Έβλεπα τις μεταγραφές που έκανε ο Μάγκατ στην Βόλφσμπουργκ οι οποίες είναι οι εξής
1) Petr Jiracek (Viktoria Plzen), 25 χρ.,Τσέχος,Αμυντ. Χαφ € 4 εκατ.
2) Giovanni Sio (FC Sion), 22 χρ., Γαλλοιβοριανός ,Αριστερό Εξτρέμ € 5 εκατ.
3) Vieirinha (PAOK Salonika), 25 χρ., Πορτογάλος, € 4.5 εκατ.
4) Slobodan Medojevic (Novi Sad), 21 χρ., Σέρβος,Αμυντικό Χαφ € 2.5 εκατ.
5) Ferhan Hasani (Tetovo / Macedonia), 21 χρ. Σκοπιανός ,Μεσοεπιθετικός-Επιθετικός 700,000 €
6) Felipe Lopes (Nacional), 24,Βραζιλιάνος, Σέντερ Μπακ, € 2.5 εκατ.
7) Ibrahim Sissoko (Academica de Coimbra), 20 χρ, Ιβοριανός, Δεξί Εξτρέμ, € 12 εκατ !!!!!
Τα ποσά αφορούν αυτά που θα εισπράξουν οι ομάδες καθαρά.
Οι μεταγραφές είναι από 20-25 χρ.και διάφορες εθνικότητες.Τα ποσά είναι ανάμεσα στα 2 -5 εκατ. με εξαίρεση τον Σκοπιανό 700 χιλ και τον Σισσόκο 12 εκατ.!!!
Του Σκοπιανού δικαιολογείται λόγω πολύ χαμηλού πρωταθλήματος αλλά τα 12 εκατ.του Σισσόκο της Πορτογαλικής Ακαντέμικα ?
Λοιπόν αυτή την στιγμή παγκοσμίως αυτό που πληρώνεται αδρά είναι το ταλέντο αλλά και η ελπίδα.Ένας παίκτης που είναι πάνω από 22-23 χρονών θεωρείται ''κλειστός'' σαν παίκτης.Ότι ήταν να μάθει το έμαθε,δεν χωρούν μεγάλες βελτιώσεις στο παιγνίδι του.Πληρώνεις ότι βλέπεις ότι μπορεί να σου παίξει ο παίκτης και τίποτα παράπανω.
Αντίθετα σε παίκτες από 16-20 χρονών αγοράζεις το ταλέντο αλλά παράλληλα και την ελπίδα ότι με την σωστή καθοδήγηση, την περαιτέρω βελτίωση όλων των ελλείψεων μπορείς να βγάλεις σε 1-2 χρόνια ένα αστέρι.
Αυτό που είπε ο Μπόλονι για το δεξί πόδι του Σταφυλίδη είναι το μειονέκτημα του.Δύο σέντρες έβγαλε με το δεξί , η μία καλούτσικη αλλά ψηλή αλλά η άλλη πήγε στα περιστέρια.Σε ένα το πολύ δύο χρόνια πρέπει αν φυσικά θέλει να κάνει καριέρα να το τελειοποιήσει και να γίνει ένας ολοκληρωμένος full back.
Γιάυτό και η Βόλφσμπουργκ πλήρωσε τόσα λεφτά για αυτόν το Σισσόκο.Γιατί είναι παίκτης που τον παρακολουθούσαν και άλλες ομάδες από Αγγλία και Γαλλία και έχει αυτό που λένε οι Αμερικάνοι potentional.
Την ικανότητα και την δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα παίκτη παγκοσμίου κλάσης.Αν ήταν 3-4 χρόνια μεγαλύτερος η τιμή του θα ήταν σαν του Βιερίνια.
DigitalFan έγραψε:6 ουσιαστικές μεταγραφές με 0 ευρώ σπατάλη:
1. Δημήτρης Πέλκας (επιθετικός μέσος)
2. Δημήτρης Πόποβιτς (αριστερός μέσος)
3. Κώστας Παναγιωτούδης (κεντρικός μέσος)
4. Κώστας Δερμιτζόγλου (α/δ εξτρέμ)
5. Χρήστος Ιντζίδης (κεντρικός αμυντικός)
6. Βασίλης Παπαδόπουλος (κεντρικός επιθετικός)
(+ Κώστας Σταφυλίδης μας κάνουν 7!!!)
Αυτό είναι το post του μήνα , του χρόνου , της δεκαετίας.
Σ΄αυτούς εγώ θα μπορούσα να προσθέσω 2-3 ακόμα αλλά αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης και αν μπορώ να συλλάβω τα μηνύματα που δέχομαι οι διοικούντες κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αυτά εδώ τα 7 παικτάκια αξίζουν στην πραγματική ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αγορά 2 φορές περισσότερο από ότι αξίζει όλη η τωρινή 25αδα των μεγάλων.
Και μην απορήσετε αν αρχίσουν να έρχονται προσφορές για τα πιτσιρίκια που δεν τα έχουμε δει καν να παίζουν,ενώ κάποιοι θα περίμεναν πχ για τον κοντό ή για τον Κλάους η για κάποιον άλλο.
Υ.Γ. Τον Πόποβιτς μετά τις εμφανίσεις στην Ιταλία έτρεξαν από το αεροπλάνο οι δικοί μας να τον βάλουν να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο.
Υ.Γ. Μανιακέ σε έχω για καλή μπαλαδόφατσα.Ποιος Γιέστε ? Έλεος....
