Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Re: 33. Στέφανος Αθανασιάδης
Οι πωλησεις στον ΠΑΟΚ γινοταν βασει σχεδιου. Σχεδιου ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!!! Γελανε και τα δοκαρια .
Μάλιστα .... το επιχείρημά σας εξαντλείται στα γέλια και στα δάκρυα .... ως συνήθως.
Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Μεγάλο παραμύθι ότι του φουκαρά του μπατμαν του φάγανε λεφτα οι γύρω έβαλε πΟλλα στην τσέπη λόγω ΠΑΟΚ .....η επιχειρηματικη του καριέρα ξεκίνησε απο την εργας και έργα που πήρε στην ΔΕΗ στην πτολεμαιδα λογω πασοκ ....απο τότε είχε την φήμη που ήταν αληθινή οτι ήταν κακοπληρωτης και πιστόλιαζε τους εργαζόμενους παρα πολλοί απο τότε ήταν απλήρωτοι .....Και έκανε και άλλες λαμογιες που δεν λέγονται σε φόρουμ αλλα αν ξέρετε κάποιον ειδικα που δούλεψε εκείνη την περιοδο στην εργας απο πτολεμαιδα Κοζανη θα σας πει.....
ΚΆΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΓΑΒΡΟΒΑΖΕΛΩΝ
- Sladjan Spasić
Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
gika έγραψε:Πάνω από όλα είναι η υπερηφάνεια Μάξιμε. Αλλιώς θα υποστηρίζαμε τον γαύρο. Και "δεν ξυπνήσαμε" τώρα. Απλά "ξυπνάς" όταν άλλα περιμένεις από κάποια άτομα και άλλα σου παρουσιάζουν στην πορεία. Γιατί όταν ήταν ο Γούμενος (πιο παλιά ήμουν αρκετά μικρός και δεν θέλω να εκφράσω άποψη) ο κόσμος διαμαρτυρόταν ειδικά προς το τέλος εποχής του. Ενώ ήταν ήρθε ο Ζαγοράκης και αργότερα ο Βρύζας, λέγαμε ήρθαν "τα δικά μας παιδιά". Άλλα περιμέναμε από αυτούς.
Περιμέναμε ειλικρίνεια και ξηγημένα λόγια.
Όταν θέτεις ως στόχο τον πρωταθλητισμό, πρέπει να κυνηγήσεις το πρωτάθλημα μέχρι τέλος. Όχι απλά να βγεις 3ος-4ος.. Κάτι που έγινε μόλις την μία από τις 4 χρονιές που ειπώθηκε.
Το ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό,ειπώθηκε την πρώτη χρονιά της διοίκησης Ζαγοράκη,αλλά αναφερόταν ξεκάθαρα στην 3η.Επίσης, ο Ζαγοράκης αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα,ως στόχο,στις αρχές της περσινής αγωνιστικής περιόδου,στη διάρκεια της οποίας,μέσω μιας συνέντευξης τύπου,είπε ότι η ομάδα τον εξέθεσε-διέψευσε(κάτι τέτοιο).Συνεπώς,πρωταθλητισμός δεν έγινε μόνο στη 1 από τις 2 χρονιές,στις οποίες τέθηκε ως στόχος.
Όταν λες ότι θα κάνεις εξυγίανση, κάνεις εξυγίανση, όχι ανοίγματα 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Και μετά είχαμε και το άλλο. Όταν έλεγες ότι εξυγίανση δεν γίνεται σε λέγανε ότι κάνουμε πρωταθλητισμό. Όταν αγωνιστικά σερνόμασταν σε λέγανε κάνουμε εξυγίανση. Όπως βόλευε δηλαδή.
Δεν θυμάμαι κάποιον να λέει,ότι δεν γίνεται εξυγίανση.Και πως θα μπορούσε άλλωστε,αφού δεν είχαμε (ως οπαδοί) κανένα στοιχείο για τα οικονομικά της ομάδας.Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες('' Όταν έλεγες ότι εξυγίανση δεν γίνεται σε λέγανε ότι κάνουμε πρωταθλητισμό'').Άλλο το ότι από την Π.Α.Ε. ισχυρίζονταν ότι έκαναν εξυγίανση και ανάπτυξη μαζί και τώρα το γύρισαν στο ανάπτυξη(αποκλειστικά).
Άμα δεν χωράνε και τα δύο καρπούζια, πες το ξεκάθαρα και αποφάσισε τι από τα δύο θα κάνεις. Κανείς δεν απαίτησε και τα δύο.Αλλά άμα ωραιοποιείς καταστάσεις για να σε κάνουν Θεό, απλά χτίζεις κάστρα στην άμμο. Κάποια στιγμή θα πέσουν.
Ε,όχι και κανείς δεν απαίτησε και τα δύο.Τα απαιτήσαμε και τα δύο αλλά σε βάθος χρόνου.
Και τελικά τι έμεινε;; Αγωνιστικά φτιάξαμε μια ομάδα πυροτέχνημα που μετά τα τρία χρόνια άρχισε να διαλύεται και από το καλοκαίρι και μετά θα είναι αγνώριστη. Οικονομικά μπήκαμε ακόμα πιο μέσα από αυτό που ήμασταν.
Ως προς τις υποδομές, έχουμε να καμαρώνουμε για ένα προπονητικό που εν τέλη καθημερινά αποδεικνύεται ανεπαρκές ως προς τις εγκαταστάσεις και προβληματικό ως προς την περιοχή που χτίστηκε.
Κι όλα αυτά την τετραετία που η συσπείρωση των φιλάθλων ήταν η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας ενώ και οι οπαδοί στήριζαν σε τεράστιο βαθμό τόσο την διοίκηση όσο και τον προπονητή.
Μόνο στα καλά στήριζαν οι περισσότεροι οπαδοί μας τον προπονητή,μη λέμε αναλήθειες.
Μάλιστα ακόμα αναζητείτε άλλη πενταετία στην οποία η ομάδα να συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια έσοδα. Παρ' όλα αυτά υπήρχανε χρονιές που είχαμε την ίδια ή και ακόμα καλύτερη ομάδα ως προς το θέαμα αλλά και τα αποτελέσματα με πολύ μικρότερο μπάτζετ.
Καλύτερη ομάδα ως προς τα αποτελέσματα και με αυτή τη διάρκεια προσωπικά δε θυμάμαι(μπορεί να κάνω λάθος).Μιλάω για περιόδους επαγγελματικού αθλητισμού(όσο είναι εφικτό στην Ελλάδα).Όσον αφορά στα έσοδα,καλό είναι να εξετάζουμε και τις συνθήκες-περιόδους,κάτω από τις οποίες συγκεντρώνονται.Π.χ. η παρουσία και μόνο του Ζαγοράκη αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας και μη(συσπείρωση) και κατ'επέκταση και την εμπορικότητά μας,στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε χορηγούς.Επίσης αν η ίδια διοίκηση ξεκινούσε τη θητεία της σήμερα,δηλαδή με τις υπάρχουσες οικονομικές-κοινωνικές συνθήκες,η στήριξη που θα της προσφέραμε,θα ήταν χωρίς να το θέλουμε,μικρότερη.Τέλος,πάνω σε αυτό που λες για το μικρότερο budget,άλλη η αξία του ευρώ και άλλη αυτή της δραχμής και άλλη η αξία του ευρώ το 2002 και άλλη το 2012.Είναι δύσκολο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις τόσο επιφανειακά.Θέλω να καταλήξω στο ότι η χρήση ενός αριθμού,όπως τα 80 εκατομμύρια που αναφέρεις,είναι ο πιο εύκολος τρόπος να οδηγηθείς ή και να οδηγήσεις τους άλλους,σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Κοινώς πρόκειται για υπερβολικά κακή διαχείρηση των πάντων. Κι αν τα παραπάνω αντέχονται γιατί "δικά μας παιδιά είναι" και.. "θα μάθουν", η επιστροφή του Β. Γκαγκάτση (για να μας προστατέψει ντε..), η διαχρονική παρουσία του γιού του στην ομάδα, η χρηματοδότηση από έναν εκ των πάρα πολλών βιαστών του Ελληνικού λαού (αν όντως αυτό αποδειχτεί στα δικαστήρια) καθώς και η είσοδος των παιδιών του στο ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν καταπίνονται με τίποτα.
Κάτι τέτοια κάνουν τα "δικά μας παιδιά" ξένους και εχθρούς. Και δυστυχώς αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι Βρύζας και Ζαγοράκης λίγες διαφορές είχανε. Απλά ο καθένας προσπαθούσε να βάλει τους δικούς του. Ο ένας το φιλαράκι του που δανειζόταν άτοκα και χωρίς να ρωτήσει τα λεφτά τα δικά μας και ο άλλος τα παιδιά του συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου.
Πραγματικά λυπάμαι. Λυπάμαι γιατί είτε έχουμε Μπατατούδη και Γούμενο, είτε έχουμε Ζαγοράκη και Βρύζα, είναι το ίδιο και το αυτό.
Εμείς ΠΑΟΚ θα μαστε και αυτό δεν αλλάζει, αλλά είναι άδικο ρε γαμώτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sladjan Spasić την Τρί 17 Απρ 2012, 17:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
33. Στέφανος Αθανασιάδης
Μα το είπε και ο ζουραρης τοτε θυμασε να πέσουμε δ να καθαρίσουμε ....DC έγραψε:Ρε εγώ ό,τι θέλω πουλάω. Εσύ αγοράζεις ό,τι σε δίνουν. Και με μιλάς και μικραίνεις τον ΠΑΟΚ με εκφράσεις "ρεντίκολα" και @ρχιδιές. Ίσσσα ρε ΠΑΟΚσή.
Και οι δικές μας οι πωλήσεις είναι βάσει σχεδίου και το σχέδιο λέγεται επιβίωση. Άμα δεν το καταλαβαίνεις πρόβλημά σου.
Τα δικά σας τα παιδιά .... ΠΟΙΟΙ είστε ρε μάγκα οι "εσείς" και ποια τα παιδιά σας; Για πες μας να μάθω και με ποιον κουβεντιάζω. Τι είστε εσείς που δεν είμαστε οι υπόλοιποι; Για πες να μάθουμε.
Μήπως είστε αυτοί που το έπαιζαν μούρες και σωτήρες όταν φέρνατε τον Ζαγόρ πριν 4 χρόνια; Θα μας πας πεις και το σχέδιο για την πτώση στη Δ' Εθνική προ δανείου Βεζυρτζή;
Άντε, ακούω. Θέλω να μάθω γιατί είμαι άσχετος.
Αυτα τα ´εμεις´ και ´εσεις´ μας φάγανε
Αν εξαιρέσεις τη χρονιά της σαρδέλας, από εκεί και πέρα τα δύο χρόνια του Σάντος και τον ένα του Μπερέτα, Δερμιτζάκη και Χάβου ο ΠΑΟΚ θα έκανε... πρωταθλητισμό. Πρωταθλητισμός έγινε ΜΟΝΟ μία χρονιά, εν τέλη.Το ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό,ειπώθηκε την πρώτη χρονιά της διοίκησης Ζαγοράκη,αλλά αναφερόταν ξεκάθαρα στην 3η.Επίσης, ο Ζαγοράκης αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα,ως στόχο,στις αρχές της περσινής αγωνιστικής περιόδου,στη διάρκεια της οποίας,μέσω μιας συνέντευξης τύπου,είπε ότι η ομάδα τον εξέθεσε-διέψευσε(κάτι τέτοιο).Συνεπώς,πρωταθλητισμός δεν έγινε μόνο στη 1 από τις 2 χρονιές,στις οποίες τέθηκε ως στόχος.
Υπήρχαν φωνές που το έλεγαν φίλε. Στις συνεντεύξεις η λέξη "άνοιγμα" ακουγόταν από την δεύτερη χρονιά του Ζαγοράκη. Και σαν δικαιολογία αναφερόταν το βάθος στον πάγκο που αποκτήσαμε (δηλαδή Σαβίνι και σία). Και λέγανε ότι θα κάνουμε πρωταθλητισμό και για αυτό αφήσαμε την ομάδα να "μπει μέσα". Αλλά μετά όποιος τολμούσε να πει ότι "δεν νικάμε στα ντέρμπυ" ή "δεν παίρνουμε τίτλο" του λέγανε ότι κάνουμε εξυγίανση. Και αν αυτό δεν γινόταν από επίσημα χείλια, σίγουρα γινότανε από τους "διορισμένους" αυλοκόλακες. Σήμερα μας λένε ότι τελικά δεν κάνανε εξυγίανση.Δεν θυμάμαι κάποιον να λέει,ότι δεν γίνεται εξυγίανση.Και πως θα μπορούσε άλλωστε,αφού δεν είχαμε (ως οπαδοί) κανένα στοιχείο για τα οικονομικά της ομάδας.Οπότε δεν ισχύει αυτό που λες('' Όταν έλεγες ότι εξυγίανση δεν γίνεται σε λέγανε ότι κάνουμε πρωταθλητισμό'').Άλλο το ότι από την Π.Α.Ε. ισχυρίζονταν ότι έκαναν εξυγίανση και ανάπτυξη μαζί και τώρα το γύρισαν στο ανάπτυξη(αποκλειστικά).
Εγώ γιατί θυμάμαι την 4 να φωνάζει Φερνάντο Σάντος όταν οι άλλοι τον έκραζαν; Και μην μου πεις μόνο η 4, γιατί μίλησα ξεκάθαρα για οπαδούς. Όχι φιλάθλους.Μόνο στα καλά στήριζαν οι περισσότεροι οπαδοί μας τον προπονητή,μη λέμε αναλήθειες.
Τα απαιτήσαμε όταν μας είπανε ότι αυτός είναι ο στόχος. Πρώτος ο Ζαγοράκης μίλησε για εξυγίανση, πρώτος και πάλι ο Ζαγοράκης μίλησε για πρωταθλητισμό. Αυτοί τα θέσαν ως στόχο. Όχι ο κόσμος.Ε,όχι και κανείς δεν απαίτησε και τα δύο.Τα απαιτήσαμε και τα δύο αλλά σε βάθος χρόνου.
Το 2001 πήραμε τίτλο; Παίζαμε ωραία μπάλα; Το μπάτζετ τότε πόσο ήτανε;Καλύτερη ομάδα ως προς τα αποτελέσματα και με αυτή τη διάρκεια προσωπικά δε θυμάμαι(μπορεί να κάνω λάθος).......
Το 2003 πήραμε τίτλο;
Ναι και τότε "χρεωνόταν" η ομάδα αλλά υπήρχε αποτέλεσμα χειροπιαστό. Όχι λόγια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια και "χρεωθήκαμε" και πήραμε τα @@ μας.
Θέλεις να μιλήσουμε και για την δεκαετία του '80;
ΥΓ: Τη φράση "Μόνο στα καλά στήριζαν οι περισσότεροι οπαδοί μας τον προπονητή,μη λέμε αναλήθειες." σε παρακαλώ βάλτην με bold στην προηγούμενη σου παράθεση γιατί έτσι φαίνεται σαν να το είπα εγώ. Αν το δει κανάς mod ας το κάνει εκείνος αν μπορεί.
- trel@menos
καταντησαν???slidar έγραψε:Οτινανε.. Δικα μας παιδια = Ζαγορ-Ζησης. Δεν καταλαβαινεις και τι διαβαζεις.
Τι ειναι οι δικες μας πωλησεις? Βασει σχεδιου? Εκει σε καταντησαν ρε μετα απο 4 χρονια να παλευεις για την επιβιωση σου.. και εσυ το θεωρεις σχεδιο. Μπραβο συνεχισε ετσι..
ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ.
δηλαδη π.Ζ. ημασταν σε καλυτερη κατασταση αλλα ηρθε αυτος και μας εχωσε στα σκατα?
- papageorgiou
Φιλε DC έχεις απόλυτο δίκιο..όσοι φωνάζαν τόσο καιρό για μεταγραφές (να μην ξεχνιόμαστε την ημέρα αποχώρησης Contreras,Vieirhnha όλοι,με εμένα μαζί για να είμαι ειληκρινής φωνάζαμε "ΠΑΟΚ εδώ,ΠΑΟΚ εκεί,κάνε καμμιά μεταγραφή") και μόλις άρχισε η σκασιά με τα οικονομικά ωρίωτανε γιατί...γίναν ΤΟΣΕΣ μεταγραφές και ξεφύγαμε - απολύτως φυσιολογικό - στα οικονομικά...τώρα όλοι σκέφτονται το μέλλον και πώς θα πάρουν 2ο πακέτο τσιγάρα την μέρα,μα όσον αφορά τον ΠΑΟΚ ΜΑΣ μπρούκληδες!!κάτω τα χέρια απο όλους,μην πουληθεί κανένας κλπ...νομίζω πως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΓΚΕΣ...
Προ Ζ. ήμασταν βουτηγμένοι στα σκατά.trel@menos έγραψε:καταντησαν???slidar έγραψε:Οτινανε.. Δικα μας παιδια = Ζαγορ-Ζησης. Δεν καταλαβαινεις και τι διαβαζεις.
Τι ειναι οι δικες μας πωλησεις? Βασει σχεδιου? Εκει σε καταντησαν ρε μετα απο 4 χρονια να παλευεις για την επιβιωση σου.. και εσυ το θεωρεις σχεδιο. Μπραβο συνεχισε ετσι..
ΛΕΦΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ.
δηλαδη π.Ζ. ημασταν σε καλυτερη κατασταση αλλα ηρθε αυτος και μας εχωσε στα σκατα?
Τώρα ήμαστε βυθισμένοι πιο κάτω κατά 12 εκατομμύρια από εκεί που ήμασταν.
Φυσικά και όχι. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και αυτά τα περι θυσιών θα τα δεχόμουν, αν το θέμα ήταν η εξυγείανση, όπως λες. Αλλά δεν είναι. Γιατί άλλο το ένα άλλο το άλλο. Κι αν το βαφτίζεις όπως σε βολεύει (όχι εσύ ειδικά, γενικά μιλάω) τότε δεν μπορείς να δεις το τέλος που νομοτελειακά έρχεται.DC έγραψε: Θέλεις να πεις την εξυγείανση επιβίωση;
- ΑποστόληςΑ
Πριν τους ΖΖ είχαμε καταντήσει σαρδέλες. Τώρα παλεύουμε ακόμη για 2η θέση. Δεν είναι το ίδιο. Και να μην συγκρίνουμε οικονομικά τις εποχές των παχιών αγελάδων με τις σημερινές.
Να θυμάστε ότι ολόκληρη Real ξεπουλήθηκε στους Άραβες.
Να θυμάστε ότι ολόκληρη Real ξεπουλήθηκε στους Άραβες.
Συγνώμη αλλά είναι τελείως ατυχείς οι συγκρίσεις που κάνεις Αποστόλη.
Εδώ λέμε έχουμε 2 μήνες να βρούμε 3-5 εκατομύρια για να είμαστε καλά μέχρι την επομενη φορά που θα ξανακαλέσει η UEFA που πάλι θα θέλουμε ένα ποσο.
Να θυμίσω ότι η πώληση του Βιεϊρίνια και η αποδέσμευση του ΚΟντρέρας έγινε για να μπορέσουμε να παίξουμε 2 ματς ουσιαστικά!
Τώρα πωλείται ο Κλάους για το ίδιο λόγο ουσιαστικά. Κι αυτό θέλετε να το πούμε εξυγίανση; Ε, δεν γίνεται, γιατί δεν είναι. Είναι επιβίωση. Και μάλιστα όχι σε βάθος χρόνου, (έτσι ώστε να αρχίσει η εξυγίανση) αλλά πρόσκαιρη, μέχρι να πουληθεί κάποιος άλλος. Κι όλοι ξέρουν τι γίνεται όταν πουλάς όταν είσαι στην ανάγκη.
Εδώ λέμε έχουμε 2 μήνες να βρούμε 3-5 εκατομύρια για να είμαστε καλά μέχρι την επομενη φορά που θα ξανακαλέσει η UEFA που πάλι θα θέλουμε ένα ποσο.
Να θυμίσω ότι η πώληση του Βιεϊρίνια και η αποδέσμευση του ΚΟντρέρας έγινε για να μπορέσουμε να παίξουμε 2 ματς ουσιαστικά!
Τώρα πωλείται ο Κλάους για το ίδιο λόγο ουσιαστικά. Κι αυτό θέλετε να το πούμε εξυγίανση; Ε, δεν γίνεται, γιατί δεν είναι. Είναι επιβίωση. Και μάλιστα όχι σε βάθος χρόνου, (έτσι ώστε να αρχίσει η εξυγίανση) αλλά πρόσκαιρη, μέχρι να πουληθεί κάποιος άλλος. Κι όλοι ξέρουν τι γίνεται όταν πουλάς όταν είσαι στην ανάγκη.
- ΑποστόληςΑ
Ατυχές είναι το ότι όλη η Ελλάδα υποφέρει από οικονομική κατάρρευση; Μήπως δεν αληθεύει το ότι στην πραγματικότητα έχουμε χρεωκοπήσει ως κράτος και μας κρατάνε στην εντατική απλά για να ξεπληρώσουμε το χρέος τους;
Φυσικά και ψάχνουμε λεφτά για να επιβιώσουμε, αλλά αυτό κάνει ολόκληρη η χώρα και οι περισσότερες ΠΑΕ πλην Μαριδακικού.
Φυσικά και ψάχνουμε λεφτά για να επιβιώσουμε, αλλά αυτό κάνει ολόκληρη η χώρα και οι περισσότερες ΠΑΕ πλην Μαριδακικού.
- Maximus
Καλα ολα αυτα παιδιά, καλά μιζεριάσαμε για το παρελθόν, αλλά νομίζω ότι πλέον πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε στο μέλλον. Με μισό μάτι να κοιτάμε την διοίκηση Βρύζα πρώτα απ'όλα και δεύτερον να αρχίσει στο μυαλό μας να παίζει η σκέψη της λαικής βάσης...
Δεν ξέρω τι και πως, δεν ξέρω ποιος θα παρει την πρωτοβουλία, αλλά είναι το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι...
ΥΓ.
Κατα 95% θα αποτύχει το εγχείρημα γιατί ο ανθρωπος είναι απληστος και οπου δει μέλι, βουτάει το δαχτυλάκι...
Και ο ΠΑΟΚ έχει πολύ "μέλι"...
Δεν ξέρω τι και πως, δεν ξέρω ποιος θα παρει την πρωτοβουλία, αλλά είναι το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι...
ΥΓ.
Κατα 95% θα αποτύχει το εγχείρημα γιατί ο ανθρωπος είναι απληστος και οπου δει μέλι, βουτάει το δαχτυλάκι...
Και ο ΠΑΟΚ έχει πολύ "μέλι"...