Τμήματα Υποδομής & Ανάπτυξης ΠΑΟΚ

Γενική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα νέων...
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Re: Τμήματα Υποδομής & Ανάπτυξης ΠΑΟΚ

Δημοσίευση από angelheart »

Δεκτά τα περί πηγής. Ο ΟΣΦΠ όμως έχει ΠΟΛΥ καιρό που "ψάχνεται" για την δημιουργία ΟΣΦΠ Β'. Τώρα με δεδομένο οτι στην πατρίδα μας τέτοιο πράγμα ΝΟΜΙΜΑ δεν γίνεται, θα κάνει ότι κάνουμε όλοι μας όταν συναντάμε μπροστά μας της ΜΑΛΑΚΙΕΣ των "εθνοπατεράδων" που ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια. Θα παρακάμψει το νόμο.

Η (πιθανή) συνεργασία του με τη Γλυφάδα δε μου μοιάζει παπάς πάντως. Και αν δεν είναι η Γλυφάδα θα είναι κάποια άλλη αντιστοίχου προφίλ ομάδα. Συνεπώς η κεντρική ιδέα του ποστ δεν αλλάζει.

Άσχετο αλλά ΠΟΛΥ συναφές. Μίλησε πρόσφατα αυτός ο Γερμανός που έχει ο ΟΣΦΠ προπονητή στα τμήματα υποδομής. Είπε ο άνθρωπος όταν ρωτήθηκε για το πως/πόσο έχει προσαρμοστεί στην Ελλάδα το εξής

"...Δεν μπορώ να πω ότι έχω γνωρίσει πολύ τη ζωή στην Ελλάδα εκτός γηπέδου. Δεν έχω χρόνο και αφιερώνω όλη μου την ημέρα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Από την αρχή που ανέλαβα αυτό το πόστο υπήρχαν πάντοτε πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να οργανώσουμε, πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να γίνουν για τις ακαδημίες, να δώσουμε ένα νέο στυλ. Κάνουμε μια δουλειά η οποία απαιτεί πολλή φροντίδα και αφοσίωση και δεν είχα ποτέ τον χρόνο να δω και να κάνω πολλά πράγματα κατά την παραμονή μου εδώ μέχρι τώρα. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να πάω να δω την Ακρόπολη, για να φανταστείς! Το πρωί αρχίζω τη δουλειά μου εδώ στις 9 ή 10 η ώρα και τελειώνω το βράδυ, στις 7 ή στις 8...
giapas

Δημοσίευση από giapas »

νομίζω ότι ο γαύρος έχει ξεφύγει σε θέματα υποδομών και στις ακαδημίες. Έχει πολλά χρόνια που ψάχνεται, άσχετα αν δε καταφέρνει να ενσωματώσει παίκτες στην α ομάδα.

σήμερα κάπου διάβασα για δικό μας ενδιαφέρον προς τον Σαμαρά για το πόστο αυτό.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

μεγάλη μαγκιά αν το κάνει αυτό ο γαύρος.ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να αξιοποιησεις τα ταλέντα σου είναι η δημιουργία μιας β ομάδας.έτσι και κάτω από.τη σκέπη σου θα δουλεύουν και θα προπονούνται αλλά και θα παίζουν σε ένα σαφώς ανώτερο και δυσκολότερο πρωτάθλημα
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

πρακτικά τι σημαίνει Β' ομάδα;

μια ομάδα που όλοι οι παίχτες είναι δανεικοί; και αν αυτή η ομάδα κερδίσει την άνοδο τι γίνεται;
Άβαταρ μέλους
PAOKSaLoNiCa

Δημοσίευση από PAOKSaLoNiCa »

Σημαίνει αυτο

Κώδικας: Επιλογή όλων

Reserve teams in Spain play in the same league system as the senior team, rather than in a reserve team league. They cannot play in the same division as their main side, however, so Barcelona B is ineligible for promotion to La Liga and cannot play in the Copa del Rey.
Επίσης να συμπληρώσω οτι όταν κάποιος παίκτης της Barca B συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο έτος ηλικίας η θα φύγει η θα παει στην πρώτη ομάδα, βέβαια για να γίνει ολη αυτη η φαση φανταστείτε οτι χρειάζεται αίγλη η ομάδα, κατι που εχει και ο ΠΑΟΚ και γαυρος στην Ελλάδα, και εκατοντάδες παιδιά να δοκιμάζονται κάθε χρόνο, ουσιαστικά η δημιουργία της Β ομάδας προϋποθέτει κατάργηση (;) της κ20 και προώθηση παικτών απο την κ17 στην Β ομάδα.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Σε άλλες χώρες υπάρχουν reserve leagues... Στην Ελλάδα, όμως, οι περισσότερες ομάδες έχουν κάτι rosters που δεν κάνουν ούτε για reserves της U20 του Π.Α.Ο.Κ.!
R.A.T.M.

Δημοσίευση από R.A.T.M. »

Δεν ειναι αναγκη να εχουν ολες οι ομαδες '' ομαδα β' ''. Παντως αυτο που γινεται στην Ισπανια ειναι επικο. Φετος Ρεαλ και Μπαρτσα παιζουν στη β κατηγορια. Η Ρεαλ β' εχει 2 πρωταθληματα στη δευτερη κατηγορια. Απλα δεν ανεβαινουν ποτε στην κατηγορια που ειναι οι πρωτες ομαδες και δεν παιζουν κυπελλο. Υπαρχει και στη Γερμανια αλλα μεχρι το ερασιτεχνικο. Η ηλικια των παικτων δεν παιζει ρολο. Απλα το συμβολαιο π.χ. Η Μπαρτσα φετος βαση συμβολαιου με 4-5 παικτες αν δεν κανω λαθος πρεπει ή να τους ανεβασει στην πρωτη ή να φυγουν. Για να καταλαβετε την δυναμικη που εχει αυτο το συστημα οταν η Βιγιαρεαλ εκανε συνεχως βηματα μπροστα μεχρι που πηγε στους 4 του τσ.λου. η Β' ομαδα της ηταν στη δευτερη κατηγορια και σε αυτην επαιζε ο Φουστερ του γαυρου. Απο το 2004 μεχρι το 2008 μεχρι να τον ανεβασει ο Βαλβερδε.
Άβαταρ μέλους
PAOKSaLoNiCa

Δημοσίευση από PAOKSaLoNiCa »

Σωστά με διόρθωσες για τις ηλικίες, δεν ήμουν και εκατό τοις εκατό σίγουρος, πάντως πιστεύω ότι είμαστε κάποια χρονάκια πίσω για να γίνει Ομάδα Β' :roll:

θα το ήθελα ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ όμως !!
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

εμένα το Ισπανικό σύστημα μου φαίνεται πιο πολύ σαν ένας τρόπος καταπολέμησης των ομάδων δορυφόρων. Εδώ στην Ελλάδα δεν το έχουμε ανάγκη. Β' ομάδες υπάρχουν περισσότερες από 1 παίζουν στο κύπελλο και σε οποιαδήποτε κατηγορία. Το σύστημα μας είναι πιο εξελιγμένο από το Ισπανικό και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θα μπορούσε π.χ. να υπάρχει ένας επιθετικογενής ΠΑΟΚ Β' και ένας αμυντικογενής ΠΑΟΚ Β' ή ένας ΠΑΟΚ Β' 4-3-3 και ένας ΠΑΟΚ Β' 4-4-2 ώστε να εγκλιματίζονται οι παίχτες σε διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικούς σχηματισμούς.
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Η λογική της Β' ομάδας είναι εξαιρετικά απλή. Οι αθλητές μετά το τέλος της παρουσίας τους στην Κ19 (ή σε μας Κ20) πρέπει να συνεχίσουν να παίζουν και να εξελίσσονται. Κάποιοι που έχουν ξεχωρίσει φυσικά θα πάνε στο αντρικό και κάποιοι θα φύγουν έτσι και αλλιώς. Για τους υπόλοιπους όμως τι γίνεται ; κάποιοι ακόμα και 19 ετών δεν είναι εντελώς έτοιμοι από τεχνικής πλευράς, άλλοι υστερούν σε θέματα τακτικής κοκ.

Με το σημερινό καθεστώς (που σίγουρα κάποιος ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το ποδόσφαιρο σκέφτηκε), ο ΟΣΦΠ σου λέει "έχω 10 παίκτες που θέλω να παίζουν. Θα τους δώσω δανεικούς. Τι άλλο μπορώ να κάνω ;" Και έτσι αρχίζουν οι σχέσεις εξάρτησης, τα "φιλικά" σωματεία κοκ.

Η λογική το να υπάρχει "πρωτάθλημα αναπληρωματικών" (δλδ το Αγγλικό μοντέλο) δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κίνητρο στα παιχνίδια αυτά πέραν του θέματος "ντέρμπι" (πχ ΠΑΟΚ - Άρης). Πέραν αυτού, δεν έχουν όλοι τη οικονομική δυνατότητα να έχουν Β ομάδα. Αντίθετα το να παίζουν οι Β ομάδες στα κανονικά πρωταθλήματα (έστω Β' εθνικής) δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού και το κυριότερο, όποιος δεν θέλει δεν κάνει τέτοια ομάδα.

Αν ΜΠΟΡΕΙΣ να εκμεταλλευτείς την Β ομάδα σωστά, είναι πολύ μεγάλο το όφελος που μπορείς να αποκομίσεις. Αν δεν μπορείς, τότε είσαι τσομπάνης έτσι και αλλιώς και σε οποιοδήποτε ΝΟΡΜΑΛ (και όχι προηγμένο) πρωτάθλημα, δεν θα μπορούσες καν να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

angelheart ξερεις ποιο ειναι το νομικο πλαισιο πανω σε αυτο το θεμα?
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Αν εννοείς το Ελληνικό καθεστώς, δεν μπορείς να έχεις Β ομάδα. Υπάρχει το πρωτάθλημα Κ20 στο οποίο μπορείς να κατεβάσεις και κάποιον αριθμό (3 αν θυμάμαι καλά) αριθμό παικτών που υπερβαίνουν τα 20 και τέλος.

Οι Γερμανοί πχ μιας και κάποιος τους ανέφερε, έχουν εθνικό πρωτάθλημα Κ17, Κ19 και Β ομάδες που συμμετέχουν στα κανονικά πρωταθλήματα.
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Ο Βλάνταν Ίβιτς είναι κοντά στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, από το πόστο του προπονητή της ομάδας K20, αφού πήρε το πτυχίo από την UEFA!

Ο Σέρβος ολοκλήρωσε τον κύκλο μαθημάτων σε σχολή προπονητικής στο Βελιγράδι, αφού στόχος του ήταν να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ως προπονητής. Αφού πήρε το πτυχίο του, μίλησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς στόχος του είναι η ανάληψη πόστου στα τμήματα υποδομής.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο και όπως όλα δείχνουν, μετά τα πλέι οφ ο Σέρβος θα επιστρέψει ως προπονητής της Κ20. Και οι δύο πλευρές εμφανίζονται θετικές σε μία τέτοια συνεργασία, αφού στον δικέφαλο εκτιμούν τον Ίβιτς και ο ίδιος θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με την ομάδα.

http://www.paokmania.gr/%CF%83%CF%84%CE ... F%84%CF%82

Κ.Αλεξανδρίδη bye bye.. 8-)
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

Καλό νέο
Άβαταρ μέλους
PAPA TSIBIKOS

Δημοσίευση από PAPA TSIBIKOS »

Κακό νέο.
Αυτός είναι ποιο διαπλεκόμενος με τους ΑΡΔ από τον αηδώνη :evil:
Το έργο είναι λίγο πολλή γνωστό:"Τρώνε" σιγά σιγά το Χ ντομίγκος και μετά μας τον φορτώνουν
σαν την καλύτερη λύση για τον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Και αρχίζουν το γνωστό τροπάριο οι κολλητοί του ΑΡΔ:δικό μας παιδί , προσωπικότητα ,έτσι γ'ινεται και στην Ευρώπη ........μπλα μπλα μπλα .......στου κασίδι το κεφάλι.

Μακριά από τον ΠΑΟΚ αυτός που ΔΕΝ δέχτηκε διακανονισμό και απαίτησε ΟΛΑ τα χρήματα κας από τον Σαββίδη.

ΥΓ. Δεν είναι ούτε Γκαρσία ούτε Λίνο ο συγκεκριμένος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ομάδα Νέων”