Ταινίες - σειρές
- Μπαρκαρούτσος
- Μπαρκαρούτσος
Re: Cinemania
Μικρά Αγγλία. Σκηνοθετημένη από τον Παντελή Βούλγαρη.
Πολύ ωραία υπόθεση, η οποία ξεκινά στο 1930 (αν θυμάμαι καλά). Θα μπορούσε κάλλιστα να 'ναι αληθινή ιστορία (δεν ξέρω αν είναι), με έντονη αγάπη.
Δεν έχω ξαναδεί ταινία του Βούλγαρη (δεν έτυχε, παρ'όλο που 'χω ακούσει πολλά θετικά σχόλια), οπότε δεν είχα ιδέα.
Η πλοκή αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά εξελισσόταν ΑΡΓΑ!
Χαρακτηριστικά θυμάμαι την κλασσική σκηνή σε χορό στο σπίτι "αυτός και αυτή κοιτιούνται και αντιλαμβανόμαστε στα βλέμματα ότι θέλονται", η οποία ενώ συνήθως κρατάει maximum 10'', εδώ κράτησε περίπου 1 λεπτό..
Αυτός ήταν και ο λόγος που "ξενέρωσα", αν και η ταινία γενικότερα ήταν καλή, ωραία κοστούμια, ωραίες ερμηνείες, ωραία τοποθεσία (Άνδρος).
Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσκονται να βλέπουν ταινίες του Βούλγαρη!
3/5
Πολύ ωραία υπόθεση, η οποία ξεκινά στο 1930 (αν θυμάμαι καλά). Θα μπορούσε κάλλιστα να 'ναι αληθινή ιστορία (δεν ξέρω αν είναι), με έντονη αγάπη.
Δεν έχω ξαναδεί ταινία του Βούλγαρη (δεν έτυχε, παρ'όλο που 'χω ακούσει πολλά θετικά σχόλια), οπότε δεν είχα ιδέα.
Η πλοκή αρκετά ενδιαφέρουσα, αλλά εξελισσόταν ΑΡΓΑ!
Χαρακτηριστικά θυμάμαι την κλασσική σκηνή σε χορό στο σπίτι "αυτός και αυτή κοιτιούνται και αντιλαμβανόμαστε στα βλέμματα ότι θέλονται", η οποία ενώ συνήθως κρατάει maximum 10'', εδώ κράτησε περίπου 1 λεπτό..
Αυτός ήταν και ο λόγος που "ξενέρωσα", αν και η ταινία γενικότερα ήταν καλή, ωραία κοστούμια, ωραίες ερμηνείες, ωραία τοποθεσία (Άνδρος).
Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσκονται να βλέπουν ταινίες του Βούλγαρη!
3/5
- DimisK
- Επικοινωνία:
Mια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα στήλη για όσους τους αρέσει ο παλιός, καλός ελληνικός κινηματογράφος. Με σχόλια, παραλειπόμενα και ανέκδοτες ιστορίες από τα γυρίσματα ταινιών, τις οποίες αγαπήσαμε....
http://www.gazzetta.gr/plus/article/588 ... -pics-vids
http://www.gazzetta.gr/plus/article/588 ... -pics-vids
- ΑποστόληςΑ
- ΑποστόληςΑ
Όσοι έχετε υπομονή δέστε καμιά καλή Τουρκική σειρά. Οι καλές δεν είναι τόσο άσχημες όσο υποθέτουμε και περνούν και πολλά - κοινωνικά ως επι το πλείστον - μηνύματα.
Συστήνω τρεις:
1. ΕZEL - 71 επεισόδια των 90+ λεπτών το καθένα
2. ASI - 71 επεισόδια των 85+ λεπτών το καθένα
3. Binbir gece (1001 νύχτες) - 90 επεισόδια των 70+ λεπτών το καθένα
Υποφερτή σκηνοθεσία, άνω του μετρίου ηθοποιίες και καλή έως πολύ καλή μουσική υπόκρουση. Το σενάριο σε τόσο μεγάλη διάρκεια δεν μπορεί να αποφύγει κάποιες υπερβολές αλλά στα κοινωνικά θέματα τα καταφέρνει σχετικά καλά. Το καλύτερο σενάριο από τα τρία είναι το πρώτο που είναι εμπνευσμένο απο το μυθιστόρημα Κόμης Μοντεχρήστος (του περίφημου Αλεξάνδρου Δουμά πατέρα, συγγραφέα των 3 σωματοφυλάκων) και αγγίζει την μαφία της Τουρκίας, με πολλές ανατροπές. Πιο ήπια τα άλλα δύο έχουν να κάνουν καθαρά με τις ερωτικές σχέσεις των ηρώων τους.
Για τους άνδρες τώρα η πιο σέξυ πρωταγωνίστρια είναι σαφώς η Cancu Dere (ΕΖΕΛ), ενώ η πιο όμορφη είναι η Τουμπα (προσέξτε όνομα) στην ASI που προσεγγίζει το άριστα...
Συστήνω τρεις:
2. ASI - 71 επεισόδια των 85+ λεπτών το καθένα
3. Binbir gece (1001 νύχτες) - 90 επεισόδια των 70+ λεπτών το καθένα
Υποφερτή σκηνοθεσία, άνω του μετρίου ηθοποιίες και καλή έως πολύ καλή μουσική υπόκρουση. Το σενάριο σε τόσο μεγάλη διάρκεια δεν μπορεί να αποφύγει κάποιες υπερβολές αλλά στα κοινωνικά θέματα τα καταφέρνει σχετικά καλά. Το καλύτερο σενάριο από τα τρία είναι το πρώτο που είναι εμπνευσμένο απο το μυθιστόρημα Κόμης Μοντεχρήστος (του περίφημου Αλεξάνδρου Δουμά πατέρα, συγγραφέα των 3 σωματοφυλάκων) και αγγίζει την μαφία της Τουρκίας, με πολλές ανατροπές. Πιο ήπια τα άλλα δύο έχουν να κάνουν καθαρά με τις ερωτικές σχέσεις των ηρώων τους.
Για τους άνδρες τώρα η πιο σέξυ πρωταγωνίστρια είναι σαφώς η Cancu Dere (ΕΖΕΛ), ενώ η πιο όμορφη είναι η Τουμπα (προσέξτε όνομα) στην ASI που προσεγγίζει το άριστα...
- GiorgosAtha
Μπορώ να παρακολουθήσω Ολλανδικό η Σκανδιναβικό σινεμά των οποίων η γλώσσα ακούγεται σαν κάτι μεταξύ βήχα και λόξυγγα.ΑποστόληςΑ έγραψε:Όσοι έχετε υπομονή δέστε καμιά καλή Τουρκική σειρά. ......
Μπορώ, υπό την επήρεια ουσιών, να δω και Ιρανικό κοινωνικό ή Ινδικό δράμα.
Τούρκικο ... ούτε υπό την απειλή όπλου. :ugeek:
- Pastor_of_Muppets
Κωμωδίες πρόσφατες:
Ted
This is the end
Pain and Gain
Άλλες:
Inception
Shutter Island
Django Unchained
True Grit
No country for old men
Oldboy
Επίσης να πω, ότι αν σας αρέσει σαν ταινία το "Departed" του Scorchese, τότε πρέπει να δείτε την κινέζικη τριλογία Infernal Affairs (Mou gaan dou).
http://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=nv_sr_1
Το Departed είναι καθαρή κόπια αυτής της τριλογίας και το κινέζικο μπορεί να μην έγινε γνωστό ή να πήρε oscar καλύτερης ταινίας, αλλά είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που έφτιαξε το hollywood και μπορώ να πω και με καλύτερες ερμηνείες!
Ted
This is the end
Pain and Gain
Άλλες:
Inception
Shutter Island
Django Unchained
True Grit
No country for old men
Oldboy
Επίσης να πω, ότι αν σας αρέσει σαν ταινία το "Departed" του Scorchese, τότε πρέπει να δείτε την κινέζικη τριλογία Infernal Affairs (Mou gaan dou).
http://www.imdb.com/title/tt0338564/?ref_=nv_sr_1
Το Departed είναι καθαρή κόπια αυτής της τριλογίας και το κινέζικο μπορεί να μην έγινε γνωστό ή να πήρε oscar καλύτερης ταινίας, αλλά είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που έφτιαξε το hollywood και μπορώ να πω και με καλύτερες ερμηνείες!
Αδερφέ οι "Άλλες" που αναφέρεις ξέρω ότι είναι όλες εξαιρετικές ταινίες, οπότε θα εμπιστευτώ και τις προτάσεις σου σχετικά με τις κωμωδίες και την κινέζικη τριλογία και σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
, θα σε βοηθήσω προτείνοντάς σου εναλλακτικά δύο αξιόλογες ταινίες, που είδα πρόσφατα και παρότι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, έχουν κι οι δύο ως θέμα την επιβίωση στην θάλασσα.
Η πρώτη είναι το «Captain Phillips», που μεταφέρει στο πανί πολύ ρεαλιστικά το πραγματικό περιστατικό σύγχρονης πειρατείας σε ένα container ship, μένοντας σε μεγάλο βαθμό πιστή στα πραγματικά γεγονότα και με πολύ πειστικές ερμηνείες. Δεν θα έλεγα ότι είναι και αριστούργημα, αλλά σίγουρα προκαλεί αγωνία, κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος και αξίζει να την δει κανείς.
Η δεύτερη είναι το «All is lost», μια ταινία που καταφέρνει να σε ταυτίσει με τον πρακτικά μοναδικό ηθοποιό της, που παλεύει για την επιβίωσή του με τα στοιχεία της φύσης. Εντυπωσιακό στοιχείο της είναι ότι δεν ενοχλεί το γεγονός, πως ο μοναδικός ηθοποιός ακούγεται ελάχιστες φορές σε όλη την ταινία. Η μύηση του θεατή στη μοναχική ζωή, τις απαιτήσεις και τους κινδύνους του single-handed sailing επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά σκηνοθετικά η ταινία αδυνατεί να μεταφέρει στην οθόνη την αίσθηση του ισχυρού ανέμου και κυματισμού στον ωκεανό, με αποτέλεσμα οι σχετικές σκηνές να είναι αδύναμες. Όχι μια σπουδαία ταινία, αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι σίγουρα θετικό.
Γενικά, αν κάποιος ενδιαφέρεται για ταινίες σχετικές με την ναυτική ζωή στην θάλασσα, θα έλεγα πως μερικές από τις κορυφαίες κατά την γνώμη μου είναι το εντυπωσιακό έπος Master and Commander, η κλασσική πλέον μαεστρικά σκηνοθετημένη παρωδία του Πολάνσκι «Οι πειρατές» με τον Γουώλτερ Ματτάου και τρεις ατμοσφαιρικές τανίες που διαδραματίζονται σε υποβρύχια, το κλειστοφοβικό Das boot, το υποβλητικό «K-19 the widow maker» και το ψυχροπολεμικό, περιπετειώδες (και ολίγον προπαγανδιστικό βέβαια, στα πλαίσια της εποχής) «Το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη».
Επειδή σε συμπονώ, αφού είμαι μια από τα ίδιαDC έγραψε:Μπορώ να παρακολουθήσω Ολλανδικό η Σκανδιναβικό σινεμά των οποίων η γλώσσα ακούγεται σαν κάτι μεταξύ βήχα και λόξυγγα.ΑποστόληςΑ έγραψε:Όσοι έχετε υπομονή δέστε καμιά καλή Τουρκική σειρά. ......
Μπορώ, υπό την επήρεια ουσιών, να δω και Ιρανικό κοινωνικό ή Ινδικό δράμα.
Τούρκικο ... ούτε υπό την απειλή όπλου. :ugeek:

Η πρώτη είναι το «Captain Phillips», που μεταφέρει στο πανί πολύ ρεαλιστικά το πραγματικό περιστατικό σύγχρονης πειρατείας σε ένα container ship, μένοντας σε μεγάλο βαθμό πιστή στα πραγματικά γεγονότα και με πολύ πειστικές ερμηνείες. Δεν θα έλεγα ότι είναι και αριστούργημα, αλλά σίγουρα προκαλεί αγωνία, κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος και αξίζει να την δει κανείς.
Η δεύτερη είναι το «All is lost», μια ταινία που καταφέρνει να σε ταυτίσει με τον πρακτικά μοναδικό ηθοποιό της, που παλεύει για την επιβίωσή του με τα στοιχεία της φύσης. Εντυπωσιακό στοιχείο της είναι ότι δεν ενοχλεί το γεγονός, πως ο μοναδικός ηθοποιός ακούγεται ελάχιστες φορές σε όλη την ταινία. Η μύηση του θεατή στη μοναχική ζωή, τις απαιτήσεις και τους κινδύνους του single-handed sailing επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά σκηνοθετικά η ταινία αδυνατεί να μεταφέρει στην οθόνη την αίσθηση του ισχυρού ανέμου και κυματισμού στον ωκεανό, με αποτέλεσμα οι σχετικές σκηνές να είναι αδύναμες. Όχι μια σπουδαία ταινία, αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι σίγουρα θετικό.
Γενικά, αν κάποιος ενδιαφέρεται για ταινίες σχετικές με την ναυτική ζωή στην θάλασσα, θα έλεγα πως μερικές από τις κορυφαίες κατά την γνώμη μου είναι το εντυπωσιακό έπος Master and Commander, η κλασσική πλέον μαεστρικά σκηνοθετημένη παρωδία του Πολάνσκι «Οι πειρατές» με τον Γουώλτερ Ματτάου και τρεις ατμοσφαιρικές τανίες που διαδραματίζονται σε υποβρύχια, το κλειστοφοβικό Das boot, το υποβλητικό «K-19 the widow maker» και το ψυχροπολεμικό, περιπετειώδες (και ολίγον προπαγανδιστικό βέβαια, στα πλαίσια της εποχής) «Το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη».
Το γερμανικό υποβρύχιο (γιατί νομίζω ότι έγινε και αμερικάνικο ριμέικ) μαζί με τον κόκκινο Οκτώβρη τις θεωρώ κορυφαίες ταινίες.
Το ολ ιζ λοστ θα το δω γιατί με αρέσει ο Ρέντφορντ. Δεν ξέρω αν δω τον κάπτεν φίλιπς αλλά έχω βάλει στο πρόγραμμα να δω αυτό: http://www.imdb.com/title/tt1764275/?ref_=fn_al_tt_3 για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές.
Το ολ ιζ λοστ θα το δω γιατί με αρέσει ο Ρέντφορντ. Δεν ξέρω αν δω τον κάπτεν φίλιπς αλλά έχω βάλει στο πρόγραμμα να δω αυτό: http://www.imdb.com/title/tt1764275/?ref_=fn_al_tt_3 για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές.
Τουρκικο μεν......αλλα ετυχε και το ειδα.Οντως μου αρεσε.Πολυ καλη παραγωγη και σειρα.ΑποστόληςΑ έγραψε:Όσοι έχετε υπομονή δέστε καμιά καλή Τουρκική σειρά. Οι καλές δεν είναι τόσο άσχημες όσο υποθέτουμε και περνούν και πολλά - κοινωνικά ως επι το πλείστον - μηνύματα.
Συστήνω τρεις:
Προτεινω:Dallas Buyers
the best thing / la migliore offerta
[youtube]uLWgC98-T6k[/youtube]
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
[youtube]uLWgC98-T6k[/youtube]
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
Απίθανο το Pain ang Gain και αληθινή ιστορία, πολύ καλά τα Ender's Game και Escape Plan με Σταλλόνε , Σβαρτζενέγκερ, αρκετά καλή κωμωδία το Las Vegas αλλά η καλύτερη ταινία που είδα πρόσφατα (και βλέπω μέσο όρο 5 ταινίες την βδομάδα!) είναι η μεξικάνικη παραγωγή No Ce Aceptan Devoluciones. Στα αγγλικά ο τίτλος είναι Intructions not included! Την συνιστώ ανεπιφύλακτα! Εγγυημένο γέλιο και συγκίνηση! Δείτε την και πέστε μου αν έχω άδικο!
- ΑποστόληςΑ
Κι εγώ δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο ποιοτική η συγκεκριμένη σειρά. Και δεν είναι απλά μια ταινία, αλλά 71 ταινίες (σε διάρκεια), πράγμα που δυσκολεύει πολύ το σενάριο. Οι σειρές αυτές πουλιούνται προς 50,00 € + έξοδα αποστολής.fwtis έγραψε:Τουρκικο μεν......αλλα ετυχε και το ειδα.Οντως μου αρεσε.Πολυ καλη παραγωγη και σειρα.ΑποστόληςΑ έγραψε:Όσοι έχετε υπομονή δέστε καμιά καλή Τουρκική σειρά. Οι καλές δεν είναι τόσο άσχημες όσο υποθέτουμε και περνούν και πολλά - κοινωνικά ως επι το πλείστον - μηνύματα.
Συστήνω τρεις:
Προτεινω:Dallas Buyers