ABOLEYTOI έγραψε:συγγνώμη για το σεντόνι
ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Δώνης κρίνεται ανεπαρκής έως επικίνδυνος είναι η φαντασίωση που έχουμε ότι ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα είναι συγκρίσιμος σε μέγεθος με τον ΟΣΦΠ.
μου άρεσε και θα το γράψω άλλη μία
ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Δώνης κρίνεται ανεπαρκής έως επικίνδυνος είναι η φαντασίωση που έχουμε ότι ο ΠΑΟΚ του χρόνου θα είναι συγκρίσιμος σε μέγεθος με τον ΟΣΦΠ.
Λέμε ότι για να προπονήσεις Κλάους, Φωτάκη, Κουμάλο, Κάτσε και Κατσικά (είναι οι πρώτοι 5 σε λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα) πρέπει να είσαι κάτι παραπάνω από το Δώνη που πέρσι προπονούσε Μήτρογλου, Ιτάνζ, Τάτο, Φυτανίδη και Σκόνδρα (οι αντίστοιχοι πρώτοι 5 σε λεπτά συμμετοχής στον Ατρόμητο στο περσινό πρωτάθλημα). Αυτό που μας φαίνεται αδιανόητο οφείλεται στη φαντασίωσή μας ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ετοιμάζει μια ομάδα για του χρόνου της οποίας η πρώτη πεντάδα σε λεπτά συμμετοχής θα αποτελείται από παίχτες επιπέδου (Κάρολ, Χολέβας, Μασάντο, Μανιάτης, Μοδέστο).
Εγώ δεν έχω σοβαρό πρόβλημα με το Δώνη (σε λεπτομέρειες κάθε αγώνα υπάρχουν ενστάσεις φυσικά) γιατί αισθάνομαι ότι συμβαδίζει με το επίπεδο της ομάδας συνολικά. Είμαι δε σίγουρος ότι του χρόνου το επίπεδο θα είναι πιο κοντά στο φετινό, παρά σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.
Υ.Γ υπάρχει πάντα η αντίρρηση γιατί να μην φέρεις έναν πραγματικά αξιόλογο προπονητή να ανεβάσει αυτός επίπεδο την ομάδα. Προφανώς δεν είναι αυτό το πλάνο. Το πλάνο που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ είναι αυτό που συμφώνησαν τον ΙΟΥΝΙΟ ο Βρύζας με τον Δώνη, δηλαδή συντηρητικά μέχρι να περάσει η μπόρα, χωρίς ανοίγματα οικονομικά και με προώθηση παιχτών μπας και αναγκαστούμε να ξαναπουλήσουμε.
Καλοδεχούμενα τέτοια σεντόνια.
Με βάση το σκεπτικό σου, όταν θα αρχίσει να αλλάζει το επίπεδο των παικτών, θα αλλάξει και το επίπεδο του προπονητή; Και το οτι ο προπονητής υψηλότερου επιπέδου είναι προαπαιτούμενο για την έλευση καλύτερων παικτών; (φήμη, ικανότητες, γνωριμίες, δυνατότητα επιλογής σωστών παικτών βάσει πλάνου κλπ)
Εκτός εάν λειτουργεί εν λευκώ στα μεταγραφικά ο Σιστιακόφ, που εμμέσως σημαίνει οτι δεν θεωρούν τον προπονητή ικανό να αναλάβει αυτό το κομμάτι.
Τώρα εάν το επίπεδο του χρόνου είναι πιο κοντά στο φετινό, ελπίζω πως όχι, αλλά και πάλι δεν κάνουμε εμείς το πλάνο. γιατί να θέλει ο Σαββίδης να "χάσει" άλλη μία χρονιά χωρίς να διεκδικήσει πρωτιά;
ΥΓ. Εάν παίξουμε προκριματικά τσ.λ. πιστεύω οτι θα αναθεωρηθεί το όποιο πλάνο και θα γίνουν λίγο πιο γοργά βήματα προς το επίπεδο που όλοι θέλουμε.