Adelino André Vieira Freitas "Vieirinha"

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Dimg4

Re: 20. Adelino André Vieira Freitas "Vieirinha"

Δημοσίευση από Dimg4 »

πω πωωω αυτο δεν το ειχα σκεφτει.... με επεισες! χαχα
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

«Σκέφτομαι να παίξω στην Ελλάδα»!

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας εξετάζει πολύ σοβαρά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «O'Jogo» που πρόκειται να δημοσιευθούν στο σημερινό της φύλλο και εξασφάλισε η «SportDay». Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως έχει συζητήσει το συγκεκριμένο με τον Φερνάντο Σάντος!

«Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω για την πατρίδα μου, αλλά τώρα το σκέφτομαι. Υπάρχει μπροστά μου η πιθανότητα να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, από τη στιγμή που δεν έχω παίξει ποτέ στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας. Είναι κάτι που δεν μπορώ να αρνηθώ ούτως ή άλλως. Για να δούμε...», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Ο Φερνάντο Σάντος μου έδωσε πάλι τη χαρά του παιχνιδιού (σ.σ.: εννοεί στον ΠΑΟΚ). Έχω μια σχέση τεράστιου αλληλοσεβασμού μαζί του και μπορώ να πω, ότι έχω μιλήσει μαζί του για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, αλλά ήταν μια συζήτηση μεταξύ φίλων και τίποτα παραπάνω».

Καταλήγοντας, ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Το γεγονός ότι δεν έχω κληθεί στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας νομίζω ότι οφείλεται στο ότι έχουν καλύτερους παίκτες και δεν πιστεύω ότι θα με καλέσουν από την Πορτογαλία μόνο και μόνο επειδή μπορεί να παίξω για την Ελλάδα. Εχω καταφέρει πολλά με τον ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League. Κι αυτή τη σεζόν νομίζω ότι τα πηγαίνω πολύ καλά».

Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA

Στο άρθρο 17 του σχετικού κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρεται:

«Ενας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποκτά νέα υπηκοότητα και μέχρι τότε δεν έχει αγωνιστεί σε διεθνές παιχνίδι άλλης ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας ανδρών (χαρακτηρίζεται αυτολεξεί A' International), είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί με τη νέα εθνική ομάδα, αρκεί να ικανοποιεί μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1. Να έχει γεννηθεί στη χώρα που εντάσσεται η νέα ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 2. Ο βιολογικός του πατέρας ή η βιολογική του μητέρα να έχουν γεννηθεί στη χώρα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αιτείται να αγωνιστεί. 3. Να έχει ζήσει συνεχώς την τελευταία πενταετία και μετά την ενηλικίωσή του στο έδαφος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αιτείται να αγωνιστεί».

Ο Βιεϊρίνια αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2008 (περίπου τρία χρόνια) στην Ελλάδα, όμως όταν συμπληρώσει 5 χρόνια τότε θα έχει αυτόματα το δικαίωμα να αλλάξει -αν θέλει- εθνική ομάδα κι ας έχει παίξει ακόμα και στην ελπίδων της Πορτογαλίας (under 21) ή ακόμα και στην under 23 που έχουν οι Πορτογάλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ έχει δημιουργήσει δεδικασμένο με τον Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος σε ηλικία 23 ετών άλλαξε εθνική ομάδα (Γκάνα), ενώ είχε παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Γερμανίας!

http://www.sport-fm.gr/article/506124
Άβαταρ μέλους
marcusm

Δημοσίευση από marcusm »

Πιστευω οτι ο Αντελινο ουτε χαζος ειναι ουτε αφελης.Σκοτιστηκε αν θα παιξει στην εθνικη μας.Στην Πορτογαλια θελει να παιξει και αυτος ειναι ενας εξυπνος τροπος να αφυπνισει τους συμπατριωτες του για να τον καλεσουν μια ωρα νωριτερα..
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Μάλλον έτσι είναι.Τι γίνεται όμως αν τον καλέσουν μια φορά οι Πορτογάλοι απλα για να τον κόψουν απο
τη δικια μας εθνική και μετά μείνει στα αζήτητα, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού στην εθνική Πορτογαλίας?
Κάλιο πρώτος στο χωριό ή τριτοτέταρτος στη πόλη?
ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ-4-

Δημοσίευση από ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ-4- »

moican4 έγραψε:«Σκέφτομαι να παίξω στην Ελλάδα»!

Το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας εξετάζει πολύ σοβαρά ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα «O'Jogo» που πρόκειται να δημοσιευθούν στο σημερινό της φύλλο και εξασφάλισε η «SportDay». Μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως έχει συζητήσει το συγκεκριμένο με τον Φερνάντο Σάντος!

«Το όνειρό μου ήταν πάντα να παίξω για την πατρίδα μου, αλλά τώρα το σκέφτομαι. Υπάρχει μπροστά μου η πιθανότητα να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, από τη στιγμή που δεν έχω παίξει ποτέ στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας. Είναι κάτι που δεν μπορώ να αρνηθώ ούτως ή άλλως. Για να δούμε...», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Ο Φερνάντο Σάντος μου έδωσε πάλι τη χαρά του παιχνιδιού (σ.σ.: εννοεί στον ΠΑΟΚ). Έχω μια σχέση τεράστιου αλληλοσεβασμού μαζί του και μπορώ να πω, ότι έχω μιλήσει μαζί του για το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος, αλλά ήταν μια συζήτηση μεταξύ φίλων και τίποτα παραπάνω».

Καταλήγοντας, ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Το γεγονός ότι δεν έχω κληθεί στην εθνική ανδρών της Πορτογαλίας νομίζω ότι οφείλεται στο ότι έχουν καλύτερους παίκτες και δεν πιστεύω ότι θα με καλέσουν από την Πορτογαλία μόνο και μόνο επειδή μπορεί να παίξω για την Ελλάδα. Εχω καταφέρει πολλά με τον ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League. Κι αυτή τη σεζόν νομίζω ότι τα πηγαίνω πολύ καλά».

Τι προβλέπει ο κανονισμός της FIFA

Στο άρθρο 17 του σχετικού κανονισμού της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναφέρεται:

«Ενας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποκτά νέα υπηκοότητα και μέχρι τότε δεν έχει αγωνιστεί σε διεθνές παιχνίδι άλλης ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας ανδρών (χαρακτηρίζεται αυτολεξεί A' International), είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί με τη νέα εθνική ομάδα, αρκεί να ικανοποιεί μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1. Να έχει γεννηθεί στη χώρα που εντάσσεται η νέα ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 2. Ο βιολογικός του πατέρας ή η βιολογική του μητέρα να έχουν γεννηθεί στη χώρα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αιτείται να αγωνιστεί. 3. Να έχει ζήσει συνεχώς την τελευταία πενταετία και μετά την ενηλικίωσή του στο έδαφος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας που αιτείται να αγωνιστεί».

Ο Βιεϊρίνια αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2008 (περίπου τρία χρόνια) στην Ελλάδα, όμως όταν συμπληρώσει 5 χρόνια τότε θα έχει αυτόματα το δικαίωμα να αλλάξει -αν θέλει- εθνική ομάδα κι ας έχει παίξει ακόμα και στην ελπίδων της Πορτογαλίας (under 21) ή ακόμα και στην under 23 που έχουν οι Πορτογάλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ έχει δημιουργήσει δεδικασμένο με τον Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος σε ηλικία 23 ετών άλλαξε εθνική ομάδα (Γκάνα), ενώ είχε παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές της Γερμανίας!

http://www.sport-fm.gr/article/506124

Μοικανε η λυση του θεματος ''ΒΙΕΡΙΝΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ''.....ειναι εδω....

απο gazzeta...

Ωστόσο, αν η ΕΠΟ το επιθυμεί, και με τον επικείμενο γάμο του με Ελληνίδα, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μπορεί να πάρει το ελληνικό διαβατήριο από τις ελληνικές Αρχές πολύ σύντομα (το πολύ σε ένα μήνα) και η ομοσπονδία να στείλει σχετικό αίτημα στη FIFΑ. Εν συνεχεία, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA είναι αυτή που θα αποφασίσει.
Άβαταρ μέλους
adamroxas

Δημοσίευση από adamroxas »

Αγαπητε Αντρεα Βιειρινιδη... Επειδη το καινουριο σου επιθετο θα ειναι σαν γλωσσοδετης, μην πας στην εθνικη :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Νταξει, περα απο την πλακα, αν δεις οτι η εθνικη πορτογαλλιας δεν προκειται να σε φωναξει, μπορεις να πας στην δικια μας... Αν παλι υπαρχει το ενδεχομενο να παιξεις στην πορτογαλλια, μην το σκεφτεσαι καν...

Γνωμη μου...
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

εγω λεω να παρουν τον καστιγιο που τον προτεινε ο βαρουχας....ο βιερι ειναι πικαρισμενος......με την πορτογαλια και δικαιως για μενα....ασχετα με τους παικταραδεςσ τη θεση του......

Στην επο να κοιταξουν να σοβαρευτουν ........ας βαλουν κανονες για υποχρεωτικη συμμετοχη ελληνων ....συγκεκριμενο μπατζετ ακαδημειων κλπ.....που χουμε καταντησει καραγκουνης και κατσουρανης να ναι βασικοι ενω δε μπορουν γιατι απο πισω ερχεται το απολυτο 0......

Ας δει κπς επιτελους το θεμα μακροπροθεσμα και οχι κοντοφθαλμα.....

ΥΓ :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
Karelias

Δημοσίευση από Karelias »

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ-4- έγραψε: τοτε ετοιμασου να δεις τριπλετα Εθνικης Ελλαδος στο EURO..... ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΣΑΛΠΙ ΚΛΑΟΥΣ....
Ούτε για πλάκα.
Τους θέλω έτοιμους για τα προκριματικά του champions league κι όχι πεθαμένους.
Άβαταρ μέλους
Falegkos

Δημοσίευση από Falegkos »

αρχίσαμε αυτά που κοροϊδεύαμε και μεις ΠΑΛΙ ?
καλός παίκτης να τον κάνουμε ελληνα?

ΟΧΙ να μην παίξει στην εθνική Αθηνών , χαραμιζετε που χαραμιζετε στο πρωτάθλημα ας τον αφήσουμε έξω απο την βρωμιά και της εθνικής.
Άβαταρ μέλους
Alastor

Δημοσίευση από Alastor »

και εγω ετσι νομιζω,καλλιο πρωτος στο χωριος παρα δευτερος στην πολη...ουτως η αλλως η εθνικη θα ειναι προς προβολη δικια του,η ελλαδα πλεον ειναι υπολογισιμος αντιπαλος στην ευρωπη,και αναμεσα στο υπαρχον ελληνικο ροστερ σιγουρα θα κανει παπαδες,οποτε εκ του συνολου τον συμφερει να παρει την ελληνικη υπηκοοτητα...
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

Μακριά από την σαπίλα Αντελίνο.. :pano:

ΥΓ Φαλέγκος και Τίμο συμφωνούν? :o :shock:
Κάτι δν πάει καλά... :mrgreen: 8-) :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Ivan_4

Δημοσίευση από Ivan_4 »

Ας κάνει ότι θέλει ο Adelino. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος...
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Lord_GayrosSlayer έγραψε:Μακριά από την σαπίλα Αντελίνο.. :pano:

ΥΓ Φαλέγκος και Τίμο συμφωνούν? :o :shock:
Κάτι δν πάει καλά... :mrgreen: 8-) :opaokara:
χαχα οντως... δε θα ξαναγινει :lol:
Άβαταρ μέλους
Falegkos

Δημοσίευση από Falegkos »

ο τιμος ρε συμφωνεί γιατι με βιερινια θα μείνει εκτός ο σαλπι :lol: :lol: