Ο χαβαλες δεν εχει σχεση. Απλα σαν φημη ξερω οτι το τμημα πληροφορικης στο ΠΑΜΑΚ ειναι πιο οργανωμενο.gika έγραψε: Και τότε ήμουν στο δίλημμα του "Πληροφική ΑΠΘ" ή "Πληροφορική στο Μακεδονία". Μάλιστα άτομα μέσα από αυτό το φόρουμ, που δυστυχώς κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν, μου έδωσαν πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Η σύνοψη όσων είπαν είναι ότι "όταν μπαίνεις στο πανεπιστήμιο γουστάρεις τον χαβαλέ του ΑΠΘ, όταν το τελειώνεις γουστάρεις την σοβαρότητα του Μακεδονία".
You are entering in a world of pain kid!Μετά από αρκετές όμως συζητήσεις, μου φάνηκε ωραία και η ιδέα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Φαίνεται να έχει μεγαλύτερο εύρος ως προς το περιεχόμενο, να μένει κοντά σε αυτό που μου αρέσει και παράλληλα να προσφέρει και εναλλακτικές αν αργότερα αλλάξω γνώμη ως προς το τι μου αρέσει.
Περα απο την πλακα το τημμυ οντως εχει μεγαλο ευρος γνωστικου αντικειμενου.
Το τι ειδους ηλεκτρολογος θα γινεις καθοριζεται απο τι τομεα θα διαλεξεις απο το 3 ετος και μετα.
Μπορεις να επιλεξεις να ασχοληθεις καθαρα με επιστημη υπολογιστων, ή μπορει να γουσταρεις πιο πολυ μηχανες, συστηματα ενεργειας και να αφοσιωθεις σε αυτα. Αφου ομως εχεις παρει μια υποχρεωτικη γευση απ'ολα + τζατζικι. Απο μαθηματικα παντως μην ανησυχεις, με Gauss θα ξυπνας και με Fourier θα κοιμασαι.
Αυτοι οι δυο μαζι με τον Maxwell εχουν ακουσει τις περισσοτερες καταρες.
Επισης εχε κατα νου οτι στο τμημα θα παρεις μεν ολες τις θεωρητικες γνωσεις, αλλα με το πρακτικο σκελος θα ασχοληθεις κυριως με δικη σου πρωτοβουλια (αν και τα τελευταια χρονια εχουν γινει καποια βηματα εμπρος)
Αν ειναι να ακολουθησεις μια τετοια λογικη καλυτερα να αποφυγεις το Μαθηματικο και να προτιμησεις καποιο τμημα Εφαρμοσμενων Μαθηματικων. Νομιζω οτι εχει στο ΕΜΠ και στο Ηρακλειο.Τώρα τελευταία άκουσα και μία ακόμα εναλλακτική. Να περάσω Μαθηματικό και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, να κάνω μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό.