Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
gika

Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Δημοσίευση από gika »

@Thanks Roman για το ότι με σκέφτηκες.

Μηχανικοί υπάρχουν πάρα πολλοί, και όντως το ανώτερη σχολή είναι κάπως ύποπτο. Όπως και να έχει το ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει δουλειά είναι γνωστό. Η δυσκολία είναι στην πρόβλεψη για το τι θα γίνεται μετά από 8 χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και έξω. Αύριο θα οριστικοποιήσω το μηχανογραφικό μου στο σχολείο και ακόμα δεν είμαι 100% κατασταλαγμένος ως προς το τι να δηλώσω.

Ίσως όλο το βράδυ ρίχνω το κέρμα κρατώντας σκορ, και ότι κάτσει. Μηχανολόγων=κορόνα, Πληροφορική=γράμματα. Αν και επειδή τα ενδεχόμενα είναι ισοπίθανα το σκορ μου θα τείνει προς την ισοπαλία, έστω και ένα απειροελάχιστο προβάδισμα θα κρίνει το μέλλον μου. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

Δημοσίευση από paokmaniak »

Το οτι κάθε "φρουτο" μηχανικος που βγαινει απο απίστευτες σχολες δεν παίρνει δικαιωματα υπογραφής θετικότατο είναι. Να μην τα εξισωσουμε και ολα
Άβαταρ μέλους
VagosPaok

Δημοσίευση από VagosPaok »

Δηλαδη,τι λογικο βρισκεις στο οτι ο μηχανικος περιβαλλοντος δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για περιβαλλοντικες μελετες,στο οτι ο μηχανικος οικονομιας και διοικησης δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για οικονομοτεχνικες μελετες,στο οτι ο μηχανικος επιστημης των υλικων δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για την δημιουργια και συντηρηση ενος υλικου,στο οτι ο μηχανικος χωροταξιας και αναπτυξης δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για χωροτεχνικες μελετες???Και παρ ολα αυτα οι πολιτικοι μηχανικοι εχουν ολα αυτα τα δικαιωματα....(δεν ειμαι εμπαθης μαζι τους(για τον Αποστολη το λεω μην με παρει με κακο ματι :| )αλλα...)
Αμα δεν τους ηθελαν να μην τους δημιουργουσαν.Απο τι στιγμη που το τεε τους αναγνωριζει επρεπε να ηταν υποχρεωμενοι(και οχι μονο στα χαρτια) να τους αναγνωριζουν τα επαγ.δικαωματα
Άβαταρ μέλους
theoPAOK

Δημοσίευση από theoPAOK »

RoMaN έγραψε:Επί τη ευκαιρία, μήπως είναι κάποιος εδώ στο Paokmania που καταθέτει χαρτιά για το Εμπορικό Ναυτικό;;; Ή που είναι μέσα και ξέρει να με πει κάτι για τα δικαιολογητικά;;
Και εσύ Εμπορικό Ναυτικό ε? :opaokara:
BTW και εγώ ψάχνομαι για δικαιολογητικά :D

ΕDIT: Έχω βρεί αυτό http://www.dikaiologitika.gr/images/120 ... aithsh.pdf
Λογικά πρέπει να παω στην ΑΕΝ στον Ασπροπυργο να συμπληρώσω κάτι τέτοιο....Βέβαια λέει και για κάτι εξετάσεις σε κάτι κέντρα που πρέπει να κάνω......μέχρι τις 9/7 :|
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Μία φίλη μου δήλωσε εμπορικό ναυτικό και έχει καταθέσει τα χαρτιά της από όσο ξέρω. Άμα θέλετε να την ρωτήσω κάτι πείτε μου.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

paokmaniak έγραψε:Το οτι κάθε "φρουτο" μηχανικος που βγαινει απο απίστευτες σχολες δεν παίρνει δικαιωματα υπογραφής θετικότατο είναι. Να μην τα εξισωσουμε και ολα
+1
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

VagosPaok έγραψε:Δηλαδη,τι λογικο βρισκεις στο οτι ο μηχανικος περιβαλλοντος δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για περιβαλλοντικες μελετες,στο οτι ο μηχανικος οικονομιας και διοικησης δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για οικονομοτεχνικες μελετες,στο οτι ο μηχανικος επιστημης των υλικων δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για την δημιουργια και συντηρηση ενος υλικου,στο οτι ο μηχανικος χωροταξιας και αναπτυξης δεν εχει δικαιωμα υπογραφης για χωροτεχνικες μελετες???Και παρ ολα αυτα οι πολιτικοι μηχανικοι εχουν ολα αυτα τα δικαιωματα....(δεν ειμαι εμπαθης μαζι τους(για τον Αποστολη το λεω μην με παρει με κακο ματι :| )αλλα...)
Αμα δεν τους ηθελαν να μην τους δημιουργουσαν.Απο τι στιγμη που το τεε τους αναγνωριζει επρεπε να ηταν υποχρεωμενοι(και οχι μονο στα χαρτια) να τους αναγνωριζουν τα επαγ.δικαωματα
Οι Πολιτικοί Μηχανικοί όντως έχουμε τα περισσότερα δικαιώματα, αλλωστε είμαστε το παλαιότερο τμήμα μετά τους Αρχιτέκτονες. Αλλά το να μην έχουν δικαίωμα υπογραφής οι Μηχανικοί περιβάλλοντος μου φαίνεται εξωφρενικό αν ισχύει.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

theoPAOK έγραψε:
RoMaN έγραψε:Επί τη ευκαιρία, μήπως είναι κάποιος εδώ στο Paokmania που καταθέτει χαρτιά για το Εμπορικό Ναυτικό;;; Ή που είναι μέσα και ξέρει να με πει κάτι για τα δικαιολογητικά;;
Και εσύ Εμπορικό Ναυτικό ε? :opaokara:
BTW και εγώ ψάχνομαι για δικαιολογητικά :D

ΕDIT: Έχω βρεί αυτό http://www.dikaiologitika.gr/images/120 ... aithsh.pdf
Λογικά πρέπει να παω στην ΑΕΝ στον Ασπροπυργο να συμπληρώσω κάτι τέτοιο....Βέβαια λέει και για κάτι εξετάσεις σε κάτι κέντρα που πρέπει να κάνω......μέχρι τις 9/7 :|
Έχω τελειώσει όλες τις υποχρεώσεις με το Λιμεναρχείο και τους γιατρούς που με έστειλαν, και με έμεινε να πάω Μηχανιώνα... Απ'ό,τι έχω καταλάβει με λείπει αυτή η υπεύθυνη δήλωση ότι δέχομαι να εξεταστώ στη κολύμβηση στο 1ο εξάμηνο, και αυτή η αίτηση Υπόδειγμα Α' που με δίνεις κι εσύ στο link... Έτσι είναι;; Μήπως χρειάζεται κάτι άλλο; Και αυτήν την αίτηση πού σκατά την παίρνω, θα με την δώσουν στη Μηχανιώνα;;
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Πληροφορική έβαλα.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Το γενάτι σου να είναι καλά!
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Μια χαρά. Με το καλό. :D
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Απλά πιστεύω ότι αν πήγαινα μηχανολόγων, θα διάβαζα και θα γινόμουν ένας καλός μηχανολόγος. Τώρα με την πληροφορική και την καψούρα που τρέφω για χάρη της και το διάβασμα θα είναι παιχνίδι* και όρεξη για να κάνω το κάτι παραπάνω θα έχω.

* Για να καταλάβεις τι εννοώ. Όταν ήμασταν τρίτη γυμνασίου κάναμε προγραμματισμό στο σχολείο. Τότε μας μαθαίνανε τα διαγράμματα ροής (flow chart). Προσωπικά επειδή μου άρεσαν ζητούσα όλο και περισσότερες ασκήσεις, μιας και το έβλεπα ως hobby. Ήτανε ένα ακόμα παιδί μαζί με εμένα που ήθελε και έκανε τις ίδιες ασκήσεις. Η υπόλοιπη τάξη προτιμούσε να παίζει στο ίντερνετ και ο καθηγητής τους άφηνε και έκανε μάθημα σε εμάς τους δύο. Με τα πολλά, εμάς μας προχώρησε σε αλγορίθμους και αργότερα σε ψευδογλώσσα κάνοντας μας τα απλά βασικά πράγματα. Το καλοκαίρι μετά την τρίτη γυμνασίου, πήγα και αγόρασα βοήθημα για το μάθημα του προγραμματισμού της τρίτης λυκείου, για να έχω ασκήσεις να κάνω. Και έτσι, να μην μακρηγορώ άλλο, εκείνο το καλοκαίρι τέλειωσα την ύλη της τρίτης λυκείου στον προγραμματισμό.

Αργότερα ασχολήθηκα λίγο με την Basic και λίγο με HTML. Μόνος μου, παρέα με το google. Λίγα πράγματα. Τώρα, μετά τις πανελλαδικές είχα μπει στο site της Πληροφορικής κατά την αναζήτηση μου για σχολές. Είδα τα μαθήματα που περιείχε η σχολή, και πάτησα να δω πληροφορίες για ένα μάθημα του πρώτου εξαμήνου. Μπήκα στην ιστοσελίδα του μαθήματος και είχε ανεβασμένες "σημειώσεις" για το μάθημα αυτό. Γλώσσα προγραμματισμού C. Και εδώ και τρεις εβδομάδες κάθομαι μόνος μου και ασχολούμαι με την γλώσσα αυτή. Για την τρέλα μου και μόνο.

Αντιθέτως κάτι ανάλογο με μαθήματα της Μηχανολογίας δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσα να το κάνω. Θα ήταν άλλη μία -βαρετή- υποχρέωση.

Επομένως Πληροφορική, κι ας θεωρείται κατώτερη σχολή, και ελπίζω να μου βγει σε καλό. :pano:
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Μπράβο Gika... Κι εγώ Πληροφορική θα σε πρότεινα, καθώς είναι το αντικείμενο που λατρεύεις, αλλά δεν ήθελα να σε επηρεάσω προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση... Είναι από τις περιπτώσεις που είνα μεν το αντικείμενο που σε αρέσει, αλλά έχει μια χ δυνατότητα αποκατάστασης..μεγαλύτερη από άλλους κλάδους!
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Roman εσύ πλοιάρχων ή μηχανικών;
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

HMMY αθήνα έπιανες;
Ρωτάω γιατί ~1/4 των φοιτητών κάθε έτους επιλέγει κατεύθυνση πληροφορικής.
Και από μια σύντομη σύγκριση στα προγραμματα σπουδών δε διαφέρουν και πολύ, κάθε άλλο.

http://www.csd.auth.gr/courses.php

http://www.ece.ntua.gr/index.php?option ... 54&lang=el
(μόνο μία ροή..)

Συγχαρητήρια πάντως και σε εσένα και στα υπόλοιπα παιδιά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”