Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'
Re: Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'
Αν όταν το είπε δεν είχαν τους 3 που έγραψα παραπάνω/ Το το Μαρούσι μπορούσε να κάνει μεταγραφές και ο Ηρακλήνιος ήταν στην Α1(άρα έπεφταν 2) κάτι ιστορίες με εφορίες και διοίκηση πρωτοδικείου και τέλος σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις στα φιλικά ε ναι ήταν υποψήφιος
Απο το οτι προσφερουν περισσοτερα στην ομαδα τους και κοστιζουν φανταζομαι λιγοτερα.Μονο αυτος ο Ντειβις δεν τους βγηκε καθολου.Εκει υπερισχυουμε με Γκιντενς.Κατα τ'αλλα Τζειμς,Κερους,Μαλντροου,Κρουσιτς>>>>Ραιτ,Γκορι(που δεν ειναι καν στην ομαδα),Αντρισκεβιτσιους,Στιγγερς.palok έγραψε: PS: από πού προκύπτει οτι ο άρης έχει καλύτερους ξένους?
PS2: καλά τα poulain από το NCAA ή τη λατινική αμερική στη μπάλα, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποιός τους φέρνει στον άρη όλους αυτούς τους παίκτες?
o Muldrow αυτή τη στιγμή καλύτερος από τον Goree? αν παίξει ο Marcus σε εμάς 25 λεπτάκια (και όχι 37), θα του βάλει 20 ποντάκια χωρίς να καταλάβει ο Sam από πού του ήρθε (πήγαινε ρώτα τον zeljko να δούμε τι θα σου πεί και αυτός για την εν λόγω σύγκριση
). ο λιθουανός είναι περίπου 100 κλάσεις παραπάνω από τον Krusic και ο Stiggers θα μπορούσε να προσφέρει όσα ο o kerush (αλλά φέτος δεν ξέρω τι ακριβώς του συμβαίνει- είναι τραγικός)- συμφωνώ πάντως οτι ο kerush έχει πολύ μεγάλες προοπτικές-φοβερά πόδια, μάτσαρε πολύ καλά τον Sato
- όπως και ο Muldrow. ο james ναι είναι σαφώς καλύτερος από τον wright αν και οι δύο βγάζουν σπυριά με τη λέξη ασσιστ αν και Playmaker...
PS: για την τιμή ναι, θα συμφωνήσω οτι οι δικοί μας κάνουνε πάνω από 200 χιλιάρικα σίγουρα. του άρη δεν ξέρω.

PS: για την τιμή ναι, θα συμφωνήσω οτι οι δικοί μας κάνουνε πάνω από 200 χιλιάρικα σίγουρα. του άρη δεν ξέρω.
Θα ξανακάνουμε την ίδια κουβέντα αλλά η αδιαφορία του γκορι δεν είχε σχέση με τα (πραγματικά πολλά) 36 λεπτά. Τόσα έχει και ο γκαγκα αλλά δες την προσφορά του καθενός. Ο χριστούγεννας έχει 32+... Κάπου εκεί νομίζω πως είναι και ο δήμος. Ο άνθρωπος δεν γούσταρε να προσπαθήσει. Το γιατί το ξέρει ο ίδιος και ίσως και η τσέπη του.
Σορρυ που ρωτάω και ξαναρωτάω αλλά τα τελευταία χρόνια με είχε αηδιάσει η κατάσταση στο μπασκετ και έχω χάσει κάποιες εξελίξεις. Και τώρα που υποπτεύομαι/μαθαίνω τι συμβαίνει αηδιάζω ακόμα περισσότερο.kostasff έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος, μόνο αν πάρεις πρωτάθλημα μπορείς να παίξεις ευρωλίγκα (παρά την ύπαρξη συμβολαίων για τους "δύο"). Επίσης υπάρχει ένα όριο κατώτατης θέσης που μπορούν να πάρουν οι ομάδες με συμβόλαιο για να μην χάσουν την θέση τους. Δεν θυμάμαι ποια αλλά νομίζω η 8η.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ο βάζελος κι ο γαύρος έχουν υπογράψει συμβόλαια με την Ευρωλίγκα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους εκεί πλην της εντελώς απίθανης περίπτωσης να βγουν κάτω από 8οι στο αστείο πρωτάθλημά μας. Πολύ ωραία...
Επίσης, αν κατάλαβα καλά, ξεκινάει το πρωτάθλημα (όταν το θυμηθούν) και δεν ξέρεις ποιός βγαίνει Ευρώπη και με ποιό τρόπο. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι στάνταρ από το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που να λέει: ο Κυπελλούχος βγαίνει Ευρώπη στην τάδε διοργάνωση, ο Πρωταθλητής βγαίνει Ευρωλίγκα, ο δευτεραθλητής προκριματικά Ευρωλίγκα (που γίνονται τότε, με τον τάδε τρόπο - πχ διπλοί αγώνες) και βγαίνουν και ο 3ος και ο 4ος στην τάδε διοργάνωση (που γίνεται τότε, με τον τάδε τρόπο). Σωστά; Θαυμάσια!
Αν έχω καταλάβει καλά λοιπόν, τότε μιλάμε για μία τεχνοκρατική αηδία που ουδεμία σχέση έχει με το μπάσκετ που αγαπήσαμε. Το οποίο δεν ήταν τέλειο (αδικίες, εύνοια των "μεγάλων", ισχύς του χρήματος, υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα), αλλά τουλάχιστον είχε πολύ βασικά χαρκτηριστικά που βοηθούσαν να ταυτιστείς με ομάδες, με παίχτες, με προπονητές, με νίκες κλπ. Και τώρα ο βάζελος ταυτίζεται με τον Ομπράντοβιτς και με τα αστέρια στη φανέλα του, το ξέρω, αλλά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να γελάσει και κανας άλλος.
Καταλαβαίνω απολύτως τη λογική του kostasff που ρίχνει την ευθύνη στον κόσμο του ΠΑΟΚ ο οποίος γεμίζει την Τούμπα για πλάκα, πλακώνεται όλη μέρα στα φόρουμ και τα ράδια για το πόσο ΠΑΟΚ είναι και ότι δεν αφήνει την ομάδα ποτέ, αλλά δεν μπορεί να κάνει ένα έτσι, να κουνήσει μόνο το μικρό του δαχτυλάκι (περί τέτοιου απλού πράγματος μιλάμε αν αναλογιστούμε το μέγεθός του) για να στηρίξει το τμήμα της ομάδας του που του χάρισε τις μεγαλύτερες χαρές. Και δεν ζητάει (ο Κώστας και ο κάθε Κώστας που σκέφτεται έτσι) να γίνουν ξαφνικά όλοι μπασκετικοί, αλλά έναν πυρήνα 3.000-5.000 ανθρώπων να είναι σταθερά δίπλα στην ομάδα (συν τα sold out στα γνωστά 3 "ντέρμπι" συν ό,τι προκύψει σε πλέι-οφ, κύπελλο, ευρώπη), ώστε να βγει πολύ εύκολα από το αδιέξοδο. Και σου λέει σωστά ότι πουλάνε όλοι ΠΑΟΚτσηδιλίκι στα ποδοσφαιρικά, πλακώνονται όλη μέρα για τον ΠΑΟΚτσή και έντιμο Ζαγορ που τους έδωσε όραμα και τους συσπείρωσε σχεδόν στο 100% (και όλοι είδαμε τι δυναμική είχε αυτό, χωρίς κανέναν επενδυτή), αλλά τωρα, με τον τεράστιο ΜΠΑΝΕ στην προεδρία που επίσης θα έπρεπε να συσπειρώνει και μόνο με την παρουσία του δεν γίνεται το ίδιο. Συμφωνώ, το κατανοώ, αλλά θέλω να βάλω μια άλλη παράμετρο.
Εγώ δεν ζω στη Θεσσαλονίκη κι αν δεν υπήρχε το ίντερνετ δεν θα είχα ιδέα πώς είναι εκεί το κλίμα (όχι ο καιρός, οπαδικά εννοώ). Προφανώς αν έμενα εκεί θα τα είχα πάρει ακόμα περισσότερο με αυτούς που λένε ότι κυλάει ασπρόμαυτο αίμα μέσα τους αλλά το μπάσκετ είναι σαν να μην φοράνε οι παίχτες δικέφαλο στο στήθος. Θέλω όμως να δούμε το πράγμα και από την άλλη πλευρά. Αυτό το πράγμα που μου περιγράφετε με την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα κλπ, είναι μία σκέτη αηδία. Καλύτερα να έκαναν μια σύγκριση των οικονομικών στην αρχή της σεζόν και να έδιναν τους τίτλους σε αυτόν που είναι πιο πλούσιος. Ο αθλητισμός όσο εμπορευματοποιημένος και να είναι έχει πάντα το χαρακτηριστικό να ξεφεύγει από το σύστημα μέσα στο οποίο υπάρχει. Να σου δίνει δηλ την ψευδαίσθηση ότι έχει εντιμότητα, επιβράβευση προσπάθειας, συναισθηματισμό, ηρωισμό, ρομαντισμό, ανατροπές κλπ.
Να το κάνω πιο λιανό; Αν ξέρω από την αρχή ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δω ποτέ ούτε καν συμμετοχή σε όμιλο της Ευρωλίγκα, ξέρετε τι μου ακυρώνουν; Το σημαντικότερο στοιχείο ρομαντισμού στον αθλητισμό: την έκπληξη! Άμα θέλω να δω ανταγωνισμό μπάτζετ εταιριών βλέπω Χρηματιστήριο. Το ότι μπορούσε ο ΠΑΟΚ με τη λύση-ανάγκης Σκάιλς να βγει Ευρωλίγκα με κράτησε κοντά στο άθλημα και στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Ή το ότι ο ΠΑΟΚ με το απείρως χαμηλότερο μπάτζετ απ'τους "δύο", απέκλειε γαύρο με μειονέκτημα έδρας και κόντραρε στα ίσα το βάζελο χάνοντας το πρωτάθλημα με 3-2. Προσοχή, δεν μιλάω για τίτλους (γιατί κάθε φορά το ίδιο παραμύθι ακούω "μα είσαι ΠΑΟΚ μόνο όταν μπορεί να πάρει τίτλους;"). Δεν μιλάω για πρωταθλήματα αλλά για τη δυνατότητα να κοντράρεις τον μεγάλο, να κάνεις την έκπληξη κλπ. Και πέρα απ'τα άλλα μού φταίει το πώς κατάντησαν το πρωτάθλημα (που Φλεβάρη μήνα δεν ξέρεις τι σου γίνεται), τις ευρωπαϊκές διοργανωσεις κλπ. Προσοχή δεν λέω να μην βάλει φράγκα ο Γιαννακόπουλος ή ο Αγγελόπουλος. Ας βάλει. Αλλά αυτό το να προσαρμόζονται όλες οι δομές γύρω από αυτούς που έχουν φράγκα τόσο απροκάλυπτα δεν το δέχομαι. Με απομακρύνει, πώς το λενε;
Τι θέλω να πω τόση ώρα; Λέτε πολλοί "πού είναι ο λαός του ΠΑΟΚ;", "δεν υπάρχουν 3000 ΠΑΟΚτσήδες σε όλη τη Μακεδονία να στηρίξουν το μπάσκετ;". Εύλογη απορία. Εγώ λέω ότι, πέραν της οικονομικής κρίσης (μην την υποτιμάτε καθόλου και μην ακούω επιχειρήματα τύπου "την ταβέρνα δεν την έκοψε όμως"...), αυτοί που κατάντησαν το μπάσκετ έτσι είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση του κόσμου. Και δείτε το γενικότερα. Ποιός ασχολείται με το μπάσκετ στην Ελλάδα με την έννοια του φιλάθλου, να παρακολουθεί δηλ γενικά το πρωτάθλημα, την Ευρώπη κλπ; Ελάχιστοι. Δεν είναι μόνο οι ΠΑΟΚτσήδες αδιάφοροι.
Και πού καταλήγω; Ότι δυστυχώς δεν γίνεται να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο αν δεν δει επιτυχίες. Δυστυχώς. Το ανάποδο, που λέει ο kostasff, να στηρίξει δηλ ο κόσμος και από εκεί να φτιάξουμε ομάδα και να δούμε επιτυχίες, δυστυχώς δεν γίνεται... Και προσωπικά δεν κατηγορώ μόνο τον κόσμο γι'αυτό.
ΥΓ: Και μια ερώτηση ακόμα. Τελικά πόσοι παίζουν πλέι-οφ φέτος;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stepas την Τετ 18 Ιαν 2012, 16:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δεν έχεις άδικο αλλά μέχρι και πέρυσι η τρίτη θέση έστελνε προκριματικά για τους ομίλους. Έστω κι έτσι, αν είχες ομάδα μπορούσες να περάσεις. Το έκανε το μαρούσι δύο φορές αν θυμάμαι. Επίσης υπάρχει το θέμα των καρτών όπου αν έχουμε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορούμε να "τρυπώσουμε". Πέρα απ' όλα αυτα υπάρχει το άθλημα σαν άθλημα (έστω και χωρίς ευρωλίγκα) υπάρχει ο ΠΑΟΚ και υπάρχει και ο Μπάνε. Υπάρχουν λόγοι να πας γήπεδο. Άλλωστε οι ευρωπαϊκές μας επιτυχίες δεν ήταν στην ευρωλίγκα.
Ναι και εμένα με χαλάει απίστευτα αυτή η κατάσταση αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της αποχής.
Ναι και εμένα με χαλάει απίστευτα αυτή η κατάσταση αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της αποχής.
o christmas παίζει 5 λεπτα λιγότερο έχοντας και 11 χρόνια λιγότερα. ο δε γκαγκα παίζει τα ίδια λεπτά μεν αλλά στα μισά λεπτά που παίζε άμυνα απλά κοιτάει (το μαρούσι έχει τη χειρότερη άμυνα στην Α1 μαζί με τον ΚΑΟΔ). το ίδιο με τον mvp ταπούτο...kostasff έγραψε:Θα ξανακάνουμε την ίδια κουβέντα αλλά η αδιαφορία του γκορι δεν είχε σχέση με τα (πραγματικά πολλά) 36 λεπτά. Τόσα έχει και ο γκαγκα αλλά δες την προσφορά του καθενός. Ο χριστούγεννας έχει 32+... Κάπου εκεί νομίζω πως είναι και ο δήμος. Ο άνθρωπος δεν γούσταρε να προσπαθήσει. Το γιατί το ξέρει ο ίδιος και ίσως και η τσέπη του.

PS: με τον Muldrow έχουνε ακριβώς τις ίδιες μονάδες αξιολόγησης ανά λεπτό συμμετοχής. αλλά για κοίτα τι plays έχουμε εμείς στους ψηλούς και πόση φαιά ουσία καταναλώνει ο sam στην επίθεση του συμπολίτη...

Μόνο μην μου πεις ότι ο γκορι έπαιζε άμυνα. Οποίον μάρκαρε τον έκανε ήρωα... Θέλουμε μήπως να εξετάσουμε το τρέξιμο του γκαγκα που ως άσος οφείλει να τρέξει πρώτος άμυνα? Το εχω ξαναπεί. Αν έπαιζε ένα καλό 20λεπτό και μετά έπεφτε τότε θα κατανοούσα την κούραση. Το να σουτάρει τρίποντο από το πρώτο λεπτό αυτό είναι αδιαφορία.
Υ.Γ. Πόσα λεπτά έπαιξε με τους τούρκους και έβγαλε μάτια? Πόσοι από εμάς δεν πάθαμε πλάκα με αυτό που είδαμε? Γιατί δεν το ξαναείδαμε έστω και στο μισό?
Υ.Γ.2 στο μαρούσι σχεδόν όλοι παίζουν 35 λεπτά γι αυτό και η κακή άμυνα (κούραση φάουλ κλπ).
Υ.Γ. Πόσα λεπτά έπαιξε με τους τούρκους και έβγαλε μάτια? Πόσοι από εμάς δεν πάθαμε πλάκα με αυτό που είδαμε? Γιατί δεν το ξαναείδαμε έστω και στο μισό?
Υ.Γ.2 στο μαρούσι σχεδόν όλοι παίζουν 35 λεπτά γι αυτό και η κακή άμυνα (κούραση φάουλ κλπ).
Φίλε Stepas να συμπληρώσω και κάτι ακόμη στην κουβέντα μας.
Στο μπάσκετ απουσιάζει το όνειρο και συμφωνώ αλλά όταν το συγκρίνω με το ποδόσφαιρο και μάλιστα το ελληνικό τότε με πιάνουν γέλια. Μιλάμε για το πρωτάθλημα όπου τόσες και τόσες ομάδες εμπλέκονται με στημένα ματς, όπου η παράγκα δεν αφήνει με τίποτα να πέσει ο γαύρος από τον θρόνο του (ο οποίος οδηγεί στο c.l.), εκτός από μια φορά για άγνωστους λόγους. Πραγματικά απορώ με το τι πάει να δει ο κόσμος στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Θέατρο σκιών? Στο μπάσκετ μπορεί να υπάρχει η ισπανική παράγκα αλλά αυτή δεν είναι τίποτα μποστα στην ελληνική ποδοσφαιρική όπου έγιναν απίστευτες αποκαλύψεις και κανένας δεν έπαθε τίποτα. Η βρομιά στο αποκορύφωμα και ο κόσμος με την παρουσία του την στηρίζει (άθελά του)
Στο μπάσκετ απουσιάζει το όνειρο και συμφωνώ αλλά όταν το συγκρίνω με το ποδόσφαιρο και μάλιστα το ελληνικό τότε με πιάνουν γέλια. Μιλάμε για το πρωτάθλημα όπου τόσες και τόσες ομάδες εμπλέκονται με στημένα ματς, όπου η παράγκα δεν αφήνει με τίποτα να πέσει ο γαύρος από τον θρόνο του (ο οποίος οδηγεί στο c.l.), εκτός από μια φορά για άγνωστους λόγους. Πραγματικά απορώ με το τι πάει να δει ο κόσμος στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Θέατρο σκιών? Στο μπάσκετ μπορεί να υπάρχει η ισπανική παράγκα αλλά αυτή δεν είναι τίποτα μποστα στην ελληνική ποδοσφαιρική όπου έγιναν απίστευτες αποκαλύψεις και κανένας δεν έπαθε τίποτα. Η βρομιά στο αποκορύφωμα και ο κόσμος με την παρουσία του την στηρίζει (άθελά του)
τώρα τέλος πάντων μην την κουράζουμε και πολύ την συζήτηση. μιλάμε για έναν απο τους καλύτερους αμερικανούς ψηλούς στην ευρώπη της τελευταία δεκαετίας με νούμερα 12 πόντους-7 rebounds στην ξεφτίλα στα 34 του με 37' συμμετοχής και τον συγκρίνουμε με τον γκαγκαλούδη και τον sam muldrow
αν σκεφτείς οτι οι υπόλοιποι ψηλοί μας ήταν ο καλλές και ο ντικούδης (που τον συγκρίνω σε χειρότερο αμυντικό στην ευρώπη μόνο με τον ταπούτο) και οτι είναι 2.02 και μάρκαρε παίκτες ψηλότερους κατά 6-10 πόντους, ε ναι δεν μπορώ να πώ οτι τουλάχιστον δεν προσπαθούσε στην άμυνα. απλά πλέον δεν έχει ούτε πόδια, ούτε δυνάμεις για να παίξει άμυνα ψηλά και φυσικά η απόδοσή του για μένα ήταν κακή αμυντικά (άλλο κακός όμως και άλλο δεν προσπαθώ καν).

Ίσως δεν έγινα κατανοητός. Δεν αμφισβήτησα την αξία του. Το αντίθετο μάλιστα. Γι αυτό και απογοητεύτηκα τόσο πολύ από αυτόν. Γιατί αν και παρα πολύ ποιοτικός παίκτης, η προσφορά του στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ κάτω του μετρίου και δυστυχώς συγκρίσιμη με αυτή του γκαγκα στο πεθαμένο μαρούσι.
Φίλε Κώστα θεωρώ πως δεν είναι ούτε συγκρίσιμα, ούτε "οπαδικά ανταγωνιστικά" τα δύο αθλήματα.kostasff έγραψε:Φίλε Stepas να συμπληρώσω και κάτι ακόμη στην κουβέντα μας.
Καταρχήν το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα είναι πολύ πιο αγαπητό από το μπάσκετ σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Για πολλούς λόγους, πιστεύω όλοι τους ξέρουμε πάνω κάτω. Είναι αντικειμενικά πιο "λαϊκό" σπορ, πιο εύκολο να το παρακολουθήσει και να πει γνώμη για αυτό και ο τελευταίος θαμώνας ενός καφενείου.
Έχεις απόλυτο δίκιο για την αποπνιχτική μπόχα που μας έπνιξε πέρυσι από τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα. Προσωπικά το καλοκαίρι είπα μέσα μου "δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το ελληνικό ποδόσφαιρο" γιατί πλέον αποκαλύφθηκε ολοκάθαρα ότι όταν εμείς χαλάμε ώρες επί ωρών για να αναλύσουμε πχ μια σπουδαία ανατροπή από 0-2 σε 3-2, τελικά αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα στημένο παιχνίδι επειδή κάποιο έξυπνο λαμόγιο το είχε παίξει ακριβές σκορ ή ημίχρονο-τελικό. Όταν το συνειδητοποιείς αυτό παθαίνεις ένα ψιλοσοκ, άλλο αν το υποπτευόσουν. Είναι πραγματικό σοκ όταν περιμένεις πχ να στραβοπατήσει κάπου ο γαύρος μπας και του απειλήσεις ποτέ τα πρωτεία και να ακούς τον Μπέο σε κασέτα να κανονίζει ποιός θα σφυρίξει τα ματς και πώς.
Κι όμως στο ποδόσφαιρο ο κόσμος τρέχει γιατί παρόλη τη σαπίλα υπάρχει ακόμα ισχυρή δόση ψευδαίσθησης ρομαντισμού και ονείρου. Κάτι που έτσι όπως το πάνε στο μπάσκετ δεν υπάρχει. Δες την Εθνική Ελλάδας που πήρε το Γιούρο. Δες τον ΑΠΟΕΛ να παίζει Ομίλους ΤσουΛου απέναντι σε μεγαθήρια και να βγαίνει πρώτος! Δες την ομάδα μας να κερδίζει μέσα στην Τότεναμ, σχεδόν να μην ξέρει τι σημαίνει ήττα μετά από δύο χρονιές δύσκολων προκριματικών και δύσκολων ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ.
Επίσης, επειδή συζητάμε το γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ τρέχει στο ποδόσφαιρο αλλά όχι στο μπάσκετ, μην ξεχνάς ότι τουλάχιστον τα 4 πρώτα χρόνια του Ζαγοράκη το όραμα που δόθηκε ήταν πολύ δυνατό και η συσπείρωση του κόσμου τεράστια. Είδαμε κυριολεκτικά τον ΠΑΟΚ αναγεννημένο να φτιάχνει πολύ δυνατή ομάδα και να διεκδικεί ξανά τίτλους. Θα μου πεις ότι στο ποδόσφαιρο ο λαός πρώτα συσπειρώθηκε, πρώτα πήρε διαρκείας, πρώτα έκανε sold-out, έκανε κι ένα χρόνο υπομονή (1η σεζόν Σάντος) και μετά είδε την αναγέννηση, ενώ στο μπάσκετ δεν κάνει το ίδιο αλλά περιμένει πρώτα να δυναμώσει η ομάδα αγωνιστικά και μετά να πάει στο γήπεδο. Θα ΄χεις δίκιο να το πεις αυτό...
Αλλά θα επιμείνω ότι τεράστια ευθύνη φέρουν αυτοί που διοικούν το μπάσκετ και στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά. Είναι γενικότερο το πρόβλημα της απομάκρυνσης του ευρωπαίου φιλάθλου από το μπάσκετ, δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Όλοι παραδέχονται ότι τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν απαξιωθεί τελείως (με λίγες εξαιρέσεις, Ισπανία, Ιταλία) και ότι η Ευρωλίγκα οδεύει να γίνει ένα κλειστό κλαμπ πλουσίων όπου δύσκολα θα μπαίνεις. Θυμίσου πχ τι έλεγε και ο Μαρκόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε στο paokwebtv το Νοέμβρη, ότι και οι ίδιοι οι προπονητές τρομάζουν με αυτά που προτείνει ο Μπερτομέου - πώς τον λένε αυτόν τέλος πάντων...
Ωραία ανάλυση αν και εγώ δεν βλέπω ανταγωνιστικα τα δύο αθλήματα. Μια χαρά συνυπήρχαν παλαιότερα. Η ένστασή μου είναι στο πως μπορείς να παρακολουθήσεις κάτι το οποίο έχει λήξει νωρίτερα σε κάποιο σκοτεινό γραφείο. Και αυτή η κατάσταση δεν είναι σημερινή. Όλα τα χρόνια υπήρχε αυτή η σαπίλα αλλά η παράγκα των βίκτωρα & σια ήταν το αποκορύφωμα. Τι κι αν είχαν γίνει τόσες αποκαλύψεις. Κανένας δεν έπαθε τίποτα και το μόνο που έγινε ήταν να αλλάξουν πρόσωπα. Από τότε που μπήκε (και επίσημα) το στοίχημα στην ζωή μας, ο αθλητισμός (με αποκορύφωμα το εμπορικότατο ποδόσφαιρο) έχει πεθάνει. Αν ήταν το μπάσκετ νούμερο 1 σε δημοτικότητα τότε η παράγκα θα είχε στηθεί εκεί.
Υ.Γ. Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι ότι η πορεία του αποελ είναι "καθαρή"?
Υ.Γ. Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι ότι η πορεία του αποελ είναι "καθαρή"?