desperando έγραψε:δεν μπορω να καταλαβω γιατι χανω την κριτικη μου σκεψη επειδη μου αρεσει αυτο που βλεπω στον τζαβελλα?Aureliano Buendia έγραψε:
Ειλικρινά, με απογοητεύει ότι χάνουμε τόσο απότομα την κριτική μας σκέψη
όταν καλούμαστε να κρίνουμε τα της δικής μας καμπούρας.
Αν τυχόν ο Τζαβέλλας έπαιζε στον δαφνομπουκωμένο και επιδείκνυε την ανάλογη συμπεριφορά
(που θα την επιδείκνυε και λογικά διογκωμένη, λόγω ασυλίας και συνολικής νοοτροπίας που καλλιεργείται εκεί)
έχω την εντύπωση πως το 101% αυτών που τον παραδέχεστε ως παθιασμένο, θα τον μισούσατε.
εσυ πιστευεις δηλαδη οτι αν ο γκαρσια επαιζε στον δαφνομπουκωμενο και επιδεικνυε την αναλογη συμπεριφορα με αυτην που ειχε στον ΠΑΟΚ,θα τον αγαπουσαμε ή θα τον μισουσαμε?
και για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα,παικτες οπως ο τζαβελλας (ο οποιος επιτυχως καποιος ειπε οτι μοιαζει με τον μανιατη ) παντα επαιζαν ετσι σε οποια ομαδα και αν επαιζαν και σε οποιοδηποτε γηπεδο.πιο προσφατο παραδειγμα ο μανιατης μασα στο μαντσεστερ να βριζει και να τσαμπουκαλευεται με τους παντες.
αυτο το ειδος των παικτων παντα θα αγαπιουνται απο τους οπαδους της ομαδας τους και θα μισιουνται απο τους αντιπαλους.
και φυσικα ο τζαβελλας δεν ειναι απο τους παικτες οπου κανουν οτι κανουν επειδη νιωθουν οτι εκει που ειναι τους παιρνει (οπως για παραδειγμα ο σαμαρης που στον πανιωνιο δεν τολμουσε να κοιταξει ουτε στα ματια τους διαιτητες και τους αντιπαλους).ο καθενας βεβαια εχει την δικη του αποψη βαση της αισθητικης του το τι τουαρεσει και τι οχι,αλλα δεν εχει κανενα δικαιωμα να λεει σε αλλους οτι εχουν χασει την κριτικη τους σκεψη
Καταρχάς, νομίζω πως δεν έγραψα κάτι το τόσο προκλητικό.
Δεν νομίζω δηλαδή πως ανακαλύπτουμε την Αμερική όταν λέμε πως ο οπαδός κρίνοντας τα της ομάδας του,
λειτουργεί πάρα πολύ συναισθηματικά και δεν μπορεί να εξετάσει τα πράγματα αχρωμάτιστα.
Συν τοις άλλοις, μην το παίρνεις προσωπικά, αναφερόμουν σε μία γενική συνισταμένη.
Από εκεί και πέρα, μου δίνεις την πάσα να συγκεκριμενοποιήσω τη διαφωνία.
Δεν θεωρώ επ' ουδενί τη συμπεριφορά του Γκαρσία όμοια με αυτή του Τζαβέλλα, ούτε καν παραπλήσια.
Τον Γκαρσία δεν θα τον συμπαθούσα αλλά θα τον σεβόμουν και δεν θα τον θεωρούσα τυπικό κωλόπαιδο του γαύρου.
Αντιθέτως τον Μανιάτη ή ας πούμε παλαιότερα τον Τοροσίδη, τους αξιολογώ ως τυπικά κωλογαυροπαίδια.
Στο υποθετικό σενάριο που εξετάζουμε τώρα, πιθανολογώ ότι ο Τζαβέλλας θα άνηκε στη δεύτερη κι όχι στην πρώτη κατηγορία.
Εγώ είχα πχ μεγάλο ζήτημα ανέκαθεν και με τον Τσιρίλο. Μου ήταν αντιπαθής.
Η συμπεριφορά του μου έμοιαζε ολότελα αντίθετη με αυτό που εγώ καταλαβαίνω από ΠΑΟΚ.
Το έκανα γαργάρα όσο φορούσε τη δική μας φανέλα, αλλά δεν θα παρίστανα πως μου είναι και συμπαθής.