Asimos έγραψε:Άσιμε για μένα ο ΠΑΟΚ μίκρυνε όταν ήρθε ο Γκαγκάτσης.
Έχεις δίκιο. 100% Τελείως αψυχολόγητη ενέργεια.
Όταν ο πρόεδρος μου έφυγε, ξαναήρθε και στη συνέχεια απειλούσε ότι θα ξαναφύγει.
Κι εδώ έχεις δίκιο. 100%. Αλλά δεν ξέρουμε τι έγινε.
Όταν ακούστηκε εν χορώ το όνομα παίχτη αντίπαλης ομάδας στην Τούμπα.
Όταν επέστρεψε ο Σαλπιγγίδης.
Όλοι ξέραμε πως ο Σαλπιγγίδης θα γυρίσει. Όλοι ξέρουμε πως ο Σαλπιγγίδης είναι συνδεδεμένος με τον ΠΑΟΚ σε βαθμό αηδίας. Ποιός πρόεδρος ή coach δεν θα τον ήθελε στην ομάδα του; Οι μόνοι που δεν τον θέλουνε είναι αυτοί που είχαν εμπλακεί τότε, και δικαίως φωνάζουν. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τον Σαλπιγγίδη, δεν μου μικραίνει την ομάδα.
Όταν ανακοινώθηκε η εξυγίανση η οποία ήταν εξυγίανση που έγινε ανάπτυξη αλλά τελικά δεν ήταν και ανάπτυξη γιατί άφησε χρέη εφάμιλα της άρρωστης εποχής γουμενοπαγώνιδων.
Θα σου μιλούσα για προϋπολογισμένα έσοδα - έξοδα αλλά όλοι ξέρουμε τι έγινε και φυσικά δεν θα δεχτώ ποτέ πως μέχρι σήμερα - σύμφωνα με τους δημοσιοποιημένους ισολογισμούς - πως τα νέα χρέη της εποχής Ζαγοράκη είναι εφάμιλα των Μπατατουδογουμενοπαγώνιδων. Μην τρελαθούμε νυχτιάτικα. Εκτός κι αν μου λες πως ο ισολογισμός είναι κλανόχαρτο παραποιημένο και μαγειρεμένο για τα μάτια του κόσμου.
Όταν κλήθηκε ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί στην ουέφα για τα χρέη του και κινδύνευσε/κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μέχρι τώρα μας περάσανε πως από την κλήση για απολογία από την ουέφα και τις πωλήσεις - αποδεσμεύσεις σώσαμε την παρτίδα μέχρι το καλοκαίρι. Αυτό δέχομαι αδιαμαρτύρητα έχοντας τα μάτια μου στραμμένα και στο ΠΟΚ που η ώρα του πλησιάζει. Αν ΑΕΚ και ΠΑΟ σε αυτή τη φάση αδειοδοτηθεί χωρίς να ξοφλήσει χρέη, τότε ναι, κάτι βρωμάει. Όποιος διάβασε FFP ας σηκώσει το χέρι. Ομολογώ πως δεν διάβασα και έχω πλημμελή ενημέρωση. Επιφυλάσομαι για το καλοκαίρι που θα πέσει το γέλιο της αρκούδας με τους αιωνίους.
Αυτά φίλε μου μίκρηναν κατά καιρούς τον ΠΑΟΚ.
Καμία ήττα και καμία ενέργεια του οπαδικού κινήματος (κυνήγι σε προέδρους από ΘουΒού μέχρι σήμερα) δεν θεωρώ προσωπικά ότι μικραίνουν τον ΠΑΟΚ.
Μετράμε 2012. Η τακτική πάω για πικνικ στο χορτάρι της Τούμπας δεν θα οδηγήσει πουθενά.
Για τα 2 πρώτα συμφωνούμε.
Στο θέμα Σαλπιγγίδη είμαι κι εγώ σ'αυτούς που τελικά δικαίως φωνάζουν.
Και για να εξηγηθώ δεν εξετάζω το θέμα του από άποψη παικτικής αξίας.
Και ο Κακά να ήταν για μένα πέθανε από παίκτης του ΠΑΟΚ από την ημέρα που ύπουλα υπέγραψε στο βάζελο και από τότε ορκίστηκα να τον κυνηγάω παντού.
Με άλλα λόγια ο ΠΑΟΚ στην περίπτωσή της επιστροφής του δεν μίκρυνε αγωνιστικά αλλά Ηθικά και θεωρώ την υπερηφάνεια του συλλόγου πάνω από κάθε τρόπαιο και κάθε διάκριση.
Στο θέμα εξυγιανσοανάπτυξης.
Τα προϋπολογισμένα έσοδα - έξοδα δεν είναι δουλειά δική μου να τα εκτιμήσω άρα δεν είμαι εγώ αυτός που πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες στην αποτυχία εκτίμησης.
Και οι ευθύνες αυτές καλώς ή κακώς πρέπει να είναι και οικονομικές.
Αν με στείλει το αφεντικό μου να πάω να πληρώσω ένα λογαριασμό π.χ. της ΔΕΗ κι εγώ προτιμήσω να επενδύσω τα χρήματα του λογαριασμού και τελικά κόψουν το ρεύμα θα κληθώ εγώ τουλάχιστον να πάω να πληρώσω το λογαριασμό με δικά μου χρήματα.
Οι γουμενοπαγώνηδες άφησαν χρέη 9,4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Ζαγοράκης όταν ανακοίνωσε τη νέα εξυγίανση τα είχε στα 9.
Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά 400.000 αλλά για μένα τίθεται και συντελεστής αγάπης/εμπιστοσύνης στη μέση.
Πώς δηλαδή οι προηγούμενοι απατεώνες είναι τόσο κοντά σε χρέη με τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκα όσο κανέναν άλλο να διαχειριστεί τα χρήματα μου/μας.
Για το FFP.
Αδερφέ δεν θα ήθελα να βάζουμε στο ίδιο καζάνι τον ΠΑΟΚ με τα χρήματα του κόσμου και τους βαζελοχάνουμους με τα χρήματα των επενδυτών και των λεφτάδων.
Και στην τελική το δικό μου χωράφι με απασχολεί και όχι του γείτονα.
Η ομάδα οδηγήθηκε σ'αυτή τη δυσχερή θέση επειδή ξέφυγε από το αρχικό της πλάνο και όταν γνωστοποιήθηκε αυτό στον ευρύ κοινό ήταν ήδη αργά.
Διαφάνεια μας είχαν υποσχεθεί.
Και εκεί που όλα πήγαιναν καλά με συχνές συνεντεύξεις τύπου απολογιστικές και μη ξαφνικά η επικοινωνία με τον κόσμο και η διαφάνεια χάθηκαν.
Και όταν επανήλθαν τις συνόδευε και μια μεγάλη μαύρη τρύπα στα οικονομικά της ΠΑΕ.
Και τέλος.
2012 έχουμε.
Όπως κανένα πικνικ δεν πηγαίνει τον ΠΑΟΚ μπροστά, δεν τον πηγαίνει και κανένας δανεισμός από τα ταμεία για εξυπηρετήσεις φίλων.
Αν και κάποια στιγμή λίγα χρόνια πίσω τα πικνικ έφεραν τον Ζαγοράκη ένα βήμα πιο κοντά στην προεδρία.
Πικνικ και καταλήψεις στα γραφεία.
Και στην τελική κανείς Ζαγοράκης δεν πρόκειται να φύγει τώρα αν δεν σιγουρέψει πως ο επόμενος θα είναι συνεπής τουλάχιστον προς τα νέα χρέη προς το δημόσιο τα οποία βαραίνουν τη σημερινή διοίκηση ονομαστικά.