Ήταν μια φορά ένας μούτσος πολύ μικρός στο ανάστημα και όλοι πάνω στο καράβι στο οποίο δούλευε τον κορόιδευαν. Στεναχωρημένος λοιπόν ο μούτσος, πάει στον καπετάνιο και του λέει το παράπονό του:"Καπετάνιε, δεν αντέχω άλλο. Όλο το πλήρωμα με πειράζει κάθε μέρα για το ύψος μου." Του λέει λοιπόν ο καπετάνιος:"Άκου να δεις τι θα κάνεις. Θα πας κάτω στο αμπάρι του πλοίου και θα ανοίξεις μια πόρτα. Εκεί θα δεις ένα τζίνι και θα προσφέρει να σου πραγματοποιήσει ΜΙΑ επιθυμία. ΠΡΟΣΕΧΕ όμως, γιατί δεν ακούει καλά και ότι ζητήσεις, πρέπει να το φωνάξεις δυνατά." Φεύγει λοιπόν ο μούτσος, πάει στο αμπάρι, ανοίγει την πόρτα και του απαντάει το τζίνι. Εκεί που ήταν έτοιμος όμως να ζητήσει να γίνει πιο ψηλός αρχίζει και το ξανασκέφτεται και του λέει:" Θέλω να μου δώσεις 1 εκατομμύριο λίρες", αλλά ξεχνώντας να το φωνάξει δυνατά, το τζίνι παράκουσε και εμφανίζει μπροστά του 1 εκατομμύριο μπίρες. Τα χάνει ο μούτσος, γυρνάει πίσω στον καπετάνιο και του λέει:"Καπετάνιε, το τζίνι δεν άκουσε καλά την επιθυμία μου, και αντί για 1 εκατομμύριο λίρες, μου έδωσε 1 εκατομμύριο μπίρες." Του λέει και ο καπετάνιος:"Εγώ τι λες να του ζήτησα, 1 μέτρο μούτσο;"
ΥΓ. Πρώτη φορά ποστάρω στα ανέκδοτα, ελπίζω να άρεσα στους λοιπούς διασκεδαστές!