Θα σχολιασω μονο το μπολτ και θα πω οτι η ομαδα σαντος δεν καταφερε να περασει ουτε τις καρδουλες,γι αυτο καλοθα ηταν να μην λεμε τι θα εκανε μια ομαδα σαντος.vs40 έγραψε:Σήμερα ένιωσα πιο πολύ από ποτέ πόσο μου λείπει ο Σάντος. Για αυτό θα κάνω μια σύγκριση παρακάτω.
Δεν έχω παρπάπονο από τον Στέφενς ούτε για την επιλογή παικτών, που σωστά εφαρμόζει ροτέισον, ούτε για την τακτική του αγώνα. Το μόνο του λάθος είναι στη φάση του Στοχ, που επειδή είναι σκασμένος τα χώνει στον Στοχ. Εγώ είδα τον διαιτητή να κάνει σήμα προς τον Στοχ να βγάλει την μπάλα (μπορεί και να κάνω λάθος), αλλά όπως και να έχει, του μίλησε άσχημα και αυτό δε βοηθάει.
Πέρα από το παιχνίδι, μέχρι τώρα η ομάδα αποκλείστηκε απο τον 1ο προκριματικό και το πήρε στα χαρτιά, αποκλείστηκε και στον επόμενο. Στον όμιλο πήρε την 2η θέση, που είναι απόδοση βάσει αντιπάλων ούτε καλή ούτε άσχημη. Μια ομάδα Σάντος εκεί απλά παίρνει την 1η θέση χωρίς κουβέντα. Αν περάσουμε την Μπεμφίκα πάντως θα είναι επιτυχημένη σαφώς η πορεία του, αλλά μέχρι τώρα τη θεωρώ κάτω του μετριου. Στο κύπελο μέχρις στιγμής είμαι ευχαριστημένος, όμως τώρα θα κριθεί αυτός ο στόχος. Στο πρωτάθλημα δείχνουμε μία αστάθεια, με μία τελείως ασόβαρη άμυνα, αμυντική λειτουργία και συνολική νοοτροπία. Οι ομάδες φτιάχνονται από την άμυνα με μεράκι και υπομονή. Εμείς 2 χτίζουμε 2 γκρεμίζουμε, για αυτό και ο κόσμος χαλιέται. Οι ομάδες του Σάντος έδειχναν πρόοδο χωρίς μεταγραφές, αλλά με σταθερή δουλειά και πίστη στο πλάνο, παρά τα οικονομικά προβλήματα και την αμφισβήτηση που γνώρισε.
Προτιμώ να χτίσει λοιπόν την ομάδα του μέλοντος ο Σάντος και για αλλους λόγους:
Ενώ αμοίβεται με τα μισά από τον Στέφενς (που σημαίνει 1 μεταγραφη ακόμη του 1 εκατομυριου), έχει πολύ καλύτερο δίκτυο για να φέρει παίκτες και το έχει αποδείξει σε 2 θητείες στην αεκ44 και σε 1 στον ΠΑΟΚ. Τους ξέρετε τους παίκτες, δεν είναι μόνο ο Βιεϊρίνια. Διάλεγε πάντα παίκτες με έντονη προσωπικότητα και τσαμπουκά-δύναμη). Εφερε αυτούς τους παίκτες μάλιστα σε χρόνια δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και στην αεκ44 στην 2η θητεια του. Ο Στέφενς φέτος αρχισε να προτείνει παίκτες μόλις το Γενάρη και πήρε Μαντούρο και Μάρτενς, χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά. Ο Μαντούρο φαίνεται εργαλείο (στο επίπεδο Τζιόλη) και ο Μάρτενς μου φαίνεται ότι θα κλάψουμε τα λεφτά μας (γιατί δεν είναι μικρός ο μισθός του). Μακάρι να πεσω έξω για τον Μάρτενς, αλλά μέχρι τώρα δείχνει φλωράκι. Τον τζάρτζαρε ο άλλος με τον ώμο και σφάδαζε κάτω λες και έφαγε μπουνιά και ήρθε όλο το ιατρείο μεσα, πέρα απο τις γεναίες μονομαχίες (επιπέδου Γεωργιάδη). Όσο για τον Σάντος στον ΠΑΟΚ είχε μία αποτυχημένη σεζόν με τις σαρδέλες που κακώς κατά την άποψή μου δε το πάλεψε για Ευρώπη, και όπως ο ίδιος είπε ήθελε να την κάψει μία τόσο χάλια ποιοτικά ομάδα.
Ακολούθησε μια πολύ καλή χρονιά που επισκιάστηκε από το πλέι οφ φιάσκο, και έπειτα ένα κακό 3μηνο με αποκλεισμό από την Ευρώπη, ενώ το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο ήδη στα αποδυτήρια από αργοπορημένες πληρωμές και το θέμα των χάφ (Βερόν) με την έλευση Βιτόλο, Φωτάκη. Μετά από αυτό, όμως κάναμε χρονιά που έπρεπε να πάρουμε πρωτάθλημα. Η ομάδα εκείνη έδειξε να έχει πλάνο παρά τους περιορισμένους πόρους.
Με τα χρήματα που διαθέτει σήμερα ο Σαββίδης, και με το καλό κλίμα λόγω πληρωμών που γίνονται στην ώρα τους, δεν μπορώ να πειστώ μέχρι τώρα ότι η αστάθεια στην απόδοση της ομάδας δεν είναι ευθύνη του προπονητή.
Υγ: Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω φύγε Στέφενς, ή ότι δεν είναι καλός προπονητής. Απλά θεωρώ καλύτερο τον Σάντος (με τακτική που ταιριάζει καλύτερα στους έλληνες παίκτες και το πρωτάθλημά μας), με τα μισά λεφτά και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Ο προπονητής πρέπει να στηριχτεί όσο και αν αποτύχει, και αν φύγει το καλοκαίρι να γίνει πολύ φιλικά, όπως του αξίζει, γιατί είναι κύριος.
και τα αυτο το γραφει καποιος ο οποιος γουσταρει τον σαντος.
εξαλλου ειναι τελειως διαφορετικο να εισαι σε εναν οργανισμο 3 χρονια και τελειως διαφορετικο 6 μηνες.
ο στεφενς ακομα μαθαινει και πιο πολυ μαθαινει την νοοτροπια των νοτιων