εξτρέμ (Ριμπερί, Μαλουντά) και τον Ανρί μόνο του μπροστά.
Περιμένω πάντως να μου πεις μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία 10 χρόνια κι έπαιζε κλασικό 4-4-2 με δύο καθαρά εξτρέμ. Μόνο κάτι τύποι σαν το Ρέντναπ και το Μόγιες έχουν μείνει, κι ακόμα κι αυτοί το εγκαταλείπουν σιγά σιγά.
http://www.zonalmarking.net/2010/03/06/ ... eflection/
Secondly, the system was a lot more 4-3-1-2 than it was 4-3-2-1. Djorkaeff plays almost in a conventional striker role when France have the ball – he drops deeper to occupy either Dunga or Cesar Sampaio when Brazil are on the attack, but he plays much closer to Guivarc’h than he does to Zidane.
Πάντως 4-4-2 δεν λέει κανείς ποτέ ότι έπαιξε, ούτε καν σαν σχηματισμό.
Adieu και bisous
Ποιό οφτόπικ πεθαίνεις.