Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Επ' ευκαιρία του γεγονότος ότι χθες στο Ούντινε παίξαμε με μπλε, ας βάλω ένα quiz για να δω τι θυμούνται τα ΠΑΟΚια:
Με πόσες και ποιες διαφορετικές στολές αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ, εκτός φυσικά από τις ασπρόμαυρες ? Μιλάμε από τη δεκαετία του '80 και μετά (πιο πριν δεν θυμάμαι να έχουμε παίξει με άλλα χρώματα). Θυμάται κανείς ποια ήταν η πρώτη φορά, με ποιον αντίπαλο και ποιον προπονητή είχαμε τότε ? Ας εξαιρέσουμε και μία ασημί χαζοστολή, αν δεχτούμε ότι συγκαταλέγεται στις αποχρώσεις του ασπρόμαυρου (πω πω ... σαν ρόμποκοπ είμασταν με εκείνη τη "λαμαρινί" στολή!!!). Άρα ψάχνουμε καθαρά για άλλα χρώματα.
Είμαι πολύ περίεργος να δω αυτές τις φανέλες που δεν έχουν κάτι άσπρο, μαύρο ή ασπρόμαυρο.. Ακόμα και αυτήν την γκρι!! (Παρα)καλώ τα ιερά τέρατα σε θέματα retro του forum να κοινοποιήσουν υλικό, εάν το διαθέτουν..! Μ'αρέσουν τα περίεργα retro (όχι μόνο του Π.Α.Ο.Κ., γενικά)!!
Η ασημενια γκρι, ειναι για μενα η καλυτερη φανελα που εχουμε φορεσει μετα την ασπρομαυρη. Και η μωβ γαμουσε. Αυτο που συχαινομαι ειναι η ολοασπρες, οπως η φετεινη, και ειδικα με ασπρο σορτσακι απο κατω
Σωστά απαντάει ο "πειρατής" μας, αλλά δεν έχει απαντηθεί η πρώτη φορά, για την οποία δεν υπάρχει τηλεοπτικό υλικό. Μόνο ραδιοφωνική περιγραφή. Δεν είχε πάρει τον αγώνα η δημόσια τηλεόραση, τότε, ενώ αγόραζε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες όταν έπαιζαν οι βαζελοχανουμόγαυροι! Εμείς πολύ συχνά ριγμένοι ακόμα και σε τέτοια θέματα. Τέλος πάντων, για να βοηθήσω, ο τότε προπονητής είχε διαλέξει προσωπικά το χρώμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το επέλεξε διότι φαίνεται καλύτερα από όλα τα άλλα μέσα σε ένα γήπεδο (εννοεί ότι ξεχωρίζουν καλύτερα οι παίκτες). Ραδιοφωνική περιγραφή από Πάνο Θεοδώνη, τότε! ("Βγαίνει ο Φορτούλα, απλώνει τα πλοκάμια του και αρπάζει την μπάλα"!!!). Ο Δάσκαλος να μην βοηθήσει, λέμε!
Λοιπόν, τα μωβ ήτανε πάνω-κάτω. Τα γαλάζια ήταν μπλούζα γαλάζια, σορτς λευκό (δεν θυμάμαι γαλάζιο σορτς). Τα πορτοκαλί (το αγαπημένο μου εκτός των κλασικών) ήτανε μπλούζα πορτοκαλί, σορτς λευκό (μαμάτος συνδυασμός - Ολλανδία 10ετία '70 με τους δύο τελικούς στα mundial με μόνη διαφορά ότι αυτοί είχαν μαύρες ρίγες adidas στη φανέλα ενώ εμείς άσπρες). ΜΟΝΟ μία φορά φορέθηκαν τα πορτοκαλί. Πρόσφατα μάλιστα. Ποιος το θυμάται ? (εύκολο είναι). Τα μπλέ πάνω-κάτω, φυσικά, προχθές.
ΥΓ1. Αμάν ρε Δημήτρη, που σου άρεσε η "λαμαρινί"! Αντανακλούσαν οι προβολείς και γυάλιζε, φίλε μου!
ΥΓ2. Υπάρχει και μία πρόσφατη που δεν φορέθηκε ποτέ (μόνο από keeper φορέθηκε). Ήταν τριτο-τέταρτη στολή αλλά δεν έτυχε να φορεθεί ποτέ από την ομάδα. Στην μπουτίκ, όμως, υπήρχε. Είχα ρωτήσει εάν είναι μόνο του τερματοφύλακα και μου είχανε απαντήσει ότι είναι κανονική της ομάδας.
Τα πορτοκαλί νομίζω το 2005 σε αγώνα με την Μέταλουργκ για το UEFA.
Αυτή που λες ήταν μια καφέ με χρυσό αν θυμάμαι καλά,την τελευταία φορά που πήγα μπουτίκ ήθελα να πάρω μια του Μπαλαφίνιο αλλά δεν είχε νούμερο.Την Πέμπτη που θα ξαναπάω γήπεδο μάλλον θα πάρω καμιά παλιά που δεν έχω για τη συλλογή (έχω κανα 5-6 παλιές)
Αλλά θέλω από τα αδέρφια εδώ μια μικρή συμβουλή:
Είμαι ανάμεσα στο να πάρω αυτές τις 4:
Άσπρη 2008
Άσπρη 2008 αλλά μια διαφορετική που βρήκα,που μάλλον την είχαν τα τμήματα υποδομής
Μια άσπρη όπως η περσιμή μαύρη με αντίθετα χρώματα
Την γαλάζια του '06-07
Σωστός ο Thanix. Ναι είναι ήτανε σαν της Ρόμα. Μπορντωκαφέ με πορτοκαλί τελειώματα (λαιμόκοψη, άκρες στα μανίκια).
Μπράβο και στον Ηρακλειώτη που βρήκε όλο αυτό το υλικό. (Α ρε TETRAZE Robokop!!! ΗΜΑΡΤΟΝ για μπλούζα).
Λοιπόν, η γνώμη μου, πειρατή, είναι να πάρεις τη φετεινή ριγέ. Η καλύτερη φανέλα της Puma που είχαμε όλα αυτά τα 6 χρόνια. Είναι λίγο λεπτή (άρα μάλλον πιο ευαίσθητη) αλλά δεν τη συγκρίνω με καμία άλλη Puma. Έχει προσφορά νομίζω αυτές τις ημέρες γύρω στα 45 (έτσι άκουσα, δεν ξέρω σίγουρα). Εάν έχεις ριγέ τότε πάρε κάποια με όσο το δυνατόν λιγότερες διαφημίσεις (να μην είναι "λατέρνα" με ΔΕΠΑ και Molto και ΔΕΛΤΑ) και χωρίς γιακά (έλεος ο γιακάς στις μπλούζες!). Εγώ έχω πολλές αλλά μετά τις ριγέ, μ΄αρέσει η λευκή που είναι σαν τη γαλάζια της φωτογραφίας (του 2007 νομίζω).
Μένει να απαντήσετε για την πρώτη φορά που άλλαξε φανέλα ο ΠΑΟΚ. Θα το πάρει το ποτάμι κατά το άλλο Σάββατο, λέω!
Έτσι μπράβο.Στο paok retro τα ιερά τέρατα -που μας λείπουν- είχαν αναφέρει τη κόκκινη...
Τα τελευταία χρόνια τις τέταρτες φανέλες που δεν παρουσιάζονται και πωλούν ελάχιστα κομμάτια στη μπουτίκ -και αν- τις φορούν οι τερματοφύλακες...
Επίσης θυμάμαι τη πρώτη φορά που είδα τον ΠΑΟΚ με άλλο χρώμα (με ΟΦΗ 1995/96) γαλάζιο
Από 1998-2003 μωβ που γουστάρω πολύ
το 2001 εξαίρεση μια μπλε σαν της εθνικής Γαλλίας
η πορτοκαλί που θα πρεπε να καθιερώσουμε περισσότερο και τα τελευταία χρόνια το γαλάζιο που μου τη σπάει γιατί το φοράει η μισή Ελλάδα και Ευρώπη...
Η ασημί ήταν φοβερή για την εποχή της αλλά δεν τη θεωρώ ''τρίτη-τέταρτη'' φανέλα γιατί δεν βολεύει με ασπρόμαυρες ομάδες.Μια γκρι θα ήθελα να ξανακάνουμε.