Νέα-Άρθρα-Σχόλια για άλλες ομάδες ΙV
Re: Νέα-Άρθρα-Σχόλια για άλλες ομάδες ΙV
Στα λος παπαρος μας, αν πριν σχεδόν 100 χρόνια μια ομάδα που ήταν απο την Θεσ/νικη είχε στο Δ.Σ. της Εβραίους, ειδικά δε, όταν οι Εβραίοι αποτελούσαν περίπου το 1/3 του πληθυσμού της πόλης.
-
Εάν το "πετρακόπουλος" σημαίνει ότι προσπαθείς να συνομιλήσεις με στοιχεία, και όχι απλά με στερεότυπα, τότε, οκ, λέγε με και "πετρακόπουλε', δεν με χαλάει τόσο. Πάντως, εάν ανοίξεις, ας πούμε το wikipedia, στο λήμμα αρης θεσσαλονίκης (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF% ... F.83.CE.B7) δε θα βρεις αυτό που λες εσύ για το 20-25% από εβραίους. Έτσι και αλλιώς δεν έχει αυτό τόσο σημασία, ούτε νομίζω ότι σήμερα έτσι και αλλιώς μπορεί κάποιος να υποστηρίξει στα σοβαρά τη σύνδεση του σκουλικιού με το εβραϊκό στοιχείο της πόλης. Εγώ έκανα ένα σχόλιο για ένα σύνθημα της κερκίδας μας με ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο, επειδή αφενός θεωρώ ότι δεν μας τιμάει σαν κερκίδα -και μάλιστα προσφυγικής ομάδας, αφετέρου διότι με χαλάει και ως άνθρωπο, που τυχαίνει από τα παιδικά του χρόνια να φέρει και αυτήν την καψούρα με τα τέσσερα γράμματα. Ας το αφήσουμε εδώ, διότι πέρα από ΠΑΟΚτσήδες (ή ΠΑΟΚτζήδες), στα υπόλοιπα μπορεί και να μην συμφωνούμε.Kranatos έγραψε:Πετρακόπουλε "ΠΑΟΚτσής" είναι το σωστό και όχι "ΠΑΟΚτζής".gia panta paok... έγραψε:Αντιλαμβάνομαι ότι η καζούρα "εβραίος" μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στο "τούρκος" (όταν ήμουν μικρός και τα πράγματα ήταν πολύ ρομαντικά ακόμα, μας έλεγαν γύφτους, εάν θυμάσαι), παρόλα αυτά αφενός ο συνδυασμός του ρατσιστικού με το σεξιστικό υπόβαθρο, αφετέρου η ιδιαίτερη "μεταχείριση" που επιφυλάχθηκε κατά τη διάρκεια του β' παγκοσμίου πολέμου στους εβραίους ΑΥΤΗΣ της πόλης, όπου το 90% των εβραίων συν-πολιτών μας εξοντώθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με κάνουν να θεωρώ ως πολύ προβληματικό τον παραπάνω συσχετισμό (σκουλήκι-εβραίο-ομοφυλόφυλο). Συγνώμη αλλά δεν θέλω να μπω σε ένα ανταγωνισμό ποιος ρατσιστικός λόγος (τούρκος-εβραίος-ομοφυλόφυλος) είναι πιο προβληματικός. Εγώ είμαι ΠΑΟΚτζής, και κοιτάω τι δεν μου αρέσει στα δικά μας πεπραγμάνα.
Τώρα σε σχέση με την ιστορία γριάς και σκουληκιού αυτά γνωρίζω, μπορεί και να κάνω λάθος, το βέβαιο είναι ότι η γριά ιδρύθηκε το 1908 -χρονιά επανάστασης των "νεότουρκων", που έφερε άνεμο φιλελευθερισμού στην πόλη και ίδρυσης και άλλων κινήσεων, όπως εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, και το σκουλήκι το 1914, πράγματι ως απόσχιση της γριάς (, αναρωτήθηκες όμως γιατί άραγε;). Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, αλλά σχετικά τεκμηριωμένα, μπορεί να να τα εισφέρει στην κουβέντα.
Εκτός αν είσαι από χάμω ξέρω γω, αν και δε νομίζω κάποιος χαμουτζής να είχε τη φαγούρα να κάτσει να μάθει τα της ιδρύσεως του πουστοσκούληκου.
Επίσης κάτι που προφανώς σου διαφεύγει είναι και το ότι τα σκουλήκια στο ιδρυτικό συμβούλιο τους απαρτίζονταν κατά 20-25% από Εβραίους.
Τέλος θα πρέπει να ψαχτείς και για το κοινωνικό υπόβαθρο των συνθημάτων γιατί δεν είναι δυνατόν αυτοί οι αλήτες να φωνάζουν "είναι πουτάν@ του μαρινάκη η μάνα" προσβάλλοντας έτσι χυδαία ένα σεβαστό ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού της χώρας που η ανάγκη τις ώθησε σε αυτό το λειτούργημα.
- The_Stalker
Φίλε gia panta paok, το "γύφτοι" δεν ήταν ρατσιστικό; Το "τούρκοι" μάλλον δεν θυμάσαι από πότε το φώναζαν, και το γράφαν στο οπαδικό τους κουρελόχαρτο. Μπορεί να μη θυμάσαι και τι είχαν φωνάξει για τον Μέλις.
Βρε και εβραίοι (χωρίς να έχω τίποτα με τους εβραίους), και σκουλήκια (χωρίς να έχω τίποτα με τα ασπόνδυλα που βοηθούν τη γεωργία) και gay (χωρίς να έχω τίποτα με όσους έχουν διαφορετικά γούστα στο κρεββάτι τους) και ότι άλλο θες. Γιατί πολύ τα έχω πάρει στο κρανίο με το "politically correct". Σε λίγο και για να κλ@σουμε θα πρέπει να παίρνουμε πιστοποιητικό ορθότητας από την άρχουσα τάξη που το έχει επιβάλλει και τους ΑΡΔ που το διατυμπανίζουν. Τελικά τι είναι η μάνα του Μπάμπ;
PAOK AGAINST MODERN FOOTBALL.
ΥΓ Ελπίζω να μην διαμαρτυρηθούν και το έλατο, το κρύο και ο άγιος Βαλεντίνος για όσα απαράδεκτα έχουν ακουστεί εναντίον τους.
Βρε και εβραίοι (χωρίς να έχω τίποτα με τους εβραίους), και σκουλήκια (χωρίς να έχω τίποτα με τα ασπόνδυλα που βοηθούν τη γεωργία) και gay (χωρίς να έχω τίποτα με όσους έχουν διαφορετικά γούστα στο κρεββάτι τους) και ότι άλλο θες. Γιατί πολύ τα έχω πάρει στο κρανίο με το "politically correct". Σε λίγο και για να κλ@σουμε θα πρέπει να παίρνουμε πιστοποιητικό ορθότητας από την άρχουσα τάξη που το έχει επιβάλλει και τους ΑΡΔ που το διατυμπανίζουν. Τελικά τι είναι η μάνα του Μπάμπ;
PAOK AGAINST MODERN FOOTBALL.
ΥΓ Ελπίζω να μην διαμαρτυρηθούν και το έλατο, το κρύο και ο άγιος Βαλεντίνος για όσα απαράδεκτα έχουν ακουστεί εναντίον τους.
-
Φίλε Stalker,
εννοείται ότι και το "γύφτοι" ήταν ρατσιστικό. Μάλιστα θυμάμαι πάρα πολύ καλά πόσο με είχε πεισμώσει και είχε χαλυβδώσει τα ΠΑΟΚτσίδικα αισθήματά μου το ότι μας λέγαν "γύφτους", όντας πιτσιρικάς υπερήφανα κουβαλούσα την ΠΑΟΚτσήδικη "ταυτότητά" μου, και ένας από τους λόγους ήταν ότι οι "άλλοι" προσπαθούσαν να μας μειώσουν λέγοντάς μας "γύφτους". Για αυτό και το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου. Το ότι οι άλλοι προσπαθούν και καλά ως "λευκοί", "έλληνες" και "καθαροί" να μας μειώσουν, δε σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να επαναλαμβάνουμε όλη την καφρίλα του ρατσιστικού (αντισημιτικού-σεξιστικού) λόγου.
Αυτά ακριβώς ήθελα να πω, όπως θα έλεγε και ο αντιπρόεδρος του εδεσσαϊκού...
εννοείται ότι και το "γύφτοι" ήταν ρατσιστικό. Μάλιστα θυμάμαι πάρα πολύ καλά πόσο με είχε πεισμώσει και είχε χαλυβδώσει τα ΠΑΟΚτσίδικα αισθήματά μου το ότι μας λέγαν "γύφτους", όντας πιτσιρικάς υπερήφανα κουβαλούσα την ΠΑΟΚτσήδικη "ταυτότητά" μου, και ένας από τους λόγους ήταν ότι οι "άλλοι" προσπαθούσαν να μας μειώσουν λέγοντάς μας "γύφτους". Για αυτό και το ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου. Το ότι οι άλλοι προσπαθούν και καλά ως "λευκοί", "έλληνες" και "καθαροί" να μας μειώσουν, δε σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να επαναλαμβάνουμε όλη την καφρίλα του ρατσιστικού (αντισημιτικού-σεξιστικού) λόγου.
Αυτά ακριβώς ήθελα να πω, όπως θα έλεγε και ο αντιπρόεδρος του εδεσσαϊκού...
Εγώ είμαι...χαμουτζης και ενδιαφέρθηκα για το...σκουλήκι, πειράζει; Η πειράζει να λέω ΠΑΟΚτζης; Που ακόμα δεν έχω καταλάβει που βλάπτει το καημένο το Ζήτα
+1926 ΚρανατεKranatos έγραψε:Πετρακόπουλε "ΠΑΟΚτσής" είναι το σωστό και όχι "ΠΑΟΚτζής".gia panta paok... έγραψε:Αντιλαμβάνομαι ότι η καζούρα "εβραίος" μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στο "τούρκος" (όταν ήμουν μικρός και τα πράγματα ήταν πολύ ρομαντικά ακόμα, μας έλεγαν γύφτους, εάν θυμάσαι), παρόλα αυτά αφενός ο συνδυασμός του ρατσιστικού με το σεξιστικό υπόβαθρο, αφετέρου η ιδιαίτερη "μεταχείριση" που επιφυλάχθηκε κατά τη διάρκεια του β' παγκοσμίου πολέμου στους εβραίους ΑΥΤΗΣ της πόλης, όπου το 90% των εβραίων συν-πολιτών μας εξοντώθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με κάνουν να θεωρώ ως πολύ προβληματικό τον παραπάνω συσχετισμό (σκουλήκι-εβραίο-ομοφυλόφυλο). Συγνώμη αλλά δεν θέλω να μπω σε ένα ανταγωνισμό ποιος ρατσιστικός λόγος (τούρκος-εβραίος-ομοφυλόφυλος) είναι πιο προβληματικός. Εγώ είμαι ΠΑΟΚτζής, και κοιτάω τι δεν μου αρέσει στα δικά μας πεπραγμάνα.
Τώρα σε σχέση με την ιστορία γριάς και σκουληκιού αυτά γνωρίζω, μπορεί και να κάνω λάθος, το βέβαιο είναι ότι η γριά ιδρύθηκε το 1908 -χρονιά επανάστασης των "νεότουρκων", που έφερε άνεμο φιλελευθερισμού στην πόλη και ίδρυσης και άλλων κινήσεων, όπως εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, και το σκουλήκι το 1914, πράγματι ως απόσχιση της γριάς (, αναρωτήθηκες όμως γιατί άραγε;). Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, αλλά σχετικά τεκμηριωμένα, μπορεί να να τα εισφέρει στην κουβέντα.
Εκτός αν είσαι από χάμω ξέρω γω, αν και δε νομίζω κάποιος χαμουτζής να είχε τη φαγούρα να κάτσει να μάθει τα της ιδρύσεως του πουστοσκούληκου.
Επίσης κάτι που προφανώς σου διαφεύγει είναι και το ότι τα σκουλήκια στο ιδρυτικό συμβούλιο τους απαρτίζονταν κατά 20-25% από Εβραίους.
Τέλος θα πρέπει να ψαχτείς και για το κοινωνικό υπόβαθρο των συνθημάτων γιατί δεν είναι δυνατόν αυτοί οι αλήτες να φωνάζουν "είναι πουτάν@ του μαρινάκη η μάνα" προσβάλλοντας έτσι χυδαία ένα σεβαστό ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού της χώρας που η ανάγκη τις ώθησε σε αυτό το λειτούργημα.
Οι νότιοι ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ βάζουνε το ζ και δεν το κάνουνε εςκεμμενα ,αν το κανει βόρειος ειναι αδικαιολόγητος αλλα ο νότιος δεν το κανει εσκεμμένα φυσικα
- Μπαρκαρούτσος
astronaut έγραψε:Υπέροχος ο Σορλέν...
Συγχαρητήρια σ'αυτούς που άφησαν απροστάτευτο αυτόν & την οικογένειά του...

-
Kranatos έγραψε:Πετρακόπουλε "ΠΑΟΚτσής" είναι το σωστό και όχι "ΠΑΟΚτζής".gia panta paok... έγραψε:Αντιλαμβάνομαι ότι η καζούρα "εβραίος" μπορεί να θεωρηθεί απάντηση στο "τούρκος" (όταν ήμουν μικρός και τα πράγματα ήταν πολύ ρομαντικά ακόμα, μας έλεγαν γύφτους, εάν θυμάσαι), παρόλα αυτά αφενός ο συνδυασμός του ρατσιστικού με το σεξιστικό υπόβαθρο, αφετέρου η ιδιαίτερη "μεταχείριση" που επιφυλάχθηκε κατά τη διάρκεια του β' παγκοσμίου πολέμου στους εβραίους ΑΥΤΗΣ της πόλης, όπου το 90% των εβραίων συν-πολιτών μας εξοντώθηκε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, με κάνουν να θεωρώ ως πολύ προβληματικό τον παραπάνω συσχετισμό (σκουλήκι-εβραίο-ομοφυλόφυλο). Συγνώμη αλλά δεν θέλω να μπω σε ένα ανταγωνισμό ποιος ρατσιστικός λόγος (τούρκος-εβραίος-ομοφυλόφυλος) είναι πιο προβληματικός. Εγώ είμαι ΠΑΟΚτζής, και κοιτάω τι δεν μου αρέσει στα δικά μας πεπραγμάνα.
1926++++++++++++++++++!
-
1926 ++++++++++!!!astronaut έγραψε:Υπέροχος ο Σορλέν...
Συγχαρητήρια σ'αυτούς που άφησαν απροστάτευτο αυτόν & την οικογένειά του...
Με την φυγή του Σορλέν και τον ερχομό του κοντού άρχισε η αποδόμηση της μεγάλης ομάδας των Γκαρσία , Κοντρέρας και Μούσλι ........
ε ναι ρε φιλε... πες τα....The_Stalker έγραψε:Σε λίγο και για να κλ@σουμε θα πρέπει να παίρνουμε πιστοποιητικό ορθότητας από την άρχουσα τάξη που το έχει επιβάλλει και τους ΑΡΔ που το διατυμπανίζουν.
χα χα χα... το κρυο... θα μας κανει μηνυση η μανα τουThe_Stalker έγραψε:Ελπίζω να μην διαμαρτυρηθούν και το έλατο, το κρύο και ο άγιος Βαλεντίνος για όσα απαράδεκτα έχουν ακουστεί εναντίον τους.

πουθενα δεν βλαπτει αδερφε... απλα εμεις στο Βορρα το πρωτοακουσαμε το ΠΑΟΚτζης απο χαμουτζηδες αλλοθρησκους που μας αποκαλουσαν ετσι, οποτε το καναμε συνωνυμο ασχετοσυνης... Ειναι λαθος να τη λεμε σε ΠΑΟΚια Αθηναιους που το χρησιμοποιουν ετσι...pgetsos έγραψε:Εγώ είμαι...χαμουτζης και ενδιαφέρθηκα για το...σκουλήκι, πειράζει; Η πειράζει να λέω ΠΑΟΚτζης; Που ακόμα δεν έχω καταλάβει που βλάπτει το καημένο το Ζήτα
Ως χαμουτζης ομοθρησκος μπορεις να αυτοπροσδιοριζεσαι στο τοπικο σου ιδιωμα χωρις παρεξηγηση νομιζω

Re: Απ: Νέα-Άρθρα-Σχόλια για άλλες ομάδες ΙV
fn1m έγραψε: Άλλο η συμπάθεια που προφανώς δεν υπάρχει από εμένα προς αυτούς και άλλο η αναγνώριση της αλλαγής του επιπέδου τους.
Σου περασε καθολου απο το μυαλο οτι αυτη η "αλλαγη επιπεδου" οφειλεται στην καταληστευση του ελληνικου ποδοσφαιρου (συμπεριλαμβανομενης και της ομαδας μου) απο τον π@ουστογαυρο επι δεκαετιες? Σου περασε απο το μυαλο οτι μας πηραν τη μπουκια απο το στομα πολλες φορες, κι εμας και αλλους, με απαισιες μεθοδους, ωστε να ειναι αυτοι που θα βγαινουν CL καθε χρονο και θα εισπραττουν τα μυρια για να πετυχουν την "αλλαγη επιπεδου"?
Κι εσυ θεωρεις σκοπιμο να υμνεις αυτην την αλλαγη επιπεδου σε site οπαδων του ΠΑΟΚ... των κυριοτερων εκ των ληστευθεντων δηλαδη...
Αν υπηρχε δικαιοσυνη θα επρεπε να τους αφαιρεθουν τιτλοι και να υποχρεωθει ο gay να μοιρασει εκατονταδες εκατομμυρια σε ολες τις υπολοιπες ελληνικες ομαδες ως αποζημιωση... και μου μιλας ΕΔΩ ΜΕΣΑ για αλλαγη επιπεδου ρε ΓΑΜΩΤΟ???? ΜΑΖΕΨΟΥ ΡΕ.. ΜΑΖΕΨΟΥ γιατι μας ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι εμας τους ΠΑΟΚτσηδες με κατι τετοια..