Pc support

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
Ale3

Re: Pc support

Δημοσίευση από Ale3 »

karlat85 έγραψε:Φορμαρα το λαπτοπ κατεβασα τους drivers κανινικα.Αλλα δεν αναγνωριζει εναν εξωτερικο.στην διαχειρηση τον βλεπει αλλα στον υπολογιστη μου οχι.
Ο σκληρος δουλευει κανονικα.Καμια βοηθεια;

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Control Panel -> Device Manager -> Βρες τον σκληρό και βάλ' το να βρει τυχόν drivers που του λείπουν.

Αν δεν....google it. Όλο και κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα και όλο και κάποιος άλλος το έλυσε.
Άβαταρ μέλους
stelyk

Δημοσίευση από stelyk »

Ale3 έγραψε:
karlat85 έγραψε:Φορμαρα το λαπτοπ κατεβασα τους drivers κανινικα.Αλλα δεν αναγνωριζει εναν εξωτερικο.στην διαχειρηση τον βλεπει αλλα στον υπολογιστη μου οχι.
Ο σκληρος δουλευει κανονικα.Καμια βοηθεια;

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Control Panel -> Device Manager -> Βρες τον σκληρό και βάλ' το να βρει τυχόν drivers που του λείπουν.

Αν δεν....google it. Όλο και κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα και όλο και κάποιος άλλος το έλυσε.
Δοκιμασε να αλλαξεις το γραμμα που οριζει τον σκληρο που δε βλεπεις απο το πινακας ελεγχου --> εργαλεια διαχειρισης --> διαχειριση υπολογιστη --> διαχειριση δισκων.

επελεξε τον δισκο που δε βλεπεις αλλαξε το γραμμα που το οριζει σε καποιο που να μη χρησιμοποιητε και κανε εφαρμογη λογικα θα δουλεψει.
ειχα παρομοιο προβλημα και το ελυσα με αυτο τον τροπο.

:pano:
Άβαταρ μέλους
Ale3

Δημοσίευση από Ale3 »

Έχω ένα ζώρικο θεματάκι.

Pavillion dv9700. GeForce8600M GS. Vista 32

Ξεκίνησε πριν 4ις μέρες τα ρεσταρτ και τα blue screen. livekernelevent. B0116. Display drivers have stop working.

Είχα ανοικτό 4 tabs (firefox) +utorrent +eset. Το τεταρτο tab ήταν youtube. Με το που πάτησα full screen ξεκίνησαν τα προβλήματα. Η οθώνη έκανε 2 flashes (μαύρη-> κανονική->μαύρη->κανονική) και μετά bluescreen.

Με κάθε boot η ίδια bluescreen, μετά το user account. => Safe mode με networking. Device Manager, update drivers.

Μετά το safe mode άνοιγε κανονικά και έτρεχε μέχρι να ανοίξω είτε το mozilla, είτε το chrome, είτε το msn. Παιχνίδι με απαιτήσεις επουδενί.

Επόμενη κίνηση το system restore. 2 μέρες πιο νωρίς, 4ις μέρες και 15 μέρες. Και πάλι επίλυση καμία.

Με ΙΕ9 άνοιγε και απομώνονε το crash στο εκάστοτε tab για 4ις-5 φορές πριν παγώσει ο υπολογιστής και χρειαστεί forced restart.

Κάπου εδώ μπήκα google. Όλοι πρότειναν αυτές τις κινήσεις και ακόμα 2:
- Να πειράξω τα registies (nvlddmkm.sys). Δεν έχω την αυτοπεποίθηση για κάτι τέτοιο.
- Format ( από την περιγραφή κατάλαβα το registries error)

Από τα forum της nvidia & microsoft πρότειναν κάνω clean install των most recent drivers of GPU.

Το έκανα. Στο πρώτο τα windows απενεργοποίησαν τα drivers της κάρτας γραφικών και έτρεχαν με default. Όλα πήγαιναν καλά, χωρίς την κάρτα γραφικών. Αλλά ποιος ο λόγος να μην έχω τα γραφικά μου στο 80% τουλάχιστον.
Στο google πρότειναν επανεκίνηση.

Την πρώτη φορά απέτυχε μετά το user account check, την δεύτερη φόρτωσε τα windows κανονικά.

Το πρόβλημα φέρετε να λύθηκε.

Μετά από 12-18 ώρες ο υπολογιστής είχε κάνει επανεκίνηση μόνος του. Και είχε απενεργοποιήσει τα drivers της nvidia ξανά. Έγινε ακριβώς ότι και ποιο πάνω. Χωρίς nvidia=> Restart + No windows after the user account check=> Forcce restart=> All good!!!!

Όλη την υπόλοιπη μέρα χθες έτρεχε κανονικά. Πήγα για ύπνο και όταν ξύπνησα τον βρήκαν για ακόμα μία φορά να έχει κάνει επανεκίνηση μόνος του. Μία από τα ίδια.

Μήπως έχετε να προτείνετε το ό,τι?

- Format θα κάνω ως έσχατη λύση. Γιατι θα πρέπει να αγοράσω σκληρό για back up. (Μου κάηκαν και οι 2)
- Αλλαγή της κάρτας γραφικών, εφόσον είναι hardware problem, δεν υφίσταται. Είναι ενσωματομένη στην motherboard. (Γαμημένα pavillion).

Ευχαριστώ για τον χρόνο που θα διαθέσετε, όσοι.
Άβαταρ μέλους
Argonaut4

Δημοσίευση από Argonaut4 »

Δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα κάρτας γραφικών......επαναλαμβάνω απαραίτητα.

Μια πιθανή περίπτωση ειναι να φταίει και η RAM τους συστήματος.Αν έχει δυο dimms βγαλε το ένα και λειτουργησε τον υπολογιστή με ένα ντιμάκι κάθε φορά....για να δεις αν φταίνει αυτα.Κατέβασε και ένα πρόγραμμμα για memory checking.....να είσαι κομπλε.

Μετά το αμέσως επόμενο σενάριο είναι χαλασμένη GPU....καρτα γραφικών.Εχει ''κλάσει''.......και αν εισαι στην εγγύηση βουρ για αντιπροσωπεία.Αν όχι υπάρχουν service ιδιωτων που τα επισκευάζουν τετοια προβλημάτα πλεόν γιατι η τεχνολογία εχει προχωρησει ο ναι και στην Ελλάδα.

Το χειρότερο που μπορεί να σου τύχει είναι προβλημα στο δίαυλο επικοινωνιας της κάρτα γραφικών με το board....εκει κλαις.Αλλα και αυτό φτιάχνετε....αλλάγη board.

Τι κάνω σε τετοιες περιπτώσεις εγώ.....ποτέ δε πάω κατευθείαν στο hardware πρόβλημα.Επειδή τα windows ειναι ως γνωστόν για πέταμα ακόμα και μετά απο τόσα χρόνια development.

Βρίσκεις ένα σκληρό δισκο για laptop απο κάποιο φίλο γνωστο κτλ........τον κοτσάρεις επάνω......κάνεις μια ωραία εγκτάσταση Windows την ιδια εκδοση με αυτη που τρέχεις......βάζεις drivers όλα κομπλε ιδια εκδοση με ατους που έχεις που υποτιθετε εχουν προβλημα.....!

Αν το πρόβλημα επιμένει....βάζεις τελευταίους drivers.....αν επιμένει το πρόβλημα.....κάνεις μετά την πουστια με τις μνήμες.....αν επιμένει ειναι κάρτα γραφικών κατά 99%.

Είναι ότι πιο έυκολο και ανωδυνο όπως και ανέξοδο μπορείς να κάνεις.....τι ίδιο ακριβώς θα κάνει ο τεχνικός που θα του το παραδώσεις.....!

Αυτά.
Τρόμος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Τρόμος »

Αδερφέ αν είσαι τυχερός το θέμα μπορει να σου το κάνει το ESET.Σε αντίθεση με άλλα αντβαιρους αφαιρεί χωρίς ερωτήσεις προγράμματα που θεωρεί μολυσμένα.Βγάλτο και κατέβασε ένα δωρεάν π.χ. το AVG κάνε πάλι όλα όσα βρήκες στα φορουμ και δες αν θα σου κάνει πρόβλημα στα drivers της nvidia και επανεκίνηση.
Άβαταρ μέλους
Ale3

Δημοσίευση από Ale3 »

Αυτό για την RAM δεν το γνώριζα. Με το που θα μου ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα (λογικά αύριο το πρωί πάλι), θα το επιχειρήσω.

Εγγύηση δεν, 4ος χρόνος....

Γενικά οι σειρές pavillion δεν.... Μισάνε τις κάρτε γραφικών...

Ενδιαφέρον σκέψη για το πλάγιο format....Πρώτη φορά το ακούω...nc. Θα του δώσω και εκείνου ένα spin με το που βρω σκληρό στα μέτρα του.

Άρα έχουμε:
-Drivers
-RAM
-Hardware

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Ale3

Δημοσίευση από Ale3 »

Τρόμε το έχω αγορασμένο. Business edition. Για αυτό δεν το έχω βγάλει ακόμα.

Κοίταξα όλα τα αρχεία, ένα προς ένα, που έχει στο log & quarantine.

Δεν έχει ούτε ένα σημαντικό αρχείο, που μπορεί να μου ξέφυγε στον αρχικό έλεγχο.

Ο λόγος που το ανάφερα είναι γιατί το είχα τσεκάρει.

Επίσης δεν του επιτρέπω να κάνει αυτόματο delete-clean-quarantine. Όλες οι επιλογές περνάνε από εμέ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Άβαταρ μέλους
nico4

Δημοσίευση από nico4 »

για τσεκαρε εδω http://forums.techguy.org/windows-vista ... creen.html
κυρίως το ποστ #12. Ίσως να σε βοηθήσει.
Επίσης εδω http://www.techsupportforum.com/forums/ ... 51084.html ποστ #6 έχει την ίδια κάρτα γραφικών με εσένα

και εδώ http://www.beepthegeek.com/2011/09/nvlddmkm-sys.html
http://www.articlewritingclicks.com/Win ... Error.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nico4 την Σάβ 01 Σεπ 2012, 16:53, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
arrwstos

Δημοσίευση από arrwstos »

Ρε παιδιά, έχετε καμιά πρόταση για λάπτοπ τώρα που θα φύγω φοιτητής σε άλλη πόλη? Το θέλω για εργασίες της σχολής, σερφάρισμα στο νετ, μουσικούλα, downloading, ίσως και λίγο gaming (όχι τίποτα βαρύ και ασήκωτο, παλιά games). Υπάρχει τίποτα αξιόλογο γύρω στα 500-550 γιούρα?
Άβαταρ μέλους
nico4

Δημοσίευση από nico4 »

arrwstos

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ nico4. Αξίζει λες?
Άβαταρ μέλους
nico4

Δημοσίευση από nico4 »

Φαίνονται με καλά χαρακτηριστικά.
Toshiba έχω και εγώ και είμαι ευχαριστημένος. (δουλεύει σαν PC 10+ ώρες την ημέρα εδώ και δυο χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα)
Άβαταρ μέλους
Ale3

Δημοσίευση από Ale3 »

nico4

Αυτά ήταν που είχα βρει και εγώ.

Το δεύτερο λινκ που μου έδωσες ήταν εξαιρετικό. Έτσι είδα ότι με το clean install των drivers της nvidia, έγινε αυτόματα αυτή η αντικατάσταση. => είναι up to date.

Προχώρησα στην εγκατάσταση του εργαλείου που πρότεινες. ελπίζω....

Ευχαριστώ
arrwstos

Ρε παιδιά, πήρα σήμερα έναν toshiba satellite και έχει κολλήσει εδώ και κάνα 3ωρο (αφού τον άνοιξα και έχω συνδεδεμένο τον φορτιστή) στην ένδειξη "setup is preparing your computer for first use". Ξέρει κανείς τί φάση παίζει?
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

arrwstos έγραψε:Ρε παιδιά, έχετε καμιά πρόταση για λάπτοπ τώρα που θα φύγω φοιτητής σε άλλη πόλη? Το θέλω για εργασίες της σχολής, σερφάρισμα στο νετ, μουσικούλα, downloading, ίσως και λίγο gaming (όχι τίποτα βαρύ και ασήκωτο, παλιά games). Υπάρχει τίποτα αξιόλογο γύρω στα 500-550 γιούρα?

Acer Aspire 7720G έχω αδερφέ και εδώ και 4 χρόνια δουλεύει 15 ώρες την μέρα και δεν έχει το παραμικρό..Οπότε προτείνω κάτι σε Acer.

Σορρυ τώρα τ είδα.Καλή επιλογή και το Toshiba,αλλά δεν ξέρω τί φαση παίζει..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”