Σταύρος Κόλκας

Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευση από moican4 »

α, τώρα τα είδε ο αρδοπαοκάρχης αυτά?
όταν έκραζε για μεταγραφές και να ενισχυθεί η ομάδα ,δεν είδα να τον πειράζει ούτε η εφορία, ούτε τίποτα..!!
Έκανε ποτέ κάποιο άρθρο που να μιλάει για το ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι καιρό, για το ότι η ΠΑΕ κάνει κινήσεις με παίκτες αμφιβόλου αξίας ανεβάζοντας και άλλο το άνοιγμα της ΠΑΕ?

ΟΧΙ..!όπως πάντα τζάμπα μάγκας με μπόλικη ειρωνεία να ουμ ..

Ε, άντε τότε και..
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Ο Μπόλονι έγινε ΠΑΟΚ
Σταύρος Κόλκας

Νομίζω πως ο αγώνας εναντίον της Δόξας έχει απειροελάχιστο ενδιαφέρον σε σχέση με μία ανάλυση της προσωπικότητας του Λάσλο Μπόλονι. Ο τύπος είναι αλλού, με την καλή έννοια και νομίζω πως πρέπει να τον ψυχολογήσουμε για να διασκεδάσουμε μαζί του. Ο τύπος δεν είναι ξενέρωτος, πράγμα πολύ σπάνιο για προπονητή.
Ο Μπόλονι σπάει πλάκα με τα ΜΜΕ. Άλλοτε τα χρησιμοποιεί, άλλοτε προσπαθεί να εκθέσει την υπερβολή τους. Όταν τα χρησιμοποιεί, παίζει με θέματα ιντριγκαδόρικα, όπως αυτό του Σαλπιγγίδη, ενώ πετάει και σπίθες προς τη διοίκηση.

Για παράδειγμα αυτό το θέμα της Σαουδικής Αραβίας είναι υπαρκτό και τα νούμερα που υπάρχουν για τον Ρουμάνο, εξωπραγματικά. Τη στιγμή που δύο φορές έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση πως δεν θα φύγει, δημοσίως, για τους δικούς του λόγους και προφανώς γιατί στους Άραβες δεν έχει πει ακόμη τίποτα, αποφεύγει να μιλήσει, να ξεκαθαρίσει τι γίνεται και το κάνει με τρόπο που βγάζει μία διάθεση να φέρει αναστάτωση. Και αυτό τον ικανοποιεί.

Την ίδια στιγμή, ανοίγει από μόνος του κουβέντα για τον Σαλπιγγίδη. Δεν έγινε ποτέ ερώτηση. Μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι, αφού δεν μπορεί να μείνει στην απ’ έξω. Περνάει το μήνυμά του το οποίο είναι «παιδιά θα χάσουμε που θα χάσουμε παίκτες, ας κερδίσουμε και κανέναν», γνωρίζοντας πως ο κόσμος τον γουστάρει.

Ο Μπόλονι γενικότερα συμμετέχει πλέον στη καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Δεν είναι απόμακρος όπως αρχικά ήταν. Διαχειρίζεται την ομάδα του πολύ καλύτερα και νομίζω πως το σημείο που άλλαξε για πάντα η σχέση του Μπόλονι με την ομάδα που προπονεί, ήταν το βράδυ στο Λονδίνο. Το διπλό στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Μέχρι εκείνο το σημείο αμφιταλαντευόταν για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να ζήσει με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Αλλά εκείνο το βράδυ κατάλαβε πως βρίσκεται σε έναν σύλλογο ιδιαιτέρως ιδιόμορφο. Και αυτό φάνηκε να αποτελεί τη μέγιστη πρόκληση για τον Ρουμάνο.

Ο Μπόλονι μένει σε ξενοδοχείο ακόμη και αυτό είναι ένα δείγμα του ότι δεν ήταν σίγουρος για το αν θα μείνει. Σήμερα, συνάντησα τον Eλληνα ατζέντη του στο Καυτανζόγλειο, τον Γιώργο Φούγια, ο οποίος μου είπε πως βρήκε σπίτι στο Ωραιόκαστρο και σύντομα θα εγκατασταθεί εκεί.

Μάλλον δεν προετοιμάζεται για Σαουδική Αραβία, αλλά για το υπόλοιπο του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ. Το θέμα από εδώ και στο εξής είναι άλλο.

Η διοίκηση είναι πιεσμένη να ρίξει το μπάτζετ και αυτό σημαίνει πολλά. Ο Μπόλονι δεν έχει πρόβλημα να χάσει παίκτες δεύτερης γραμμής γιατί ξέρει πως μπορεί να τους αντικαταστήσει. Δεν έχει επίσης πρόβλημα να εντάξει ποδοσφαιριστές στη πρώτη ομάδα, κάτι που έκανε με τον Σταφυλίδη, κάτι που προσπαθεί να κάνει με τον Γλύκο, κάτι που αναμένεται να κάνει και με άλλους.

Ο Μπόλονι δεν θέλει να χάσει παίκτες πρώτης γραμμής. Είδε πως υπάρχει βάση στο θέμα πώλησης Σαλπιγγίδη και έκτοτε του έβαλε δημοσίως δύο φορές πλάτη. Είναι κάθετα αντίθετος με την φυγή πρωτοκλασάτου παίκτη ή αν είναι να φύγει κάποιος να αντικατασταθεί επάξια.

Ουσιαστικά, η Σαουδική Αραβία είναι ο μοχλός πίεσής του προς την κατεύθυνση παραμονής προοπτικής στην ομάδα. Κάτι που σίγουρα θέλει η διοίκηση αλλά με την αδειοδότηση να χτυπάει κόκκινο μπορεί και να το προσπεράσει ως προτεραιότητα.

Ο ΠΑΟΚ είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση και θα βασιστεί στον πολύ καλό κορμό Eλλήνων που διαθέτει με ποιοτικές πινελιές των καλών του ξένων και κάποιων ακόμα που μπορεί να έρθουν ή θα πρέπει να γκρεμιστεί για να ξαναχτιστεί;

Την Τρίτη η συνέντευξη Τύπου αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Και για εμάς και για τον Μπόλονι.

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/153618-O-Mpoloni-egine-PAOK
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

«Ξεγυμνώθηκε» για να προχωρήσει
«Ξεγυμνώθηκε» για να προχωρήσει
Σταύρος Κόλκας

Αυτό που έζησα σήμερα, είναι κάπως δύσκολο να το ζήσει ρεπόρτερ άλλης ομάδας στη χώρα αυτή. Είδα έναν πρόεδρο να ξεγυμνώνει ουσιαστικά τα κακώς κείμενα της πρώτης του παραγοντικής τετραετίας.

Για το λόγο που το έκανε αυτό, πολλά μπορούν και να ειπωθούν. Μπορώ να υποθέσω πως τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο που, πρώτον ό,τι σκιά υπάρχει καλό είναι να εξαφανιστεί και, δεύτερον όσο πιο γρήγορα στρέψει την κουβέντα από το παρελθόν στο μέλλον, τόσο πιο εύκολα θα πάρει τις όποιες κρίσιμες αποφάσεις θα δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στον ΠΑΟΚ.

Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει παραδεχτεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σήμερα, θα πρέπει να τα καταγράψω. Πρώτα απ όλα, αποδέχτηκε πως το σλόγκαν της εξυγίανσης δεν υπήρχε ποτέ στην ουσία. Υπήρχε μία προσπάθεια δημιουργίας καλύτερης ομάδας και μία μεταφορά χρεών από χρονιά σε χρονιά. Αν αυτό είχε ξεκαθαριστεί τρία χρόνια πριν, σήμερα η κουβέντα θα ήταν πιο εύκολη για τον πρόεδρο.

Επίσης, δέχτηκε να μπει σε μία διαδικασία, ανάγνωσης των παρατηρήσεων του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, κάτι που σίγουρα ακούγοντάς το δεν χαίρεσαι. Δείχνει μία ξεκάθαρη διοικητικά αδυναμία σε αυτό το διάστημα και σίγουρα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου. Ξέχωρα αν σε κάποια σημεία του πορίσματος υπήρξε διαφωνία Μαυροφρύδη με τον ορκωτό.

Τέλος, παραδέχτηκε και για τη μπουτίκ πως δεν ήξεραν να τη λειτουργήσουν και για αυτό καταλήξαμε στο να την πάρει η Puma. Όσο κι αν το υποτιμάνε κάποιοι, η μπουτίκ ήταν μία από τις μεγαλύτερες ήττες του μηχανισμού του ΠΑΟΚ. Ήταν ουσιαστικά η σημαία της κακής διοικητικής ρότα που υπήρχε και ελπίζω να μην εμφανιστεί ποτέ στο μέλλον.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να τα παραδεχτεί κανένας άλλος Έλληνας παράγοντας ποδοσφαίρου και αυτό είναι το θετικότερο σημείο αναφοράς που έχω να καταγράψω στη σημερινή συνέντευξη του Ζαγοράκη. Έχει συνειδητοποιήσει τα λάθη του.

Το θέμα είναι το τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Ο Ζαγοράκης μίλησε για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, αλλά επειδή γνωρίζω πως αυτές θα είναι αρκετά σκληρές, νομίζω πως δεν προετοίμασε ακριβώς το κοινό της ομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα μιλήσουν οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης οι οποίοι θα πρέπει να μιλήσουν και για τις αποφάσεις που έχουν πάρει. Ίσως σήμερα, θα μπορούσε να διευκολυνθεί λίγο περισσότερο το έργο τους, αλλά μπορεί και να είναι μία στρατηγική επιλογή να απορροφήσουν οι δυο τους μεγαλύτερο κομμάτι άρνησης στη δύσκολη εποχή που έρχεται.

Και για να γίνω σαφής, η δύσκολη εποχή που έρχεται αναγκάζει τον ΠΑΟΚ ή να πάρει σκληρές αποφάσεις, ακόμη και πωλήσεις ή να αποχαιρετήσει την Ευρώπη από του χρόνου, ίσως ακόμη και από φέτος αν και δεν θέλω να κινδυνολογώ.

Η συνέντευξη Τύπου που άκουσα, ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες, είχε κενά, είχε καινοτομίες, είχε τον Μαυροφρύδη που έριξε μία πιο τεχνοκρατική αύρα στο τραπέζι.

Κάποιοι μου έλεγαν στο ραδιόφωνο πως τους μαυρίζω τη ψυχή και πως είμαι απαισιόδοξος και αρνητικός. Στη ζωή μου, δεν είμαι τίποτα από αυτά, απλά κοιτάω γύρω μου τι γίνεται και δεν βλέπω τρόπο για να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ εύκολα αυτόν τον σκόπελο. Αισιοδοξώ πως στο τέλος θα τα καταφέρει, αλλά θα πρέπει να πονέσει γιατί το γεγονός είναι ένα. Πως έχασε πολύ χρόνο.

Άλλοτε λόγω της αναβλητικότητας του προέδρου, άλλοτε λόγω εμφάνισης σωτήρων που δεν έσωσαν, άλλοτε γιατί το κλίμα δεν σήκωνε αλλαγές.

Ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος και οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν πράξη πριν έρθει το κακό.

ΥΓ. Ο Ζαγοράκης αναρωτήθηκε δημοσίως για το πού πήγε η κ..λα μας, ενώ πολλές φορές σε ιδιωτικές συζητήσεις το έχει θέσει ως ερώτημα. Σε έναν συναισθηματικό οργανισμό όπως ο ΠΑΟΚ, κακά τα ψέματα η κ..λα του μπροστινού οδηγεί τους υπόλοιπους. Αν πάρω από τον εαυτό μου, εγώ κ..λωμένος είμαι, απλά δεν ξέρω πού να ξεδώσω. Προφανώς ο πρόεδρος είναι αυτός που ως μίστερ τεστοστερόνη, θα μας δώσει τον στόχο.
ονσποτ
Άβαταρ μέλους
Argonaut4

Δημοσίευση από Argonaut4 »

Πόσο σαλιάρης είσαι ρε Κόλκα.

Αστονα το Πρόεδρο....δε χρειάζετε αυλοκόλακες.Τα καταφέρνει μόνος του.

Α ρε Πρόεδρε σε κάτι τέτοια άτομα να εκοβες τον αέρα.
Άβαταρ μέλους
Photis

Δημοσίευση από Photis »

Όπως έσκιζε και τον Μπόλονι τώρα τον γλύφει και τον εκθειάζει συνέχεια.Με την 1η στραβή το σκίσιμο πάντως δε θα το γλυτώσει όπως το κάνει εδώ και καιρό ο άλλος του συνοδυπώρος στο παοκ24.
:pano:
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

οι αρδ ειναι του δογματος ΄''οπου φυσσαει ο ανεμος''
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Goldfinger
Σταύρος Κόλκας

O Χρυσοδάχτυλος είναι σίγουρα μία από τις πλέον εντυπωσιακές ταινίες του Τζέιμς Μποντ, με τον πρωταγωνιστή της να επιστρέφει σήμερα στο γήπεδο της Καισαριανής. Η αλήθεια είναι πως προσπαθούσα να θυμηθώ καμιά ταινία με Χρυσοχέρη, αλλά η αλήθεια είναι πως το μυαλό μου κολλούσε στον Ψαλιδοχέρη με τον Τζόνι Ντεπ. Μπορεί και να υπάρχει αλλά να μη το θυμάμαι.
Έχοντας διάθεση για χαβαλέ αρχικά, όπως όλοι οι νοήμονες καταλαβαίνετε, ο ΠΑΟΚ πέρασε σήμερα από την Καισαριανή γιατί ένας παλίκαρος σημάδεψε άψογα τον έναν βοηθό στην ωμοπλάτη.

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά που είδαμε μπάλα, ναι μεν είχε ο ΠΑΟΚ την υπεροχή αλλά σε τι γήπεδο να παιχτεί ποδόσφαιρο και πως θα καταφέρεις να ξεδιπλώσεις τα καλύτερα ποιοτικά σου χαρακτηριστικά;

Ήταν ένας αγώνας που θα κρινόταν στη τύχη καθαρά και νομίζω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να αισθάνεται τυχερός που ξεμπέρδεψε με αυτόν τον όχι και τόσο ποδοσφαιρικό τρόπο. Χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος βέβαια σε κάτι, αφού και οι οπαδοί του, οι περίπου χίλιοι μεσοβδόμαδα στην Αθήνα για την ακρίβεια, είχαν επόπτη να σημαδέψουν μπροστά τους. Όμως δεν το έκαναν.

Η αλήθεια είναι πως ο Βοσκάκης έκανε το σωστό. Διέκοψε ένα παιχνίδι που βρέθηκε ένας τύπος να σημαδεύει τον επόπτη με καρέκλες στα καλά καθούμενα. Θα μου πει κάποιος «έπρεπε να φτάσουμε παραμονές του 2012 για να το δούμε αυτό»; Δεν θα έχει και άδικο.

Το θέμα είναι πως ο Κρητικός κάνει την αρχή, δημιουργεί δεδικασμένο και πλέον ο κάθε συνάδερφός του μπορεί να πράξει ανάλογα. Ο Βοσκάκης θα το έκανε αν ο αγώνας πήγαινε υπέρ του Εθνικού Αστέρα; Ο επόμενος που θα του κάτσει κάτι ανάλογο σε αγώνα του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού θα βρει το σθένος να το διακόψει; Είναι ερωτηματικά που θα απαντηθούν μελλοντικά. Ο Βοσκάκης έκανε αυτό που εδώ και δεκαετίες είναι αυτονόητο.

Τέλος, η ΕΠΟ καλώς αποφασίζει να δώσει κίνητρα μέσα από νοκ άουτ αγώνες στις μικρές ομάδες που έχουν την ευκαιρία να χτυπήσουν μεγάλους στην έδρα τους, όμως θα πρέπει να φροντίζει και να διεξάγονται αγώνες σε κανονικά γήπεδα.

Μία εβδομάδα πριν από κάθε αγώνα κυπέλλου, δεν είναι τίποτα να επισκέπτεται ένα κλιμάκιό της τα γήπεδα που είναι να διεξαχθούν οι αγώνες και άμα ο χλοοτάπητας είναι χειρότερος από βελέντζα σε χωματερή μετά από δώδεκα ημέρες σερί βροχής, τότε καλό θα είναι να αλλάζει η έδρα.

Δε γίνεται οι μεγάλοι να γίνονται τα πρόβατα προς σφαγή σε μία προσπάθεια αναβάθμισης των ομάδων μικρότερων κατηγοριών που ψάχνουν την ευκαιρία να ακουστούν λίγο παραπάνω.

Οι μεγάλοι πληρώνουν για να φτιάχνουν ομάδες και να διαφημίζουν το προίόν, όχι να πηγαίνουν στην Αρένα περιμένοντας τα λιοντάρια να βγούνε να τους κατασπαράξουνε.

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/154722-Goldfinger
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Μπορεί να προλάβει τα λάθη του

Το ύφος που μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ξεκάθαρα πιο αποφασιστικό από τις προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου και αυτό έχει μία λογική.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει και αυτό είναι το νούμερο ένα γεγονός. Η λάσπη πρέπει να σταματήσει να πέφτει και όπως γράψαμε και εγώ και ο Δημήτρης – χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί είναι η αλήθεια – το ξεγύμνωμα του προέδρου είναι το απόλυτο δείγμα μεταμέλειας.

Το νούμερο δύο γεγονός είναι πως δίπλα του υπάρχει πλέον ο Βρύζας, μία παράμετρο που πρέπει να την υπολογίζει και να μην την ξεχνά. Η φυσιογνωμία του Βρύζα είναι τέτοια που νομίζω πως μπορεί να πείσει για το τι μέλλει γενέσθαι και ας μην βαρύνεται αυτός για τα όσα καλείται να λύσει. Τουλάχιστον όχι στον βαθμό του Ζαγοράκη που διοίκησε προσωποκεντρικά τον ΠΑΟΚ.

Έχοντας λίγα περιθώρια αλλά και ένα σημαντικό στήριγμα δίπλα του σε σχέση με πέρυσι, ο Ζαγοράκης τα παίζει όλα για όλα. Το θέμα είναι που ποντάρει.

Αν μιλούσε κανείς από εσάς μαζί τους, θα καταλάβαινε ένα πράγμα γύρω από το πώς σκέφτονται για το ποδόσφαιρο. Βασικά, δεν έχουν στο μυαλό τους την υπεραξία ενός παίκτη, κάτι που συμβαίνει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σε εμάς, αλλά την πραγματική του αξία. Άρα η βάση της ποδοσφαιρικής κουβέντας μαζί τους, γίνεται σε μία άκρως ρεαλιστική για αυτούς που έπαιξαν ποδόσφαιρο λογική.

Με τα χρόνια, λίγο ο Σάντος, λίγο οι δυο τους, λίγο οι υπόλοιπες επιρροές που είχα γύρω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με βασική αυτή του Γιώργου Κωστίκου, κατάφερα και εγώ να πιάσω πιστεύω μία ρεαλιστική ποδοσφαιρική λογική που με βοηθάει να είμαι πιο ψύχραιμος αλλά και λιγότερο αρεστός στο κοινό.

Η αλήθεια είναι πως δεν με απασχολεί το αν θα είμαι αρεστός στο κοινό γιατί έχω καταλάβει πως δεν γίνεται να είσαι αρεστός σε όλους. Αυτό που με απασχολεί είναι να κοιμάμαι ήσυχος και αυτή η ρεαλιστική λογική μου δίνει αυτό το δικαίωμα.

Έκανα αυτή τη μικρή αναφορά στο πως αντιμετωπίζω εγώ την τριβή με ποδοσφαιρανθρώπους για να σας μεταφέρω το κλίμα που υπάρχει. Το που ποντάρει ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας.

Και οι δύο θεωρούν πως δεν υπάρχει αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής και οι δύο γνωρίζουν πως πρέπει να ανασάνει το μπάτζετ γιατί πρώτον πρέπει να παρθεί η άδεια και δεύτερον, το καλοκαίρι να γίνουν δύο, τρεις ποιοτικές κινήσεις και όχι μπαλώματα που δεν οδηγούν πουθενά.

Ποντάρουν στον Μπόλονι και για αυτό χοροπήδησαν όταν τους έκανε τις κόνξες μετά τη πρόκριση με την Ρούμπιν, ποντάρουν σε έναν κορμό ελλήνων ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν έναν από τους παίκτες. Γιατί όταν γίνεται κουβέντα για πώληση, το μυαλό όλων πάει στον Βιεϊρίνια. Λάθος. Αυτή τη στιγμή, μεταπωλητική αξία στον ΠΑΟΚ έχουν και οι Μαλεζάς, Σαλπιγγίδης, Κλάους, Φωτάκης, Γεωργιάδης και Σταφυλίδης παρότι έκανε τρία παιχνίδια. Δεν παρουσιάζω αυτά τα ονόματα έχοντας πληροφορίες πως πάει κάποιο από αυτά για πώληση, απλά η κουβέντα αυτή δεν αφορά μόνο τον Πορτογάλο.
Ο Ζαγοράκης είχε πει το καλοκαίρι πως θα προσπαθήσει να κάνει μία ομάδα που θα έχει μικρότερο μπάτζετ και θα είναι καλύτερη. Με αρκετά λάθη ενδιάμεσα, εγώ νομίζω πως έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρυσι κυρίως γιατί ο Λαζάρ που αποκτήθηκε κάνει απλά πιο χρήσιμη δουλειά στον Μπόλονι και ο Κλάους είναι πιο αποτελεσματικός από τον Μουσλίμοβιτς.

Υπάρχει η διαφορά της παρουσίας του Έτο, ο συγκλονιστικός Μαλεζάς, ο ρόλος του Φωτάκης που δίνει περισσότερο νεύρο στην ομάδα και οι σταθερές Γκαρσία, Σάλπι, Βιεϊρίνια, Λίνο που υπήρχαν. Και Κοντρέρας αν και ο ρόλος του λόγω τραυματισμών αλλά και έλλειψης προετοιμασίας δεν είναι εξίσου ενεργός με άλλες χρονιές.

Θα ήμασταν πολύ καλύτεροι από πέρυσι, αν δεν είχαμε τραυματισμούς, αν δεν είχαμε προπονητή που δεν θέλει να πάει με την πεπατημένη και στο φινάλε καλά κάνει. Φτιάχνει τη δικιά του ομάδα.

Ο Ζαγοράκης επανέλαβε το ότι πιστεύει πως η ομάδα μπορεί να είναι καλύτερη και με ακόμη μικρότερο μπάτζετ. Αυτό που δεν είπε είναι πως θα χρειαστεί χρόνος. Νομίζω πως θα θυσιάσουμε ένα τουλάχιστον εξάμηνο. Και αυτό που θα πρέπει να ξέρει, είναι πως αυτή η φορά είναι και η τελευταία που πρέπει να κατέβει το μπάτζετ.

Σίγουρα στο μυαλό μου καταλαβαίνω τι θέλουν να κάνουν. Ήδη ξεφορτώθηκαν δύο συμβόλαια, ήδη γίνεται προσπάθεια να ξεφορτωθούν κι άλλα από αυτά που έτσι κι αλλιώς λήγουν το καλοκαίρι και βέβαια ψάχνουν να πουλήσουν σε καλή τιμή έναν παίκτη που θα φέρει ρευστότητα για να πάει στους λογαριασμούς των υπολοίπων και να βελτιωθεί η εικόνα της ΠΑΕ στην ΟΥΕΦΑ.

Αυτό σημαίνει πως στο επόμενο εξάμηνο η ομάδα θα είναι αποδυναμωμένη και το ζητούμενο για εμένα είναι να μην είναι παραπάνω.

Και για να μη συμβεί αυτό, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να λειτουργήσει σωστά ΕΤΑΙΡΙΚΑ.

Τα έσοδα πρέπει να αυξηθούν και μάλιστα άμεσα. Άκουσα με χαρά τον κ. Μαυροφρύδη να μιλάει για το εμπορικό τμήμα και πως αυτό έχει τεράστιες δυνατότητες να το εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ. Σωστό, αλλά μέχρι τώρα ουτοπικό. Η συμφωνία με την Puma ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, άρα μέχρι τα μέσα Φλεβάρη θα πρέπει να έχει γίνει νέα συμφωνία με εταιρία αθλητικής ένδυσης και βέβαια, να έχει ανακοινωθεί η νέα δομή του εμπορικού τμήματος.

Άκουσα με χαρά τον κ. Μαυροφρύδη να μιλάει για εξωτερικές συνεργασίες, αλλά και για επενδυτές από το εξωτερικό που προφανώς ο ίδιος γνωρίζει πώς να προσεγγίσει λόγω της ιδιότητάς του. Τεχνογνωσία που η ΠΑΕ δεν διέθετε μέχρι τώρα.

Αν λοιπόν η μείωση του μπάτζετ συναντηθεί με την εταιρική ανάπτυξη της ΠΑΕ που σήμερα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, τότε ναι οφείλω να αισιοδοξώ. Το να χάσουμε έξι μήνες δεν μου λέει απολύτως τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα. Αυτό που με προβληματίζει είναι να χάνουμε συνεχώς εξάμηνα.

Και για να μην αδικώ κανέναν, δεν υπάρχει μόνο ο Μαυροφρύδης στη ΠΑΕ. Υπάρχουν κάποιοι νέοι άνθρωποι που κλήθηκαν να βοηθήσουν και όχι να κάνουν τους όμορφους. Από ιδέες δεν πάνε πίσω…

ΥΓ Από αυτό εδώ το σημείο ξεφώνισα τον Λευτέρη Δούκα για κάτι που θεωρώ πως δεν έπρεπε να κάνει. Σήμερα πρέπει να τον αποθεώσω γιατί γέλασα με τις δύο επιστολές του. Αύριο, μπορεί να στείλει καμία και σε μένα και να σκοτωθούμε πάλι. Αλλά δε μαμείς.. .ΠΑΟΚ είσαι.

ΥΓ Μια λαμπάδα στον Χρυσοχέρη, γιατί έτσι όπως ήταν το χόρτο θα μας έβγαινε η ψυχή.
24
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Οι δυσκολίες, η βάση και η κλήρωση
Οι δυσκολίες, η βάση και η κλήρωση
Σταύρος Κόλκας

Είναι με διαφορά τα πιο σουρεάλ Χριστούγεννα που έχω ζήσει και οι λόγοι είναι αρκετά σύνθετοι και δεν αφορούν μόνο τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία του οποίου κακά τα ψέματα εμπλέκεται πολλές φορές και η δική μου.

Πρώτα απ’ όλα, έχει λυγίσει το σύμπαν. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα παρά μόνο από φίλους μου που μου περιγράφουν μία κατάσταση ακραία, αλλά στη Θεσσαλονίκη το πράγμα δεν πάει καθόλου καλά. Δεν υπάρχει ρευστό για τίποτα.

Περπατάω στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κυρίως στη Τσιμισκή και δε βλέπω άνθρωπο να μπαίνει σε μαγαζιά.

Στη δημοσιογραφία μπάχαλο. Μία κατάσταση που δεν ξέρεις αν θα συμμαζευτεί ποτέ. Κανένας δεν γνωρίζει πόσο θα αντέξει ακόμη, οκτώ στους δέκα απλήρωτοι και με πιθανές απολύσεις πάνω από το κεφάλι τους.

Τα βράδια στη πόλη είναι νεκρά. Ελάχιστα πράγματα, το ποτό δεν προχωρά, όλοι περιμένουν τις σχάρες μεσημεράκι να πιούνε καμιά ρετσίνα, να φάνε κανα κοψίδι και να κάνουν πως γιορτάζουν.

Οι καταστηματάρχες έχουν λυγίσει με το 23%, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ και του ΙΚΑ αυξάνονται σε βαθμό τέτοιο που να μη μπορούνε να βγάλουνε έναν καφέ χωρίς απόδειξη. Η εποχή που το αλισβερίσι ισορροπούσε πέρασε.

Δεν βλέπω καλά τα πράγματα, η τόγκα θα αρχίσει να πέφτει σύννεφο και η πολιτική σκηνή της χώρας δεν είναι σε θέση να συνεφέρει το πράγμα. Είναι κρυμμένη στη γυάλα της και ζει μέσα σε έναν κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό.

Μέσα σε αυτό το κλίμα … Χριστουγέννων, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να μη παρασυρθεί. Στην ομάδα μου ετοιμάζονται θυσίες και κανένας δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ποιες θα είναι αυτές.

Τα όσα πιάνω στον αέρα, μου λένε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ελαφρύνει το μπάτζετ του κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ για να μην έχει πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Ήδη τα συμβόλαια Σπαντάσιο, Αρίας που λύθηκαν δίνουν μία ανάσα, αλλά αυτή δεν είναι αρκετή.

Θα πουλήσει, αυτό είναι ξεκάθαρο, όμως τι θα πουλήσει; Τον Βιεϊρίνια; Τον Μαλεζά; Τον Σαλπιγγίδη; Θα ξεφορτωθεί συμβόλαια. Ποια; Του Κοντρέρας φαίνεται στον ορίζοντα. Κάτι ακούγεται και για Χαλκιά, ο οποίος θέλει να παίξει στο Ευρωπαϊκό, αλλά ο Μπόλονι έχει άλλες βλέψεις για τον ΠΑΟΚ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κλοιός έσφιξε και το επόμενο εξάμηνο θα έχει ξεκάθαρα υψηλότερο αγωνιστικό ρίσκο με μειωμένες λύσεις στα χέρια του Ρουμάνου και μία δύο λιγότερες ποιοτικές επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ζήσει χωρίς κάποιους παίκτες, όπως ο Αρίας και ο Σπαντάσιο. Ποια η διαφορά του να έχεις τον Αρίας από τον Μπαλάφα π.χ. ή τον Ίβιτς από τον Σπαντάσιο; Στη δεύτερη περίπτωση ο Σέρβος ακόμη και στα άσχημά του είναι ξεκάθαρα καλύτερος παίκτης.

Το πώς μπορείς να ζήσεις χωρίς Κοντρέρας και Βιεϊρίνια αποτελεί ένα ερωτηματικό και ειδικά στη περίπτωση του Πορτογάλου και εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν τον πουλήσει ακριβά, μάλλον καλύτερα να προτιμηθεί άλλη πώληση. Αν υπάρξει.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει πρόταση για πώληση στα χέρια του, αλλά θα του έρθει. Αυτός που κατ’ εμέ πιάνει τα χρήματα που χρειάζεται η ΠΑΕ για να συνέλθει και αξίζει να πάει να παίξει σε υψηλό επίπεδο, είναι ο Μαλεζάς. Μακάρι για αυτό το απίστευτο παιδί να έρθει κάτι καλό στη καριέρα του, να πάρει τα χρήματα που αξίζει και να ανέβει επίπεδο παίζοντας σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ εύκολα ή δύσκολα, αν έχει την κατανόηση του κοινού του θα βρει τις λύσεις και θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι με τόσα συμβόλαια που λήγουν να κάνει μία ανακατανομή του όποιου μπάτζετ έχει μέσα από κινήσεις που θα τις έχει μελετήσει.

Μη φανταστείτε συμβόλαια τρελά. Νομίζω το ταβάνι θα είναι τα 300 χιλιάρικα, νούμερο σοβαρό αν έχεις κάνει μία καλή έρευνα στην αγορά. Αν δεν έχεις κάνει, θα ελπίζεις σε περιπτώσεις Λαζάρ, που σου έκατσαν.

Τέλος, διασκέδασα με τις επιστολές του Δούκα και κυρίως με αυτή στον Νικολακόπουλο. Θα μπορούσε και ο ΠΑΟΚ να αμολήσει τους… κύκλους του και να ξεφωνίζουν τον κάθε Νικολακόπουλο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο αρσενικό.

Είμαι ο ΠΑΟΚ και αυτά που γράφεις για τον πρόεδρό μου είναι γελοία. Το βρίσκω πιο αρσενικό αυτό που έκανε ο Δούκας.

Κάποιοι θα πούνε πως δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να πέφτει στο επίπεδο των επικοινωνιακών τεχνασμάτων του Ολυμπιακού, τα οποία αποτελούν μνημείο θράσους μετά τα όσα έχει κάνει αυτή η ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ζαγοράκης εξέφρασε στη δημόσια τοποθέτησή του την άποψη της κοινής γνώμης και στη τελική είναι ο μοναδικός παράγοντας που νομιμοποιείται να το κάνει αυτό. Έχει το ειδικό ποδοσφαιρικό βάρος για να κατανοήσει τι σήμαινε η αποπομπή Κύρκου και πώς επηρεάστηκε η διαιτησία Παπά στο Καραϊσκάκη εναντίον του Παναιτωλικού.

Ο Ζαγοράκης όφειλε να πάρει θέση για τον ΠΑΟΚ, για τον κόσμο που βαρέθηκε να βλέπει τον τσαμπουκά πρωταγωνιστή Ολυμπιακό, για τις υπόλοιπες ομάδες και κυρίως τον Παναιτωλικό που αποτελεί κόσμημα για τη Σούπερ Λίγκα.

Το ότι ενοχλήθηκε ο Νικολακόπουλος και ο κάθε Νικολακόπουλος, είναι κάτι που τον ΠΑΟΚ δεν τον απασχολεί, μέχρι να ξεφύγει από τα όρια που θέτει ο ρόλος του δημοσιογράφου. Από τη στιγμή που ακολούθησε την πεπατημένη του, παρουσιάζοντας τον ΠΑΟΚ ως παράρτημα του Παναθηναϊκού, επειδή ο Ζαγοράκης μίλησε εναντίον του Ολυμπιακού, τότε θα την ακούσει επισήμως. Και όχι μέσα από κύκλους.

Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος μπορεί να μην έχει την βάση του Ολυμπιακού, αλλά έχει τη βάση του. Ο ελληνικός Βοράς είναι δικός του και ό,τι κι αν προσπαθήσει να κάνει ο κάθε Ολυμπιακός θα παραμένει δικός του. Δεν θα είναι ούτε του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε κανενός. Μας ανήκει.

Θα πρέπει λοιπόν να τυγχάνει και του ανάλογου σεβασμού από όλους όσοι θέλουν να λογίζονται μεγάλοι και τρανοί. Γιατί για να είναι μεγάλοι και τρανοί θα πρέπει να έχουν και την σφραγίδα του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει δηλαδή να τους παραδεχόμαστε για τα πραγματικά τους κατορθώματα και όχι γι’ αυτά που με το ζόρι θέλουν να μας επιβάλλουν.

ΥΓ: Η κλήρωση του κυπέλλου είναι δύσκολη, αλλά το γεγονός πως παίζουμε στη Τούμπα μας καθιστά απόλυτο φαβορί. Ο αγώνας πρωταθλήματος των δύο ομάδων είναι ο μπούσουλας και η ΑΕΚ σε καμία των περιπτώσεων δεν τρομάζει. Αλλά δεν μπορεί και να υποτιμηθεί.
ονσπορτ
Άβαταρ μέλους
Argonaut4

Δημοσίευση από Argonaut4 »

Κόλκα σαλιάρη ετοιμάζεις το έδαφος για τις πωλήσεις και κάνεις βολιδοσκοπήσεις πάλι Προφέσορα ?
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Δυστυχως.. επιβεβαιωθηκε!!

Όραμα μέσα από τη μαυρίλα
Σταύρος Κόλκας

Η σημερινή τοποθέτηση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν μία από τις πιο ειλικρινείς φάσεις που έχω ζήσει στη καριέρα μου ως ρεπόρτερ. Και η αλήθεια είναι πως το γεγονός αυτό ήταν και το παρήγορο, αυτό που κράτησε την πίστη μου ψηλά γύρω από το ερώτημα «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να γίνει άμεσα ανταγωνιστικός μέσα από τις απώλειες που θα έχει»;
Ο Ζήσης Βρύζας είχε μία πολύ αρχηγική και ξεκάθαρη τοποθέτηση, με τον Παντελή Κωνσταντινίδη να συμπληρώνει με πινελιές τη θέση του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ο μοναδικός οδηγός για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, γιατί μέσα από αυτή μπορεί να συσπειρώσει το κοινό του. Υπήρξαν στιγμές την τελευταία διετία που η αλήθεια δεν μπορούμε να πούμε πως έλαμψε. Και στον ΠΑΟΚ εκτός από το να είσαι καθαρός, πρέπει να το δείχνεις κιόλας γιατί εξαρτάσαι σε απόλυτο σχεδόν βαθμό από τη συσπείρωσή σου.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου, είχε μαυρίλα, αλλά αληθινή μαυρίλα. Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν ως έχουν και θα πρέπει να θεωρούμε παρελθόν από την ομάδα τον Άντρε Βιεϊρίνια και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Πάμπλο Κοντρέρας.

Ο πρώτος θα φέρει το ρευστό που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ για να ισορροπήσει την εικόνα του σε σχέση με την ΟΥΕΦΑ, ενώ ο δεύτερος είναι αυτός που θεωρεί πως δεν μπορεί να ζήσει με τις καθυστερήσεις των πληρωμών που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας είπε σε ανύποπτη φάση, πως ξεκαθάρισαν στους παίκτες την κατάσταση και ζήτησαν να ξεκαθαρίσει όποιος έχει πρόβλημα με αυτή και να αποχωρήσει. Ο Κοντρέρας είναι η απώλεια αυτής της θέσης του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι βαθμό επηρεάστηκε και από το προσωπικό του θέμα με τη μητέρα του ή το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ του προσέφερε μονοετές και όχι μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Αυτό που κρατάω από τα λεγόμενα του Βρύζα σήμερα, είναι πως θεωρεί ότι η σωστή οργάνωση είναι υπεράνω προσώπων. Ότι δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ δουλεύει σωστά δεν έχει ανάγκη τα πρόσωπα.

Το κακό στη προκειμένη περίπτωση, είναι πως κανένας Βρύζας δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα είμαστε άμεσα ανταγωνιστικοί. Γιατί όπως και να έχει, άμα χάσουμε τον Βιεϊρίνια κατά πρώτο λόγο και τον Κοντρέρας κατά δεύτερο, υπάρχει σημαντική μείωση της δυναμικής της ομάδας.
Αν φύγουν βέβαια αυτοί οι δύο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει σε μία – δύο μεταγραφές. Θα προσπαθήσει να καλύψει ως ένα βαθμό τη χασούρα, αλλά επί της ουσίας μάλλον ποντάρει περισσότερο στο ότι η ομάδα θα είναι πιο πληρωμένη άρα και πιο ήρεμη.

Ο Βρύζας διαπίστωσα πως απέφυγε να μιλήσει πολύ για τη μελλοντική προοπτική της ομάδας και πιστεύω πως αυτό το έκανε σχετικά συνειδητά. Επειδή πλέον πιστεύω πως τον ξέρω καλά, είναι από τους τύπους που ενώ θεωρούν πως μπορούν να πετύχουν τα πάντα στον τομέα ευθύνης τους, προτιμάνε να προετοιμάζουν το κοινό για το χειρότερο έτσι ώστε όταν θα έρθει το καλύτερο να υπάρχει ικανοποίηση.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισε και πολλά άλλα, κυρίως στο κομμάτι των διοικητικών. Επέμεινε πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ΠΑΕ, παραδέχτηκε πως λειτουργούν με αργούς ρυθμούς, τόνισε πως όταν εκφράζει μία διαφορετική άποψη από αυτή του Ζαγοράκη δεν σημαίνει πως είναι απέναντί του και γενικά απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος αντί του προέδρου σε κάποια μελλοντική φάση.

Νομίζω πως ο πρόεδρος θα πρέπει να σεβαστεί τις πλάτες που έχει από τον Βρύζα και να δρομολογήσει όσο το δυνατόν συντομότερα τις επιβεβλημένες αλλαγές για την ευημερία της ΠΑΕ.

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να είμαι αντικειμενικός με τον Βρύζα, γιατί ανθρώπινα του έχω τεράστια αδυναμία. Και σαν παίκτη και σαν τεχνικό διευθυντή και σαν άνθρωπο. Θεωρώ πως είναι ο μοναδικός μέσα στον μηχανισμό του ΠΑΟΚ που όσο πιεσμένοι και να είμαστε μου προσφέρει ηρεμία.

Ως αισιόδοξος άνθρωπος που είμαι, θεωρώ πως θα την βγάλει την άκρη γύρω από το αγωνιστικό ακόμη κι αν πληρώσουμε την κακοδιοίκηση της τελευταίας διετίας.

Στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση είναι τόσο σύνθετη που καμιά φορά πρέπει να πάρεις πολύ σκληρές αποφάσεις για να αναγεννηθείς. Ο Βρύζας χαρακτήρισε την κατάσταση του ΠΑΟΚ σήμερα ως «οπισθοχώρηση» και αυτή είναι η ρεαλιστική έννοια της φάσης που περνάει ο ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ανασύνταξη αλλά θα ήταν μία ωραιοποιημένη τοποθέτηση που επικοινωνιακά θα άρεσε περισσότερο, αλλά δεν θα ήταν 100% αληθινή.

Η αλήθεια μου είναι πως μέσα από τη μαυρίλα που βγήκε σήμερα από τη συνέντευξη Τύπου, είδα όραμα. Όραμα το οποίο δεν είναι απόρροια χρήσης ναρκωτικών ή επίσκεψης σε καμιά Πυθία που έπινε ντουμάνια, αλλά όραμα για έναν ΠΑΟΚ που θα λειτουργεί ως ΠΑΟΚ, ως μεγάλο κλαμπ.

Πείτε με και χαζό, αλλά έτσι μου βγήκε. Και παρότι γνωρίζω πως δύσκολα στη ζωή μου θα ξαναδώ στον ΠΑΟΚ παίκτη σαν τον Βιεϊρίνια, η πίκρα μου για την αποχώρησή του μετριάζεται από το ότι σήμερα άκουσα την αλήθεια.

ΥΓ Χαίρομαι που στον ΠΑΟΚ δεν κάνουν τα καραγκιοζλίκια με τους Άραβες, τις πέντε προτάσεις για αγορά και όλες αυτές τις αηδίες που διαβάζω δεξιά κι αριστερά.

ΥΓ Τελικά το καλοκαίρι δεν τον απείλησαν τον Βρύζα για να μη πάει στον Παναθηναϊκό. Τελικά δεν πρέπει να είμαστε και τόσο Ούνοι όσο μας παρουσιάσουν.

http://www.onsports.gr/Opinion/S-Kolkas/item/157301-Orama-mesa-apo-ti-mayrila
Άβαταρ μέλους
eleos

Δημοσίευση από eleos »

Ο ΠΑΟΚ είναι το μέγεθος

Ποτέ μου δεν θα έμπαινα σε μία διαδικασία να μειώσω ποδοσφαιριστές που πραγματικά προσέφεραν στην ομάδα και νομίζω πως ελάχιστοι σκεπτόμενοι οπαδοί θα έκαναν κάτι τέτοιο.

Αυτό που διαπιστώνω μέρα με τη μέρα, είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό οπαδών του ΠΑΟΚ, ενδιαφέρεται να μη τσαλακωθεί η εικόνα αθλητών της ομάδας που υποστηρίζει, πολύ περισσότερο μάλιστα από το να μη τσαλακωθεί η ίδια η ομάδα.

Διαπιστώνω πως υπάρχει ο μέσος οπαδός, που στον βωμό της συμπάθειας προς έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, μπορεί να προσβάλει ολόκληρο τον σύλλογο που υποστηρίζει. Μιλάμε για τον ορισμό του πανηγυρτζή οπαδού.

Είναι αυτή η πουτάνα η υπερπληροφόρηση, αυτά τα social media, τα μπλογκς, τα ραδιόφωνα, που δίνουν λόγο στον κάθε ανύπαρκτο να σχολιάζει, να επηρεάζει άλλους, να στολίζει με τη βλακεία του την καθημερινότητά μας. Είναι μία εποχή που οι υγιείς, πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους.

Αφορμή παίρνω από το πώς αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο φυγής των Κοντρέρας και Βιεϊρίνια. Κανένας μας δεν μπορεί να μη πει πως λυπάται που φεύγουν. Αυτό εννοείται, αλλά και σε αυτό υπάρχει όριο.

Πάνω απ όλα, είναι ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που αναβάθμισε την καριέρα του Κοντρέρας και δημιούργησε αυτή του Βιεϊρίνια.

Για όσους το ξεχνάνε, ο Κοντρέρας δεν ήταν βασικός στη Μπράγκα όπου έμεινε για ένα εξάμηνο και κανένας δεν κάηκε για να τον ανανεώσει και ήρθε στη Τούμπα με ένα συμβόλαιο κοντά στις 500 χιλιάδες, νούμερο που δεν θα έβρισκε πουθενά αλλού.

Με την πρώτη ευκαιρία, του έγινε επέκταση συνεργασίας με αυξημένα χρήματα, ως ένδειξη σεβασμού και πίστης στον ποδοσφαιριστή από την ομάδα.

Επέστρεψε στην εθνική Χιλής ως παίκτης του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε μεγάλες διοργανώσεις και πλούτισε το βιογραφικό του.

Σήμερα, κανένας μα κανένας δεν μπορεί να μου πει με σιγουριά, που θα ήταν ο Κοντρέρας αν δεν υπήρχε ΠΑΟΚ. Και σίγουρα, δεν θα μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο, η καριέρα του να είχε βυθιστεί ακόμη παραπάνω σε μία ξενέρωτη ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου.

Τον Κοντρέρας θα τον αγαπάμε πάντα, αλλά και ο Κοντρέρας θα μας αγαπάει πάντα και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που προσπαθεί να φύγει. Θέλει να φύγει ηγετικά και για αυτό επιχειρεί εδώ και μία εβδομάδα ένα ακραίο επικοινωνιακό παιχνίδι που απαντήθηκε μόνο στο κομμάτι της πρότασης που του έγινε σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Βιεϊρίνια, όταν τον πήραμε ήρθε με αρκετά κιλά παραπάνω, προερχόμενος από μία μικρή ομάδα όπως η Λεϊσόες στην οποία έπαιζε δανεικός από την Πόρτο, στην οποία μάλιστα δεν ήταν βασικός. Είχε μάλιστα και μία κωμική χαίτη αλλά Κούλη Καραταϊδη, που αν την έβλεπε ο Τρύφων Σαμαράς θα πέθαινε ακαριαία.
Ο Άντρε μάλιστα, την πρώτη του χρονιά την έχασε λόγω του τραυματισμού του κι όμως ο ΠΑΟΚ επέμενε. Και όχι μόνο επέμενε, ένας ολόκληρος Φερνάντο Σάντος τον κυνηγούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να χάσει κιλά και να ανεβάσει τα επίπεδα απόδοσής του.

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που δημιούργησε τον Βιεϊρίνια και ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που κρίνει πως τα περιθώρια για να εισπράξει την υπεραξία του στένεψαν. Είναι ή τώρα ή ποτέ.

Ο Βιεϊρίνια και ο Κοντρέρας θα φύγουν και λυπούμαστε όλοι για αυτό. Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας θα μείνουν. Μήπως λυπούμαστε για αυτό;

Βαρέθηκα να ακούω οπαδούς να μειώνουν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Και δόση αλήθειας να έχει μία τοποθέτηση που στοχεύει στη κριτική, ο τρόπος που εκφράζεται θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να αναδεικνύει σεβασμό απέναντι στα θεσμικά όργανα του συλλόγου, που τυγχάνει να μην είναι και τίποτα τυχάρπαστοι.

Όλοι όσοι ανοίγουν το στόμα τους, θα πρέπει να αντιλαμβάνονται πως ο νομίζω παρορμητισμός τους, φθείρει όχι μόνο τα πρόσωπα αλλά τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που φθείρεται, φθείρεται, φθίρεται και απλά δεν έχουμε βρει ακόμη το κόκκαλο.

Μην ακούσω πάλι για κριτική που πρέπει να γίνεται. Η κριτική στον ΠΑΟΚ γίνεται. Κανένας ΠΑΟΚ δε σου λέει ποτέ να μη κάνεις κριτική, κανένας ΠΑΟΚ δεν θα σου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό επειδή έκρινες λάθος. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο σφάλμα του. Κανένας δεν φοβάται τις επιπτώσεις της βλακείας του.

Ο ΠΑΟΚ κατ εμέ πέρασε την κρίση του. Το ότι χάνει παίκτης είναι η απόρροια της κακής διοίκησης του Θοδωρή Ζαγοράκη για περίπου δύο χρόνια, του εγκλεισμού του στη γυάλα του σε αυτό το διάστημα και του πολύ κλειστού κλαμπ που δημιούργησε και δεν τον βοήθησε. Αλλά και της οικονομικής συγκυρίας που περνάει η χώρα.

Ο Βρύζας επέστρεψε για να τον βοηθήσει, μπήκαν νέα παιδιά μέσα στην ομάδα και τη διοίκησή της, πλέον μέσα στη ΠΑΕ δεν υπάρχει μία τάση και υπάρχει μία διάθεση αλλαγών.

Θα αγχωνόμουν πολύ παραπάνω αν αντιμετωπίζαμε την κατάσταση με ημίμετρα. Μιλούσα με έναν γιατρό φίλο μου, για μία περίπτωση ενός ασθενή που είχε γάγγραινα και αποφασίστηκε να μη του κόψουν το πόδι ψηλά, επειδή ένας άλλος γιατρός ήταν πιο συναισθηματικός απ όσο έπρεπε.

Ο ασθενής πέθανε γιατί το πόδι δεν κόπηκε όσο ψηλά έπρεπε και η γάγγραινα εξαπλώθηκε. Αν η απόφαση ήταν η επίπονη, ο ασθενής σήμερα θα είχε σωθεί.

Είμαστε στη φάση που πρέπει να κόψουμε το πόδι ψηλά. Αν το κόψουμε λίγο θα συνεχίσουμε να κινδυνεύουμε και τότε θα έρθει πάλι η στιγμή που η ΠΑΕ θα πάρει τις αποφάσεις που πήρε τώρα. Το θέμα είναι μαθηματικό.

Όπως επίσης μαθηματικό, είναι και το ότι όποια διοίκηση και να είχαμε σήμερα, το ίδιο πράγμα θα έκανε. Εκτός κι αν ήταν μεγαλομέτοχος με λεφτά. Ο γνωστός αόρατος τύπος.

Καταλήγοντας λοιπόν εκεί που ξεκίνησα, με έχουν κουράσει απίστευτα οι λαϊκισμοί εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ο Κοντρέρας και ο Βιεϊρίνια θα είναι πάντοτε σεβαστές οντότητες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα και ο χρυσός δεν φθείρεται.

Από εκεί και πέρα όμως, ο καθένας μας οφείλει να υπερασπίζεται τον ΠΑΟΚ, να πιστεύει σε αυτόν και να δίνει δύναμη στους ανθρώπους του.

Στη τελική, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που χρειάζεται γερό στομάχι. Για αυτό είμαι και σαν έγκυος…

ΥΓ Μέσα σε αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται, θα πρέπει να κατανοήσετε όλοι πως είναι αδύνατον να παρθούν αποφάσεις που θα μας αναβαθμίσουν, όπως πχ του γηπέδου. Ποιος να πάρει μία τέτοια απόφαση χωρίς να χρεωθεί τα πάντα;

ΥΓ Ας υποθέσουμε πως ο Νίνης ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ και έφευγε χωρίς να πάρει μία η ομάδα. Να φανταστώ πως έξω από την Τούμπα θα εμφανίζονταν Νίντζα που θα πετούσαν αστεράκια σε όποιον διοικητικό έβλεπαν και μέσα από καπνό θα εξαφανίζονταν στο δευτερόλεπτο.

http://blog.paok24.com/?p=1807

Τον κόλκα τον έχω βρίσει αρκετές φορές, αλλά αυτή τη φορά το άρθρο του είναι κατ΄εμέ ΕΝΤΕΛΩΣ ουσιώδες, καίριο και 1000% σωστό.

Είναι για την κεντρική και για να μείνει εκεί.

Απο εμένα, απλά συγχαρητήρια.
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

Σε αυτό το άρθρο Πτολεμαΐδα, αποτυπώνονται οι θέσεις που γράφουμε κι εσύ κι εγώ και πολλοί άλλοι μέσα στο φόρουμ.
Αποτυπόνωνται γεγονότα που συμβαίνουν όμως, εδώ και 2 χρόνια, με τις ευλογίες και την αβάντα πολλές φορές, πολλών αρδ. Και τα αφεντικά του Κόλκα είναι μέσα σε αυτά.
Η βασική μου διαφωνία με το άρθρο είναι ότι η λέξη "παρορμητισμός" μπήκε για το ξεκάρφωμα. ;)
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

+1926
Άβαταρ μέλους
bob

Δημοσίευση από bob »

Είναι αυτή η πουτάνα η υπερπληροφόρηση, αυτά τα social media, τα μπλογκς, τα ραδιόφωνα, που δίνουν λόγο στον κάθε ανύπαρκτο να σχολιάζει, να επηρεάζει άλλους, να στολίζει με τη βλακεία του την καθημερινότητά μας. Είναι μία εποχή που οι υγιείς, πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους.
Μπράβο για την αυτοκριτική σου που λες τον κόσμο να μην σε ακούει άλλο γιατί όλα όσα ανέφερες ισχύουν για εσένα πατσοκοιλιά!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Δημοσιογράφοι”