http://www.metrosport.gr/?p=5383
Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη, που επετεύχθη χάρη σ’ ένα δικό του τέρμα. Ο Χιλιανός αμυντικός στάθηκε στη συνολική λειτουργία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, επισημαίνοντας πως ο Δικέφαλος μπορεί να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. «Είπα αστειευόμενος πριν από το ματς στους συμπαίκτες μου ότι θα σκοράρω για να γελάσουμε και βγήκε αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο διεθνής Λατινοαμερικανός άσος…
Πιο συγκεκριμένα, ο Κοντρέρας δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και για το γκολ που πέτυχα, αλλά και για τη νίκη της ομάδα μου, και τους 3 βαθμούς που πήραμε, αφού αυτό έχει σημασία. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι, για το οποίο προετοιμαζόμασταν όλη την εβδομάδα. Ήθελε και ο κόσμος πολύ αυτή τη νίκη. Αυτό που είδατε χθες αποτελεί αποτέλεσμα μιας συνολικής δουλειάς, που γίνεται από το καλοκαίρι. Θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε ακόμα παραπάνω. Δεν είναι μόνο η αμυντική γραμμή που λειτουργεί πολύ καλά, αλλά η ομάδα ως σύνολο. Πρέπει να είμαστε ένα συμπαγές σύνολο, να λειτουργούμε αμυντικά όλοι μαζί, όταν δεν έχουμε την μπάλα. Με ρώτησε ο Γκαρσία τι πρόκειται να κάνω και του είπα ότι θα έμπαινα μέσα στην περιοχή κι αν έβρισκα την μπάλα θα σούταρα. Εκτέλεσε το φάουλ ο Μουσλίμοβιτς, η μπάλα χτύπησε σε μένα και κατά τύχη μπήκε μέσα, αλλά ήταν σχεδιασμένο ως ένα βαθμό. Μερικές φορές μιλάω με συμπαίκτες μου, χωρίς να μπορώ να συνεννοούμαι καλά λόγω γλώσσας, για να ηρεμήσουμε πριν από ένα ματς και αυτό έκανα και χθες. Είπα αστειευόμενος ότι θα σκοράρω για να γελάσουμε και βγήκε αυτό. Πλέον έχω μια γενική εικόνα για το ΠΑΟΚ-Άρης, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η συμπεριφορά του κόσμου ήταν καλή και διαφορετική. Όταν έχεις 30.000 κόσμο μαζί σου είναι πιο εύκολο να κερδίσεις. Η ομάδα πήρε μέχρι στιγμής αυτό που της αξίζει μέσα στο γήπεδο και δούλεψε καλά. Από εκεί και πέρα το στοίχημα για μας είναι να παραμείνει η ομάδα σε υψηλές θέσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε σοβαρά και ποιοτικά για να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις”.