Ιβάν Σαββίδης ΙΙ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Kranatos

Re: Νέος Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης ΙΙ

Δημοσίευση από Kranatos »

Κάτσε ρε Μπου.
Δηλαδή εσύ σαν λύση προτείνεις να παρατήσουμε τη μπάλα στο έλεος της και να το γυρίσουμε στο μπάσκετ?
Για μένα το ιδανικό είναι να στηρίζει ο καθένας όπου μπορεί.
Δεν διαφωνώ λοιπόν να πάει ο κόσμος στο μπάσκετ αλλά δε μπορώ να καταλάβω πώς συνδέεις την κριτική στη διοίκηση της μπάλας και τη γκρίνια του κόσμου που προφανώς περιμένει το κάτι παραπάνω, με την παρουσία στο παλατάκι.
Προσωπικά να σου πω ότι παίρνω διαρκείας στη μπάλα πάνω από δεκαετία σερί.
Παλιότερα έπαιρνα και στο μπάσκετ κάθε χρόνο με τελευταίο να είναι το καρτελάκι τη χρονιά του Δρόσου.
Από τότε κρύωσα με το μπάσκετ και σε συνδυασμό με κάποιες οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια πήρα ένα καρτελάκι μισής περιόδου και ένα μόνο κανονικό διαρκείας.
Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου, αν μπορεί να γίνει τέτοιος διαχωρισμός, πιο πολύ ποδοσφαιρικό παρά μπασκετικό ΠΑΟΚτσή καθώς της μπάλας το διαρκείας ότι και να γίνει, ακόμα και υποθήκη να βάλω που λέει ο λόγος, θα το πάρω κι από κει και ύστερα θα προσπαθήσω για τα υπόλοιπα.
Ε πώς λοιπόν ρε Μπου μπορείς να με πεις μην παίρνεις διαρκείας στη μπάλα επειδή δε σε κάνουν τα χατίρια και πάνε πάρε στο μπάσκετ?
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ιστορία έχει δείξει πως κάποια πράγματα που για τον κόσμο φαίνονται αυτονόητα απαιτούν αγώνα για να τα κάνουν οι διοικήσεις.
Και όταν λέμε αγώνα το μόνο που δεν εννοούμε είναι η αποχή από το γήπεδο.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Η Π.Α.Ε. είναι η καλύτερη διαφήμιση για τα διαρκείας της Κ.Α.Ε.!
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από angelheart »

@kranatos
Αν και πρέπει ο Μπου να απαντήσει, μιας και συμφώνησα σε αυτά που είπε, ας πω και εγώ τι λακαμία μου.

Όπως ΕΓΩ το κατάλαβα, ΔΕΝ είπε να παρατήσουμε τίποτα. Αυτό που ΝΟΜΙΖΩ ότι είπε είναι

"Δεν γουστάρεις τις στιεςπου που γίνονται στη ΠΑΕ ; δεν γουστάρεις το ότι στη ΠΑΕ έχουμε γίνει χειρότερα και από το Game of thrones όσον αφορά τις ίντριγκες ; δεν γουστάρεις που ΚΑΘΕ χρόνο, έρχονται παίκτες ΧΩΡΙΣ σχέδιο και μετά ψάχνουμε κάποιον να του φορτώσουμε την αποτυχία ; ΞΕΝΕΡΩΣΕΣ που ΚΑΘΕ χρόνο φταίει ο προπονητής ; κτλ κτλ κτλ

Ε πήγαινε στο παλατάκι. Πάρε ΕΚΕΙ ένα διαρκείας. Εκεί που ούτε ίντριγκες έχουμε, εκεί που έχουμε προπονητή και τον ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, εκεί που ο team manager ΟΝΤΩΣ παρακολουθεί τους παίκτες ΠΡΙΝ τους πάρει, εκεί που με ΛΙΓΑ κάνουν ΠΟΛΛΑ, εκεί που οι παίκτες παίζουν και νοιώθουν σαν ΠΑΟΚτσάκια, κτλ κτλ κτλ.

Και άσε ΜΕΤΑ τον Κο Σαββίδη να αναρωτιέται τι στο κέρατο κάνουν οι άλλοι καλύτερα (με λιγότερα) απ' ότι κάνουν αυτοί που ΜΑΖΕΨΕ, με πολλά περισσότερα.

Α και που 'σαι. Με τα λεφτά του διαρκείας της ΠΑΕ, παίρνεις ένα για το μπάσκετ, ένα για τον ΑΣ (έτσι απλά για να βοηθήσεις) και σου περισσεύουν και λεφτά."

ΥΓ : συγνώμη αν μου βγήκε λίγο σαν διαφήμιση. Δεν είχα τέτοιο σκοπό.
ΥΓ2 : Μπου αν είπες τίποτα άλλο, feel free to ξεφτίλ me. No problem.
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Πριν απο δεκα χρονια ειμαι στο καζινο και παιζω μπλακ τζακ, γκρουπιερισα μια κακομουτσουνη με τριχες εχει αρμεξει ολο το τραπεζι.
Απεναντι τραπεζι με ρουλετα, διπλα μου ειναι ενας τυπος που πονταρε στη ρουλετα διαφορα νουμερα και γυριζε να παιξει το φυλλο του στο 21.
Τρεις συνεχομενες φορες κερδισε στη ρουλετα και εχασε στο 21,δεν αντεξα του λεω γιατι δεν πας να παιξεις εκει που κερδιζεις και να φυγεις απο το μπλακ τζακ;
Η απαντηση του αφοπλιστικη "αφου εδω μου αρεσει να παιζω" :opaokara:

Υ.Γ Ελπιζω να πιασατε το νοημα της παραβολης. :mrgreen:
berry

Δημοσίευση από berry »

obanebane έγραψε:Πριν απο δεκα χρονια ειμαι στο καζινο και παιζω μπλακ τζακ, γκρουπιερισα μια κακομουτσουνη με τριχες εχει αρμεξει ολο το τραπεζι.
Απεναντι τραπεζι με ρουλετα, διπλα μου ειναι ενας τυπος που πονταρε στη ρουλετα διαφορα νουμερα και γυριζε να παιξει το φυλλο του στο 21.
Τρεις συνεχομενες φορες κερδισε στη ρουλετα και εχασε στο 21,δεν αντεξα του λεω γιατι δεν πας να παιξεις εκει που κερδιζεις και να φυγεις απο το μπλακ τζακ;
Η απαντηση του αφοπλιστικη "αφου εδω μου αρεσει να παιζω" :opaokara:

Υ.Γ Ελπιζω να πιασατε το νοημα της παραβολης. :mrgreen:
και μας μας αρεσει να παιζουμε τοσα χρονια στο 4. λιγες φορες κερδιζουμε εκατονταδες πικραινομαστε. αλλα τι να κανουμε??? ειμαστε αρρωστοι με τα τεσσερα γραμματα!!!!! οπως και συ αλλωστε!!!!!!
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Δημοσίευση από hasio_john »

angelheart έγραψε:.........αν είπες τίποτα άλλο, feel free to ξεφτίλ me. No problem.
off topic!! ...αλλά ... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
mpouJr

Δημοσίευση από mpouJr »

Kranate πανω κατω οτι ειπε ο Ειντζελ,αλλα επειδη εισαι ειδικη περιπτωση δεν μιλαω για εσενα αποκλειστικα αλλα γενικα,οταν λοιπον ακουω να λενε οτι "δεν θα παρω διαρκειας φετος για τον ταδε λογο-1200 λογοι-) κ γκρινιαζουμε ολοι μερα σε ραδιοφωνα εφημεριδες σαιτ φορουμ λεω το πολυ απλο.
140 εχει το διαρκειας ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ στην μπαλα πανε χωσε 60+30 για ολα τα υπολοιπα αθληματα της ομαδας που αγαπας (ετσι δεν ειναι?) που εκει ολοι βλεπουμε οτι κατι καλο παει να γινει ρε αδερφε δεν ειναι το μπαχαλο που βλεπουμε στο ποδοσφαιρο,εσυ τι λες δεν στελνεις ετσι ενα μυνημα σε ολες τις πλευρες?κ σε αυτους που αξιζει να τους βοηθησεις επειδη προσπαθουνε κ ο ιβαν θα την ακουσει αν το παλατακι εχει μεσα 10.000 ατομα κ η τουμπα 6.000 δεν νομιζεις?
Εγω φιλε κανω κουμπαρα καθε χρονο κ οτι εχει μαζεψει ο κουμπαρας τα παιρνω σε διαρκειας θες ποδοσφαιρο θες μπασκετ θες χαντμπολ θες βολλευ οπου βρω κ ξερω οτι θα παω κανα 2-3 ματσακια αξιζει ο κοπος.
Φετος με 90 πηρα για τα παντα (εκτος ποδοσφαιρου) κ ισως ειναι η πιο "φτηνη" χρονια για μενα.....
Άβαταρ μέλους
astronaut

Δημοσίευση από astronaut »

@ angelheart
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω...
Η ίντριγκα της ρεβολούσιον δεν φτουράει μια μπροστά στα 26+ χρόνια Κατσαρή.

Λευτεριά στον ΠΑΟΚ.
Ακόμα και τα ισόβια είναι max 25 χρόνια.
Άβαταρ μέλους
mpouJr

Δημοσίευση από mpouJr »

Εφοσον κανεις αλλος δεν βγαινει μπροστα (ακομα κ τωρα που τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα) αν φυγει θα λεμε οτι μας παραταει,αν μεινει οτι ειναι λαμογιο.....
Κ εγω εχω πολλα παραπονα κ του πιστωνω πολλους λαθος χειρισμους σε αρκετα θεματα αλλα εκτος του οτι ειναι εκει κ εχει βοηθησει σε αρκετα πραγματα δεν υπαρχει κ ο ανταγωνισμος που θα επρεπε να υπαρχει για αυτη την θεση,ολοι κανουν πισω...
marley 4

Δημοσίευση από marley 4 »

γιατι παιζουμε με ορους φυγε-μεινε?

να αλλαξει τακτικες θελω εγω

μεχρι τωρα κανει 3 πραγματα

1 δεν κανω χρεη
2 οσα εσοδα εχει το μαγαζι τοσα θα ειναι τα εξοδα μιλαμε παντα για μεταγραφες
3 ενισχυση ακαδημιων δεν μιλαω για υποδομες γιατι δεν εχει γινει ακομα κατι

χρειαζεται χρημα εκτος εσοδων και προς το παρον δεν θελει να βαλει
αλλα χρημα εχει και μπολικο
buffos

Δημοσίευση από buffos »

Νομίζω οτι έχετε μπερδέψει την χρηστή διαχείριση με την ανάπτυξη μιας εταιρείας.

Ένα απλό παράδειγμα. Έχουμε 4 μαγαζιά. Το ένα έχει 10Κ κέρδη , το άλλο 100Κ κέρδη το άλλο 1εκ κέρδη και το τελευατία 100εκ κέρδη.

Και τα τέσσερα, μπορεί να έχουν ισοσκελισμένους προυπολογισμούς. Ο ισοσκελισμένος προυπολογισμός προσφέρει σταθερότητα αλλά και στασιμότητα.

Αν λοιπόν αυτός που έχει το μαγαζι με τα 10Κ κέρδη θέλει το μαγαζί του να παραμείνει εκεί, ίσως (οχι 100%) οι ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί να αρκούν. Αν όμως ο στόχος είναι να περάσει σταδιακά από ένα μαγαζι των 10Κ σε ένα μαγαζι των 100Κ, αυτό δεν θα το κάνει με αυτό που εσείς λέτε "χρηστή διαχείριση".

Αυτό γίνετε με τον κλασσικό κύκλο ->δανείζομαι->επεκτείνομαι->σταθεροποιούμαι->δανείζομαι κοκ

Αν δεν έχεις πλάνο πως να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που δανείζεσαι, απλά σε κάποια φάση μετά απο κάποιους αποτυχημένους δανεισμού χρεοκοπείς.

Ακριβώς το ίδιο είναι και για μια ποδοσφαιρική εταιρία. Το χαμηλό και ισοσκελισμένο μπατζετ, το πολύ που μπορεί να σου εξασφαλίσει είναι μια στασιμότητα και σε βάθος χρόνου την κατάρρευση (γιατί ως γνωστών ότι δεν το αλλάζεις εσύ το αλλάζει ο χρόνος).

Για να μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ, και κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία πρέπει να ακολουθήσει τον κύκλο που ακολουθούν όλες οι εταιρείες του κόσμου. Να δανειστεί (εδώ δανειστής είναι ο μεγαλομέτοχος) , να επενδύσει με πλάνο και στόχο αυξάνοντας σταδιακά τα έσοδα μεχρι να ισοσκελιστούν έσοδα έξοδα και σταδιακά να επιστραφούν τα δανεικά (και με πωλήσεις) και να ανοίξει νέος κύκλος ανόδου.

Το ότι δεν δημιουργούνται νέα χρέη είναι πραγματικά τελείως λάθος προσέγγιση. Αν πχ το πρότζεκτ επι Σάντος, τότε που δεν πήραμε το πρωτάθλημα με Σπάθα, είχε κάποιον να το υποστηρίξει οικονομικά, ανεβάζοντας κιάλλο τον πήχη, είναι 100% βέβαιο, ότι σύντομα θα έφερνε τα αποτελέσματα. Απλά υπήρχε οικονομική αδυναμία να συνεχιστεί ενώ το όλο πρότζεκτ ήταν στο σωστό δρόμο.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

μετα αοπ 100 περιπου ποστ αυτο ηταν με διαφορα το καλυτερο
Άβαταρ μέλους
eorptol

Νέος Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης ΙΙ

Δημοσίευση από eorptol »

Δεν ειναι βέβαιο οτι θα ειχε αποτελεςματα ίσως ειχε τα αποτελεςματα της αεκ που έχασε το πρωταθλημα στα χαρτιά πηρε το ΚΥΠΕΛΟ αλλα τα μηδενικα χρέη γίνανε παλι 120 εκατ για πλάκα και ακολούθησε τον γνωστό δρόμο πρεπει να υπαρχει μια ισορροπία σε ολα αυτα και με το περιβάλλον το ποδοσφαιρικό άρρωστο ειναι πολύ δύσκολα τα μεγάλα ανοίγματα γιατι πολυ δύσκολα θα φέρουν αποτελεςματα
buffos

Δημοσίευση από buffos »

eorptol έγραψε:Δεν ειναι βέβαιο οτι θα ειχε αποτελεςματα ίσως ειχε τα αποτελεςματα της αεκ που έχασε το πρωταθλημα στα χαρτιά πηρε το ΚΥΠΕΛΟ αλλα τα μηδενικα χρέη γίνανε παλι 120 εκατ για πλάκα και ακολούθησε τον γνωστό δρόμο πρεπει να υπαρχει μια ισορροπία σε ολα αυτα και με το περιβάλλον το ποδοσφαιρικό άρρωστο ειναι πολύ δύσκολα τα μεγάλα ανοίγματα γιατι πολυ δύσκολα θα φέρουν αποτελεςματα
α) Σαφώς και δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας σε κανένα εγχείρημα.
β) Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να επιχειρήσεις
γ) Στην ΑΕΚ το πρόβλημα ήταν οτι ξόδευαν τα χρήματα άλλων (και όπως ξέρουμε από ξένη τσέπη ξοδεύεις εύκολα)
δ) Τεράστια σημασία έχει το σημείο που θα σταματήσεις και θα κάνεις break even (ή κάπου κοντά εκεί)
ε) Μπορεί να κράζουμε τον ΟΣΦΠ, αλλά ο Μαρινάκης επενοχοποιησε τις πωλήσεις. Αν δεν πουλάς δεν επιβιώνεις.
Βέβαια πρώτα αγοράζεις, δημιουργείς υπεραξίες και πουλάς. Αν δεν το κάνεις αυτό δεν έχεις καμιά τύχη.
Ksenitemenos4

Δημοσίευση από Ksenitemenos4 »

buffos έγραψε:
eorptol έγραψε:Δεν ειναι βέβαιο οτι θα ειχε αποτελεςματα ίσως ειχε τα αποτελεςματα της αεκ που έχασε το πρωταθλημα στα χαρτιά πηρε το ΚΥΠΕΛΟ αλλα τα μηδενικα χρέη γίνανε παλι 120 εκατ για πλάκα και ακολούθησε τον γνωστό δρόμο πρεπει να υπαρχει μια ισορροπία σε ολα αυτα και με το περιβάλλον το ποδοσφαιρικό άρρωστο ειναι πολύ δύσκολα τα μεγάλα ανοίγματα γιατι πολυ δύσκολα θα φέρουν αποτελεςματα
α) Σαφώς και δεν υπάρχει εγγύηση επιτυχίας σε κανένα εγχείρημα.
β) Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να επιχειρήσεις
γ) Στην ΑΕΚ το πρόβλημα ήταν οτι ξόδευαν τα χρήματα άλλων (και όπως ξέρουμε από ξένη τσέπη ξοδεύεις εύκολα)
δ) Τεράστια σημασία έχει το σημείο που θα σταματήσεις και θα κάνεις break even (ή κάπου κοντά εκεί)
ε) Μπορεί να κράζουμε τον ΟΣΦΠ, αλλά ο Μαρινάκης επενοχοποιησε τις πωλήσεις. Αν δεν πουλάς δεν επιβιώνεις.
Βέβαια πρώτα αγοράζεις, δημιουργείς υπεραξίες και πουλάς. Αν δεν το κάνεις αυτό δεν έχεις καμιά τύχη.

Πολύ καλή η ανάλυση σου μπουφε αλλά θεωρώ είναι λίγο αφελές να πιστεύουμε οτι ο σαββιδης των εκατοντάδων εκατομμυρίων δεν γνωρίζει πως να πετύχει όσα λες για μια επιχείρηση του. Όταν όμως βλέπει τι γίνεται με φαταουλ και λοιπούς του συστήματος (συν οτι περιμένει να απαλλαγεί απο τα χρέη) είναι λογικό να προχωράει συντηρητικά και σε ξεσκαρταρισμα της ομάδας αγωνιστικά και διοικητικά..εξάλλου όσα λες για επενδύσεις μπορούν να γίνουν και του χρονου που θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα, άσχετα αν εμείς δεν έχουμε υπομονή σαν οπαδοί...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”