Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και τα Μ.Μ.Ε.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Re: Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Δημοσίευση από free4 »

O ΠΑΟΚ ήδη στα... αστέρια!
Από Θανάσης Λιοντζόπουλος

Στόχευε το φεγγάρι λένε, ακόμη κι αν αστοχήσεις θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στα… αστέρια!

Εκεί, ψηλά στόχευσε ο ΠΑΟΚ του Λάσλο Μπόλονι πού τον πέρασαν για… τρελό όταν έλεγε πριν από τη σέντρα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, «θέλω κάτι παραπάνω από την ισοπαλία» κόντρα στο φαβορί του ομίλου, την Τότεναμ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στα αστέρια των 32 του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στοχεύει στο φεγγάρι.

Γιατί, τι του λείπει; Και καλό προπονητή έχει και διοίκηση που ξέρει μπάλα και τα εγγλέζικα κατατόπια και ποδοσφαιριστές ποιότητας έχει. Όσο για ψυχή; Είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και… Χασάπηδες στο επάγγελμα όπως ο διαιτητής Μπας Νάιχάους, αδυνατούν να την αγγίξουν, προκαλώντας του πληγές με τις αποφάσεις τους, μόνο… επιδερμικά!

Ο ΠΑΟΚ για 55 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις έπαιξε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της άδικης αποβολής του Σταφυλίδη (και φυσικά το δώρο-πέναλτι) από τον Ολλανδό και τα παλικάρια του δεν άφησαν να φανεί το κενό του νεαρού αμυντικού. Υπερέβαλλαν εαυτούς ακόμη και όταν ο χαμογελαστός Χάρι Ρέντναπ άρχισε να ρίχνει ένα-ένα στον αγώνα όλα του τα όπλα, το πρόσωπό του χλώμιασε και η πίεση έγινε ασφυκτική. Ο Κοντρέρας έδιωξε ακόμη και πάνω από τη γραμμή με αυτοθυσία, πριν τραυματιστεί, δείχνοντας ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και από τις σταθερές αξίες στην Ευρώπη.

Ο Γεωργιάδης χόρεψε για τα καλά τους Λονδρέζους, δείχνοντας ότι το παρόν και το μέλλον του ανήκουν, ενώ ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι δεν «μασάνε» στα δύσκολα! Οι… αθυρόστομοι οπαδοί (για τον Σάλπι) να το βλέπουν!

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μονάδες, αν και μπορείς να βρεις πολλούς πρωταγωνιστές (Γκαρσία κ.α.), ήταν σύνολο. Ηταν ομάδα, ήταν ψυχή, ήταν ο κόσμος του, που έκλεψε την παράσταση και χάζεψαν με τη δυναμική τους, ακόμη και τους οπαδούς της Τότεναμ!

Τσάμπα φοβόταν ο Ζαγόρ! Ο ΠΑΟΚ μπορεί και χωρίς Βιειρίνια και Λίνο. Ο ΠΑΟΚ έχει ταυτότητα και αν δείτε ένα-ένα τα ματς στην Ευρώπη θα εντοπίσετε ότι «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει». Μια ομάδα που είναι φτιαγμένη από καλό μέταλλο, απλώς δεν έχει το βάθος στον πάγκο, από όσο έχουμε διαπιστώσει, για να πρωταγωνιστήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Δεν μπορεί να σηκώσει δύο διοργανώσεις μαζί και εκτός από κάποια λάθη του προπονητή που έγιναν, δεν έχει και τα πολλά και απαραίτητα εργαλεία για να το κάνει. Ο Γενάρης δεν είναι μακριά για διορθώσεις… Πάντως, ο Μπόλονι της Ευρώπης με αυτόν της Ελλάδος μου φαίνεται εντελώς διαφορετικός, εδώ που τα λέμε… Εκεί ό,τι κάνει του βγαίνει. Εδώ οι «τρέλες» ή ξαφνικές επιλογές του, τις έχει πληρώσει με βαθμούς.

Η πρόκριση στις 32 ομάδες του Γιουρόπα, με τον τρόπο μάλιστα που έγινε, με αυτό το θεσσαλονικιώτικο… διπλό, εκτός από χρήμα στον ΠΑΟΚ (να το δουν και οι παίκτες…) φέρνει και άλλη ψυχολογία. Φέρνει δικαίως όνειρα για το φεγγάρι. Αυτή τη στιγμή όμως, οι οπαδοί του, ας νιώσουν γεμάτοι, υπερήφανοι, καθώς ήδη μετρούν τα… άστρα! Μπράβο ρε ΠΑΟΚ!

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.gazzetta.gr/article/item/245640-o-paok-ede-sta-asteria
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Εντελώς ΠΑΟΚ για 95'

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει για το πώς είδε τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο... αλλά βασικά για το πώς έζησε ο ίδιος το παιγνίδι.

‘Oταν μιλάς για συναισθήματα και μάλιστα δημοσίως πρέπει να είσαι ειλικρινής. Το ο,τι αγαπώ τον κόσμο του ΠΑΟΚ το ξέρετε…το’χω γράψει…το’χω ξαναγράψει… έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τους ΠΑΟΚτσήδες… έχω εισπράξει πολλά μπινελίκια από τους Αρειανούς… έχω εισπράξει την ουδέτερη (μάλλον θετική στάση ) από τους φίλους της ομάδας μου, δηλαδή τους Παναθηναϊκούς … έχω εισπράξει αδιαφορία από τους Ολυμπιακούς….
Όπως και να’χει…τί να κάνω τώρα; Ετσι νιώθω….έτσι λέω… και όλοι όσοι αναφέρω έτσι νιώθουν…έτσι αντιδρούν.
Δεν βρίσκω τίποτε το επιλήψιμο.
Ολοι έχουν δίκιο για τους δικούς τους λόγους… όπως κι εγώ για τους δικούς μου.
Οποιος παρακολουθησε το χθεσινό παιγνίδι του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο…και δεν ένιωσε έστω και για λίγο ότι αυτή η συγκεκριμένη ομάδα το συγκεκριμένο 95λεπτο, αξίζε την ενδόμυχη υποστήριξη του… είναι κολλημένος.
Ποτέ μου δεν έγραψα για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Δεν με ενδιέφερε και πολύ.
Μην ξαναγράφω αυτά που’χω γράψει 10 φορές γιατί επαναλαμβάνομαι και αυτό κουράζει πρώτον από όλους εμένα.
Το ξέρω ότι θα με κράξετε ομαδικώς, αλλά εγω θα σας πω την αλήθεια… Χθες από τη στιγμή που ο Σάλπι έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ κάτι αγωνιστικά παοκένιο (που μέχρι τότε δεν το’χα νιώσει ποτέ) χύθηκε μέσα μου…
Και εξηγούμαι για να μην (που δεν το βλέπω) παρεξηγηθώ.
Το γεγονός ότι στο 14’ η ομάδα προηγήθηκε χαλαρά με 2-0 της Τότεναμ, που «φωναζε» από τα αποδυτήρια ότι σνομπάριζε την ελληνική ομάδα…και όταν είδα ότι σε κάθε επίθεσή της μυριζε το 3-0… ταυτίστηκα με τον ΠΑΟΚ.
Όταν ο απαράδεκτος Ολλανδός διαιτητής Νάϊχαουζ έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι και απέβαλε τον πιτσιρικά τον Σταφυλίδη, που μέχρι τότε δεν είχε αφήσει τον Λένον να ακουμπήσει την μπάλα… παθιάστηκα.
Θέλετε να σας πω ψέμματα;
ΟΚ!... δεν παθιάστηκα….
Όμως θα σας πω την αλήθεια… παθιάστηκα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν με στεναχώρεσε τόσο παικτικά, που ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από καβάλα στ’ άλογο, με την πλάτη στο καναβάτσο… αλλά περισσότερο συναισθηματικά για τον 17χρονο Σταφυλίδη… που αντί γίνει ήρωας όπως του άρμοζε(μην ξεχνάτε ότι είχε απομακρύνει σε ΜΙΑ φάση δυο φορές την μπάλα από την γραμμή του τέρματος…) θα μπορούσε (αν ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί) να μην το ξεπεράσει ποτέ…
Φαντάζεστε τι ανεβασμένη ψυχολογία θαχε ο μικρός μετα τις δυο σωτήριες αποκρούσεις; Προφανώς και δεν τον επέλεξε για πλάκα ο προπονητής του… ξανα προφανώς με την ψυχολογία στα χάϊ της θα’χε ξεδιπλώσει το ταλένο του. Αντ’ αυτού βρέθηκε στον πάγκο… με κίνδυνο να πιστέψει ότι φταίει που ο σχεδόν σίγουρος θρίαμβος πιθανότατα να μετατρεπόταν σε απόλυτη τραγωδία. Αστε που τον έβλεπα ήδη στην τόσο (γουστάρουμε …έτσι;) ανανεωμένη (με πολύ νεαρά παιδιά δλδ) Εθνική ομάδα…, Παπαδόπουλος, Νίνης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Καπίνο, Σταφυλίδης… Τώρα πρέπει να περιμένει την επόμενη ευκαιρία… Εστω…
Δηλαδή , ο μικρός τι να το κάνει το χέρι του κύριε Ολλανδέ μου; Να το ρουφήξει το πλευρό του…να το εξαϋλώσει… πιο κολλημένο δεν γίνεται…
Και έτσι αντί να δούμε έναν εξωπραγματικό θρίαμβο… μια πιθανή ας πούμε 4αρα μέσα στο σπίτι της Τότεναμ (σημειώστε ότι είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες στην Αγγλία … ο τεράστιος Πάτ Τζένινγκς (δείτε εδώ) με έκανε να την αγαπήσω) , ζήσαμε ένα θρίλλερ…
Δεν παραπονιέμαι… ετσι είναι το ποδόσφαιρο… και το θρίλλερ υπό προϋποθέσεις (τελικό αποτέλεσμα) μπορεί να’ναι καλύτερο από έναν θρίαμβο (που τελικά ήρθε)… οποιος αγαπάει την μπαλίτσα που λέει κι ο Αλέ… καταλαβαίνει τι λέω…
Για μια ολόκληρη αγωνιστική ώρα καρδιά μου βαρούσε σαν το τύμπανο της Θύρας4…
Δεν γνωρίζω καν τα μικρά ονόματα των παικτών του ΠΑΟΚ, πλην του Σαλπιγγίδη, του Αθανασιάδη και αυτό επειδή λέγεται Κλάους (και μου’χει κάνει εντύπωση) και του… ω Θεέ μου… ανεκδιήγητου Χαλκιά… ο Κονστάντσο να’παιζε μεγαλύτερη ασφάλεια θα ένιωθα… ο,τι πήγαινε ψηλα και παραλληλα προς το τέρμα ξύριζε τα ακροδάκτυλα του… και το γκολ που δικαίως ακυρώθηκε….το έφαγε ο ΠΑΟΚ επειδή ο Χαλκιάς διαμαρτυρόταν ενώ εξελισσόταν η φάση παρ’ όλο που δεν είχε σφυρίξει (ακόμα) ο διαιτητής (με τις delay αποφάσεις) … Πού έχει ακουστεί κήπερ να διαμαρτυρεται καθώς η μπάλα παίζεται μέσα στην μικρή περιοχή; Όχι ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε παίζοντας για μια ώρα όχι με 10…αλλά με 9 ½ παίκτες… το μισό το βάζω τιμής ένεκεν επειδή έβγαλε κι ένα…που καλύτερα να μην το’βγαζε γιατί αμέσως μετα το κόρνερ αποβλήθηκε ο Σταφυλίδης… Διάολε…
Δεν γνωρίζω λοιπόν ούτε καν τα μικρά τους ονόματα…
Με συγκίνησαν απλώς αυτά που κάνανε μέσα στις 4 γραμμές… με συγκίνησε που ανάγκασαν τον γνωστό για τις σνόμπ απόψεις του Χάρι Ρέντναπ, να κάνει τρομοκρατημένος στροφή 180ο και να ρίξει στον αγώνα τους σταρ του… υποθέτω ότι ακόμα κτυπά την κεφάλα του που κράτησε εκτός 16αδας τον Αντεμπαγιόρ…
Θα παρακαλούσα επίσης τους φίλους μου τους ΠΑΟΚτσήδες να σταματήσουν την αηδία με τον Σαλπιγγίδη... τι άλλο πρέπει να κάνει δηλαδή το παλικάρι για να αποδείξει ότι αγαπά την ομάδα; Όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό τον είχα ξεχωρίσει επειδή ήταν πάντα κύριος και τέλειος επαγγελματίας… Ολοι οι φίλαθλοι του ΠΑΟ τον αγαπούν και σέβονται ότι έφυγε από τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του… Χαλαρώστε λοιπόν (ξ)αδέλφια ΠΑΟΚια…
Όταν ο βλαξ Ναϊχάουζ σφύριξε τη λήξη έχω την αίσθηση ότι ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος ένιωσε ανακουφισμένος και υπέροχα. Ενιωσε ότι ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήταν δικό του.
Το πήρε… δεν το απέσπασε… ούτε τον βοήθησε η τύχη.
Ψιλο-στεναχωριέμαι μόνο για κάτι… που αντί για 4αρα εκτός έδρας…το κάναμε(νε) γκραν κινιόλ… γιατί όπως καταλαβαίνετε με τους Γκαρσία, Φωτάκη, Λαζάρ, Γεωργιάδη, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη σε τέτοια μέρα, με τέτοια ρέντα και με τους Εγγλέζους αναγκασμένους να παίξουν ανοικτά θα έκανε ο ΠΑΟΚ πάρτι. Θα’χε αφήσει την Ευρώπη με ανοικτο το στόμα…
Επειδή όμως στη ζωή όταν μας χαμογελά, δεν πρέπει ποτέ να της βγάζουμε τη γλώσσα, παραμένω απόλυτα ικανοποιημένος.

ΥΓ. Με συγκίνησε ιδιαιτέρως που αμέσως μετα τη λήξη του παιγνιδιού πολλοί ΠΑΟΚτσήδες μου έστειλαν μνμ στη σελίδα μου στο FB, αλλά και commentς εδώ στο gazzetta (στο προηγούμενο κι άσχετο με τον αγώνα άρθρο μου) θέλοντας τρελλαμένοι να μοιραστούν μαζί μου την ανείπωτη χαρά τους… πήρα μηνύματα ακόμα και από το Λονδίνο από κινητά. Κι όλα αυτά προς εμένα, έναν Παναθηναϊκό.
Το ποστ αυτό το’γραψα μόλις τέλειωσε το παιγνίδι… και θα μείνω άγρυπνος για να το ανεβάσω στις 06.00 το πρωί… που λήγει η απεργία της ΕΣΗΕΑ. Θα μπορούσα να πάω για ύπνο και να το δημοσιεύσω όταν ξυπνήσω… όμως τους το υποσχέθηκα και έτσι θα κάνω.

ΥΓ2. Πρακτικά θα μπορούσα να το ποστάρω αμέσως… σέβομαι όμως τους συναδέλφους μου που έχουν βρεθεί άνεργοι και είμαι συγκλονισμένος που έμαθα ότι μερικοί απ’ αυτούς κοιμούνται στο Alter, επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το νοίκι τους. Σέβομαι φυσικά και την απόφαση του gazzetta να στηρίξει στην απεργία. Είναι καλό σ’ αυτή τη χώρα να μάθουμε να τιμούμε τις υποχρεώσεις μας… Ο ΠΑΟΚ ακριβώς αυτό έκανε.

Καλή σας μέρα!
Μάνος Αντώναρος

http://www.gazzetta.gr/article/item/245654-edelos-paok-gia-95
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Πάλι ο «Σάλπι»… έφταιγε!
Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Τεράστια, μεγαλειώδης, αλλά όχι ανεπανάληπτη… Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό για να περιγράψω την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τεράστια, γιατί ο «δικέφαλος του Βορρά» αν και βρέθηκε σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους της διοργάνωσης, εξασφαλίζει το εισιτήριο μια αγωνιστική πριν το τέλος, όντας μάλιστα αήττητος. Μεγαλειώδης, γιατί το έκανε με εμφατικό τρόπο νικώντας με σκορ 2-1 την Τότεναμ των πολλών εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο Λονδίνο και όχι ανεπανάληπτη, αφού όπως έχει δείξει η ιστορία το έχει ξανακάνει στο παρελθόν πολλάκις και δεν αποκλείεται να το ξανακάνει στο μέλλον.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του χθεσινού αγώνα στο… «Black and White Hart Lane», όπως το έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι μπήκαν πολύ διαβασμένοι και στο πρώτο τέταρτο κατάφεραν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό του αντιπάλου, σκοράροντας δύο φορές και μπαίνοντας στη θέση του οδηγού. Η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική, αφού και οι παίκτες της μπροστινής γραμμής βοηθούσαν ανασταλτικά και έκλειναν τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά.

Μετά το πέναλτι, την άδικη αποβολή του Σταφυλίδη και τη μείωση του σκορ από πλευράς Άγγλων στο 37ο λεπτό, μιλάμε για άλλο παιχνίδι. Παρά την πίεση, που αναμενόμενα θα δέχονταν, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και με εξαίρεση κάποιες στιγμές, ο βαθμός που πήραν ήταν πολύ καλός. Μέχρι το τελευταίο λεπτό όλοι έτρεχαν και κάλυπταν χώρους και τα όποια λάθη έγιναν λόγω κούρασης του μυαλού και όχι του σώματος. Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή, που έκανε ό,τι μπορούσε για να ισοφαρίσει η Τότεναμ, βρήκε τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να πανηγυρίζουν και τους οπαδούς της να παραληρούν στις εξέδρες.

Μια πανάξια πρόκριση και μια δικαίωση για τον Λάζλο Μπόλονι, τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και την διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη και του Ζήση Βρύζα, που είχαν ζήσει ανάλογες στιγμές στην αγγλική πρωτεύουσα πριν από 14 χρόνια με την μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ.

Υ.Γ.: Έναν… ψυχίατρο μάλλον θα χρειαστεί να επισκεφθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για αυτά που ζει με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Το μέχρι πρότινος «μαύρο πρόβατο» για τις τελευταίες γκέλες στο πρωτάθλημα, ήταν ο κορυφαίος της νίκης στο Λονδίνο και γνώρισε την αποθέωση κατά την άφιξη της αποστολής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Πάλι αυτός… έφταιγε!

http://www.sport-fm.gr/article/518480
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Γεια σου ΠΑΟΚάρα, γεια σου μεγάλε "Σάλπι"...
Στέλιος Γρηγοριάδης

Πρώτα υποκλίνεσαι στον ΠΑΟΚ. Και στον ιδρώτα που έχυσε στο Λονδίνο. Και στη λεβεντιά του. Και στην ψυχή του. Και σε αυτό το «Θέλω» που ύψωσε στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

*** Θέλω να νικήσω, *** Θέλω να προκριθώ *** Θέλω να μην δείξω πως τα παπούτσια μου είναι γεμάτα λάσπες από τον βούρκο στον οποίο βουλιάζει η χώρα μου...
Πρώτα η υπόκλιση και μετά δυο-τρία λόγια γι' αυτήν τη νίκη της λαίδης «Χρεοκοπία» απέναντι στην κυρία «Βεβαιότητα» των Ευρωπαίων πως οι... πένητες Έλληνες στήνονται, σκύβουν, είναι εύκολοι και... πάντα χαμένοι.

Πρώτα ο ΠΑΟΚ στην αναφορά για την εκκωφαντική νίκη και μετά ο Σαλπιγγίδης. Όχι πως σ' αυτή τη μεγάλη, τη σπουδαία επιτυχία, δεν είχαν ανάλογα τεράστια συμμετοχή ο Κοντρέρας, ο Γεωργιάδης, ο Λάζαρ, ο Γκαρσία, ο Φωτάκης και όλοι οι ασπρόμαυροι ήρωες που έκαναν την Τότεναμ να τα βάψει μαύρα. Αλλά ο Σαλπιγγίδης είναι ο «προδότης» που, τις περισσότερες φορές, αφήνει την ψυχή του στο χορτάρι πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής για τα αποδυτήρια. Όπως την άφησε το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο. Δείχνοντας ότι ο επί 10 μήνες απλήρωτος και απροστάτευτος από τη διοίκησή του απέναντι στους... "απέναντι" μπορεί με το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του να είναι ο κορυφαίος των κορυφαίων στη μεγαλύτερη διεθνή νίκη που έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο...
Είναι ο παίκτης που τον βρίζουν από τις κερκίδες, από τα ραδιόφωνα στις οπαδικές εκπομπές «λαϊκής γνώμης» και λαϊκών δικαστηρίων, από τις τηλεοράσεις, από τα ποστ των σάιτ, από το facebook, από τις εφημερίδες, από τα συνθήματα των τοίχων της Τούμπας και τα πανό των "αναγεκέφαλων". Στο στόχαστρό τους ο ανδρισμός του, η μάνα του, η οικογένειά του, η ηθική του. Αντιμέτωπος ακόμα και σε νίκες με μια απίστευτης γκάμας συνθηματολογία, εν χορώ, από μια γωνιά της θύρας 4, χωρίς να ευθύνεται η "Θύρα 4": «Π.τη κοντέ, π.τη κοντέ, ΠΑΟΚ δεν ήσουνα ποτέ»... Και ποιός είναι ΠΑΟΚ; Οι λίγοι εμπαθείςς Οι "κολλημένοι"; Χα...
Μέχρι και σελίδα ανοίχτηκε στο fb με ονομασία χρήστη «Ζακοράκη να το ξέρεις τον προδότη πίσω εσύ θα μας τον φέρεις». Όπου οι αναρτημένες χυδαιότητες τρέχουν σαν βοθρολήμματα από ντεραπαρισμένο βυτιοφόρο της πασίγνωστης εταιρείας «Ο Αχόρταγος». Κι αυτός εκεί. "Κολλημένος" να γυρίσει, αποφασισμένος να υπομείνει, ταγμένος να τους αγνοεί και να τρέχει, να ιδρώνει και να τιμάει τη φανέλα που φοράει. Γιατί ο Σάλπι ενσαρκώνει την έννοια και τη λέξη για την οποία (λένε ότι) δεν υπάρχει το αντίστοιχό της σε καμιά άλλη γλώσσα στον κόσμο: Το φιλότιμο.
Γεια σου μεγάλε "Σάλπι". Γεια σας παλικάρια. Μπορείτε να είστε όλοι υπερήφανοι γι' αυτή την ανείπωτη χαρά που χαρίσατε σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο...

http://betboss.eu/index.php?module=News&func=display&sid=37609
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

London Boulevard…

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και στον απερίγραπτο Ολλανδό διαιτητή Μπας Νάιχαους, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την ποδοσφαιρική λογική και εξόντωσε δίκαια την Τότεναμ μέσα στο Γουάι Χαρτ Λέιν, παίρνοντας ίσως την μεγαλύτερη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του. Ο Σάκης Γκίνας σχολιάζει...

Το κατόρθωμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, διότι ο χασάπης στο επάγγελμα Ολλανδός διαιτητής «έσφαξε» τον ΠΑΟΚ σαν το εμπόρευμά του. Καταλόγισε ένα κατά φαντασία πέναλτι, μια κατά φαντασία αποβολή και δεν ολοκλήρωσε το καταστροφικό του έργο χάρη στον τέταρτο διαιτητή, ο οποίος, ευτυχώς, είδε στο 77΄ το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κοντρέρας και του φώναζε στην ενδοεπικοινωνία επί ένα λεπτό ότι το γκολ του Ντεφό είναι άκυρο.

Ο σπουδαίος ΠΑΟΚ «αυτοπαγίδευσε» τους αυτάρεσκους Άγγλους και τους οδήγησε σε ένα υπαρξιακό αδιέξοδο. Μια ομάδα από την προβληματική στα μάτια τους Ελλάδα, που βρήκαν την ευκαιρία και ειρωνεύονται από το πρωί έως το βράδυ, τους ταπείνωσε ποδοσφαιρικά. Ο εφιάλτης τους ολοκληρώθηκε στις κερκίδες, όπου οι χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν το ματς σε εντός έδρας και τους έκαναν να νομίζουν ότι βρίσκονται φιλοξενούμενοι σε ελληνικό νησί. Άκουγαν ανήμποροι τα ελληνικά τραγούδια.

Ο τίτλος του σχολίου είναι δανεισμένος από το περσινό εξαιρετικό αγγλικό φιλμ νουάρ με πρωταγωνιστή τον έξοχο Κόλιν Φάρελ. Το Λονδίνο αποδείχτηκε η λεωφόρος της δόξας για τον δικέφαλο του βορρά . Ο θρίαμβος είχε κινηματογραφική εξέλιξη και νοσταλγική νότα. Θύμισε τις μεγάλες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ του παρελθόντος.

Με εφτά ελληνόπουλα στην σύνθεσή της και δυο υπέροχα ελληνικά γκολ με δημιουργό τον Γεωργιάδη και εκτελεστές τους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη η στιβαρή και μετριοπαθής ομάδα του Λάζλο Μπόλονι παρέδωσε σεμινάρια αντεπίθεσης μέσα στο Γουάιτ Χαρ Λέιν.

Ο Σαλπιγγίδης ήταν φανταστικός. Πραγματικός αρχηγός. Έτρεχε σε φρενήρη ρυθμό πάνω κάτω, με αυταπάρνηση και μακεδονική ψυχή. Αποστόμωσε για πολλοστή φορά τους υβριστές του. Ο «προδότης» αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ΠΑΟΚ μέχρι το μεδούλι. Ας του… επιτρέπεται τουλάχιστον η έξοδος στην Θεσσαλονίκη χωρίς να ακούει ανοησίες.

Φανταστικός ήταν και ο Γεωργιάδης. Σπουδαία πάστα παίκτη. Με δυο καταπληκτικές σέντρες φιλοτέχνησε τα γκολ, κάνοντας τους ΠΑΟΚτσήδες να ξεχάσουν παντελώς την απουσία του Βιερίνια. Αυτό το παιδί μπορεί και θα αφήσει εποχή στην Τούμπα.

Φανταστικός ήταν και ο Κλάους. Δεν ήταν μόνο το έξοχο γκολ που πέτυχε, αλλά και η ομαδική του συνείδηση, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζε αμυντικό χαφ και σέντερ φορ ταυτόχρονα και το ίδιο καλά. Οι κινήσεις του σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι έδειξαν ότι ήρθε η φάση της απόλυτης ποδοσφαιρικής του ωριμότητάς.

Μπράβο στον μεγάλο ποδοσφαιριστή που λέγεται Γκαρσία. Από την δική του ευφυή πάσα ξεκίνησε το δεύτερο γκολ, ήταν ο ηγέτης και «εγκέφαλος» της μεγάλης νίκης.

Μπράβο και στον Λαζάρ. Η κλάση του Ρουμάνου έκανε την διαφορά στο κέντρο, όπου αποτέλεσε ένα δίδυμο υψηλής ποιότητας και εμπειρίας μαζί με τον Γκαρσία.

Μπράβο και στον νεαρό Σταφυλλίδη. Όση ώρα τον άφησε να παίξει ο ανεκδιήγητος Ολλανδός διαιτητής ήταν λες και έβλεπες έναν πολύπειρο μπακ με σύγχρονες προδιαγραφές.

Μπράβο και στα άλλα παιδιά. Τα έδωσαν όλα, παραμένοντας ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι αυστηρά στο έξυπνο πλάνο του Μπόλονι, που απαιτούσε αυτοπεποίθηση, πνευμόνια, μυαλό και μετριοφροσύνη. Λίγο ο Χαλκιάς τα… χάλασε σε κάτι εξόδους, αλλά είχε και καλές επεμβάσεις.

Για τελευταίο αφήσαμε τον Μπόλονι. Πήρε την… ταυτότητα του Ρέντναπ. Η διαβεβαίωση που έδωσε με το γνωστό του χιούμορ στον Άγγλο προπονητή ότι δεν θα βάλει την δεύτερη ομάδα με την Καζάν, διότι πολύ απλά δεν έχει δεύτερη ομάδα, δείχνει το μεγάλο του πρόβλημα. Με 14-15 ποδοσφαιριστές οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και ως εκ τούτου ήταν αναμενόμενες οι αποτυχίες στο πρωτάθλημα.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ προσπέρασε ανέλπιστα τα μεγάλα φαβορί του ομίλου και προσέδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο ματς με την Καζάν. Η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν επιτυχία πρώτου μεγέθους, επιβεβαίωσε την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια, επισκίασε κάθε τι αρνητικό εντός συνόρων και ήταν μια θεραπευτική ένεση ρευστότητας για τα ταμεία της ΠΑΕ, καθώς θα αποφέρει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία για να πληρωθούν οι παίκτες.

Και ποιος ξέρει; Η πρόκριση στους «16» που άδικα χάθηκε πέρυσι στην Μόσχα μπορεί να έρθει φέτος.

http://www.contra.gr/Soccer/Europe/EuropaLeague/paok/london-boulevard.1518660.html
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

εγω του κολκα περιμενω...τελειωνει ή δεν τελειωνει ο χρονος του μπολονι? (εγινε και ποιματακι)
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

ΠΑΟΚάρα λοιπόν και τα μυαλά στα κάγκελα...
Νικος Γεμελος

Τεράστιο διπλό στο Λονδίνο και να που για μία ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες το ποδόσφαιρο μας κρατάει στον "αφρό" και αν μη τι άλλο μας κάνει υπερήφανους! Ότι ομάδα και να είναι κάποιος! Την στιγμή που η Ελλάδα έχει γίνει περίγελος σε όλον τον κόσμο και όταν ταξιδεύεις ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Έλληνας, το ποδοσφαιράκι μας ανεβάζει στα ουράνια ξεφτιλίζοντας Γερμανούς, Γάλλους , Άγγλους και όλα τα συναφή!
Έχουμε και λέμε λοιπόν...
Η Εθνική μας ομάδα θα δώσει το παρόν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το καλοκαίρι για τρίτη συνεχόμενη φορά και μάλιστα έτσι όπως βλέπω όλες τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες μην εκπλαγείτε αν δείτε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 να φτάνει και πάλι ψηλά!
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση του στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας πίσω του τους Γάλλους και τους Γερμανούς, που ειδικά στις εποχές αυτές είναι από τους πλέον μισητούς λαούς για τους Έλληνες!
Και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στις 32 καλύτερες ομάδες του EUROPA LEAGUE με μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη μέσα στο Λονδίνο επί της ιστορικής Τότεναμ!
Και εδώ τι έχουμε...
Έχουμε διάφορους πολιτικούς και πολιτικές, γενικότερα, να προσπαθούν να διαλύσουν το ποδόσφαιρο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα(με τις απίστευτες μειώσεις στον προϋπολογισμό των ομοσπονδιών)!
Αυτοί όλοι που έχουν ξεφτιλίσει την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια και την οδήγησαν στον γκρεμό, "πολεμούν" στο όνομα της υποτιθέμενης εξυγίανσης και θέλουν να διώξουν όποιους τρελούς ή όλους αυτούς που βλέπουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα για να φτιάχνει και να ομορφαίνει η ζωή τους και η καθημερινότητά τους έστω και για κάποιες ώρες!
Άλλωστε το έχω ξαναπεί , ότι μόνο για τον αθλητισμό γκρεμίζουμε ακόμα και τώρα τα τείχη...για να υποδεχτούμε αυτούς που μας δοξάζουν στον κόσμο! Τα θυμάστε όλα...
Για τους ξεφτιλισμένους τους πολιτικούς και την πολιτική τους το μόνο που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε θα είναι να τους λοιδορούμε, να τους καταριόμαστε και να τους πετάμε , στην καλύτερη των περιπτώσεων, γιαούρτια!
Αφήστε επιτέλους το ποδόσφαιρο ήσυχο λοιπόν και κοιτάξτε τα δικά σας χάλια που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή!
Το ποδόσφαιρο μας κάνει μόνο υπερήφανους , όπως και ο αθλητισμός γενικότερα!

http://www.onsports.gr/theplayer/i-gnosi-einai-dynami/item/146448-PAOKara-loipon-kai-ta-myala-sta-kagkela
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Μανιακε, στο τοπικ του Κολκα συντομα...

ΠΑΟΚ είσαι
του Κώστα Γιαννακίδη

Όταν ο Κλάους έβαλε το δεύτερο γκολ, άνοιξα μία μπύρα και είπα ότι τώρα το δράμα θα γίνει μεγαλύτερο -έχω τουλάχιστον πέντε μάρτυρες να το βεβαιώσουν. Λίγο αργότερα ήρθε η απάτη του πέναλτι, η αποβολή του Σταφυλίδη και το γκολ της Τότεναμ. Η λογική λέει πως εκείνη τη στιγμή τρέχεις στην άλλη άκρη του δωματίου, μαζεύεις την ουρά σου και τη βάζεις κάτω από τα σκέλια. Όχι αν είσαι ΠΑΟΚ. Διότι η εμπειρία και η ιστορία σε έχουν διδάξει πως τα δράματα αυτής της ομάδας φτιάχνονται με δάκρυα και σαδισμό.

Παίζοντας με δέκα παίκτες απέναντι στην Τότεναμ είναι απολύτως φυσιολογικό να δεχτείς τρία, τέσσερα, πέντε γκολ και η ευρωπαϊκή σου εικόνα να ταιριάξει σαν αυτοκόλλητο επάνω στην ελληνική. Σας το ξαναλέω, όχι αν είσαι ΠΑΟΚ. Όταν μείωσε η Τότεναμ, το σενάριο που έφτιαξα στο μυαλό μου, ήθελε το 2-2 στο '89, το 3-2 στις καθυστερήσεις και την τελευταία πράξη του δράματος να παίζεται στην Τούμπα απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν. Και επειδή πάντα θα με στοιχειώνει ο αποκλεισμός από τη Μπάγιερν Μονάχου, επιλέγω την πιο δραματική εκδοχή, με την πρόκριση να χάνεται όπως ένα πέναλτι του Σαλπιγγίδη στο '90. Τελικά έγινε αλλιώς. Με την ομάδα να οχυρώνεται πίσω, την Τότεναμ να πιέζει και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να το παρακολουθούν όρθιοι, μετρώντας λεπτά, δευτερόλεπτα, ανάσες και μπαλιές. Θα ήθελα να σας περιγράψω συναισθήματα και αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν μπορώ, πιστέψτε με. Αν όμως ήταν να διαλέξω μία λέξη για να τα συμπεριλάβει όλα, θα έπαιρνα το «τέντωμα». Όχι μόνο των νεύρων, αλλά και των μυών, της φωνής που βγήκε λυτρωτική στη λήξη, όταν η παρέα έγινε ένα κουβάρι. Και στο τέλος πίκρα, πόνος. Γιατί δεν ήμουν εκεί;

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε χθες με επτά Έλληνες. Φυσικά και ήταν όλοι υπέροχοι, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα: ως Έλληνες μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό το έμβλημα πάνω από την καρδιά τους. Και όσο και αν ορισμένοι αλήτες επιμένουν προσβάλλουν τον Σαλπιγγίδη, αυτή η ομάδα αναπτύσσει έναν καινούργιο δεσμό με τον κόσμο της. Διότι καλώς ή κακώς, ο ΠΑΟΚ για τη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα απ' ό,τι οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα για την πόλη της. Είναι μία υπερβολή που συχνά κουράζει, αλλά συνάμα γίνεται και ενδιαφέρουσα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη διαμορφώνει, ακόμα, τρόπο ζωής, ωστόσο έχει ήδη δημιουργήσει κοινωνική άποψη. Είναι χιλιάδες αυτοί που μπορούν να σας το εξηγήσουν, απλώς αδυνατούν τώρα. Έχει κλείσει ο λαιμός τους.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10638
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Βάλε και το ΑΠΟΕΛ μέσα! Η Ελληνική ψυχή δεν παλεύεται...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Όλη η Ελλάδα ΠΑΟΚ
Παναγιώτη Περπερίδη

Καλό μήνα!

Αυτός σύμφωνα με τους φανατικούς της αισχατολογίας είναι ο προτελευταίος Δεκέμβρης του κόσμου. Ας είναι. Τουλάχιστον στην επόμενη ζωή μας, σε κάποιον άλλον πλανήτη ίσως θα έχουμε να θυμόμαστε ότι αυτός ο προτελευταίος Δεκέμβρης μπήκε φέρνοντάς μας μια πολύ μεγάλη χαρά.

Ένας άλλος ΠΑΟΚ από αυτόν που γνωρίζαμε, μια άλλη ομάδα σε όλα της (από τους παίκτες μέχρι τους φιλάθλους της) πάτησε κάτω την Τότεναμ και 14 χρόνια μετά τον θρίαμβο του Χάιμπουρι ''βύθισε στο πένθος'' και το υπόλοιπο Λονδίνο. Εκείνο το βράδυ θυμάμαι ότι έκανα την πρώτη εκπομπή της ζωής μου. Θυμάμαι και τί είχα πει περιγράφοντας την φάση του γκολ. ''Ο Βρύζας εκθέτει ανεπανόρθωτα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Άρσεναλ και βυθίζει στο πένθος το βόρειο Λονδίνο''. Αργότερα μάλιστα είχαμε προβάλει κι ένα πρωτοσέλιδο που μου θύμισε απόψε στο twitter ο Βαγγέλης Ιωάννου. ''Ζis-is the end''!

14 χρόνια μετά μια εντελώς άλλη ομάδα έκανε πλάκα στην Τότεναμ που είχε σύμμαχο και τον διαιτητή, όλους τους Θεοιύς και όλους τους δαίμονες. Φευ! Τίποτα δεν ήταν αρκετό για να την οδηγήσει στην ισοφάριση. Έτσι ο ΠΑΟΚ πέρασε θριαμβευτής παίζοντας πολύ ωραία μπάλα και πήρε την πρόκριση για τους ''32'' του Γιουρόπα Λιγκ. Καμία σχέση η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας με αυτό που βλέπουμε στην ελληνική superleague. Καμία σχέση και οι αντιδράσεις του κόσμου που έβλεπαν το κοράκι να έχει βγάλει το νυστέρι προσπαθώντας να ''αφαλοκόψει'' τον δικέφαλλο του βορρά, αλλά αυτοί το χαβά τους, το τραγούδι τους, την συμπαράστασή τους. Να 'χα χίλια μάτια να τους βλέπω και χίλια αφτιά να τους ακούω.

Αν αφαιρέσουμε ένα γράμμα από τον ΠΑΟΚ, πάμε στον ΠΑΟ. Αφήστε τον ποδοσφαιρικό. Εκεί ασχολούνται με Τσάκες , πρίγκιπες και Καλόπουλους. Έχουν τα βάσανά τους. Μήπως ο μπασκετικός δεν έχει βάσανα; Κατάφερε όμως να μιμηθεί την αγωνιστική εικόνα του ποδοσφαιρικού τμήματος και να νικήσει την ΚΚ Ζάγκρεμπ στην 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Και χωρίς να έχει τον Δημητρη Διαμαντίδη πρώτο βιολί στην επίθεση!!! Έχοντας έναν εκπληκτικό (επιτέλους!!!) Μπατίστ και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις πολυφωνίας που τόσο του έλειψαν. Επίσης δεν ξεφούσκωσε στο τέλος. Αντιθέτως εκεί γκάζωσε, γιατί στην πρώτη και στην δεύτερη περίοδο όλοι αρχίσαμε να κάνουμε μαύρες σκέψεις κάνοντας ζάπινγκ.

Αφαιρέσαμε ένα γράμμα από τον ΠΑΟΚ, ας μην του προσθέσουμε ένα, γιατί θα γίνει ΠΑΣΟΚ και θα ξαναθυμηθούμε τα μαύρα μας τα χάλια. Ο ΠΑΟΚ πάντως είναι εδώ ενωμένος δυνατός (σε αντίθεση με το κυβερνών -και ουχί συγκυβερνών- κόμμα) και θα τον μεθύσει τον ήλιο ξανά και ξανά και ξανά, εφόσον συνεχίσει να φοράει αυτό το τόσο όμορφο ασπρόμαυρο ευρωπαϊκό του ρούχο. Άλλη μια πολύ μεγάλη απόδειξη ότι ενώ στην Ελλάδα είμαστε οι χειρότεροι ούνοι, οι πιο απογοητευμένοι, οι πιο τελειωμένοι, οι πιο ξενερωμένοι, στο εξωτερικό αποκαλύπτουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Αυτό που επί της ουσίας είμαστε. Το βράδυ της Τετάρτης όλη η Ελλάδα ήταν ΠΑΟΚ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

http://pamesports.gr/?view=blogger&id=22&articleid=830
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Χίλιες λέξεις για αυτόν τον ΠΑΟΚ, γιατί μία εικόνα δεν φτάνει…
Του Μιχάλη Τσόχου

Ημέρα απεργίας, αλλά και βραδιά ΠΑΟΚ, η Τετάρτη. Από νωρίς είχα κανονίσει με φίλους να δούμε το ματς το βράδυ στο σπίτι μου με τη σχετική προμήθεια από γνωστή σουβλακερί. Όταν το συζητάγαμε, όλοι μας λίγο πολύ δεν το πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει. Ο αισιόδοξος της παρέας έλεγε «Κρίμα που δεν του κάνει η ισοπαλία, μπορεί να το πάρει το Χ και να κρατήσει το αήττητο ο ΠΑΟΚ», οι υπόλοιποι μιλούσαν κάπως αφηρημένα για τον ρυθμό που πιάνουν οι Αγγλοι στην έδρα τους, για την Τότεναμ που είναι σε διαστημική κατάσταση και άλλα συναφή σχόλια που σου έδιναν την εντύπωση ότι βλέπουν να γράφει το κοντέρ. Εγώ πάλι δεν είχα πολυσκεφτεί το ματς. Εμεινα σε μία τυπική διαπίστωση. «Ο Βιερίνια δεν παίζει…».

Και το ματς άρχισε. Γκολ ο «Σάλπι» και το… ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε τον καναπέ. Οι τέσσερις άνδρες της παρέας ήταν ήδη στο κέντρο του σαλονιού, οι δύο είχαν πλησιάσει την τηλεόραση (λες και θα έμπαιναν μέσα να πάρουν αγκαλιά τον σκόρερ) και ο ένας είχε γονατίσει στο χαλί και το πανηγύριζε με ψηλά τις γροθιές αλά Σάλπι. Η εικόνα για μένα τον πέμπτο άνδρα της παρέας που εκείνη την ώρα έβαζα πάγο στο ποτήρι μου, πίσω από το πάσο που χωρίζει σαλόνι με κουζίνα, και το μόνο που είχα προλάβει να κάνω ήταν να ψελλίσω απλά ένα «γκολ» ήταν σαν την εικόνα της διαφήμισης της μπύρας όπου οι τύποι στο σαλόνι έχουν φορέσει τις φανέλες και είναι όρθιοι μπροστά στον καναπέ ακούγοντας τον εθνικό ύμνο.

«Να δεις που κάτι μεγάλο θα γίνει απόψε» σκέφτηκα από μέσα μου. Τη σκέψη μου διέκοψε η φωνή του μοναδικού άνδρα της παρέας που απλώς είχε πεταχτεί από τον καναπέ και είχε φωνάξει γκολ. «Ρε εσείς δεν παραγγείλαμε…». «Πάρε ότι θες μωρέ» ήταν η απάντηση που πήρε και τα πρώτα τσιγάρα είχαν ανάψει. Αφού έψαξε λίγο στο ίντερνετ το τηλέφωνο γιατί δεν έβρισκε το προσπέκτους από τη σουβλακερί και εγώ δεν σηκωνόμουν με τίποτα από τον καναπέ έχοντας καρφωμένα τα μάτια μου στην τηλεόραση, κάλεσε για την παραγγελία. «Ναι καλησπέρα, δύο με γύρο από όλα, δύο με μπιφτέκι χωρίς κρεμμύδι, ένα…».

«Γκολ, γκολ ναι ρε ΠΑΟΚ, άντε γαμώ την πουτάνα μου, μπράβο ρε μικρέ, ο Κλάους ρε, γκολ, γκολ, γκολ». Το σαλόνι είχε μετατραπεί σε «θύρα 4», μέχρι και… αραβικό κασκόλ είχε βγει και ανέμιζε ανάμεσα μας. Το ματς δεν είχε καν ζεσταθεί και το σπίτι είχε πάρει φωτιά. Ο ΠΑΟΚ χάνει και ευκαιρία για 3-0 και όλοι μας τρίβουμε τα μάτια μας με αυτό που βλέπουμε επί 30 λεπτά.

Στο 33’ του ματς χτυπάει το κουδούνι. Τα σουβλάκια έχουν ήδη φτάσει. Ρημάδα κρίση στο 15’ παραγγέλνεις στο 33’ έχουν έρθει κιόλας. Ο ψύχραιμος πληρώνει και αρχίζει την μοιρασιά. Η πρώτη μπουκιά είναι γρουσούζικη. «Όχι ρε πέναλτι, όχι και κόκκινη…». «Δεν είναι χέρι, στήθος έχει βρει παιδιά είμαι σίγουρος». Νεκρική σιγή μέχρι το πρώτο ριπλέι. «Κοράκι, λαμόγιο, χασάπη…» είναι μερικά από τα ήπια σχόλια που ακούγονται. Η βωμολοχία διακόπτεται από τον ψύχραιμο της παρέας. «Σας το’ πα όχι σουβλάκια είναι γκαντεμιά…».

Τα σουβλάκια με δημοκρατικές διαδικασίες μένουν στην άκρη μέχρι το ημίχρονο. Ανάβουν ξανά τα τσιγάρα.

Στο μεταξύ διαπιστώνω ότι το twitter στο οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα γράφω για τον ΠΑΟΚ έχει πάρει φωτιά. Πάρτε μία γεύση…

Νίκος Χατζηνικολάου: «ΠΑΟΚ όνειρο απόψε, έφεραν γούρι οι ευχές μου».
Βασίλης Σαμπράκος: «Εκπληκτικό, 2-0 ο ΠΑΟΚ».
Ελενα (φίλη μου). «Παρακαλούνται οι παίκτες του ΠΑΟΚ να φέρουν πίσω εκτός από τα σώβρακα της Τότεναμ και τα Ελγίνεια»
Χρήστος Παναγιωτόπουλος (διευθυντής ειδήσεων MEGA): «Ελα ρε ΠΑΟΚΑΡΑ».
Εγώ έχω γράψει κάτι για τέλειο ματς του ΠΑΟΚ, κάτι ευχές στον Ολλανδό διαιτητή να βρει ζεστές παντόφλες και κάτι για το επάγγελμά του που είναι χασάπης (από μικρό με διέκρινε η ψυχραιμία μου…)

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά και τα ποτήρια έχουν γεμίσει με μπύρες… Από το να σας περιγράψω τι έγινε στο σαλόνι ας δούμε πως έζησα το ματς (σχόλια ανά πέντε λεπτά έγραφα για να μην τρώω τα νύχια μου) στο twitter.

55’. «Σε κάτι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις γιατί οι μπασκετικοί ανακάλυψαν το time out. Κράτα ρε ΠΑΟΚ».
65’ «Ακόμη στο 65’ είναι το ματς; Νομίζω ότι έχω δει τρία ημίχρονα. Κάνε κάτι σωστό ρε Ολλανδέ, σφύρα το…»
68’ «Ρε Κώστα, ούτε βαλσαμωμένη δεν την πιάνεις απόψε. Κάνε μία σωστή έξοδο».
70’ «Μέχρι να καταλάβω ότι το ακύρωσε έχασα χωρίς υπερβολή δύο μήνες από τη ζωή μου. ΠΑΟΚ μου το χρωστάς»
75’. Δεν γράφω αλλά κάνω retweet το σχόλιο του Σαμπράκου. «Εκτοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παίζουμε άμυνα με τον ΠΑΟΚ».
80’. «Ρε τι ζούμε βραδιάτικα. Αναψα και μάλιστα δύο φορές το αναμμένο μου τσιγάρο. Και είναι ακόμη στο 80’ το ματς».
87’. «Διώξε ρε παιδί μου, διώξε»
Λήξη. «Ναι ρε ΠΑΟΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ».

Μυθική πρόκριση, ανεπανάληπτη. Ματς αξέχαστο πραγματικά. Ακόμη και εκείνη η ιστορική πρόκριση που είχε πάρει στο «Χάιμπουρι» και μάλιστα ήμουν μέσα και είχα περιγράψει το ματς για λογαριασμό του NOVA ΣΠΟΡ FM, με τούτο εδώ το πράγμα δεν συγκρίνεται. Ακόμη και εκείνη η μαγική βραδιά των παιδικών μου χρόνων με την Μπάγερν Μονάχου με αυτό δεν συγκρίνεται. Μοναδικό, αξεπέραστο, κατόρθωμα για να το θυμόμαστε για πάντα.

Και τελικά κατάλαβα γιατί ενώ σε λίγο θα ξημερώσει εγώ είμαι ακόμη μπροστά στον υπολογιστή και έχω γράψει χίλιες λέξεις για αυτόν τον ΠΑΟΚ. Πρώτον γιατί οι Κινέζοι λένε μαλακίες και μία εικόνα δεν φτάνει για να αποτυπώσει αυτή την πρόκριση και δεύτερον γιατί ήθελα να έχω κρατημένες όλες τις στιγμές αυτής της βραδιάς, να μην μου ξεφύγει καμία, ώστε μετά από χρόνια όταν θα την διηγούμαι στην κόρη μου, να θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες και να μπορώ να της εξηγήσω, γιατί όταν της λέω αυτό το παραμύθι, πάντα βουρκώνω.
Καληνύχτα ΠΑΟΚ και όνειρα γλυκά…

http://www.sport-fm.gr/article/518485?utm_medium=feed&utm_source=yahoo&utm_campaign=yahoo_rss
_________________________________________________________________________________________________

Μαθήματα ευρωπαϊκής παρουσίας
Από τον Μιχάλη Τσώχο

Αυτό έκανε ο ΠΑΟΚ και με την εφετινή του επιμονή, προσήλωση και συνέπειαστις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Έδειξε στις ελληνικές ομάδες, την νοοτροπία,που πρέπει να έχουν, εφόσον προσπαθούν όλη την χρονιά, να βγουν σε έναευρωπαϊκό Κύπελλο. Κόντρα στα προγνωστικά και τα αγωνιστικά δεδομένα, πέταξεεκτός διοργάνωσης και συνέχειας, μια ομάδα (είτε η Τόττεναμ είναι αυτή τελικά,είτε η Ρούμπιν, αν την κερδίσει στην Τούμπα) με μπάτζετ πολλαπλάσιο του δικούτου, με ρόστερ σαφώς πιο ποιοτικό και με φιλοδοξία να πρωταγωνιστούν στοΤσάμπιονς Ληγκ.

Μπήκε άφοβα, πίστεψε στις δυνάμεις του, κτύπησε στις αδυναμίες τωναντιπάλων, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη τους, και πήρε πανάξια την πρόκριση στους«32». Τι σημαίνει αυτό;

Καταξίωση για τον σύλλογο, που δεν είναι πια μια ελληνική ομάδα, αλλά οΠΑΟΚ με δεύτερη συνεχόμενη παρουσία στη νοκ-αουτ φάση. Καθιέρωση, έστω και στηνδεύτερη τη τάξει διοργάνωση (την οποία οι ομαδάρες μας έχουν «κουραστεί» νακερδίζουν κάθε χρόνο, για αυτό και την σνομπάρουν…) και σεβασμός από τουςαντιπάλους. Άλλωστε δεν είναι και εύκολο πράγμα, να κερδίζεις μέσα στο Λονδίνοκαι στο Ουάιτ Χαρτ Λέιν, με όποια σύνθεση και αν κατεβαίνει ο αντίπαλος, πουαυτή την φορά ήταν και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Βαθμούς για τον ίδιο και την Ελλάδα, που σημαίνει καλύτερες κληρώσεις, τιςεπόμενες χρονιές, και περισσότερες, έτσι, πιθανότητες για ανάλογη πορεία.

Χρήματα, διότι οι νίκες φέρνουν 320 χιλιαρικάκια έκαστη, bonus της ΟΥΕΦΑ, εισιτήρια, χορηγίες. Σεμια εποχή, όπου αναζητούνται «σωτήρες», αυτά τα χρήματα δίνουν πολλές λύσεις.Πάρα πολλές.

Τώρα, τι κερδίζουν οι άλλοι, που συνήθως τα παρατάνε και δεν κυνηγούν τοπαραμικρό, με την δικαιολογία ότι τους ενδιαφέρει πρωτίστως το πρωτάθλημα, αςτο βρουν οι ίδιοι.

Ο ΠΑΟΚ είχε σίγουρα απώλειες, εντός των συνόρων, εφόσον όμως δεν είναιακόμη έτοιμος για να διεκδικήσει, επί ίσοις όροις τον τίτλο (και την απευθείαςείσοδο σε ομίλους του Τσάμπιονς Ληγκ, που σε αλλάζει αυτόματα επίπεδο), τότε σετι μπορεί να τον βλάψει, εάν στο τέλος είναι 3ος, 4ος ή 5ος,εφόσον τελικά, είναι στα πλέι-οφφ; Και με δεδομένη την δυναμικότητα αυτού τουπρωταθλήματος.

Οι βραδιές, όπως αυτή της Τετάρτης, καταξιώνουν της ομάδες στην ιστορίατου ποδοσφαίρου. Μαζί με τους τίτλους και τα Κύπελλα, συμφωνώ. Όσο δεν το καταλαβαίνουνοι σύλλογοι μας, θα έχουν πάντα τη νοοτροπία του αρχοντοχωριάτη. Ο ΠΑΟΚ πάντως,δύο συνεχόμενες σεζόν, δείχνει να έχει πιάσει το νόημα.

http://pamesports.gr/?view=blogger&id=24&articleid=829
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Η πιο απολαυστική... απεργία!
Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η χθεσινή Τετάρτη ήταν ποδοσφαιρικά ίσως από τις πιο απολαυστικές ημέρες που συνδυάστηκαν με τις… απεργίες των δημοσιογράφων!

Κυρίως γιατί ο ΠΑΟΚ πέτυχε έναν ασύληπτο θρίαμβο στο Λονδίνο και ο Ολυμπιακός πρόσφερε γκολ και θέμα με Πάντελιτς, Μιραλάς και Χαβίτο, αλλά και γιατί όλη την δράση –εμείς οι άνθρωποι του Τύπου- την είδαμε χαλαροί από την πίεση της δουλειάς.

Με άλλα λόγια την απολαύσαμε και με το παραπάνω. Η αρχή έγινε με τον Πάντελιτς να φωνάζει δυνατά στον Βαλβέρδε πως «είμαι κι εγώ εδώ» και τον ξεχασμένο Χαβίτο να σκοράρει το καλύτερο γκολ της 1ης αγωνιστικής (σ.σ. μη ξεχνάμε άλλωστε ότι το Ολυμπιακός-Δόξα 6-0 έγινε στο πλαίσιο της πρεμιέρας (!) της Σούπερ Λίγκας) και συνεχίστηκε με την ονειρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League σε βάρος της Τότεναμ, που είναι από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος σήμερα.

Φυσικά και το μέγεθος της επιτυχίας του ΠΑΟΚ δεν μπαίνει στη ζυγαριά με το ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο έχει τη σημασία του που δύο ομάδες, οι οποίες έχουν χάσει έδαφος στο ελληνικό πρωτάθλημα, πετυχαίνουν διακρίσεις εκτός συνόρων.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη προκριθεί, ενώ και ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει την Τρίτη κόντρα σε μια άλλη ομάδα του Λονδίνου, την Άρσεναλ, και να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τίμημα αυτών των εκτός συνόρων επιτυχιών το έχω αναλύσει σε προηγούμενα κείμενά μου και δεν υπάρχει λόγος να επανέλθω.

Αξίζει όμως, να πιστώσει κάποιος στον Λάζλο Μπόλονι ότι λέγαμε την περασμένη εβδομάδα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Την αφοσίωση στη δουλειά τους και την πίστη τους για τα αποτελέσματά της.

Αν ο Μπόλονι, ο Βαλβέρδε και ο Φερέιρα έπαιρναν στα σοβάρα την κριτική που τους ασκεί ο Τύπος και η εξέδρα, θα έπρεπε να έχουν αλλάξει επάγγελμα προ πολλού.

Ευτυχώς γι αυτούς οι αρχές τους παραμένουν σταθερές και παρά τα πάνω και τα κάτω τους μπορούν σε γενκές γραμμές να βλέπουν αποτελέσματα.

Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα θα το πάρει μία ομάδα. Δύο αποκλείεται! Το ίδιο και με το κύπελλο. Αν όμως, οι ομάδες μας διατηρήσουν τον χαρακτήρα που έδειξαν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ εφέτος, μπορούν να ελπίζουν σε πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα κι αν είναι 2οι στην Ελλάδα.

Το ίδιο θα μπορούσε να είχε πετύχει το καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός, αν η σημερινή εικόνα του ταυτίζονταν με την εικόνα που θα έπρεπε να έχει τον Αύγουστο.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο και άπιαστο. Αρκεί να υπάρχει πλάνο, πίστη και η αναγκαία υποστήριξή τους.

http://pamesports.gr/?view=blogger&id=27
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ στο Λονδίνο…
Από τον Άρι Νικολάκη

Λέμε, να πρωτοτυπήσουμε! Έτσι, αναζητώντας τη εξαίρεση του κανόνα.
Καθώς από τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη 01.12.11 η φίλαθλη Ελλάδα (οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες φίλαθλοι, τουλάχιστον …) υποκλίνεται στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ κατά κανόνα. Εμείς λέμε λοιπόν, να πρωτοτυπήσουμε. Και να φωτίσουμε την σκοτεινή πλευρά του ελληνικού φεγγαριού το οποίο έλαμψε στον ουρανό του Λονδίνου. Να μας συγχωρείτε, όσοι διαφωνείτε αλλά… Εμείς επιμένουμε, να πρωτοτυπήσουμε!

Δυστυχώς με τον επικό θρίαμβο του ΠΑΟΚ – επειδή περί τέτοιου πρόκειται – κόντρα στην πανίσχυρη Τότεναμ, κάποιοι δικαιώθηκαν αρνητικά. Πως, ποιοι και γιατί; Όσοι θεωρούν ότι στην Ελλάδα έδυσε το κίνητρο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αντίθετα στην Ευρώπη ανέτειλε! Με άλλα λόγια; Επιλέγουν αγώνες πλέον, οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ίσως κι ο προπονητής του. Ίσως …

Δυστυχώς, για τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα ο Λάζλο Μπόλονι δικαιώθηκε για τον ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Η επιλογή του να ξεκουράσει τον Πάμπλο Γκαρσία στον αγώνα με την Κέρκυρα, ήταν εξαιρετική. Κρίνοντας βέβαια, εκ του αποτελέσματος στον αγώνα με την Τότεναμ. Ανάλογα εξαιρετική ήταν κι η επιλογή του, να αφήσει στον πάγκο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Δυστυχώς για πολλούς στην Τούμπα, ο Πάμπλο Κοντρέρας διακρίνεται για την προσφορά του στον ΠΑΟΚ. Και τούτο όχι μόνον επειδή για 4η φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αποκρούοντας πάνω στη γραμμή σώνει τον ΠΑΟΚ αλλά… Κι επειδή η σωτήρια απόκρουση του οδήγησε τον ΠΑΟΚ στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να στηρίζεται εκ του ασφαλούς στον «κάπτεν» του Κώστα Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ μετά την αποβολή – πρόκληση του Κώστα Σταφυλίδη από τον Ολλανδό διαιτητή δεν έπαιζε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με 10 παίκτες. Έπαιζε με 9! Ναι με 9 παίκτες. Και πριν την σκανδαλώδη απόφαση του Μπας Νιχάους με 10 συν τον …12ο στην κερκίδα !Το πιάσατε το υπονοούμενο;

Δυστυχώς για πολλούς στον ΠΑΟΚ, το Πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε στην Αγγλία την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να εξαγνιστεί από τις (αγωνιστικές, έτσι;) αμαρτίες του στην Ελλάδα. Η τροχιά για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, δεν είναι βάλσαμο για τον εκτροχιασμό για την κορυφή του Πρωταθλήματος.

Δυστυχώς για τον Λάζλο Μπόλονι, οι εμμονές του σε ανεξήγητα σχήματα, περίεργες επιλογές, παράλογους προσανατολισμούς και θολές τακτικές τον εξέθεσαν. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Τότεναμ παρουσιάστηκε με εξηγημένο σχήμα, με συνήθεις επιλογές, με λογικούς προσανατολισμούς και με ξεκάθαρη τακτική.

Δυστυχώς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο του ΠΑΟΚ για κάποιους στην Τούμπα! Κι όταν ένα κεφάλαιο στο οποίο επένδυσε ο ΠΑΟΚ δεν το εκτιμούν, απαξιώνεται. Η απαξίωση του δε, βλάπτει σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ.

Και τελικά, δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η λύση του προβλήματος του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι τα πόδια των παικτών. Η διοικητική και η τεχνική του ηγεσία πάντως, δεν έχουν δυνατότητες λύσεις του. Το χειρότερο; Δεν διαχειρίζονται ορθά κι οικονομικά η μεν κι αγωνιστικά η δε, το έμψυχο υλικό του!

Είπαμε όμως: Λέμε, να πρωτοτυπήσουμε. Να πάμε κόντρα στα …μποφόρ ενθουσιασμού τα οποία σαρώνουν την φίλαθλη Ελλάδα για τον επικό θρίαμβο του ΠΑΟΚ. Να ψάξουμε κάτω από το χαλί το οποίο στρώθηκε για την επιστροφή των θριαμβευτών στην Ελλάδα. Και πρωτοτυπήσαμε. Καταθέτοντας όσα κρύβονται ή όσα θα κρυφτούν ή όσα θέλουν, να κρύψουν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, του οποίου η λάμψη έκανε τη νύκτα ημέρα στο Λονδίνο για τη μεγάλη ομάδα της μακεδονικής πρωτεύουσας.

Να μας συγχωρείτε, όσοι διαφωνείτε με την …απόπειρα μας, να πρωτοτυπήσουμε !

ΥΓ 1 : Η συγκλονιστική παράσταση των ΠΑΟΚτσήδων στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» γοήτευσε τους φίλους της Τότεναμ. Ήταν πάντως, εντυπωσιακότερη και δυναμικότερη εκείνης στο «Χάϊμπουρι». Το λένε και το γράφουν στον αγγλικό Τύπο!

http://pamesports.gr/?view=blogger&id=30&articleid=827
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

ποιος ολυμπιακος με 1 εκτος εδρα νικη σε αθλιο ομιλο.ρε παπανικολαοου..και ποιος βαζελος? Πως τα πετανε οιμλκες να μας συγχυσουν ρε
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Τα ξένα tweets για τον ΠΑΟΚ
Bασιλης Σαμπρακος

Δεν μπορεί να προσθέσει πολλά ο επαγγελματίας παρατηρητής σε αυτό που είδαν τα μάτια μας χθες βράδυ από τον ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλω είναι να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα από τα tweets που διάβασα από τους ξένους, κυρίως Αγγλους αθλητικούς δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ματς, αλλά και μερικές ώρες μετά τη λήξη του. Ξεχωρίζω τα συγχαρητήρια του Τζακ Γουίλσιρ, της Αρσεναλ, που έφτασε να απαντά στους followers του ότι από χθες είναι ΠΑΟΚτσής.

Διαβάστε ορισμένα από αυτά που γράφτηκαν χθες στο twitter από τους ξένους, βάζοντας στο μυαλό σας τη σκέψη ότι αυτά τα μηνύματα ταξίδεψαν ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον πλανήτη:

«Congratulations to #PAOK great win....maybe spurs should stick to Thursday nights they are not very good on wednesdays.....#MaybeNextTime»

«Well done #PAOK. Much rather see a committed side with great fans progress in Europe than a youth team playing to half-empty stadiums».

«PAOK Salonika have now claimed the scalp of both North London giants. Arsenal were knocked out of the 97-8 UEFA Cup, but won the Double too».

«PAOK deserve to go through for there fans alone... #legends»

«Spurs, despite spending more money on players than Greece has in their whole economy, are 2-0 down at home to PAOK».

«PAOK fans have a banner saying 'STEAL FROM THE RICH TO GIVE TO THE POOR'. Already my favourite Greek team».

Για τέτοιες βραδιές θα έπρεπε να ζουν οι ελληνικές ομάδες και να δουλεύουν οι εταιρείες που τις εκμεταλλεύονται. Για τέτοιες βραδιές όπου ομάδες με Ελληνες παίκτες (οι 7 στους 11 της αρχικής σύνθεσης) θα μπαίνουν σε ευρωπαϊκές έδρες και θα δυναμώνουν το brand name τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για νίκες που γεννούν νέους οπαδούς. Αυτό συνέβη χθες βράδυ για τον ΠΑΟΚ. Πόσες διοικήσεις θα διδαχθούν από αυτό το μάθημα του ποδοσφαίρου; Ρητορικό το ερώτημα. Δυστυχώς.

ΥΓ. Δείτε αυτό το βίντεο στο theinsiders.gr (http://theinsiders.gr/2011/12/01/paok-s ... in-london/). Το βίντεο με το tour των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο, απλώς τα σπάει!

http://www.sport-fm.gr/article/518540
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα - Μ.Μ.Ε”