Μεταγραφές 2011-2012
Re: Μεταγραφές 2011-2012
το ιδανικό είναι 3-4αρι (όχι τον Diarra δηλαδή) και να κοστίζει 70 χιλιάρικα αλλά σε δολλάρια... 

ωραιο το food for thought συντροφε Γιαννη..
λοιπον, εχω τους προβληματισμους μου κατα ποσο θα επανελθει στα προ τραυματισμου του
στανταρ, ο Ραϊτ.. με το τρελλοκομειο τον Στιγγερς, εναλλακτικη, στη θεση του ασσου,
we got issues.. πιστευω πως με τον εναν ή με τον αλλον τροπο ο Αποστολιδης επρεπε
να μεινει, αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα μας.. το θεμα μας ειναι πως ομαδα με προβλημα στον
ασσο και στο σεντερ, που να προχωρησε, δεν υπαρχει στην ιστορια (οκ, ναι ειναι οι Bulls του 1ου
three peat, αλλα με M.J, Pippen και Horace Grant, με ασσο τον Εϊβερι κ σεντερ τον Χελιγουελ θα
τα παιρνανε τα πρωταθληματα..)
οποτε παμε στο σεντερ.. εκει με τον Ξερωγωβιτσιους, και πισω του τον Καλλε (
) εχεις θεμα..
δυσεπιλυτο! ο λιθουανος δειχνει να το κατεχει.. κ ο Δημος Ντικουδης, κατα συνθηκην θα βοηθησει..
ακομα κ ο Γκορι, πρωτα ο θεος, μπορει να την παιξει τη θεση..
εναν ομως τον χρειαζεσαι.. εστω για τις προπονησεις που λεει κι Ομπραντοβιτς, γιατι μονο
με τον Καλλε (
) δεν πας πουθενα..
στο 3 εχεις ΠΟΛΥ μεγαλο θεμα..
ο Τζεϊ Αρ, Δ Ε Ν ειναι τριαρι.. ειναι αθλητικο δυαρι, αλτικο, λιγο βλαμμενος με φαινεται βασει
των χαϊριων του, αλλα 3 Δ Ε Ν ειναι..
και απο πισω δεν εχεις κανενα.. οκ, εχεις τον Καλαμπακα- τι λεγαμε;
α, ναι ο Γκιντενς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΡΙ
οποτε;
τι;
οποτε, για μενα, αν σου κατσει ο Ντιαρα, τον πληρωνεις κ τον φερνεις, μπορει κ 4 να παιξει,
ειναι ο ορισμος του 3 για μενα, κ αν αυριο μεθ' αυριο δεις οτι δεν κανει ο Ραϊτ, τον αλλαζεις,
φερνεις εναν Γιουγκο, κοψοχρονια, παιρνεις κ εναν αμερικανο στο 5, και ο Ουρι Μαρκοπουλος
παλι ευρωλιγκα θα σε βγαλει..
λεω γω τωρα..
λοιπον, εχω τους προβληματισμους μου κατα ποσο θα επανελθει στα προ τραυματισμου του
στανταρ, ο Ραϊτ.. με το τρελλοκομειο τον Στιγγερς, εναλλακτικη, στη θεση του ασσου,
we got issues.. πιστευω πως με τον εναν ή με τον αλλον τροπο ο Αποστολιδης επρεπε
να μεινει, αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα μας.. το θεμα μας ειναι πως ομαδα με προβλημα στον
ασσο και στο σεντερ, που να προχωρησε, δεν υπαρχει στην ιστορια (οκ, ναι ειναι οι Bulls του 1ου
three peat, αλλα με M.J, Pippen και Horace Grant, με ασσο τον Εϊβερι κ σεντερ τον Χελιγουελ θα
οποτε παμε στο σεντερ.. εκει με τον Ξερωγωβιτσιους, και πισω του τον Καλλε (

δυσεπιλυτο! ο λιθουανος δειχνει να το κατεχει.. κ ο Δημος Ντικουδης, κατα συνθηκην θα βοηθησει..
εναν ομως τον χρειαζεσαι.. εστω για τις προπονησεις που λεει κι Ομπραντοβιτς, γιατι μονο
με τον Καλλε (

ο Τζεϊ Αρ, Δ Ε Ν ειναι τριαρι.. ειναι αθλητικο δυαρι, αλτικο, λιγο βλαμμενος με φαινεται βασει
οποτε;
τι;
οποτε, για μενα, αν σου κατσει ο Ντιαρα, τον πληρωνεις κ τον φερνεις, μπορει κ 4 να παιξει,
ειναι ο ορισμος του 3 για μενα, κ αν αυριο μεθ' αυριο δεις οτι δεν κανει ο Ραϊτ, τον αλλαζεις,
φερνεις εναν Γιουγκο, κοψοχρονια, παιρνεις κ εναν αμερικανο στο 5, και ο Ουρι Μαρκοπουλος
λεω γω τωρα..
- paokmaniak
εγω λεω παντως οτι καναμε λαθος σχεδιασμο και δεν πηραμε τιποτα αξιολογο περα του Ντικουδη απο Ελληνες και 8α μας στοιχισει
- desperando
- Επικοινωνία:
μπορεις να μου εξηγησεις γιατι ο γκιντενς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΡΙ?nninik έγραψε:ωραιο το food for thought συντροφε Γιαννη..
οποτε παμε στο σεντερ.. εκει με τον Ξερωγωβιτσιους, και πισω του τον Καλλε () εχεις θεμα..
με τον Καλλε () δεν πας πουθενα..
οποτε;
τι;
λεω γω τωρα..
- desperando
- Επικοινωνία:
εγω παντως βλεπω οτι οι επιλογες ηταν αρκετα καλες δεδομενων των συνθηκων. σιγουρα ολοι θα θελαμε περισσοτερους ποιοτικους ελληνες αλλα θα μας μεναν λθγοτερα χρηματα για τους ξενους μας, κατι που θα μας οδηγουσε σε λυσεις κολεγιοπαιδων και ο Θεος βοηθος μπας και μας βγουν,εξαλλου το μπασκετ που θελει να παιζει ο σουλης ειναι απαιτητικο κατι που κανει ακομα πιο δυσκολη την επιλογη των πρωτων 6-7 που θα απαρτίζουν τον κορμο. το μεγαλο μου ερωτημα ηταν η αγωνιστικη και σωματικη ετοιμότητα του ραιτ αλλα μετα το ματς που ειδα με τους τουρκους οι προβληματισμοι μου εξαφανιστηκαν και μαζι με τον τρελοστιγκερς θα απαρτίσουν ενα πολυ καλο δίδυμο άσσων.
στο πεντε εχουμε εναν κλασικο κ ψηλο οχι βεβαια μεγαλης ποιοτητας αλλα μπορει να βοηθησει αρκετα τουλαχιστον επιθετικα οπου ειναι αρκετα κοντρολαρισμενος και με καλη επαφη με το καλαθι, αμυντικα θα εχει καποια προβληματα με ογκώδη και δυνατα σεντερρ που ξερουν να παιζουν καλα με πλατη, αλλα ποσα τετοια εχει στο πρωταθλημα μας ?
στο τεσσερα αν θεωρησουμε ως δεδομενη την αποκτηση γκορυ ειμαστε πολυ καλα με δυο εμπειρους και δυνατους παικτες με σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα οι οποιοι μπορουν να παιξουν και στο πεντε και θα τους δουμε να παιζουν και μαζι για περιπου ενα δεκαλεπτο ανα ματς. το μονο αρνητικο ειναι οτι λειπει το ελαφρύ τεσσαρι που θαμπορει να παιζει και πιο εξω και θα εχει πιο αξιοπιστο σουτ.
το μεγα προβλημα ειναι στη θεση τρια που πισω απο τον γκιντενς (που για μενα ειναι καθαρο τρια) δεν υπαρχει παικτης και θα πρεπει να κανουμε αλχημείες ειτε βαζοντας τον καλαμποκη οπου θα φορτωθει με επιπλεον λεπτα συμμετοχης στα 34 του χρονια ειτε βαζοντας τον καλαμπακα που δεν εχει δειξει απολυτος τιποτα εως τωρα.
γι αυτο πιστευω οτι η αποκτηση ενως παικτη που να μπορει να παιζει και στο 3 και στο 4 ειναι ισως επιβεβλημένη ενας παικτης δηλαδη στιλ ντιαρρα ή ο ιδιος ο ντιαρα
σορρυ για το σεντονι
στο πεντε εχουμε εναν κλασικο κ ψηλο οχι βεβαια μεγαλης ποιοτητας αλλα μπορει να βοηθησει αρκετα τουλαχιστον επιθετικα οπου ειναι αρκετα κοντρολαρισμενος και με καλη επαφη με το καλαθι, αμυντικα θα εχει καποια προβληματα με ογκώδη και δυνατα σεντερρ που ξερουν να παιζουν καλα με πλατη, αλλα ποσα τετοια εχει στο πρωταθλημα μας ?
στο τεσσερα αν θεωρησουμε ως δεδομενη την αποκτηση γκορυ ειμαστε πολυ καλα με δυο εμπειρους και δυνατους παικτες με σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα οι οποιοι μπορουν να παιξουν και στο πεντε και θα τους δουμε να παιζουν και μαζι για περιπου ενα δεκαλεπτο ανα ματς. το μονο αρνητικο ειναι οτι λειπει το ελαφρύ τεσσαρι που θαμπορει να παιζει και πιο εξω και θα εχει πιο αξιοπιστο σουτ.
το μεγα προβλημα ειναι στη θεση τρια που πισω απο τον γκιντενς (που για μενα ειναι καθαρο τρια) δεν υπαρχει παικτης και θα πρεπει να κανουμε αλχημείες ειτε βαζοντας τον καλαμποκη οπου θα φορτωθει με επιπλεον λεπτα συμμετοχης στα 34 του χρονια ειτε βαζοντας τον καλαμπακα που δεν εχει δειξει απολυτος τιποτα εως τωρα.
γι αυτο πιστευω οτι η αποκτηση ενως παικτη που να μπορει να παιζει και στο 3 και στο 4 ειναι ισως επιβεβλημένη ενας παικτης δηλαδη στιλ ντιαρρα ή ο ιδιος ο ντιαρα
σορρυ για το σεντονι
απλα στην ερωτηση σου, γιατι λεω πως ο Γκιντενς, δεν ειναι 3, να σε απαντησω, πως
ετυχε (εντελως τυχαια ομως, κ δεν ειρωνευομαι) να τον παρακολουθησω σε 2 παιγνιδια στην
προκομ, κ εβγαλα αυτο το συμπερασμα. ακομα δεν ηταν παικτης μας.
μετα την υπογραφη του, παρακολουθησα ο,τι βιντεο υπηρχε γι αυτον, και η αρχικη μου
αποψη ενισχυθηκε.
δεν υπαρχει θεμα, μπορει να κανω λαθος, μακαρι να κανω λαθος, κ να εχεις δικηο.
κατα τ'αλλα συμφωνω σε αυτα που λες.
ετυχε (εντελως τυχαια ομως, κ δεν ειρωνευομαι) να τον παρακολουθησω σε 2 παιγνιδια στην
προκομ, κ εβγαλα αυτο το συμπερασμα. ακομα δεν ηταν παικτης μας.
μετα την υπογραφη του, παρακολουθησα ο,τι βιντεο υπηρχε γι αυτον, και η αρχικη μου
αποψη ενισχυθηκε.
δεν υπαρχει θεμα, μπορει να κανω λαθος, μακαρι να κανω λαθος, κ να εχεις δικηο.
κατα τ'αλλα συμφωνω σε αυτα που λες.
nninik και εγώ θα πάω με τον desperando. Στην Prokom έπαιζε άσσος ο Wilks με τον τρελοBrown του συμπολίτη, ο Ewing στο 2 (που είναι κλασσικός πολύ καλός combo guard) και ο Giddens στο 3. Ακόμα και αν έπαιξε στην Προκομ ή στο κολλέγιο στο 2, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις: δεν είναι σκόρερ ολκής, δεν είναι σουτέρ ολκής, δεν βάζει καλά τη μπάλα στο παρκέ, δεν μπορεί με τίποτα να βοηθήσει στον άσσο (νομίζω δίνει 1 ασσιστ/game το πολύ). Άρα και να είναι 2 όπως λες, σίγουρα δεν είναι καλό 2...
Και για να το τελειώσω: ποιά η διαφορά του (παικτικά εννοοώ, swingman ο ένας swingman και ο άλλος κατ εμέ) με τον Kenny (τον οποίο θυμάμαι να παίζει πολύ καλά το 2 στην Efes όταν τραυματίστηκε ο Drew)?
Και για να το τελειώσω: ποιά η διαφορά του (παικτικά εννοοώ, swingman ο ένας swingman και ο άλλος κατ εμέ) με τον Kenny (τον οποίο θυμάμαι να παίζει πολύ καλά το 2 στην Efes όταν τραυματίστηκε ο Drew)?
βρε ο παιχτης να ειναι καλος, και δεν πα να γινω ρομπα..
ουτε κολκας ειμαι, ουτε δουκας..
ουτε κολκας ειμαι, ουτε δουκας..
Ρε παιδιά εγώ ήξερα πως ο swingman παίζει στο δύο.Στα τέλη των 90ς περάσαμε από τους δύο χειρηστές σε έναν και τα κοντά δυάρια π.χ.Allen Iverson γύρισαν σε πόιντ γκαρντ και στο δύο παίζει πλέον ο swingman.Θέλω να πω πως ο Giddens μου μοιάζει για δυάρι που μπορεί να παίξει και τρία για λίγο,δεν επιμένω όμως γιατί τον έχω δει μόνο σε βιντεάκια.
- desperando
- Επικοινωνία:
πιστευω οτι καποιοι κανετε τολαθος και σχετιζετε αποκλειστικα το υψος με το τι θεση παιζει ο παικτης. το τι θεση παιζει εχει να κανει κατα κυριο λογο με τα χαρακτηριστικα του παιχνιδιου του. και για να μιλησουμε και συγκεκριμενα για τον γκιντενς μιλαμε για εναν παικτη που δεν μπορει να βοηθησει στο κατεβασμα , δεν βαζει καλα τηνμπαλλα στο παρκε, το σουτ του ειναι μετριο, αντιθετα ειναι αθλητικος και δυνατος παικτης τελειωνει φασεις μεσα απο το ζωγραφιστο οπου εχει την δυνατοτητα και να ποσταρει τον προσωπικό του αντιπαλο, επιχειρει πολλα δυναμικα ντραιβ απο την βασικη γραμμη και βοηθαει πολυ στο ριμπαουντ ειδικα στο επιθετικο
από wikipedia: "A Swingman (also known as a Wing) is a basketball term denoting a player who can play both the small forward (the so-called "3") and shooting guard (the so-called "2") positions, and, in essence, swing between the shooting guard and small forward positions."Τρόμος έγραψε:Ρε παιδιά εγώ ήξερα πως ο swingman παίζει στο δύο.
εγώ πάντα αυτό ήξερα...
-
Το ακριβώς αντίθετο από τον Μάρσαλ δηλαδή..palok έγραψε:ο Giddens δεν είναι σκόρερ ολκής, δεν είναι σουτέρ ολκής, δεν βάζει καλά τη μπάλα στο παρκέ, δεν μπορεί με τίποτα να βοηθήσει στον άσσο (νομίζω δίνει 1 ασσιστ/game το πολύ).

Αν υπόθέσουμε επίσης ότι δε θα έχουμε και τον Γκετσέφσκι (του οποίου επίσης το κενό θα είναι μεγάλο στη συγκεκριμένη θέση), τότε πρέπει να βρούμε τρόπους να γίνουμε κάτι σαν μικρός Παναθηναϊκός, δηλαδή να παίρνουμε σκορ από όλους..
- paokmaniak
Eγω παντως διαφωνω οτι οι επιλογες ηταν καλες σε σχεση με τα λεφτα. Ειδικα στις θεσεις των Αμερικανων και δη στον Ραιτ κ Γκιντενς. Για το Ραιτ τα εχω πει πολλες φορες για την ανετοιμοτητα για το τι παιχτες ερχονται στις αλλες ομαδες. Επισης βλεπωντας πχ τον Κολοσσο να παιρνει τον Ραιτ η ο Κολοσσος το Χομπσον πιστευα οτι εμεις με την παρουσια μας στην Ευρωλιγκα θα μπουρουσαμε να παρουμε καποιον παικτη στο 3 λιγοτερο ρισκο που θα τραβηξει το σκοραρισμα. Επισης συνεχιζω να μη μπορω να καταλαβω το "μοιρασμα" των χρηματων σε παικτες οπως ο Τσακαλρης κ ο Καλαμπακας αφηνωντας το ροστερ αδειο απο 3αρια. Τελος και για την περιπτωση Καλαμποκη εχω ενστασεις αλλα σε αυτο περιμενω κ ελπιζω να με διαψευσει
- KalamarGiannis
η Γαλατάσαραϊ πλησιάζει και το ρόστερ έκλεισε ουσιαστικά...με Γκόρι και Τσακαλέρη.
έχουμε λοιπόν έαν μικρό πρόβλημα στο 3, μη γνωρίζοντας πόσο SF είναι ο Gidens, και μην έχοντας αλλαγή του , εκτός αν Τσακαλέρης/Αράπης/Καλαμπάκας καλύψουν στοιχιωδώς ένα 5λεπτο στην θέση. Πάντως το σουτ του Δέδα δεν θα το βρούμε εδώ...
Στον άσσο λείπει ο τρίτος πλευ, κάτι σε Δεμερτζή Αποστολίδη των προηγούμενων ετών, αλλά πιστεύω ότι Γιαννακίδης Καλαμπόκης την καλύπτουν την τρύπα εύκολα.
Στο 2αρι οι δύο τελευταίοι θα έχουν γεμάτα χέρια για να σταθούν , ο μικρός πρέπει να βελτιωθεί κι ο μεγάλος να παραμείνει σε καλό επίπεδο. Αλλά εν γένει χωρίς να είμαστε σούπερ κάτι γίνεται...
Στη ρακέτα είναι καλύτερα τα πράγματα, 2,18 ο σέντερ και κοντρολαρισμένος όχι άμπαλος, Ντικούδης με εμπειρία και δύναμη, Γκόρι ολοκληρωμένος παίκτης, κάποιες βοήθειες από Καλλέ (ας ελπίσουμε σε βελτίωση) όταν του κάτσει το παιχνίδι.Ίσως βοήθεια και από Τσακαλέρη στο 4 για λίγα λεπτά, με μετάθεση Γκόρι στο 5.
Εν γένει το ρόστερ δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει για την 3η θέση σε Ελλάδα με σοβαρό ανταγωνισμό από 2 ομάδες. Όμως είναι οριακό, οι τραυματισμοί (φτου φτου) μπορεί να το ξεγυμνώσουν...
(Με + Λάζο και Δέδα, και Μάρσαλ στο 3 αντί JR θα ήμουν ΟΚ)
Το θέμα μακρυνό σουτ θα έπρεπε να λυθεί με ένα κοινοτικό παίκτη, ας ελπίζουμε κατά τα τέλη του έτους να αποκτηθεί...
έχουμε λοιπόν έαν μικρό πρόβλημα στο 3, μη γνωρίζοντας πόσο SF είναι ο Gidens, και μην έχοντας αλλαγή του , εκτός αν Τσακαλέρης/Αράπης/Καλαμπάκας καλύψουν στοιχιωδώς ένα 5λεπτο στην θέση. Πάντως το σουτ του Δέδα δεν θα το βρούμε εδώ...
Στον άσσο λείπει ο τρίτος πλευ, κάτι σε Δεμερτζή Αποστολίδη των προηγούμενων ετών, αλλά πιστεύω ότι Γιαννακίδης Καλαμπόκης την καλύπτουν την τρύπα εύκολα.
Στο 2αρι οι δύο τελευταίοι θα έχουν γεμάτα χέρια για να σταθούν , ο μικρός πρέπει να βελτιωθεί κι ο μεγάλος να παραμείνει σε καλό επίπεδο. Αλλά εν γένει χωρίς να είμαστε σούπερ κάτι γίνεται...
Στη ρακέτα είναι καλύτερα τα πράγματα, 2,18 ο σέντερ και κοντρολαρισμένος όχι άμπαλος, Ντικούδης με εμπειρία και δύναμη, Γκόρι ολοκληρωμένος παίκτης, κάποιες βοήθειες από Καλλέ (ας ελπίσουμε σε βελτίωση) όταν του κάτσει το παιχνίδι.Ίσως βοήθεια και από Τσακαλέρη στο 4 για λίγα λεπτά, με μετάθεση Γκόρι στο 5.
Εν γένει το ρόστερ δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει για την 3η θέση σε Ελλάδα με σοβαρό ανταγωνισμό από 2 ομάδες. Όμως είναι οριακό, οι τραυματισμοί (φτου φτου) μπορεί να το ξεγυμνώσουν...
(Με + Λάζο και Δέδα, και Μάρσαλ στο 3 αντί JR θα ήμουν ΟΚ)
Το θέμα μακρυνό σουτ θα έπρεπε να λυθεί με ένα κοινοτικό παίκτη, ας ελπίζουμε κατά τα τέλη του έτους να αποκτηθεί...