Μεταγραφές 2011-2012
- paokmaniak
Re: Μεταγραφές 2011-2012
Tου χρεωνω κυριως ειτε οτι δεν λεει την αληθεια σχετικα με το υψος του μπατζετ ειτε οτι τον πιασαν κοροιδο με τα συμβολαια δεν ειναι δυνατον με 7 παιχτες που εχουμε να εχουμε αγωνιστικο μπατζετ κοντα στα 700.000 και να ειναι το 3ο υψηλοτερο στην Α1, ακομα και ο Ικαρος κινειται και μας παιρνει παιχτς που θεωρητικα ενδιαφερομαστε, απο αποψη κοσμου ειχαμε πολυ παραπανω εσοδα απο καθε αλλη χρονια δε μπορω να καταλαβω πως γινεται να εχουμε τοσο φτωχο ροστερ και να μη κανουν τπτ για να το εμπλουτισουν. Απο την αλλη βεβαια οι κινησεις που εγιναν στο μαρκετινκ ειναι πολυ καλες αλλα οταν φτιαχνεις μετα απο χρονια ενα μεγαλο "γκρουπ πελατων" πρεπει να κανεις κατι ωστε να το διατηρησεις δε γινεται να ξαναπαρουν διαρκειας του χρονου καλως η κακως (και μιλαω για την πλειοψηφια του κοσμου κ οχι για μενα πχ π θα παρω οτι κ να γινει οπως κ φετος που ζητημα αν 8α δω 5-6 ματς) αν βγεις 6-7ος λεγωντας μαλιστα οτι εχεις και το υψηλοτερο μπατζετ.
σίγουρα έγιναν λάθη στον σχεδιασμό υπάρχουν όμως κάποια "αλλά"
Ποιος κάνει τον σχεδιασμό? Έχει δικαίωμα παρέμβασης ο πρόεδρος (έστω κι αν είναι πρώην επαγγελματίας)? Εκτός βέβαια του οικονομικού ορίου που επιλέγει. Άρα, είναι ευθύνη του μπάνε ή της προπονητικής ομάδας?
Όταν δημιουργείς ένα ρόστερ έχεις 2 επιλογές. Η μια είναι να πάρεις (σχεδόν) 10 ισάξιους παίκτες και να τους μοιράσεις τον χρόνο συμμετοχής. Αν όχι ισάξιους τουλάχιστον "κοντά" σε αξία. Σε αυτή την περίπτωση μοιράζεις και το μπάτζετ σε "ίσα" κομμάτια οπότε οι παίκτες με άριστα το 10 θα είναι κοντά στο 5. Η άλλη περίπτωση είναι να πάρεις κάποιους πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση οι υπόλοιποι που θα συμπληρώσουν το ρόστερ θα είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και θα θυσιάσεις το καλό ροτεϊσον. Θα έχεις 5 παίκτες του 8-9 και 5 παίκτες του 3. Τα λέω κάπως χοντρά για να γίνω κατανοητός. Εμείς προφανώς διαλέξαμε την δεύτερη περίπτωση (αυτή προτιμώ κι εγώ). Αποτέλεσμα: πήραμε τον γκορι ο οποίος είναι σπουδαίος παίκτης και μπορεί να κάνει παπάδες. Αυτός όμως μας βγήκε τουρίστας και χάσαμε ένα μεγάλο (ίσως το μεγαλύτερο) ατού. Πήραμε τον λιθουανό που υποσχόταν πολλά (μέχρι και ο palok έπεσε έξω
) και μας βγήκε τραυματισμένος Καλλες. Πήραμε ράιτ ο οποίος εν γνώση μας λόγω του τραυματισμού θέλει τον χρόνο του. Από εκεί και πέρα, πήραμε τα σίγουρο χαρτί Καλαμπόκη, γκιντενς αλλά και το ερωτηματικό ντικουδη. Αν λοιπόν όλα πήγαιναν καλά, θα είχαμε μια σούπερ 6άδα, 2 ακόμα ικανοποιητικές αλλαγές (γιαννακίδη, στιγγερς) και τον φιλο μας τον νικολακη. Σκέψου δηλαδή την σημερινή ομάδα με τον γκορι της φενερ, τον λιθουανό να σκορπα τον τρόμο στην άμυνα και τον ανεβασμένο ράιτ. Θα είχαμε τελείως διαφορετική εικόνα.
Ξεχνάμε επίσης την πορεία των ομάδων του Σούλη.
Ποιος κάνει τον σχεδιασμό? Έχει δικαίωμα παρέμβασης ο πρόεδρος (έστω κι αν είναι πρώην επαγγελματίας)? Εκτός βέβαια του οικονομικού ορίου που επιλέγει. Άρα, είναι ευθύνη του μπάνε ή της προπονητικής ομάδας?
Όταν δημιουργείς ένα ρόστερ έχεις 2 επιλογές. Η μια είναι να πάρεις (σχεδόν) 10 ισάξιους παίκτες και να τους μοιράσεις τον χρόνο συμμετοχής. Αν όχι ισάξιους τουλάχιστον "κοντά" σε αξία. Σε αυτή την περίπτωση μοιράζεις και το μπάτζετ σε "ίσα" κομμάτια οπότε οι παίκτες με άριστα το 10 θα είναι κοντά στο 5. Η άλλη περίπτωση είναι να πάρεις κάποιους πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση οι υπόλοιποι που θα συμπληρώσουν το ρόστερ θα είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και θα θυσιάσεις το καλό ροτεϊσον. Θα έχεις 5 παίκτες του 8-9 και 5 παίκτες του 3. Τα λέω κάπως χοντρά για να γίνω κατανοητός. Εμείς προφανώς διαλέξαμε την δεύτερη περίπτωση (αυτή προτιμώ κι εγώ). Αποτέλεσμα: πήραμε τον γκορι ο οποίος είναι σπουδαίος παίκτης και μπορεί να κάνει παπάδες. Αυτός όμως μας βγήκε τουρίστας και χάσαμε ένα μεγάλο (ίσως το μεγαλύτερο) ατού. Πήραμε τον λιθουανό που υποσχόταν πολλά (μέχρι και ο palok έπεσε έξω

Ξεχνάμε επίσης την πορεία των ομάδων του Σούλη.

- paokmaniak
Mα οι παιχτες που λες δεν ειχαν αυξημενα συμβολαια, ο Γκορι ηταν να ερθει Μαρουσι πχ και ο Ραιτ ερχομενος απο τραυματισμο ειχε μειωμενο συμβολαιο. Εγω δε μπορω να καταλαβω πως προκυπτουν αυτα τα 700.000
- trel@menos
τα 700.000 απο που ακουστηκαν? για 500 δεν μιλουσαμε στην αρχη της χρονιας?
Μήπως ξέρεις τα συμβόλαιά τους? Ρωτάω γιατί δεν ξέρω και απλά υποθέτω. Αν ξέρεις ή οποιος ξέρει, ας μας αναφέρει τα συμβόλαια όλων των παικτών.paokmaniak έγραψε:Mα οι παιχτες που λες δεν ειχαν αυξημενα συμβολαια, ο Γκορι ηταν να ερθει Μαρουσι πχ και ο Ραιτ ερχομενος απο τραυματισμο ειχε μειωμενο συμβολαιο. Εγω δε μπορω να καταλαβω πως προκυπτουν αυτα τα 700.000
- paokmaniak
Πανάκας: "Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστικό μπάτζετ που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ και για να βγάλει τη χρονιά χρειάζεται από 2,2 έως 2,4 ευρώ"trel@menos έγραψε:τα 700.000 απο που ακουστηκαν? για 500 δεν μιλουσαμε στην αρχη της χρονιας?
Αυτα τα νουμερα δεν υπαρχουν με τους παικτες που εχουμε η μας δουλευουν η καποιος τους εχει πιασει κοτσο
Για τον Αντριουσκεβιτσιους ειχαν δηλωσει οτι ειναι ο πιο ακριβοπληρωμενος μας παιχτης με πανω απο 100.000
- KalamarGiannis
μετράει και το προπονητικό τιμ στο νούμερο και πιθανώς και κάτι άλλο όπως αμοιβές Διοίκησης-λειτουργίας...και είναι μια χονδροειδής τοποθέτηση που έγινε για να δώσει έμφαση ότι χρειάζονται 2+ μύρρια γι ανα βγει η χρονιά.
Σε σχέση με το αγωνιστικό αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το μπάτζετ είναι 550.000€.
Ο Μονρό και ο ΜκΓκράθ μου αρέσουν σαν παίκτες και τους ήθελα και σίγουρα δεν χαίρομαι να τους βλέπω αντίπαλους.ΑΛΛΑ δεν είναι στόχοι αυτήν τη στιγμή...θέλουμε 2 σέντερ, ένα καθαρό πεντάρι και ένα 4-5αρι...
Ας ελπίσουμε να βρεθεί χρήμα απο την αποδεσμευση Γκορί και Αντριου
Σε σχέση με το αγωνιστικό αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το μπάτζετ είναι 550.000€.
Ο Μονρό και ο ΜκΓκράθ μου αρέσουν σαν παίκτες και τους ήθελα και σίγουρα δεν χαίρομαι να τους βλέπω αντίπαλους.ΑΛΛΑ δεν είναι στόχοι αυτήν τη στιγμή...θέλουμε 2 σέντερ, ένα καθαρό πεντάρι και ένα 4-5αρι...
Ας ελπίσουμε να βρεθεί χρήμα απο την αποδεσμευση Γκορί και Αντριου
Βασικά νομίζω πως δεν το πιάσαμε το 500αρι δεν θυμάστε που μέχρι το τέλος λέγαμε για το αν θα πάρουμε ακόμα 1 παίκτη και μιας που δεν πήραμε τα χρήματα πήγαν στην εξυγίανση
Εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο το μπάτζετ όσο ο τελικός απολογισμός. Θέλω στο τέλος της χρονιάς να έχει μειωθεί το χρέος χωρίς βέβαια να έχει δημιουργηθεί. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αν η ομάδα κοστίζει 500 όπως λέει ο ντένις, τότε είμαστε σούπερ. Προσοχή στην αντικατάσταση του γκορι και ίσως του λιθουανού. Μην ξεφύγουμε από την αρχική γραμμή. Το ζητούμενο εδώ και χρόνια είναι το νοικοκύρεμα.
- KalamarGiannis
Κανείς δεν μας εμποδίζει να δώσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα χρήματα που θα έπαιρναν στο υπόλοιπο της χρονιάς οι 2 αποχωρήσαντες και να πάρουμε για 5 μήνες 2 ψηλούς στο μισό της ετήσιας αξίας τους...
επίσης κανείς δεν μας εμποδίζει να πάρουμε έστω έναν αξιόλογο σέντερ και να γλιτώσουμε κάτι λίγα παίζοντας περισσότερο με Καλλέ στο 5 και Τσακαλέρη στο 4... με τα παιχνίδια θα προσφέρουν περισσότερα και θα έχουμε κάνει οικονομία...και η χρονιά είναι αδιάφορη τι τρίτος τι έκτος...το έχουμε ζήσει και δεν είδα καμιά διαφορά στους δρόμους της πόλης (όπου για να βρω άτομο να συζητήσει για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ είναι όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...)
ΥΓ ποιός το λέει ότι έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ από τους μικρομεσαίους φέτος;
επίσης κανείς δεν μας εμποδίζει να πάρουμε έστω έναν αξιόλογο σέντερ και να γλιτώσουμε κάτι λίγα παίζοντας περισσότερο με Καλλέ στο 5 και Τσακαλέρη στο 4... με τα παιχνίδια θα προσφέρουν περισσότερα και θα έχουμε κάνει οικονομία...και η χρονιά είναι αδιάφορη τι τρίτος τι έκτος...το έχουμε ζήσει και δεν είδα καμιά διαφορά στους δρόμους της πόλης (όπου για να βρω άτομο να συζητήσει για το μπάσκετ του ΠΑΟΚ είναι όνειρο ζω μη με ξυπνάτε...)
ΥΓ ποιός το λέει ότι έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ από τους μικρομεσαίους φέτος;
Πιθανώς ο λιθουανός θα πάρει κάποια χρήματα για να φύγει άρα έχουμε τα χρήματα του γκορι + ότι γλυτώσουμε από τον λιθουανό. Προτιμώ ένα πεντάρι όσο γίνεται καλύτερο με 30 λεπτά συμμετοχής παρα δύο μέτριους παίκτες.
Υ.Γ. Οι υπόλοιποι (του φορουμ) που χάθηκαν? Πλημμύρισαν περηφάνια από τις πωλήσεις στο ποδόσφαιρο? Μιλάμε για μεγάλο δούλεμα. Είμαι σίγουρος πως αυτοί που πέταξαν τις κροτίδες (και ότι άλλο) στο παλατακι με την ρούλα, θα συμφωνούν πως οι πωλήσεις πρέπει να γίνουν και πως είναι φίλοι μας οι Γερμανοί...
Υ.Γ. Οι υπόλοιποι (του φορουμ) που χάθηκαν? Πλημμύρισαν περηφάνια από τις πωλήσεις στο ποδόσφαιρο? Μιλάμε για μεγάλο δούλεμα. Είμαι σίγουρος πως αυτοί που πέταξαν τις κροτίδες (και ότι άλλο) στο παλατακι με την ρούλα, θα συμφωνούν πως οι πωλήσεις πρέπει να γίνουν και πως είναι φίλοι μας οι Γερμανοί...
- paokmaniak
04 | 01 | 2012 19:26
Στη Μπενετόν ο Γκόρι!
Ο Μάρκους Γκόρι αποδέχτηκε την πρόταση της Μπενετόν (όπως γράψαμε από χθες) και επιστρέφει στο Τρεβίζο μετά από χρόνια! Ο Αμερικανός έφυγε απ’ τον ΠΑΟΚ πριν λίγες μέρες.
Φοβερα οικογενειακα προβληματα που θα τον αναγκασουν να επιστρεψει Αμερικα, α ρε δουλεμα π πεφτει
Στη Μπενετόν ο Γκόρι!
Ο Μάρκους Γκόρι αποδέχτηκε την πρόταση της Μπενετόν (όπως γράψαμε από χθες) και επιστρέφει στο Τρεβίζο μετά από χρόνια! Ο Αμερικανός έφυγε απ’ τον ΠΑΟΚ πριν λίγες μέρες.
Φοβερα οικογενειακα προβληματα που θα τον αναγκασουν να επιστρεψει Αμερικα, α ρε δουλεμα π πεφτει
Κπς φορες καλυτερα οντως να μη λενε τπτ....Παντως το πως ξεκινησε η χρονια...Μαγκετι ιστοριες κλπ και πως συνεχιζεται...
το είπα στα παιδιά έξω από την πυλαία και το είπα και χτες στον Oli: πιστεύω (καθαρά προσωπική μου άποψη) οτι έστω και στον πρώτο αγώνα των Playoffs η ομάδα με Σούλη θα έχει 10 ετοιμοπόλεμους παίκτες. Τώρα τι μπορεί να λέει αυτό δεν έχω ιδέα...