Γήπεδο Τούμπας - Γενική Συζήτηση

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
thanasisk79
Δημοσιεύσεις: 103
Εγγραφή: Πέμ 26 Μαρ 2009, 19:50
Τοποθεσία: αθηνα κ. πετραλωνα

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από thanasisk79 »

εκτος αν περιμενει να γινει η ρυθμιση και μετα να ασχοληθει .ειπαμε βημα βημα...
Άβαταρ μέλους
angelheart
Δημοσιεύσεις: 1827
Εγγραφή: Σάβ 31 Ιαν 2009, 09:38
Τοποθεσία: Άνω Τούμπα και Άνω Περαία
Επικοινωνία:

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από angelheart »

Μελέτες για κατασκευή γηπέδου στον χώρο όπου είναι σήμερα το γήπεδο έχουν γίνει. Εγώ προσωπικά θυμάμαι τουλάχιστο 2. Επομένως ρε παιδιά ΜΗ ΛΕΤΕ, "δεν φωνάζουν ειδικούς" και δεν κάνουν το ένα και το άλλο. Εξάλλου πόσο δύσκολο νομίζετε οτι είναι να γίνει ; τι θα κάνουν δλδ "οι ειδικοί" ; θα σκάψουν κανένα τούνελ με τα χέρια ;
Θα πάρουν σπίτι τους/στο γραφείο τους τα δεδομένα, θα τα βάλουν κάτω και μετά από Χ μέρες θα σου πούνε τη γνώμη τους. Δεν υπάρχει στη τελική ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος όλο αυτό να το διατυμπανίζουμε οτι το προετοιμάζουμε.

Τα προβλήματα ξεκινάνε (ξεκίνησαν) ΑΦΟΥ είπαν "οι ειδικοί" τη γνώμη τους. Όχι πριν την πουν. Δεν πιστεύω οτι έως τώρα υπήρξε (ή θα υπάρξει) κάποιος που είναι "ειδικός" του χώρου και πρότεινε ΕΠΩΝΥΜΑ, να κάνεις γήπεδο στη Τούμπα. Μελέτες κτλ κάνανε φυσικά. Άλλο αυτό. Αλλά έως εκεί.

Αν προσέξετε το κείμενο που ήταν μαζί με το βιντεάκι που κυκλοφόρησε θα δείτε οτι γράφει
--σχέδιο για γήπεδο στην Τούμπα 25.000
--σχέδιο για γήπεδο στην Πυλαία 40.000
Τα νούμερα που κατά καιρούς κυκλοφόρησαν ήταν πάντα τα ίδια (Τούμπα ~25.000) για όποιον τα θυμάται λίγο. Πάνω κάτω τα ίδια έχουν πει όλοι μέχρι στιγμής, πράγμα καθόλου τυχαίο.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΙΔΕΣ. Νίκες στη ΠΑΟΚΑΡΑ μας.
breakdown88
Δημοσιεύσεις: 185
Εγγραφή: Τετ 10 Δεκ 2008, 15:34
Τοποθεσία: Stockholm

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από breakdown88 »

Θέλω να κοινοποιήσω μια ιδέα που γυροφέρνει και ζυμώνεται εδώ και βδομάδες στο μυαλό μου. Ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όπως επίσης ξέρω ότι ο μεγαλύτερος γκαϊλές του ΠΑΟΚτσή είναι να κάνουμε καινούργιο γήπεδο. Με την επικρατούσα κατάσταση έχω φτάσει να πιστεύω ότι αν δεν το ξεκινήσουμε εμέις οι ίδιοι, γήπεδο δε θα δούμε.

Προτείνω λοιπόν το εξής: Δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού με πρωτοβουλία των οπαδών, με δικαούχο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με ΕΠΑΡΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ουτως ώστε το περιεχόμενό του 1) να είναι ασφαλές από παντός είδους πιθανά λαμόγια (τωρινά ή μελλοντικά) 2) να μπορεί να ανοιχτεί ΜΟΝΟ εφ'όσον αποφασιστεί η δημιουργία νέου γηπέδου και 3) το περιεχόμενο του να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για εργασίες σχετικές με την ανέγερση του νέου γηπέδου.

Δε θα υπεισέλθω σε γελοίους υπολογισμούς του τύπου x κόσμος θα βάλουμε από y ευρώ, άρα θα μαζέψουμε xy ευρώ, θα τονίσω όμως το εξής. Ο σκοπός του λογαριασμού θα είναι ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ. Δε θα έχει δηλαδή ομοιότητες με τις ΑΜΚ. Και επειδή γήπεδο δε θα γίνει μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, σκεφτείτε τι μπορούμε να μαζέψουμε σιγά-σιγά μέσα σε 5-7-10 χρόνια. Οι ελπιδες μου βρίσκονται στο ότι αν το πάρουμε ζεστά (που είναι πολύ πιθανό για μεγάλη μάζα κόσμου) και συνεισφέρουμε π.χ. ακόμα και μικρά ποσά της τάξεως του ενός καφέ/μιας μπίρας/ενός ποτού (για τους χουβαρντάδες) ΑΝΑ ΜΗΝΑ (είτε καταθέτοντας τα ανά μήνα είτε συσσωρευτικά κάθε 6μηνο/χρόνο) το αποτέλεσμα μετά από κάποια χρόνια θα είναι ικανοποιητικό. Στη συνεισφορά του ανώνυμου ΠΑΟΚτσή θα μπορούσαν να προστεθούν 1) η συμβολή επιφανών ΠΑΟΚτσήδων 2) η βοήθεια από συνδέσμους (μέσω εκδηλώσεων κλπ) 3) οι τόκοι από την τράπεζα.

Διευκρινίζω πως δεν είναι ανάγκη ο λογαριασμός αυτός να καλύψει όλο το κόστος ανέγερσης του γηπέδου. Οποιαδήποτε συνεισφορά θα είναι, πιστεύω, ευεργετική.

Το μόνο σίγουρο επίσης είναι πως αν το εγχείρημα δεν αποκτήσει μαζική επικοινωνιακή δύναμη είναι καταδικασμένο. Χρειάζονται τα κατάλληλα άτομα για να το πάνε μπροστά.

Ως πιθανά πλεονεκτήματα θεωρώ τα εξής:
1) Το προφανές, δηλαδή οικονομική συνεισφορά για το χτίσιμο του γηπέδου.
2) Μέτρο πίεσης - Λειτουργία του λογαριασμού ως "σπίθα" που θα αναφλέξει τις συζητήσεις για το γήπεδο που έχουν παγώσει. Κανείς πλέον (σε ΠΑΕ και ΑΣ) δε θα έχει δικαιολογία να κωλυσιεργεί και να αναβάλλει τις συζητήσεις επί του θέματος την ώρα που ο κόσμος θα έχει ήδη ξεκινήσει αργά αλλά σταθερά να συγκεντρώνει τα χρήματα.
3) Θεωρώ επίσης (όνειρο απατηλό θα πούνε κάποιοι) ότι αν το θέμα αρχίσει να τσουλάει, θα συμβάλλει ενωτικά και θα προκαλέσει συσπείρωση στον κόσμο ο οποίος θα διακρίνει μετά από καιρό έναν χειροπιαστό και ρεαλιστικό στόχο στον ορίζοντα. Έναν στόχο που θα εξαρτάται κατά κύριο λόγο από μας, όχι όπως το κύπελλο κάθε χρόνο (που κρίνεται από 90 λεπτά) ούτε όπως η πρόκριση στο Ch.L. όπου το πιο πιθανό είναι να πέφτουμε πάνω σε τοίχους (εντός και εκτός συνόρων).

Περιμένω γνώμες και επί του νομικού πλαισίου (αν είναι νομικά πραγματοποιήσιμο) και κυρίως επί της γενικότερης ιδέας (αν πιστεύετε ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας).
Τρόμος
Δημοσιεύσεις: 4337
Εγγραφή: Τετ 08 Ιουν 2011, 13:57
Τοποθεσία: Παγουριστάν
Επικοινωνία:

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από Τρόμος »

με δικαούχο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ,

Αν βάλεις τον ερασιτέχνη είναι καλύτερα,γίνεσαι και μη κερδοσκοπικό σωματίο γλιτώνεις φορολογία και μπορείς να κάνεις και εκδηλώσεις(π.χ. 2 συναυλίες το χρόνο) χωρίς να πληρώνεις ΦΠΑ.
Το ζήτημα είναι πως θα πρέπει πρώτα να έχουν παρθεί αποφάσεις από ΠΑΕ και ερασιτέχνη ότι πάμε για γήπεδο στην Τούμπα ή όχι και αν όχι που.
breakdown88
Δημοσιεύσεις: 185
Εγγραφή: Τετ 10 Δεκ 2008, 15:34
Τοποθεσία: Stockholm

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από breakdown88 »

Σωστό αυτό με τον ΑΣ.

Όσο για το άλλο, δε μπορώ να μιλήσω για τους υπόλοιπους, αλλά για μένα δεν είναι απαραίτητο να ξέρω το μέρος πού θα γίνει το γήπεδο για να συμβάλλω. (Έχω κι εγώ την προτίμησή μου βέβαια αλλά άλλο βιολί αυτό). Επίσης μέχρι να περιμένουμε να κάτσουν να το συζητήσουν, να κάνουν προμελέτες, και να αποφασίσουν θα περάσει πάρα πολλύς καιρός.
Τρόμος
Δημοσιεύσεις: 4337
Εγγραφή: Τετ 08 Ιουν 2011, 13:57
Τοποθεσία: Παγουριστάν
Επικοινωνία:

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από Τρόμος »

Δεν είναι θέμα προτιμήσεως αδερφέ αλλά φαντάσου ότι η <<κίνηση>> τα βρίσκει με τον ερασιτέχνη και αποφασίζουν να κάνουν το νέο γήπεδο π.χ. στη θέση του παλιού.Θα πρέπει να δεσμευτεί και η ΠΑΕ να χρησιμοποιεί το νέο γήπεδο και πως αν τυχών πουληθεί η ΠΑΕ ο νέος ιδιοκτήτης να δεσμεύεται από την συμφωνία και όχι να πάει να κτίσει νέο ή να παίζει στο Καυτατζόγριο γιατί το συμφέρει.
breakdown88
Δημοσιεύσεις: 185
Εγγραφή: Τετ 10 Δεκ 2008, 15:34
Τοποθεσία: Stockholm

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από breakdown88 »

Με τα διοικητικά μπλεξίματα που έχουμε δει κατά καιρούς σ'αυτή την ομάδα έχεις δίκιο... Υπάρχουν (θεωρητικά) δικλίδες ασφαλείας διότι π.χ. αυτός που θα έχει την ΠΑΕ σε 10 χρόνια θα πρέπει να είναι βλαξ για να μη θέλει να του χτίσει ο ερασιτέχνης γήπεδο, ενώ αν προτιμήσει να παίζει στο Καυταντζόγλειο αντί για νέο γήπεδο μάλλον θα φύγει με τις κλωτσιές. Σε κάθε περίπτωση έχεις δίκιο όμως. Επιμένω πάντως ότι αν αρχίσουμε να μαζεύουμε το ποσό θα κινητοποιηθούν διαδικασίες και θα ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα. Η πρώτη κίνηση πρέπει να γίνει από τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS
Δημοσιεύσεις: 33766
Εγγραφή: Τετ 25 Ιουν 2008, 21:34

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από MANIAKOS »

για κλειδωμα ειναι το τοπικ...πιο πιθανο να παρουμε το ευροπα..
Άβαταρ μέλους
theoPAOK
Δημοσιεύσεις: 1456
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 19:18
Τοποθεσία: Πέραμα, Μπειραιάς

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από theoPAOK »

MANIAKOS έγραψε:για κλειδωμα ειναι το τοπικ...πιο πιθανο να παρουμε το TσουΛου..

Fixed... Το EL αν θέλουμε το παίρνουμε, αλλα δίνουμε βάρος στο πρωτάθλημα να βγούμε ΤσουΛου.. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Maedhros
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Τρί 10 Νοέμ 2009, 20:00
Τοποθεσία: Sallonica

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από Maedhros »

Εν μεσω χρεοκοπιας εμεις θα παμε να ανοιξουμε λογαριασμο εκατομμυριων? :lol:
Άβαταρ μέλους
Maximus
Δημοσιεύσεις: 5944
Εγγραφή: Παρ 24 Απρ 2009, 08:58
Τοποθεσία: Σε ενα δυαρακι με παντοφλα και φασκομηλο...

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από Maximus »

E, ένα λεπτό ο ένας, ένα λεπτό ο άλλος, θα το πάρουμε το πρώτο καρεκλάκι! :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Sladjan Spasić
Δημοσιεύσεις: 439
Εγγραφή: Πέμ 14 Απρ 2011, 03:26

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από Sladjan Spasić »

Γήπεδο στου Π. Μελά «ετοιμάζει» ο Σαββίδης
Κ. Χαλβατσιώτης
Τετάρτη, 15 Αύγουστος 2012 16:47

Στην Ελλάδα – και ειδικά στη Βόρεια και στη φτωχομάνα Θεσσαλονίκη - της ύφεσης δεν επιτρέπονται μεγαλεπήβολα σχέδια στους “επενδυτές”. Αλλά να που ο Σαββίδης ήρθε! Εβαλε το (πολύ) ρευστό και προχωράει… Και πού πάει; Τι θέλει να κάνει; Τον ΠΑΟΚ με τίτλους; Ή και κάτι ακόμη, πιο “σοβαρό”;

Το γήπεδο, το νέο γήπεδο του “Δικέφαλου” έχει στο μυαλό του ο Ιβάν Σαββίδης, αυτό που θα είναι πραγματικά μία πολύ μεγάλη επένδυση. Και δεν έχει μείνει στις σκέψεις ο Ελληνορώσος “μεγιστάνας του καπνού”. Οχι, δεν μπήκαμε στο μυαλό του, ούτε αποκάλυψε σε μας τα σχέδιά του, αλλά οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι έχει βρει και την τοποθεσία. Δυτικο-κεντρικά της πόλης. Στο πάλαι ποτέ ιστορικό στρατόπεδο του Παύλου Μελά!

Ακόμη και γκάλοπ έχουν γίνει για το αν θα έπρεπε το γήπεδο να γίνει στα δυτικά, αν το άλλο εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο του “Καρατάσιου” είναι κατάλληλος χώρος, αν πρέπει η Τούμπα να… μείνει Τούμπα και τέλος υπήρχε η άποψη ότι πρέπει να πάει “ανατολικά” η νέα έδρα, κοντά στο “Παλατάκι” ή προς Θέρμη μεριά…

Φαίνεται όμως ότι ο επιχειρηματίας έχει προτίμηση σε μία πλευρά “αναξιοποίητη”, εκεί επάνω στην οδό Λαγκαδά, κοντά στις γειτονιές και τους δήμους που σφύζουν από ΠΑΟΚτσήδικη καρδιά και λατρεία. Ούτε μακριά από το κέντρο της πόλης ούτε μακριά από τις Δυτικές Συνοικίες. Από αυτές, με τα πόδια σχεδόν μπορεί κανείς να βρεθεί στου Παύλου Μελά κι ούτε πάρκινγκ απαιτείται (που θα γίνει βεβαίως) ούτε αλλαγή συγκοινωνιακών δεδομένων. Χώρια που η προοπτική επέκτασης του “Μετρό” (εντάξει, μην πυροβολείτε, όταν θα γίνει) έχει στάση μπροστά στο πρώην στρατόπεδο και κάπου εκεί τη διακλάδωση για Εύοσμο… Εχουν εξεταστεί όλα αυτά από κάποιον που επενδύει και μπορεί να μη γίνουν όλα αύριο, αλλά και ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για να γίνει θέλει τον χρόνο του. Εννοείται ότι εκεί στου Π. Μελά και 35.000 και 45.000 χωρητικότητας γήπεδο μπορεί να γίνει, αλλά όχι μόνο αυτό…

Η όλη εγκατάσταση θα έχει και εμπορικά και κέντρα ψυχαγωγίας! Εννοείται ότι και εκεί αποσκοπεί όποιος θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που από μόνο του λειτουργεί μόνο 2-3 ημέρες την εβδομάδα. Χώροι υπάρχουν, η νομοθεσία για τα ΣΔΙΤ και η πίεση ιδιωτικοποιήσεων θα το επιτρέψουν, ο δήμος της περιοχής θα το “σπρώξει” και πλέον δε θα είναι η “νέα Τούμπα” μόνο “όνειρο θερινής νυκτός”. Οσο για τα υπόλοιπα που θέλει ο Σαββίδης ως επενδυτής, σε άλλους τομείς της οικονομίας, μην τα ξεχωρίζετε από το “πρότζεκτ” του νέου γηπέδου…

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://sport103.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=32883&catid=165
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS
Δημοσιεύσεις: 33766
Εγγραφή: Τετ 25 Ιουν 2008, 21:34

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από MANIAKOS »

μακαρι..........εως τοτε....εχουμε τα χρεη ιβαν μου,.κυριως στοχος...η απεμπλοκη απο τα λοκοχρεη..
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος
Δημοσιεύσεις: 54496
Εγγραφή: Κυρ 01 Μαρ 2009, 17:27
Τοποθεσία: Κάτω Χώρες

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Πήγα να γράψω τώρα τις σκέψεις μου γι'αυτό το άρθρο, αλλά τα έσβησα όλα, θα πω μόνο ένα πράγμα:

ΜΗ ΜΑΣ ΦΟΥΣΚΩΝΕΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ
Άβαταρ μέλους
dini26
Δημοσιεύσεις: 1273
Εγγραφή: Δευ 07 Μαρ 2011, 07:12
Τοποθεσία: ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΓΗ

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα .. vol

Δημοσίευση από dini26 »

πρεπει να εχουμε ομως μια ενημερωση γιατι σκεφτομουνα να παω να μινω Τουμπα για να ειμαι κοντα στον Ναο..
μην παω εγω εκει κ ερθει το γηπεδο Δυτικα ειδικα εαν γινει εκει που λεει ειμαι 10' τωρα.

το φανταστηκα τωρα.. παω εγω μενω Τουμπα ετοιμαζομαι να παω γηπεδο φορτωμενος κασκολ κ μπλουζες κ παω κ βλεπω
κλειστο λογο μετακομισης :lol: :lol: :lol:

περαν τις πλακας οπως λεει κ ο ROMAN πρωτα ας παρουμε ανασα απο τα χρεη κ εχουμε χρονο μπροστα μας
:pano: :opaokara: :pano:

Υ.Γ το ενδεχομενο να παει ανατολικα παντως ειναι λιγο καπως, εαν δουμε πως χαθηκε το μπασκετ μας, οχι οτι ειναι δικαιολογια η αποσταση αλλα για αυτον που δεν εχει μεταφορικο ειναι λιγο δυσκολο, αλλο κεντρο κ αλλο ειδικα δυτικα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”