Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
PAOKhead

Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Δημοσίευση από PAOKhead »

gika έγραψε: Και τότε ήμουν στο δίλημμα του "Πληροφική ΑΠΘ" ή "Πληροφορική στο Μακεδονία". Μάλιστα άτομα μέσα από αυτό το φόρουμ, που δυστυχώς κάποιοι από αυτούς αποχώρησαν, μου έδωσαν πάρα πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Η σύνοψη όσων είπαν είναι ότι "όταν μπαίνεις στο πανεπιστήμιο γουστάρεις τον χαβαλέ του ΑΠΘ, όταν το τελειώνεις γουστάρεις την σοβαρότητα του Μακεδονία".
Ο χαβαλες δεν εχει σχεση. Απλα σαν φημη ξερω οτι το τμημα πληροφορικης στο ΠΑΜΑΚ ειναι πιο οργανωμενο.
Μετά από αρκετές όμως συζητήσεις, μου φάνηκε ωραία και η ιδέα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Φαίνεται να έχει μεγαλύτερο εύρος ως προς το περιεχόμενο, να μένει κοντά σε αυτό που μου αρέσει και παράλληλα να προσφέρει και εναλλακτικές αν αργότερα αλλάξω γνώμη ως προς το τι μου αρέσει.
You are entering in a world of pain kid! :lol:

Περα απο την πλακα το τημμυ οντως εχει μεγαλο ευρος γνωστικου αντικειμενου.
Το τι ειδους ηλεκτρολογος θα γινεις καθοριζεται απο τι τομεα θα διαλεξεις απο το 3 ετος και μετα.
Μπορεις να επιλεξεις να ασχοληθεις καθαρα με επιστημη υπολογιστων, ή μπορει να γουσταρεις πιο πολυ μηχανες, συστηματα ενεργειας και να αφοσιωθεις σε αυτα. Αφου ομως εχεις παρει μια υποχρεωτικη γευση απ'ολα + τζατζικι. Απο μαθηματικα παντως μην ανησυχεις, με Gauss θα ξυπνας και με Fourier θα κοιμασαι.
Αυτοι οι δυο μαζι με τον Maxwell εχουν ακουσει τις περισσοτερες καταρες.

Επισης εχε κατα νου οτι στο τμημα θα παρεις μεν ολες τις θεωρητικες γνωσεις, αλλα με το πρακτικο σκελος θα ασχοληθεις κυριως με δικη σου πρωτοβουλια (αν και τα τελευταια χρονια εχουν γινει καποια βηματα εμπρος)

Τώρα τελευταία άκουσα και μία ακόμα εναλλακτική. Να περάσω Μαθηματικό και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, να κάνω μεταπτυχιακό στον προγραμματισμό.
Αν ειναι να ακολουθησεις μια τετοια λογικη καλυτερα να αποφυγεις το Μαθηματικο και να προτιμησεις καποιο τμημα Εφαρμοσμενων Μαθηματικων. Νομιζω οτι εχει στο ΕΜΠ και στο Ηρακλειο.
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Επιστήμες υγείας κανείς δε θα επιλέξει ρε τσογλάνια ?? :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Ας κάνω λοιπόν κ εγώ μια παρέμβαση,που είμαι στο οικονομικό στο ΑΠΘ..Η μεγαλύτερη ξεφτίλα με το όλο ζήτημα των εξετάσεων, πέρα του ότι είναι άθλιος τρόπος εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, είναι η ξενέρα που τρως όταν μπαίνεις στην σχολή..Εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω το αίσχος που έβλεπα..Ανοργανωσιά παντού και από τους πάντες συν τις εμετικές παρατάξεις που για μένα είναι ίσως ο μεγαλύτερος καρκίνος του πανεπιστημίου..Γενικά πρέπει να ασχοληθείς ενεργά με την σχολή σου για να σε τραβήξει και να νιώσεις 100% το αντικείμενο που σπουδάζεις..Πρέπει δηλαδή να το γουστάρεις πραγματικά και να μείνεις ανεπηρέαστος από αυτά που θα συναντήσεις..

Συμβουλή μου λοιπόν αδέρφια είναι να διαλέξετε αυτό που γουστάρετε και να το ακολουθήσετε 100% για να αρπάξετε τις (λίγες δυστυχώς) ευκαιρίες που θα σας δοθούν.

Και επίσης το άγχος σκοτώνει..Ενας μαθητής για 18-19000 μπορεί να πέσει στις 14-15000 λόγω άγχους ενώ ένας μαθητής που πάει για 15-16.000 μπορεί άνετα να φτάσει τις 17-17.500 αν έχει καθαρό μυαλό και μεθοδικό τρόπο σκέψης.

Υ.Γ:Το Καλοκαίρι μετά την Γ Λυκείου θα είναι το πιο γ@αματο Καλοκαίρι σας..Το υπογράφω με 2 χέρια.
Υ.Γ2:Μια χαρά θα πάτε ρε, ΠΑΟΚ είστε.. :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

Gika αν θες να ασχοληθείς ΜΟΝΟ με προγραμματισμό ίσως να είναι καλύτερα να επιλέξεις τμήμα Πληροφορικής,μιας και αυτό επικεντρώνεται κυρίως στον προγραμματισμό. Στο τημμυ άντε πες θα μπεις στον Τομέα Ηλεκτρονικής κι Υπολογιστών,αλλά μέχρι να φτάσεις θα έχεις πήξει στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία,ενέργειες,τηλεπικοινωνίες και δεν συμμαζεύεται.. :P
Α,και για τα μαθηματικά,όπως είπε και ο PAOKhead, το τημμυ άλλο τίποτα. 1ο έτος τα 5 από τα 12 μαθήματα είναι μαθηματικά. Οπότε πίστεψε με θα χορτάσεις.. 8-) :opaokara:
Όσον αφορά το τμήμα πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ έχε κατά νου ότι σε αυτό (τουλάχιστον από τα λίγα που ξέρω) δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση και στα οικονομικά. Δηλαδή δεν είναι όπως του ΑΠΘ που ασχολείται αποκλειστικά με την Πληροφορική(βέβαια και αυτός ψιλοεκφυλισμένος όρος είναι ;) ).
Κοινώς,ψάξτο( αυτό είναι γενική συμβουλή) κι ότι απορία έχεις στείλε pm... ;)

ΥΓ Ρε PAOKhead συνάδελφος ημμυτης είσαι;
ΥΓ.2 Odi "ωραίο" κυλικείο έχετε πάντως... :twisted:
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Αριστο & Τέλειο από όλες τις απόψεις..Παρέλαση της Νομικής κάθε μέρα τί να λέμε..Την άλλη φορά τσέκαρε την κοπελιά που κάνει τους καφέδες..Οτι πρέπει για να ξεκινήσει η μέρα όμορφα και για να πίνει 5-6 φραπέδες την μέρα..Χαλαρά. ;)
PAOKhead

@Lord

Αποφοιτος ημμυ πλεον εδω και μερικα χρονια...
Περιπου 8 χρονακια χρειαστηκα, οποτε μπορω να πω οτι χορτασα καλα!
Άβαταρ μέλους
elpaoki

Δημοσίευση από elpaoki »

ξερει κανεις απο φοιτικικη ζωη γιαννενα????θελω πρωτα να δηλωσω νηπιαγωγος σαλονικα βεβαια αλλα σε περιπτωση που δεν περασω σκεφτομαι γιαννενα..ξερει κανεις πως ειναι εκει η φοιτιτικη ζωη???????
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Για τα γιαννενα ψηστο ανετα..;-) σπουδαζει η κοπελα μου εκει.. Αν και εκεινη θα ξαναδωσει για οικονομικους κυριως λογους... Περισσοτερες πληροφοριες οταν μπω απ τ πισι γιατι γραφω απ το κινητο τωρα..
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Τα μαθηματικα τα γουσταρω πολυ.. Ο λογος που το σκεφτομαι ειναι κυριως οτι θα σπουδαζω 5-6 χρονια σε ενα αντικειμενο που δεν σκοπευω να ειναι η κυρια ασχολια μου...

Το τημμυ φανταζει η καλυτερη επιλογη αλλα ποτε δεν μπορεις να ξερεις αν θα πιασεις μια τοσο υψηλη βαση..

Τελος, οι προτασεις σας να περιοριστουν εντος θεσσαλονικης..;-)
Άβαταρ μέλους
trel@menos

Δημοσίευση από trel@menos »

κι εγω ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων υπολογιστων σκεφτομαι σαν πρωτη επιλογη αλλα ολα θα εξαρτηθουν απο το πως θα γραψω. γενικα παντως εχω ακουσει καλα λογια για τη σχολη.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Για τα Γιάννενα θα πω ότι μου φάνηκε πάρα πολύ όμορφη πόλη, ήσυχη, τα πανεπιστήμια είναι λίγο έξω από την πόλη (έχει λεωφορεία) και αυτό που με εντυπωσίασε είναι το ότι η πανεπιστημιούπολη είναι σαν χωριό μέσα στο δάσος...! Πολύ όμορφο και ήσυχο περιβάλλον. Η βιβλιοθήκη τους καταπληκτική και τεράστια. Το φαγητό στη λέσχη καλούτσικο αν και επαναλαμβάνεται κάθε βδομάδα το ίδιο πρόγραμμα. Από νυχτερινή ζωή μου φάνηκε πολύ καλή η φάση. Αρκετά κλαμπάκια και έτσι. Συν μερικά γαμάτα φαστφουντάδικα. Και η αγορά τους γεμάτη με γνωστά ονόματα μεγάλων καταστημάτων. Βέβαια, μου φάνηκε λίγο ακριβούτσικη η ζωή εκεί, να ξέρεις.

Αυτά από τα 4-5 τριήμερα που πήγα εκεί και από όσα έχω ακούσει... :D
Άβαταρ μέλους
VagosPaok

Δημοσίευση από VagosPaok »

Σημερα,ανακαλυψα ποσο Μ@Λ@ΚΕΣ καθηγητες υπαρχουν.Ο ανθρωπος που ειναι υπευθυνος για να περναει τις απουσιες απο τα αποκομματα των απουσιολογων στα φυλλα εβδομαδας εκανε τρομερες μ@λ@κιες...Κατα τυχη ανακαλυψαμε μερικες απ αυτες.Με ειχε βαλει απουσιες μερες που ημουνα σχολειο και φυσικα δεν ημουν γραμμενος στο απουσιολογιο.Τις πεμπτες που εχουμε 6ωρα τις μετραγε για 7ωρα.Σε μια φιλη μου την εβαλε απουσιες μερα που το απουσιολογιο ηταν αδειο αφου ειμασταν ολοι παροντες και αλλα τετοια.Φυσικα,ψαξαμε αλλα δεν τον βρηκαμε πουθενα,ενω ελεγε το προγραμμα οτι εχει μαθημα...Το μπινελικι που εριξα το ακουσαν μονο οι υποδιευθυντες ο διευθυντης και μερικοι καθηγητες εκτος απ αυτον τον καραγκιοζη...Ευτυχως,η υπευθυνη καθηγητριας μας θα παρει αυτη τα φυλλα απουσιων και θα τα ξαναπερασει απ την αρχη...Κατι τετοιες ωρες σκεφτομαι τον κουγια για καμμια ψυχικη ικανοποιση αλλα που λεφτα για μηνυσεις...Θα τα ακουσει ομως που θα παει θα περασει το πασχα...Αρε κατι ξυλο που θελουν μερικοι... :evil:

Υ.Γ. υπαρχει κανεις που να σπουδαζει/σπουδασε στην Κυπρο?
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

PAOKhead έγραψε:@Lord

Αποφοιτος ημμυ πλεον εδω και μερικα χρονια...
Περιπου 8 χρονακια χρειαστηκα, οποτε μπορω να πω οτι χορτασα καλα!
Άντε μωρέ συνάδελφε... :mrgreen: :opaokara: :opaokara:
Ερώτηση: Με Λογισμό 2 είχες/είχατε θέμα;

ΥΓ Odi θα φροντίσω να ρίξω μία ματιά όταν περάσω.. :P :opaokara:
ΥΓ.2 Όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι για το τημμυ ας στείλει ένα πμ να του πω τα λίγα που ξέρω ως 1ετής. :P
Άβαταρ μέλους
elpaoki

Δημοσίευση από elpaoki »

gika έγραψε:Για τα Γιάννενα θα πω ότι μου φάνηκε πάρα πολύ όμορφη πόλη, ήσυχη, τα πανεπιστήμια είναι λίγο έξω από την πόλη (έχει λεωφορεία) και αυτό που με εντυπωσίασε είναι το ότι η πανεπιστημιούπολη είναι σαν χωριό μέσα στο δάσος...! Πολύ όμορφο και ήσυχο περιβάλλον. Η βιβλιοθήκη τους καταπληκτική και τεράστια. Το φαγητό στη λέσχη καλούτσικο αν και επαναλαμβάνεται κάθε βδομάδα το ίδιο πρόγραμμα. Από νυχτερινή ζωή μου φάνηκε πολύ καλή η φάση. Αρκετά κλαμπάκια και έτσι. Συν μερικά γαμάτα φαστφουντάδικα. Και η αγορά τους γεμάτη με γνωστά ονόματα μεγάλων καταστημάτων. Βέβαια, μου φάνηκε λίγο ακριβούτσικη η ζωή εκεί, να ξέρεις.

Αυτά από τα 4-5 τριήμερα που πήγα εκεί και από όσα έχω ακούσει... :D
ευχαριστω πολυ...και ποση ωρα ειναι απο γιανενα-8εσσαλονικη με κτελ και κοστιζει πολυ??????(για να ξερω σε περιπτωση που δηλωσω ποσα θα πληρωνω ανα δυο σκ για την ΠΑΟΚΑΡΑ)
PAOKhead

Lord έγραψε:
Άντε μωρέ συνάδελφε... :mrgreen: :opaokara: :opaokara:
Ερώτηση: Με Λογισμό 2 είχες/είχατε θέμα;
Με Λογισμό 2 και Διαφορικές πάντα υπήρχε θέμα κι απ'οτι έχω μάθει η κατάσταση με αυτά τα δυο χειροτερεύει...

Όταν ημουν εγώ, το μάθημα το είχε ένας γέρος με τη γυναίκα του. Αν και στριμμένο, το μάθημα γενικά παλευόταν, μέχρι που ο γέρος μας άφησε χρόνους και έμεινε στην έδρα μόνο η γριά.
Εκει έγινε της γριάς το κάγκελο κυριολεκτικά :mrgreen: . Όσοι προλάβαμε γλιτώσαμε, οι υπόλοιποι (εκτός απο τα τελείως φυτά) άστα να πάνε. Οι εξετάσεις άρχισαν να θυμίζουν καψώνι στο στρατό...
Μετά άρχισε να βάζει θέματα και ο συνεπώνυμος παρουσιαστή του "Ράδιο Αρβύλα" και επήλθε η απόλυτη ψυχεδέλεια.

Τι σου λέω τώρα, πρωτοετής είσαι, έχεις μπροστά σου ακόμα Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, αλλά αφού ΠΑΟΚ εισαι μην ανησυχείς... και σε 7 και σε 8 θα το πάρεις το τρελοχαρτό :opaokara:

ΥΓ Hint: αν δεν περάσεις Λογισμό 2 προσπάθησε να μην το αφήσεις για πολύ μετά. Διαβαζέ το παράλληλα με τα Πεδία. 'Εχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Εγώ έτσι έβγαλα άκρη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”