Μεταγραφές 2011-2012
-
Re: Μεταγραφές 2011-2012
Κι εκεί που λες πως όλα πηγαίνουν βάση σχεδίου..πάει ο Χαρίσης, σύννεφα με Μαγκέτι, διαφορά με Μέι και πάλι από την αρχή..Τι είχες μπασκετικέ ΠΑΟΚ, τι είχα πάντα. Είπα κι εγώ πολύ εύκολα φαινόταν όλα για να είναι αληθινά, ειδικά για τον Μαγκέτι. Για τον Χαρίση σπάστηκα πολύ, από πότε έχουμε να κάνουμε μεταγραφή καλού έλληνα και μάλιστα μέσα από τα χέρια ανταγωνιστών???
Από την άλλη θα μου πείς αν ο άνθρωπος θέλει να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων και μόνο και μόνο για να τον βλέπουν τα ξαδέρφια του και η γυναίκα του (που ήταν και ο λόγος που έμεινε στη Ρόδο) και δε θέλει να αρπάξει την ευκαιρία να παίξει Ευρωλίγκα ή έστω Eurocup σε αυτή την ηλικία, τότε με γειά του με χαρά του. Θα γινόταν πολύ καλή φροντ-λάιν με Γκετσέφσκι-Χαρίση πάντως..Τώρα πάμε για κοινοτικό ψηλό να υποθέσω?
Από την άλλη θα μου πείς αν ο άνθρωπος θέλει να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων και μόνο και μόνο για να τον βλέπουν τα ξαδέρφια του και η γυναίκα του (που ήταν και ο λόγος που έμεινε στη Ρόδο) και δε θέλει να αρπάξει την ευκαιρία να παίξει Ευρωλίγκα ή έστω Eurocup σε αυτή την ηλικία, τότε με γειά του με χαρά του. Θα γινόταν πολύ καλή φροντ-λάιν με Γκετσέφσκι-Χαρίση πάντως..Τώρα πάμε για κοινοτικό ψηλό να υποθέσω?
επειδή δεν είδα να κυκλοφορεί κάτι από τον Sean May ποστάρω κάποια στατιστικά του:
1. Κολλέγιο North Carolina, αποφοίτησε to 2005 με 17.5 πόντους, 10.7 rebounds
2. NBA (Charlotte και Sacramento) 4 χρονιές μέχρι το 2010: 7 πόντοι (46 % δίποντα και 75 % βολές)- 4 rebounds σε 119 ματς (μέσο όρο λεπτών ανά ματς: 15,7)
3. Φέτος στην Φενερ:
Euroleague σε 7 αγώνες είχε 4.3 πόντους και 2.9 rebounds (12,6 λεπτά)
Turkish League σε 23 αγώνες είχε 6.1 πόντους (52 % δίποντα και 59 % βολές) και 3.7 rebounds (12 λεπτά)
1. Κολλέγιο North Carolina, αποφοίτησε to 2005 με 17.5 πόντους, 10.7 rebounds
2. NBA (Charlotte και Sacramento) 4 χρονιές μέχρι το 2010: 7 πόντοι (46 % δίποντα και 75 % βολές)- 4 rebounds σε 119 ματς (μέσο όρο λεπτών ανά ματς: 15,7)
3. Φέτος στην Φενερ:
Euroleague σε 7 αγώνες είχε 4.3 πόντους και 2.9 rebounds (12,6 λεπτά)
Turkish League σε 23 αγώνες είχε 6.1 πόντους (52 % δίποντα και 59 % βολές) και 3.7 rebounds (12 λεπτά)
-
Πάντως από ότι βλέπω στους αμερικανούς πάμε με συνταγή Μάρσαλ..Παίχτες εγνωσμένης αξίας, σε καλή ηλικία και ευρωπαϊκή εμπειρία που όμως προέρχονται είτε από κακή χρονιά, είτε από τραυματισμό και παραγκωνισμό, με αποτέλεσμα να πέφτει το κασέ τους, αλλά να έχουν και κίνητρο για να επανέρθουν και να ξανα-ανεβάσουν τις μετοχές τους. Πιστεύω το ρίσκο είναι παρόμοιο με ένα κολλεγιόπαιδο..
Υ.Γ. Σχετικά με τον Αράπη, τον είχα δεί πέρυσι σε ένα ματς που έπαιξε άσσος (όταν είχε φύγει ο Γκρέι-νομίζω με βάζελο) και με εξέπληξε ευχάριστα. Είχε καλή ντρίπλα και δε κολλούσε. Θα είναι τεράστιο πλεονέκτημα αν τον δουλέψουν ώστε να γίνει άσσος, γιατί είναι αρκετά ψηλός σε στυλ Παπαλουκά..!
Υ.Γ. Σχετικά με τον Αράπη, τον είχα δεί πέρυσι σε ένα ματς που έπαιξε άσσος (όταν είχε φύγει ο Γκρέι-νομίζω με βάζελο) και με εξέπληξε ευχάριστα. Είχε καλή ντρίπλα και δε κολλούσε. Θα είναι τεράστιο πλεονέκτημα αν τον δουλέψουν ώστε να γίνει άσσος, γιατί είναι αρκετά ψηλός σε στυλ Παπαλουκά..!
+ και στα 2.
PS: με προβληματίζει λίγο πώς θα πάμε σε βασικό δίδυμο gece-May ειδικά στην άμυνα...
PS: με προβληματίζει λίγο πώς θα πάμε σε βασικό δίδυμο gece-May ειδικά στην άμυνα...
-
Τον Μέι δε τον ξέρω σαν παίχτη, αλλά από όλους ακούω τα καλύτερα..Άλλωστε παίχτης που πριν 3-4 χρόνια είχε 11 πόντους μ.ο στο ΝΒΑ, μόνο τυχαίος δε μπορεί να είναι. Έχει καθοδική πορεία, αλλά οι αριθμοί του πέρυσι στην πάμπλουτη Φενέρ (και με τόσο ανταγωνισμό στους ψηλούς) δε μου λένε τίποτα με μόνο 12 λεπτά συμμετοχής.
Μη σου πω ότι είναι και πολύ καλοί μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Κι ο Μπατίστ πέρυσι 7.2 πόντους και 3.6 ριμπάουντ είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 16 λεπτά συμμετοχής (στα ίδια με τον Μέι δηλαδή
), τι θα πούμε, ότι δεν είναι καλός???

Μη σου πω ότι είναι και πολύ καλοί μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Κι ο Μπατίστ πέρυσι 7.2 πόντους και 3.6 ριμπάουντ είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 16 λεπτά συμμετοχής (στα ίδια με τον Μέι δηλαδή

Πολυ σωστο σε βρισκω,φερτε τον μπειμπι σακ στον ΠΑΟΚ τωρα.
Οσο για τον χαριση κακως ασχοληθηκαμε με αυτο το γατακι.

Οσο για τον χαριση κακως ασχοληθηκαμε με αυτο το γατακι.
- paokmaniak
Παντως επειδη τον Μει στα πρωτα του βηματα τον παρακολουθουσα γτ με αρεσουν τετοιο στυλ παικτες μετα την εγχειρηση που του εκαναν στο γονατο εξαιτιας της οποιας εχασε ολη τη σαιζον 2007-2008 ποτε δεν επανηλθε στην κατασταση που βρισκοταν. Θα ειναι 2ο ρισκο μετα τον Ραιτ με τραυματια παικτηTrikaliotis έγραψε:Τον Μέι δε τον ξέρω σαν παίχτη, αλλά από όλους ακούω τα καλύτερα..Άλλωστε παίχτης που πριν 3-4 χρόνια είχε 11 πόντους μ.ο στο ΝΒΑ, μόνο τυχαίος δε μπορεί να είναι. Έχει καθοδική πορεία, αλλά οι αριθμοί του πέρυσι στην πάμπλουτη Φενέρ (και με τόσο ανταγωνισμό στους ψηλούς) δε μου λένε τίποτα με μόνο 12 λεπτά συμμετοχής.
Μη σου πω ότι είναι και πολύ καλοί μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Κι ο Μπατίστ πέρυσι 7.2 πόντους και 3.6 ριμπάουντ είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 16 λεπτά συμμετοχής (στα ίδια με τον Μέι δηλαδή), τι θα πούμε, ότι δεν είναι καλός???
![]()
-
Mε τα λεφτά που δίνουμε, νορμάλ παίχτη δε μπορούμε να πάρουμε. Οπότε ή κολλεγιόπαιδο ή προβληματικό με καλό όνομα θα πάρουμε..Άρα το ρίσκο και στις 2 περιπτώσεις είναι παρόμοιο.
Ρε συ μανιακε τετοιοι παιχτες αξιζουν το ρισκο,δεν θα μπορουσαμε να τον παρουμε αν ηταν αλλιως τα πραγματα.
Συμμετοχη μεγαλη θα εχει,εγγυημενη σκληρη δουλεια στις προπονησεις και στην προετοιμασια θα εχει,τις δυνατοτητες εχει δειξει οτι τις εχει.
Αν μαζι με ολα αυτα δεχτει και στα λεφτα που δινουμε δεν βρισκω το λογο να μην τον παρουμε.
Συμμετοχη μεγαλη θα εχει,εγγυημενη σκληρη δουλεια στις προπονησεις και στην προετοιμασια θα εχει,τις δυνατοτητες εχει δειξει οτι τις εχει.
Αν μαζι με ολα αυτα δεχτει και στα λεφτα που δινουμε δεν βρισκω το λογο να μην τον παρουμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος obanebane την Τετ 24 Αύγ 2011, 01:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- paokmaniak
δε ξερω εγω προτιμαω παντως παικτες οπως ο Μαρσαλ που ειναι πεσμενοι αγωνστικα αλλα οχι λογω τραυματισμων η νεους. Ο χρονος θα δειξει
-
Και ο Ντόζιερ από σοβαρό τραυματισμό και απραξία προερχόταν πάντως, αλλά μας βγήκε..Θα δούμε, κοντός ψαλμός αλληλούια.. 

εμένα ο προβληματισμός μου είναι περισσότερο για το αγωνιστικό του προφίλ. ο τύπος είναι τρένο, μου θυμίζει brent scott ή τον coville (που ήθελε ο trik). παίκτης δηλαδή που έχει τον όγκο και τις τοποθετήσεις (γνωρίζοντας πολύ μπάσκετ) να πάρει τη μπάλα στο post και να την βάλει στο πλεκτό πανεύκολα. Tώρα για το οτι μπορεί να παίξει και στο 4, ΟΚ είναι μία ατέρμονη συζήτηση για το τι σημαίνει combo (και τι σημαίνει combo στην ευρώπη και τι στο NBA) αλλά σίγουρα θα περίμενα ένα αξιόπιστο σουτάκι από τα 3-4 μέτρα με πρόσωπο αλά Alexander για να πω οτι μπορεί να το κάνει. Το κύριο ζήτημα είναι αν πάμε με Gece-May στoυς ψηλούς, τι ακριβώς άμυνα θα παίζουμε? Πώς θα αντιμετωπίσουμε pick@roll επιθέσεις που παίζουν οι μισές (τουλάχιστον) ομάδες σε ελλάδα και ευρώπη?
PS: κορίνθιε ένας παίκτης που παίζει τα τελευταία 5-6 χρόνια 15 λεπτά δεν είναι εύκολο να πάει στα 30-32...
PS2: δεν πολυκατανοώ τον προβληματισμό σας για τους παίκτες από το NCAA. Μπορώ να πώ οτι από τους 10-15 καλούς rookies σε κάθε θέση που ήρθαν (πέρυσι που τους παρακολούθησα επισταμένα) στην Ευρώπη παίξανε καλά σίγουρα τα 2/3. Τώρα αν μιλάμε για πουθενάδες κολλεγιόπαιδες, ΟΚ...
PS: κορίνθιε ένας παίκτης που παίζει τα τελευταία 5-6 χρόνια 15 λεπτά δεν είναι εύκολο να πάει στα 30-32...
PS2: δεν πολυκατανοώ τον προβληματισμό σας για τους παίκτες από το NCAA. Μπορώ να πώ οτι από τους 10-15 καλούς rookies σε κάθε θέση που ήρθαν (πέρυσι που τους παρακολούθησα επισταμένα) στην Ευρώπη παίξανε καλά σίγουρα τα 2/3. Τώρα αν μιλάμε για πουθενάδες κολλεγιόπαιδες, ΟΚ...
Οταν πρωτοακουσα το θεμα μαγκετι γελασα με την καρδια μου.Οταν καταλαβα ομως οτι απασχολει σοβαρα την καε και οτι καταλανωνει μεγαλη προσπαθεια για να τον πεισει να ερθει την ιδια στιγμη που ενδιαφεροντες περιπτωσεις ελληνων ειτε εκλειναν αλλου ειτε δεν μας απασχολουσαν καν εκνευριστηκα.Ειναι δυνατον ακομα και σημερα να μιλαμε για τον μαγκετι και να καλυπτουμε το 2 με τον αραπη? Ειναι δυνατον να σκεφτονται μετα το ναυαγιο χαριση να κλεισουν την frontline με γκετσε,αμερικανο,ντικουδη και καλε? Σε ποια εποχη ακριβως εχουν μεινει και νομιζουν οτι ενας παικτης αρκει για να αλλαξει το ρου της ιστοριας της ομαδας? Στο μπασκετ του γκαλη? Αστεια πραγματα,αστειοι χειρισμοι...
Να δω τι θα πρωτοκανει ο γιαννακιδης,εγινε ξαφνικα ο σουπερ κομπο γκαρντ.4 παικτες στο 1-2?