NBA πριν τώρα και μετά....

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
palok

Re: NBA πριν τώρα και μετά....

Δημοσίευση από palok »

νομίζω οτι τα μπλέξαμε λίγο. από playmaker στο NBA πήγαμε στον φάνη χριστοδούλου :o :shock: υπάρχουν πολλές παράμετροι για να μετρήσεις την αξία ενός παίκτη και φυσικά πάντα μπαίνει το υποκειμενικό κριτήριο.

υπάρχει ο καθαρός playmaker (που δεν μας νοιάζει αν έχει σουτ απέξω ας πούμε), υπάρχει ο playmaker που σκοράρει πολύ καλά ταυτόχρονα, υπάρχει ο combo που μπορεί να παίζει στο ματς σε κάποια σημεία και στο 2 με άλλον playmaker δίπλα του. Αλλά όλα μα όλα για να κρίνουν έναν playmaker είναι να κάνει playmaking. ό,τι και να λέμε... δηλαδή να κάνει (να φτιάχνει) παιχνίδι, να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, και όλα αυτά σύμφωνα με αυτά που του λέει ο προπονητής του. Τέλος.

Θα έλεγα οτι ο έλεγχος του ρυθμού αγώνα σου δίνει συνήθως και τις νίκες, οπότε αν έπρεπε να ποσοτικοποιήσω αυτή τη παράμετρο θα κοίταζα πόσες νίκες έχει η ομάδα (φυσικά παίζει τρομερό ρόλο η ομάδα στην οποία παίζει ο παίκτης, και ίσως ακόμα περισσότερο ο προπονητής της ομάδας) με αυτόν τον playmaker μέσα.

Την ικανότητα του playmaking τη δίνει συνήθως το assist/turnover ratio σε συνδυασμό και με το assist/possesion (ανά κατοχή, γιατί κάποιος ας πούμε μπορεί να κρατάει πολύ τη μπάλα στα χέρια του για να μοιράσει ασσιστ). Αν δούμε λοιπόν κάποια νούμερα (AS/TO> 3 και ΑS/PS > 0.6) καταλήγουμε:

1. Παιχταράδες τύπου Rose, Wade, Westbrook δεν περνάνε τη βάση.
2. οι Paul, Deron είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά όχι στο top.
3. o καλύτερος σύγχρονος είναι ο rajon ;)
4. οι nash, kidd αγγίζουν το τέλειο, στον Jason θα δώσω ένα point παραπάνω όμως διότι έχει πρωτάθλημα, έxει παίξει σε 3 παραπάνω allstar και τα νούμερά του καριέρας αγγίζουν το triple double!
5. Στο ίδιο τέλειο επίπεδο φυσικά ο Magic ο οποίος έχει 6 τίτλους (έναν NCAA), 12 allstar και αριθμούς 20 πόντους-11 ασσιστ-7 rebounds...
6. Καλύτερος όλων όμως ο Stokton ο οποίος για 11 συνεχή χρόνια είχε >3.5 ασσιστ/λαθος και ταυτόχρονα >0.74 ασσιστ/κατοχή.

έτσι βλέπω εγώ τους αριθμούς τουλάχιστον.. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Καλα ρε πουστη ουτε εγω να τα εγραφα,ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα. :opaokara:

Υ.Γ Ειδες μεχρι και οι αριθμοι συμφωνουν μαζι μου? :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
obanebane

Έιντζ: «Δεν παραχωρείται ο Ρόντο»

Δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τον Ραζόν Ρόντο στους Σάρλοτ Χόρνετς, ξεκαθάρισε ο Ντάνι Έιντζ. Ο πρόεδρος των Μπόστον Σέλτικς τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Κρις Πολ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα παραχωρήσει τον γκαρντ της ομάδας του.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι φήμες είναι μέρος του παιχνιδού. Είναι ένα γαϊτανάκι των Μέσων. Τα ονόματα όλων ακούστηκαν για ανταλλαγή κι όλων θα συνεχίσουν να ακούγονται. Αν αξίζεις, το όνομά σου θα συμπεριληφθεί σε σενάρια. Είναι κομμάτι της δουλειάς κι οι παίκτες πρέπει κι αυτοί να μάθουν να ζουν με αυτό».

Και υπογράμμισε: «Θα μιλήσω με τον Ρόντο, αλλά δεν πρόκειται να σας πω τι θα του έχω πει».

Επιμέλεια: Θωμάς Ναλμπάντης
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

xaxaxaxa. Πόυστηηηηη? Στα μούτρα σου!!!! :mrgreen: :opaokara: :nairepaok:

PS: σε ένα άλλο post θα γράψω 2-3 πράγματα για τους Playmakers στην Ευρώπη. Γιατί διαβάζω για γατάκι Διαμαντίδη μπροστά στον Milos και αισθάνομαι πιο ζαλισμένος απ' ότι ο Χαλκιάς την Τετάρτη στο White Hart Lane... :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
obanebane

Ναι ωραιο και αυτο το ανεκδοτο, καλος ο μιλος δε λεω αλλα αυτος που τα αλεθει ολα ειναι ο δημητρακης.

υ.γ οι τιτλοι του και σε ομαδικο και σε προσωπικο επιπεδο παγκοσμιως μιλουν απο μονοι τους οποιοι τα αμφισβητουν ολα αυτα (λυπαμε φιλε Damon) ειναι επιεικως κακοι γνωστες του αθληματος.
Εκτος αν μπασκετικα σου προτυπα ειναι οι χαρλεμ γκλομπτροτερς και αν κρινω απο την λατρεια σου για τον αρινας δεν απεχω και πολυ :mrgreen:

υ.γ Νομιζω οτι για τη κριση σου φταιει το μικρο της ηλικιας σου και οχι η κακη σου γνωση για το αθλημα.
Και εγω στην ηλικια σου ισως να σκεφτομουν το ιδιο.
Μικρος δεν εισαι ρε η κανω λαθος?
Άβαταρ μέλους
ronaldo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ronaldo »

palok έγραψε: 1. Παιχταράδες τύπου Rose, Wade, Westbrook δεν περνάνε τη βάση.
:
κατσε ρε palok ειναι ο wade και ο westbrook πλειμεικερ??
δεν ειναι λεω εγω αν και μπορουν να παιξουν και εκει
ειναι δυαρια
ο ροντο μπορει και να ειναι καλυτερος πλειμεικερ απο τους παραπανω αλλα σιγουρα δεν ειναι καλυτερος παιχτης απο τον γουειντ
σε καμια των περιπτωσεων
και θα δεις σε λιγο καιρο τι παιχτης θα γινει και ο γουεστμπρουκ που ειναι τρομερα εκρηκτικος και αλτικος
απλα ειχε λιγο προβλημα στο να τελειωνει ευστοχα τις επιθεσεις το οποιο βελτιωνει συνεχεια

και δεν μπορεις να μην βαζεις μεσα το σκοραρισμα στην αξιολογηση
γιατι μια ασιστ ειναι μισο καλαθι δηλαδη μετραει τι θα κανει και ο συμπαιχτης σου

οποτε το να συγκρινεις τον ροουζ με τον ροντο δεν νομιζω οτι ευσταθει
ο ροντο θα μεινει ως ενας απο τους πολυ καλους πλει μεικερ(τωρα ειναι ο δευτερος καλυτερος μετα τον ροουζ)

ο ροουζ ειναι κατι αλλο θα μεινει ως ενας σουπερ σταρ

μην βλεπεται μονο συγκεκριμενους αριθμους

παιχταρας και ο ροντο αλλα ο καθε παιχτης εχει την αξια του και δεν μπορουμε να τους τσουβαλιαζουμε ολους

ο διαμαντιδης σιγουρα πολυ καλυτερος του τεοντοσιτς καμια αντιρηση
Άβαταρ μέλους
danirifle
Bet Guru 2021

Δημοσίευση από danirifle »

danirifle έγραψε:john stockton για nba και david rivers για Α1 :)
palok έγραψε:... καταλήγουμε:

1. Παιχταράδες τύπου Rose, Wade, Westbrook δεν περνάνε τη βάση.
2. οι Paul, Deron είναι σε πολύ καλό επίπεδο αλλά όχι στο top.
3. o καλύτερος σύγχρονος είναι ο rajon ;)
4. οι nash, kidd αγγίζουν το τέλειο, στον Jason θα δώσω ένα point παραπάνω όμως διότι έχει πρωτάθλημα, έxει παίξει σε 3 παραπάνω allstar και τα νούμερά του καριέρας αγγίζουν το triple double!
5. Στο ίδιο τέλειο επίπεδο φυσικά ο Magic ο οποίος έχει 6 τίτλους (έναν NCAA), 12 allstar και αριθμούς 20 πόντους-11 ασσιστ-7 rebounds...
6. Καλύτερος όλων όμως ο Stokton ο οποίος για 11 συνεχή χρόνια είχε >3.5 ασσιστ/λαθος και ταυτόχρονα >0.74 ασσιστ/κατοχή.

έτσι βλέπω εγώ τους αριθμούς τουλάχιστον.. :mrgreen:
συμφωνώ απόλυτα. john stockton δεν ξαναβγήκε από τότε! απίστευτη οργάνωση παιχνιδιού που (με τον οδοστρωτήρα malone) οδήγησε τους τζαζ στους ιστορικούς εκείνους τελικούς με μπουλς

και εκτός από μεγάλος οργανωτής, ήταν και μεγάλος αμυντικός και απίστευτος χαρακτήρας
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

ε! λιγα τα λογια σας για τον wade :D ο κορυφαιος για μενα :D :D

και πληροφοριακα δεν ειναι πλειμεικερ ;)
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

δυστυχώς για πολλοστή φορά χάνουμε το δάσος. Και να πώ οτι δε γράφω καλά ελληνικά... :? Μιλάμε για καλύτερο playmaker, όχι παίκτη. είπα εγώ οτι ο Rondo είναι καλύτερος του Wade? Eίπα οτι οι Rose, Wade, Westbrook, Williams, Paul αν και καλύτεροι παίκτες από τον Rajon (υποκειμενικό), δεν είναι καλύτεροι playmakers από αυτόν (για την ακρίβεια οι συγκεκριμένοι αριθμοί που χρησιμοποίησα ως δείκτες αναφοράς το είπαν). Τέλος και δεν θα το κάνω και πενηνταράκια γιατί κουράζει.

Δεύτερον, σταθήκατε στον Wade λεγοντας μου οτι δεν είναι Playmaker. ΟΚ, αν δεν μπoρώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνει ο Wade στο παρκέ, γιατί δε μου γράφετε ένα ποστ απλά να μην ξανασχοληθώ με το άθλημα? Φυσικά και ο Wade είναι combo (ανέφερα τα είδη των Playmakers στο προηγούμενο Post μου) όπως είναι και ο Drew Nicholas ας πούμε (που για κάποιους προκαλεί σοκ να το ακούνε). μπορεί να είναι SG/PG και όχι PG/SG αλλά είναι combo. Βέβαια τόσο ξέρω, τόσο λέω...

Τρίτον και για να τελειώνω, ανέφερα αριθμούς. Δεν τους αξιολόγησα. Αυτοί είναι οι αριθμοί. Εγώ τους διάβασα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μπορείτε να μου πείτε οτι φίλε καλύτερος PG είναι αυτός που κάνει αυτό και αυτό (και όχι το να έχει μεγάλο As/to ratio ας πούμε). Άλλωστε ήμουν ο μόνος που έκανα την ερώτηση (ποιός είναι ο καλύτερος PG?) αλλά και ο μόνος που δεν έδωσα προσωπική απάντηση (γιατί προφανώς είναι κάτι που με βασανίζει)...
Άβαταρ μέλους
ronaldo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ronaldo »

ενταξει παλοκ κουβεντα να γινεται μωρε δεν υπαρχει θεμα αντιπαραθεσης μην το παιρνεις ετσι

τωρα τα εθεσες σωστα παντως στο τελευταιο ποστ :D
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

προφανώς, το χω πεί χιλιάδες φορές εδώ, δεν παρεξηγιέμαι με τίποτα!!! Και προφανώς ο καθένας έχει τη γνώμη του, δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι ;)
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Δημοσίευση από georgedoulk »

Οπως και να το κάνουμε οι μπασκετικοί εχουμε ποιοτητα και στις αντιπαραθέσεις μας :lol:

Σε προηγούμενο ποστ μου εγραψα και εγώ οτι ιδανικός παικτης, ποσο μάλλον ιδανικός πλευ-μεϊκερ δεν υπάρχει.
Οι Αρίνας και Γουεστμπρουκ δεν είναι πλευ-μεϊκερ σε καμία περίπτωση. Είναι συνεχιστές της πρόσφατης παράδοσης των undersized combo guards που ξεκίνησε με τον Αϊβερσον. Περισσότερο σκόρερ και λιγότερο οργανωτές.
Ο Ουεϊντ οπως και ο Κόμπι είναι για τα δεδομένα του ΝΒΑ δυάρια.

Το επιχείρημα AS/TO σε συνδυασμό με το AS/p.pos ή AS/40min. με συγκλόνισε! :shock:
Αν μπούμε και σε situational stats πιστεύω οτι το επίπεδο του φόρουμ θα εκτιναχθεί στα ουράνια :opaokara:

Οσον αφορά το ντιμπέιτ Ρόντο ή Πώλ είμαι σίγουρα υπέρ του δεύτερου.
Πολύ απλά ο Ρόντο, που σημειωτέον τον παρακολουθώ απο την πρώτη του χρονιά, δεν θα είχε τον ιδιο αριθμό ασιστ αν επαιζε συμπαίκτης με τους Μπελινελι, Αρίζα και Οκαφορ αντι για τους Αλλεν, Πιρς και Γκαρνέτ.
Άβαταρ μέλους
obanebane

O Γκαρνετ ο πιρς και ο αλεν δεν ειναι πλεον παιδακια ρε συ ντουλκ το αντιθετο ακριβως θα ελεγα.
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Παιδάκια είμασταν εμείς οταν αυτοί ήταν βασικοί στα All Star Games!

Ομως μιλάμε για τον καλύτερο σουτερ, εναν απο τους πιο πονηρούς σκόρερ και τον πληρέστερο παουερ φοργουρντ της συγχρονης ιστορίας του ΝΒΑ.

Τα παραδείγματα που εθεσα απο τους Χόρνετς δεν είναι τυχαία.
Ο Μπελινέλι είναι αποκλειστικά και μόνο σουτερ, ο Αρίζα είναι επιεικώς μέτριος επιθετικά (39,4% και 39,8% FG τα δυο τελευταία χρόνια) και ο Οκαφόρ αν είχε επιθετικά χαρίσματα θα ηταν καλύτερος και απο τον Ντ. Χάουαρντ (δεν είναι...).
Άβαταρ μέλους
georgedoulk

Η Πωλ-Μάνια κτυπησε κόκκινο στο ΝΒΑ.

Τελευταίο θυμα είναι οι Λέϊκερς.
Ο γνωστός ρεπόρτερ του ΝΒΑ Αντριαν Ουοσναρόσκι μετεφερε χτες φήμες οτι οι Λος Αντζελες Λέικερς ενδιαφέρονται άμεσα για τον Κρις Πωλ. Συμφωνα με δικές του πληροφορίες ο Πώλ δεν θα έλεγε όχι σε ενα πολυετές συμβόλαιο με τους Λεικερς και ο πρώην παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. και νυν τεχνικός διευθυντής των Χόρνετς Ντέιλ Ντεμπς, είναι θετικός σε μια ανταλλαγή που θα περιελάμβανε τον Αντριου Μπάινουμ. Οι συζητήσεις που έγιναν (!) δεν κατέληξαν σε κάποια συγκεκριμένη πρόταση, ομως είναι βέβαιο οτι θα συνεχιστούν με τους Λέικερς να εξαιρούν απο αυτές μόνο τον Γκαζόλ (φυσικά δεν τίθεται θέμα για τον Κόμπι). Οι Χόρνετς θέλουν ενα μεγάλο ονομα πανω στο οποίο θα στηθεί η ομαδα τους τα επόμενα χρόνια και πολλούς νέους εξελίξιμους παίκτες ή επιλογές Ντραφτ για να ανταλλάξουν τον Πώλ.

Σε άλλες φήμες.
Οι Λέικερς που βγήκαν δυνατα στο μεταγραφικό παζάρι, σκέφτονται την ανταλλαγή του Λαμάρ Οντομ με τον Αντρε Ιγκουοντάλα των Σίξερς. Η ομάδα της Φιλαδέλφεια εχει αλλάξει σελίδα απο πέρσι καταφερνοντας να μπεί στα πλέυ-οφ μετά απο χρόνια απουσίας. Ο κόουτς Κρίστι εφερε μεγάλες αλλαγές στη φιλοσοφία της ομάδας και θα ήθελε να δώσει μεγαλυτερο χρόνο συμμετοχής στον Εβαν Τέρνερ το περσινό νουμερο 2 του Ντραφτ, καθώς και να διατηρήσει στην ομάδα τον Θαντέους Γιανγκ που είναι restricted free agent. Οι Σίξερς πάσχουν στη γραμμή των ψηλών αφού πλην του ανεγεννημένου Ελτον Μπραντ δεν εχουν μείνει ευχαριστημένοι απο τους Σπένσερ Χόος και Μωρις Σπέιτς. Οι Λέικερς μετα το περσινο κάζο απο τους Μαβερικς φαινεται πως ψάχνουν την αγωνιστική ανανέωση με σαρωτικές αλλαγές.

Το δευτερο (για πολλούς πρώτο) μεγάλο ονομα στο τραπέζι των μεταγραφών είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ.
Ο σέντερ του Ορλάντο που μένει ελευθερος του χρόνου απο τους Μάτζικ, δεν εχει εκφράσει ακόμα την διαθεση του να αποχωρίσει απο την Φλόριντα. Σε αντίθεση με τον Κρις Πώλ εχει πολλούς λόγους να μείνει. Ο ιδιοκτήτης των Μάτζικ ξοδεύει (πολλά) λεφτά, το γήπεδο είναι καινουργιο και σχεδόν πάντα γεμάτο, όμως η λάμψη μιας μεγάλης πολης και μιας μεγαλύτερης αγοράς διαφημίσεων δεν αφήνει κανεναν αδιαφορο.
Μνηστήρες υπάρχουν πολλοί. Οι Νέτς μετακομίζουν σε νέα αρένα στο Μπρούκλιν απο το 2012 και ο Ρώσος ιδιοκτήτης τους θέλει ενα μεγάλο ονομα που θα τους κάνει αμέσως ανταγωνιστικούς. Υπάρχει ηδη στην ομαδα ο Ντερον Ουίλλιαμς που πρέπει να πειστεί να υπογράψει καινουργιο συμβόλαιο. Η ομάδα του Νιου Τζέρσι και οσονούπω της Νέας Υορκης έχει τους Μπρουκ Λόπεζ και πολλές επιλογές Ντραφτ για να δελεάσει το Ορλάντο.
Το Σικάγο θα ηθελε να σιγουρεψει τις πιθανότητες για τίτλο ζευγαρώνοντας τον καλύτερο νεο πλευ-μείκερ με τον καλυτερο σεντερ του ΝΒΑ. Μεσα στα ανταλλάγματα θα μπορούσαν να είναι οι Γιοακίμ Νοά, Λουολ Ντενγκ και Κάρλος Μπούζερ!

Στο μετωπο των ελευθερων.
Οι Χητ ενδιαφέρονται για τον Μπατιέρ, ενω είναι αμφίβολο αν θα κρατήσουν τον Μαικ Μίλλερ. Το Σικάγο θέλει τους Κάρον Μπάτλερ και Νικ Γιανγκ υπό προυποθέσεις καθώς ο δεύτερος είναι restricted απο την Φιλαδέλφεια και για τον πρώτο ενδιαφέρονται οι Κλίππερς και οι Μάβερικς. Ο Ντέιβιντ Γουεστ παρά τους τραυματισμούς του συγκεντρωνει το ενδιαφέρον των Χορνετς και των Πέισερς ενω πιθανος προορισμός του θα μπορούσε να είναι και η Σαρλοτ αν αποφάσιζε να ξοδεψει κατι παραπάνω. Τέλος ο βραζιλιάνος σέντερ των Νάγκετς Νενέ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ολων των ομάδων που εχουν χωρο στο salary cup και ειδικότερα των Νάγκετς, Γουορριορς, Πέισερς, Ροκετς, Κλίππερς και Τρέιλ Μπλέιζερς!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”