Αν η απάντηση στο ρητορικό ερώτημά σου είναι οι παίχτες θα διαφωνίσω διότι οι ίδιοι παίχτες είναι σχεδόν με πέρυσι και όμως κατι κανανε στο γήπεδο. Τουλάχιστον δεν σκουντουφλούσαν ο ένας πανω στον άλλο σε 5 τετραγωνικά. Τώρα τι έκανε με τον Ατρόμητο πέρισι για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καθώς δεν παρακολουθούσα την συμπαθητική κατα τα άλλα ομάδα του περιστερίου.cellophan έγραψε:Συμφωνώ μαζί σου. Δεν έχουμε δει ποδόσφαιρο φέτος. Κάτι φταίει. Άποψη σου είναι πως φταίει 100% ο Δώνης. Εδώ διαφωνώ. Και η διαφωνία μου στηρίζεται στο Ερώτημα 2, στο οποίο δεν πήρα απάντηση (ούτε θέλω, είναι σχεδόν ρητορικό). Κάπου τα εφάρμοσε ο Δώνης αυτά που θέλεις να δεις από τον φετινό ΠΑΟΚ. Άρα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Και για να μην το κουράσουμε, συμφωνώ μαζί σου. Να φύγει. Κανένα πρόβλημα. Έτσι και αλλιώς η θητεία του προπονητή στον ΠΑΟΚ, chronicle of a death foretold είναι, γιατί να ξεφύγει ο Δώνης από το σενάριο.....next!!!
Γιώργος Δώνης
Re: Γιώργος Δώνης
Ας το αφήσουμε ρητορικό και ας συμφωνήσουμε πως αμυντικός αντίπαλης ομάδας δεν έχει δει φέτος το νούμερο της πλάτης ακραίου δικού μας. Ως γνωστόν, σε σετ παιχνίδι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να δημιουργήσεις αριθμητικό πλεονέκτημα και να βγάλεις off balance την άμυνα του αντιπάλου. Για τα στημένα, θαρρώ η απουσία του Πάμπλο παίζει τεράστιο ρόλο.
Δεν διαφωνώ, είναι μια λύση. Η άλλη λύση είναι καλή κυκλοφορία, πάσα με τη μια, κίνηση στο χώρο, δημιουργία ρηγμάτων, δημιουργία κενών χώρων μετά απο overlap κοκ. Δές το βίντεο που ποσταρα πιο πίσω. Είναι δείγμα της δουλείας που γινόταν πέρισι.
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στον εκτελεστή των στημένων φάσεων αλλά στην ομαδική κίνηση μέσα στην περιοχή κατα τη διάρκεια της εκτέλεσης. Αν προσέξεις φέτος είναι όλοι σχεδόν στατικοί.
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στον εκτελεστή των στημένων φάσεων αλλά στην ομαδική κίνηση μέσα στην περιοχή κατα τη διάρκεια της εκτέλεσης. Αν προσέξεις φέτος είναι όλοι σχεδόν στατικοί.
Μια χαρά τα λες. Αυτό που δε μπορώ να χωνέψω είναι πως ο Δώνης στις προπονήσεις τους λέει "Λοιπόν παιδιά στα στημένα κοιτάξτε να είστε στατικοί" και όποιος κουνηθεί παίρνει κάμψεις. Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις; Αυτά που και εσύ και εγώ λέμε είναι τόσο trivial που δε νομίζω πως λείπουν από τις προπονήσεις ούτε καν του Γαζώρου. Εκτός αν αυτό που υπονοείς είναι πως ο Δώνης δεν έχει κανένα έρεισμα στους παίκτες και όλοι τον γράφουν στα @@ τους. Τι να πω, δε ξέρω.
Τέλος πάντων. Καληνύχτα φίλε. Χάρηκα που τα είπαμε.
Τέλος πάντων. Καληνύχτα φίλε. Χάρηκα που τα είπαμε.
το γκολ του ρούλη σήμερα, ήταν δουλεμένο στημένο. Χτύπημα με φάλτσο προς την εστία, κάποιος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, κάποιος πήγε στο δεύτερο. Εμείς τέτοιο πράγμα δεν έχουμε κάνει ακόμα φέτος.Οι αντίπαλοι το ξέρουν αυτό. 1 Γκολ από κόρνερ θυμάμαι όλο και όλο, του Κατσικά με τον άρη, που ήταν κατά κράτος επικράτηση έναντι στον αντίπαλο και όχι δουλεμένη κίνηση. Επί Σάντος παίζει τα μισά γκολ του ΠΑΟΚ να ήταν από στημένα. Γενικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι στημένες μπάλες είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Και όταν έχεις και 3-4 δίμετρους μέσα στην ομάδα είναι απαράδεκτο να μην τις εκμεταλλεύεσαι
Φίλε μου δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στις προπονήσεις το θέμα είναι τι γίνεται στου αγώνες. Και στους αγώνες το μονο που βλέπεις είναι μια σύγχυση.
Και εγώ ευχαριστώ, απο τους λίγους που μπορεις να κανεις μια απλη κουβέντα...
Και εγώ ευχαριστώ, απο τους λίγους που μπορεις να κανεις μια απλη κουβέντα...
Γιατί για 4 μήνες; Υποτίθεται ότι ψάχνεις και φέρνεις κάποιον που θα του παραδώσεις τα κλειδιά για 3 χρόνια.kataramenos5 έγραψε:Το θέμα είναι ποιόν φέρνεις για 4 μήνες γιατι καλό κι ελεύθερο αυτή την εποχή πολύ δύσκολα.
Επίσης, καλός (για τα κυβικά μας) και ελεύθερος πάντα υπάρχει.
Για παράδειγμα αυτός

ακόμη ελεύθερος είναι.
- angelheart
- Επικοινωνία:
*Με άλλα λόγια στον Ατρόμητο ΜΠΟΡΕΙ να τα εφαρμόσει αλλά στον ΠΑΟΚ 7 μήνες δεν μπορεί.lamosas έγραψε:Φίλε μου κανεις δεν λέει ότι δεν τα ξέρει. Αυτό είναι προφανές. Στη θεωρία όλοι καλοί μπορεί να είμαστε. Το θέμα ειναι οτι η ομαδα δεν τα εφαρμόζει. Το να τα ξέρει δεν μου λέει τπτ το θέμα είναι να τα μετατρέπει σε αγωνιστική πραγματικότητα. Για αυτό και αμοίβεται με 300 χιλιάρικα, αν δεν κάνω λάθος, ποσό που εσυ και εγώ και πολλοί άλλοι δεν θα το δούμε ποτέ. Εγω παράθεσα μια φάση από τις πολλές που έβγαλε πέρισυ η ομάδα χωρίς να υπάρχει ούτε ο επιτελικός που φανταζόμαστε ούτε τα εξτρέμ φωτιά (επειχηρήματα που γράφονται κατα κόρον στο φόρουμ, αλλά και επιχειρήματα που επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Δώνης).cellophan έγραψε:
Ερώτηση 1: Ο Δώνης που έχει 25 χρόνια στα γήπεδα, δε βλέπει κατ' ελάχιστον όλα αυτά που βλέπουμε εμείς; Είναι άραγε τόσο ηλίθιος; Τόσο κολλημένος; Και αν έστω είναι και τα δύο παραπάνω, να διαβάζει δε ξέρει. Ας googlarei όλα τα jargon που πετάμε εδώ μέσα (καλά ακούω κάτι transition & φορ συμμετοχής και κατουριέμαι στο γέλιο) να μάθει τι είναι και να τα εφαρμόσει. Άντε και να διαβάζει δε ξέρει, συνεργάτες δεν έχει; Άντε και οι συνεργάτες του είναι το ίδιο ηλίθιοι, ένας π@@@@ φίλος του δε βρέθηκε να του πει, ρε Μ%@%#%%# άλλαξε το το συστηματάκι...δε βγαίνει....μάθε μπαλίτσα αγόρι μου και τα σχετικά.
Πες μου εσύ μετά απο 7 μήνες σκληρής δουλειάς που επικαλείτε ο Δώνης αν είδες σημάδια ότι η ομάδα κάνει έστω τα βασικά στο γήπεδο; Έχει περάσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και έχουμε το εκπληκτικό ρεκορ του ενός γκολ απο στημένη φάση. Αν αυτό και μονο δεν σου δείχνει σημάδια προβληματικής προπόνησης και προετοιμασίας αγώνα τότε δευστυχώς δεν μπορούμε να συννενοηθούμε.
Τώρα τα μάθε μπαλίτσα και τα σχετικά δεν νομίζω ότι βοηθούν την κουβέντα παρα μονο οχυρώνουν τα ανύπαρκτα επιχειρήματα μια ανύπαρκτης προπονητικής οντότητας.
*το επιχείρημα περί του πόσα παίρνει είναι και αδιάφορο και άσχετο με το θέμα το οποίο συζητάμε.
*στη φάση που έβαλες, παίζουν ΚΑΙ ο Βιερίνια και ο Ίβιτς, ο οποίος είχε γίνει αλλαγή μόλις πριν 15 λεπτά. Παίζουν επίσης και ο Μαλεζάς με τον Κοντρέρας. ΚΑΘΟΛΟΥ άσχετο με το θέμα μας το τελευταίο.
*η φάση transition του παιχνιδιού είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Όντως μπορείς να τη ψάξεις στο Google. Μπορεί και να ξέρεις και τι σημαίνει πριν το κάνεις.
*η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πρόπερσι (Ολ. Βόλου) έπαιζε ομολογουμένως ΠΟΛΥ καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Η επόμενη ομάδα του (ο Άρης) μετά από ένα τεράστιο αλαλούμ καλοκαιρινό, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, δεν "παρήγαγε" τίποτα. Εντελώς συμπτωματικά ΚΑΙ στον Άρη, λέγανε οτι "ο Τσιώλης δεν κάνει για μεγάλη ομάδα"
*ποδοσφαιρικά πάντα, το 422 με χαφ στην ευθεία (που παίξαμε κατά κόρον φέτος, ειδικά δε σε ΟΛΗ την προετοιμασία) ΔΕΝ έχει επιτελικό χαφ/δεκάρι που όλος ο κόσμος ΣΥΝΕΧΕΙΑ γράφει και λέει οτι μας λείπει. Ούτε και το 433 που παίζουμε ΤΩΡΑ (έτσι στα ξαφνικά) έχει.
Παίδες δεν έχει νόημα να κάνουμε άλλο τέτοιες συγκρίσεις, ούτε συζήτήσεις τουλάχιστον για έμενα..
Το πράγμα μιλάει από μόνο του..
Λοιπόν γυρίζουμε σελίδα και πάμε στο Κύπελλο.
Σε αυτό το τόπικ τουλάχιστον εγώ έχω πει κάποια πράγματα πολύ πριν γίνουν.
Το ίδιο θα κάνω και τώρα και ζητώ συγνώμη για το μεγάλο ποστ προκαταβολικά.
Aν ο Δώνης για εμένα αλλάξει κάποια πράγματα, έχουμε ελπίδες να περάσουμε και εξηγούμαι.
Καταρχήν, θα πρέπει να παίξει 4-4-2 σε ρόμβο.
Γιατί η Καλλιθέα θα παίξει σκληρό ταμπούρι, θα "χτίσει" το τέρμα και θα κοιτάξει πρωτίστως να μην δεχτεί γκολ και μετά να πετύχει σε αντεπίθεση.
Έχοντας αυτά τα δεδομένα, πρέπει ΜΗΝ συμμετέχει στην ενδεκάδα ο Κάτσε (που στο 80% μόνο τρέχει) και ο Φωτάκης.
Η ενδεκάδα που θα κατέβαζα είναι η εξης:
Γλύκος, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Λίνο, στην βάση του ρόμβου Γκαρσία, αριστερά Λαζάρ, δεξιά Κατσουράνης, στην κορυφή του ρόμβου Λόρενς, και επιθετικοί Σαλπι- Κλάους.
Οι κλειστές άμυνες διασπώνται με κυκλοφορία της μπάλας από την μία πλεύρα του γηπέδου στην άλλη(αριστερά-δεξιά) και συνεχή κίνηση των μεσοεπιθετικών στα "κενά" έτσι ώστε κάποια στιγμή να βγει η 1-2 κάθετες που θα σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση με το τέρμα.
Δεν διασπώνται ούτε με γιόμες, ούτε με σουτ από τα 15 μέτρα με 7-8 πάικτες μπροστά σου.
Δεν έχεις καμία ελπίδα έτσι.
Στο συγκρεκριμένο παιχνίδι θέλεις ΠΟΙΟΤΗΤΑ και αυτή την έχουν οι Γκαρσία, Λαζάρ και Κατσουράνης.
Κυκλοφορούν την μπάλα άνετα, συν του ότι οι Λίνο και ο Αποστολόπουλος θα ανεβαίνουν και αυτοί.
Έτσι μπορείς να βάλεις Κάτσε κάποια στιγμή στην θέση Γκαρσία που δεν θα μπορεί να βγάλει όλο το παιχνίδι, Φωτάκη στην θέση Λόρενς, Σταφυλίδη στην θέση Λίνο.
Με λίγα λόγια οι γιόμες πρέπει το πολύ να έιναι 15 στο τέλος του παιχνιδιού.
Η Καλλιθέα θα έχει 7-8 παίκτες στην μεγάλη περιοχή. Να κάνεις γιόμα να πάρει ποιος κεφαλιά, μόνο από κόντρα ή καμιά βλακεία των άλλων.
Τώρα αν ο Δώνης, βαλει πάλι τον Λόρενς αριστερά στην γραμμή
, τον Σταφυλίδη στα χαφ, τον Κατσουράνη σέντερ μπακ και γενικώς παίξει αυτό το 4-3-3 που ούτε οι ίδιοι οι παίκτες ξέρουν τι είναι, εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας στην τύχη..και μετά στην Τούμπα θα έχουμε κράξιμο και κόσμο έξω από τα αποδυτήρια, καλά για τον ίδιο δεν το συζητάμε..
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν με ενδιάφερει να δω μπάλα, που δεν θα το έβλεπα ούτως ή άλλως , αλλά το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ γιατί αυτό είναι το ζητούμενο..
Αυτά καθαρά ποδοσφαιρικά...
Το πράγμα μιλάει από μόνο του..
Λοιπόν γυρίζουμε σελίδα και πάμε στο Κύπελλο.
Σε αυτό το τόπικ τουλάχιστον εγώ έχω πει κάποια πράγματα πολύ πριν γίνουν.
Το ίδιο θα κάνω και τώρα και ζητώ συγνώμη για το μεγάλο ποστ προκαταβολικά.
Aν ο Δώνης για εμένα αλλάξει κάποια πράγματα, έχουμε ελπίδες να περάσουμε και εξηγούμαι.
Καταρχήν, θα πρέπει να παίξει 4-4-2 σε ρόμβο.
Γιατί η Καλλιθέα θα παίξει σκληρό ταμπούρι, θα "χτίσει" το τέρμα και θα κοιτάξει πρωτίστως να μην δεχτεί γκολ και μετά να πετύχει σε αντεπίθεση.
Έχοντας αυτά τα δεδομένα, πρέπει ΜΗΝ συμμετέχει στην ενδεκάδα ο Κάτσε (που στο 80% μόνο τρέχει) και ο Φωτάκης.
Η ενδεκάδα που θα κατέβαζα είναι η εξης:
Γλύκος, Αποστολόπουλος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Λίνο, στην βάση του ρόμβου Γκαρσία, αριστερά Λαζάρ, δεξιά Κατσουράνης, στην κορυφή του ρόμβου Λόρενς, και επιθετικοί Σαλπι- Κλάους.
Οι κλειστές άμυνες διασπώνται με κυκλοφορία της μπάλας από την μία πλεύρα του γηπέδου στην άλλη(αριστερά-δεξιά) και συνεχή κίνηση των μεσοεπιθετικών στα "κενά" έτσι ώστε κάποια στιγμή να βγει η 1-2 κάθετες που θα σε φέρουν σε πλεονεκτική θέση με το τέρμα.
Δεν διασπώνται ούτε με γιόμες, ούτε με σουτ από τα 15 μέτρα με 7-8 πάικτες μπροστά σου.
Δεν έχεις καμία ελπίδα έτσι.
Στο συγκρεκριμένο παιχνίδι θέλεις ΠΟΙΟΤΗΤΑ και αυτή την έχουν οι Γκαρσία, Λαζάρ και Κατσουράνης.
Κυκλοφορούν την μπάλα άνετα, συν του ότι οι Λίνο και ο Αποστολόπουλος θα ανεβαίνουν και αυτοί.
Έτσι μπορείς να βάλεις Κάτσε κάποια στιγμή στην θέση Γκαρσία που δεν θα μπορεί να βγάλει όλο το παιχνίδι, Φωτάκη στην θέση Λόρενς, Σταφυλίδη στην θέση Λίνο.
Με λίγα λόγια οι γιόμες πρέπει το πολύ να έιναι 15 στο τέλος του παιχνιδιού.
Η Καλλιθέα θα έχει 7-8 παίκτες στην μεγάλη περιοχή. Να κάνεις γιόμα να πάρει ποιος κεφαλιά, μόνο από κόντρα ή καμιά βλακεία των άλλων.
Τώρα αν ο Δώνης, βαλει πάλι τον Λόρενς αριστερά στην γραμμή

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΩ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν με ενδιάφερει να δω μπάλα, που δεν θα το έβλεπα ούτως ή άλλως , αλλά το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ γιατί αυτό είναι το ζητούμενο..
Αυτά καθαρά ποδοσφαιρικά...
- Μπαρκαρούτσος
Ο γαύρος ψάχνει προπονητή, έμαθα...

lamosas έγραψε:Ειναι ικανος αν τον πας αυριο στον Γαυρο να χασει το πρωταθλημα.

- Sick Bastard
Μιας και πιάσαμε τα προπονητικά, αν ήμουν Παπακώστας, θα επέλεγα να πιέσω ψηλά, να εκμεταλευτώ το άγχος του ΠΑΟΚ, να σκοράρω από λάθος του Βιβιάν και kiss my ass μετά.moican4 έγραψε: Γιατί η Καλλιθέα θα παίξει σκληρό ταμπούρι, θα "χτίσει" το τέρμα και θα κοιτάξει πρωτίστως να μην δεχτεί γκολ και μετά να πετύχει σε αντεπίθεση.
kataramenos5 έγραψε:Το θέμα είναι ποιόν φέρνεις για 4 μήνες γιατι καλό κι ελεύθερο αυτή την εποχή πολύ δύσκολα.
Marko Lelov προπονητης της FC Flora Tallinn, πρωτοπορος στην Εσθονια. Κλειστε τον χτες.
*Μου είναι αδιάφορο αν μπορεί να τα εφαρμόσει και στον Εθνικό Γαζώρου ή στον Παναθηναϊκό το θέμα είναι στον ΠΑΟΚ ότι δεν...angelheart έγραψε:
*Με άλλα λόγια στον Ατρόμητο ΜΠΟΡΕΙ να τα εφαρμόσει αλλά στον ΠΑΟΚ 7 μήνες δεν μπορεί.
*το επιχείρημα περί του πόσα παίρνει είναι και αδιάφορο και άσχετο με το θέμα το οποίο συζητάμε.
*στη φάση που έβαλες, παίζουν ΚΑΙ ο Βιερίνια και ο Ίβιτς, ο οποίος είχε γίνει αλλαγή μόλις πριν 15 λεπτά. Παίζουν επίσης και ο Μαλεζάς με τον Κοντρέρας. ΚΑΘΟΛΟΥ άσχετο με το θέμα μας το τελευταίο.
*η φάση transition του παιχνιδιού είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Όντως μπορείς να τη ψάξεις στο Google. Μπορεί και να ξέρεις και τι σημαίνει πριν το κάνεις.
*η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πρόπερσι (Ολ. Βόλου) έπαιζε ομολογουμένως ΠΟΛΥ καλό και στρωτό ποδόσφαιρο. Η επόμενη ομάδα του (ο Άρης) μετά από ένα τεράστιο αλαλούμ καλοκαιρινό, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, δεν "παρήγαγε" τίποτα. Εντελώς συμπτωματικά ΚΑΙ στον Άρη, λέγανε οτι "ο Τσιώλης δεν κάνει για μεγάλη ομάδα"
*ποδοσφαιρικά πάντα, το 422 με χαφ στην ευθεία (που παίξαμε κατά κόρον φέτος, ειδικά δε σε ΟΛΗ την προετοιμασία) ΔΕΝ έχει επιτελικό χαφ/δεκάρι που όλος ο κόσμος ΣΥΝΕΧΕΙΑ γράφει και λέει οτι μας λείπει. Ούτε και το 433 που παίζουμε ΤΩΡΑ (έτσι στα ξαφνικά) έχει.
*Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αδιάφορο, άλλες απαιτήσεις θα είχα από τον Στράντζαλη παραδείγματος χάρη ιδιαίτερα αν αμοίβονταν με 20-30 χιλιάρικα
*Νομίζω ότι ο Κοντρέρας τραυματίστηκε πιο πριν, στη φάση όντως συμμετέχει ο Βιερίνια αλλά δεν νομίζω ότι κάνει κάποια ιδιαίτερη ατομική ενέργεια που να αλλοιώνει το νόημα αυτών που έγραψα, και ναι ο Ίβιτς κάνει την κάθετη.
*Αναφέρομαι σε φάση άμυνας αλλά και σε φάση επίθεσης για τη συγκεκριμένη ορολογία από την οποία περιέργως πιάστηκες να τονίσεις τι;
*Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό είναι το πρόβλημα με τον Δώνη, αυτό το ξέρουν (θεωρητικά) ο Τσιστιακόφ και ο Βρύζας που βλέπουν κάθε μέρα τις προπονήσεις, το θέμα παραμένει ότι η ομάδα είναι ενα μαυρο χάλι
*Ποτέ δεν αναφέρθηκα σε σχημματισμό, ποσώς με ενδιαφέρει, δεν νομίζω ότι ο σχηματισμός είναι το πρόβλημα, νομίζω ότι έχω αναφερθεί πολλάκις στο τι φταίει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lamosas την Δευ 21 Ιαν 2013, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλά ναι,
να αρχίσουμε τώρα τα google search: Coach -"Donis" good awesome sentoni
και να λέμε ονόματα...
να αρχίσουμε τώρα τα google search: Coach -"Donis" good awesome sentoni
και να λέμε ονόματα...
eleos μαλλον δεν καταλαβες το πνευμα του ποστ, δεν πειραζει καλημερα 
εκτος αν πιστευες οτι οντως θελω προπονητη απο εσθονια

εκτος αν πιστευες οτι οντως θελω προπονητη απο εσθονια