Tο PAOKmania και στα σχολεία!!
- ΑποστόληςΑ
Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!
Ο καθηγητής μας στο φροντ μας έβαλε ένα πρόβλημα, να λύσουμε και μας είπε ότι μπορούμε να ρωτήσουμε όποιον θέλουμε κτλ και κανείς δεν θα το λύσει..
Επειδή ο τύπος πέρα από καλός μαθηματικός, είναι ένας αλαζόνας κολόγαυρος, μπορείτε να με βοηθήσετε; Ιδιαίτερα αν κάποιος είναι μαθηματικός, ή φοβερός στα μαθηματικά;
Λοιπόν...
Έχουμε ένα τετράγωνο τραπέζι, με 4 ίσα πόδια που βρίσκεται σε στρεβλό δάπεδο. Να αποδειχθεί ότι αν το περιστρέψουμε μέχρι 90 μοίρες θα βρει σίγουρα συνθήκη ισορροπίας.
Σημείωση: Μας είπε ότι βγαίνει με όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, οπότε να σας ενημερώσω ότι έχουμε κάνει μέχρι θεώρημα Bolzano και Θεώρημα ενδιαμεσων τιμών..
Όποιος το λύσει έχει κέρασμα από μένα..
Επειδή ο τύπος πέρα από καλός μαθηματικός, είναι ένας αλαζόνας κολόγαυρος, μπορείτε να με βοηθήσετε; Ιδιαίτερα αν κάποιος είναι μαθηματικός, ή φοβερός στα μαθηματικά;
Λοιπόν...
Έχουμε ένα τετράγωνο τραπέζι, με 4 ίσα πόδια που βρίσκεται σε στρεβλό δάπεδο. Να αποδειχθεί ότι αν το περιστρέψουμε μέχρι 90 μοίρες θα βρει σίγουρα συνθήκη ισορροπίας.
Σημείωση: Μας είπε ότι βγαίνει με όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, οπότε να σας ενημερώσω ότι έχουμε κάνει μέχρι θεώρημα Bolzano και Θεώρημα ενδιαμεσων τιμών..
Όποιος το λύσει έχει κέρασμα από μένα..
-
arrwstos
Gika (είσαι και γειτονάκι
) σε πιο φροντ πας αν επιτρέπεται? (μην ταράζεσαι δεν είμαι καθηγητής, σαν κι εσένα είμαι περίπου
)
Αν είναι κι από Πειραιά να του πεις την εξής λύση:
"Οταν εσύ σαν φοιτητής προσπαθούσες να τετραγωνίσεις τον κύκλο, εγώ κύκλωνα το τετράγωνο στο νηπιαγωγείο.."
"Οταν εσύ σαν φοιτητής προσπαθούσες να τετραγωνίσεις τον κύκλο, εγώ κύκλωνα το τετράγωνο στο νηπιαγωγείο.."
Υποδομή, Νεάπολη...arrwstos έγραψε:Gika (είσαι και γειτονάκι) σε πιο φροντ πας αν επιτρέπεται? (μην ταράζεσαι δεν είμαι καθηγητής, σαν κι εσένα είμαι περίπου
)
Χαχαχαχα...
Να ενημερώσω ότι μας έβαλε στοίχημα 100€ ότι δεν θα το λύσουμε...
Ας μου στείλει κάποιος τη λύση και έχει ότι κέρασμα γουστάρει...
μεχρι ποτε εχεις? μαθηματικα 3η λυκειου ειναι? γενικη?gika έγραψε:Χαχαχαχα...
για να ρωτησω φιλο μαθηματικο
Δυστυχως gika δεν ξερω την απαντηση,απλα μπηκα για να πω
ΠΑΟΚ ΟΛΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΟΔΕ
να ξελαφρωσω....
Πφφφ...δεν παλευεται η χρονια...αλλα ΠΑΟΚ εισαι

Πφφφ...δεν παλευεται η χρονια...αλλα ΠΑΟΚ εισαι
-
arrwstos
Ωραίος, εγώ ξαναδίνω φέτος, εκπαίδευση, Νεάποληgika έγραψε:Υποδομή, Νεάπολη...arrwstos έγραψε:Gika (είσαι και γειτονάκι) σε πιο φροντ πας αν επιτρέπεται? (μην ταράζεσαι δεν είμαι καθηγητής, σαν κι εσένα είμαι περίπου
)
Όχι... Έχουμε μέχρι το Μάιο..!!!
Για τον αδερφό που ρώτησε...
Γ Λυκείου, Μαθηματικά κατεύθυνσης, με χρήση της θεωρίας μέχρι και την παράγραφο 1.7 (αν δεν κάνω λάθος)..
ΥΓ: Σε ανύποπτο χρόνο μας είχε πει ότι θα μας βάλει μια άσκηση που θα χρειαστεί και ύλη του γυμνασίου για να τη λύσουμε. Βρε λες; Αλλά πως θα συνδιαστεί...
Για τον αδερφό που ρώτησε...
Γ Λυκείου, Μαθηματικά κατεύθυνσης, με χρήση της θεωρίας μέχρι και την παράγραφο 1.7 (αν δεν κάνω λάθος)..
ΥΓ: Σε ανύποπτο χρόνο μας είχε πει ότι θα μας βάλει μια άσκηση που θα χρειαστεί και ύλη του γυμνασίου για να τη λύσουμε. Βρε λες; Αλλά πως θα συνδιαστεί...
Να σου πω κάτι ρε ξάδερφε;VagosPaok έγραψε:Δυστυχως gika δεν ξερω την απαντηση,απλα μπηκα για να πωΠΑΟΚ ΟΛΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΟΔΕ
να ξελαφρωσω....
![]()
Πφφφ...δεν παλευεται η χρονια...αλλα ΠΑΟΚ εισαι![]()
![]()
![]()
Συμφωνώ πως το ΑΟΔΕ είναι πολύ μαλακία μάθημα, κυρίως εξαιτίας του τρόπου εξέτασης του και της τρελής αποστήθησης που χρειάζεται..
Αλλά πέρα από αυτό έχει και ένα θετικό.. Ότι εξαρτάται καθαρά από σένα το πως θα γράψεις..
Έχεις 9 μήνες για να αποστηθήσεις 50 σελίδες. Ναι, δεν πρέπει να ξεχάσεις ούτε το κόμμα, ναι είναι ακαταλαβίστικο σε ορισμένα σημεία. Αλλά είναι ένα μάθημα που μπορείς -άμα διαβάσεις- να γράψεις καθαρό εικοσάρι πολύ εύκολα.
Ομοίως και στον Προγραμματισμό. Οι ασκήσεις -για μένα τουλάχιστον που έχω βγάλει την ύλη της 3ης λυκείου από το γυμνάσιο, μιας και τον γούσταρα τρελά τον προγραμματισμό- είναι γελοίες, και η θεωρία με συστηματικό κι όχι ιδιαίτερα πολύ διάβασμα, παλεύεται ανετότατα.
Οπότε από τεχνολογική τουλάχιστον, αυτά τα δύο μαθήματα σου δίνουν μπόνους βαθμούς.
Προσωπικά, πήρα ΑΟΘ και Μαθηματικά Γεν. Σκέφτομαι και τις οικονομικές σχολές σαν καβάτζα αλλά από τη στιγμή που το ΑΟΘ είναι σχετικά εύκολο, αν γράψεις καλά μπορεί να σε ανεβάσει τον μέσο όρο, και να σου δώσει κάποια μόρια παραπάνω σε 2ο και 4ο πεδίο.
Επίσης τα μαθηματικά γενικής, είναι παιχνιδάκι μπροστά σε αυτά της κατεύθυνσης. Κοιτούσα το τι έχει πέσει τα προηγούμενα χρόνια πανελλαδικές και έριξα το γέλιο της αρκούδας.
Οπότε 4 μαθήματα τα σιγουρεύεις με περίπου 4 ώρες διάβασμα την εβδομάδα συνολικά και για τα 4!!
Σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι και σε αυτούς της θεωρητικής που δεν έχουν τόσο εύκολα μαθήματα, αλλά και σε αυτούς της θετικής καθώς η βιολογία κατ είναι κλάσεις πιο δύσκολη από τον ΑΟΔΕ και η χημεία με τίποτα δεν θεωρείται πιο εύκολη από τον προγραμματισμό.
Μετά μας μένουν μαθηματικά, φυσική, έκθεση.
Έκθεση, με καλή γνώση της θεωρίας και μελέτη -όσο το δυνατόν περισσότερη- πάνω στις θεματικές ενότητες, πας να διεκδικήσεις έναν υψηλό βαθμό αν και η υποκειμενικότητα της βαθμολόγισης στο μάθημα αυτό, σε κάνει να μην είσαι σίγουρος για τίποτα.
Ε, Μαθηματικά και Φυσική, θέλουν τρελό διάβασμα, να λύσεις πάρα πολλές ασκήσεις, και από εκεί και πέρα κάνεις το σταυρό σου. Αν πέσεις σε χρονιά όπως η περσινή φλερτάρεις άγρια με το στραπάτσο. Όπως άλλωστε την πάθανε και αρκετοί καλοί μαθητές φέτος. Αν πέσεις σε φυσιολογική χρονιά, μπορείς άνετα να γράψεις καλά.
Αυτό είναι όλο το στόρυ....
Μπαίνεις στο "πετσί" του ρόλου, τα δίνεις όλα, δουλεύεις όσο και όπως μπορείς (ο καθένας ξέρει τον εαυτό του) και γράφεις καλά.
Βασικά, όλο αυτό το έγραψα για να τονίσω ότι ναι μεν μαλακία το ΑΟΔΕ αλλά τουλάχιστον σου δίνει σίγουρο βαθμό.!
Κυριακή δίνω ΑΟΔΕ, και θέλω να βγάλω τις 3 τελευταίες σελίδες απο το μανατζμεντ (αυτό με τον Προγραμματισμό, οργάνωση, δοιήκηση, έλεγχος κλπ..) + μια φρεσκάδα στα πρώτα πρώτα (επιχείρηση ως θεσμός κλπ..)..
Πιστεύω πάω για 20αρι στο διαγώνισμα..
-Αν θες για την λύση γκίκα, μπορώ να ρωτήσω εναν καθηγητή μου...Απο τους καλύτερους που είχα μέχρι τώρα...
(Θέλω το 30% όμως
)
*Είπες λύνεται με Βolzano και μέση τιμή?
Πιστεύω πάω για 20αρι στο διαγώνισμα..
-Αν θες για την λύση γκίκα, μπορώ να ρωτήσω εναν καθηγητή μου...Απο τους καλύτερους που είχα μέχρι τώρα...
(Θέλω το 30% όμως
*Είπες λύνεται με Βolzano και μέση τιμή?
Ναι... Βρε βρες μου τη λύση και κράτα το εσύ το 100άρι... Εγώ τη φάτσα του καθηγητή μου ψοφάω να δω όταν θα την δει λυμένη. 
ΥΓ: Μετά κερνάς όμως...
ΥΓ: Μετά κερνάς όμως...