Διακοπές

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
No4h

Re: Καλοκαιρινές διακοπές ...

Δημοσίευση από No4h »

Αδερφε. Πηγα προπερσυ Αλοννησο. Το νησι ειναι αρκετα "παρθενο"
Δεν εχει νυχτερινη ζωη ουτε πολυ φασαρια.
Αν πας για να ηρεμησει το κεφαλι σου, να κανεις τα μπανακια σου και να δοκιμασεις την κουζινα του νησιου ειναι οτι πρεπει.
Ειχαμε παει για δεκα μερες. Νοικιασαμε αυτοκινητο σε αρκετα καλη τιμη και γυρισαμε ολο το νησι.Το καλο ειναι οτι παρολο που ειναι μεγαλο νησι το βορειο τμημα ειναι σχεδον ακατοικητο και δεν εχει σχεδον τπτ.Εκτος απο πολυ πρασινο.
Ετσι ολες οι παραλιες ειναι κοντα η μια με την αλλη. Οι περισσοτερες ειναι με βοτσαλο κατω εκτος απο την Χρυση μηλια η οποια εχει ψιλη αμμο κ αρκετα ρηχα νερα(ιδανικη παραλια για παιδια).

Ταβερνες πολλες. Οι τιμες τοτε ηταν αρκετα καλες και το φαγητο τελειο. Σου συνιστω ανεπιφυλακτα να επισκευτεις τον "Ελαιωνα" στην παραλια Λεπτος Γυαλος(με το που κατεβεις δεξια). Εχει ωραια θαλασσινα και πεντανοστιμες αλοννησιωτικες πιτες.
Το λιμανι ειναι στο πατητηρι απο το οποιο ξεκινανε και ωραιες εκδρομες με καικια προς την κυρα παναγια τη σκοπελο και το θαλασσιο παρκο. Σου συνιστω επισης μια ημερησια εκδρομη με τον καπεταν Πακη και τη "Γοργονα" του. Πολυ ευχαριστος ανθρωπος και θα περασετε πολυ ωραια.Φαγητο πανω στο καικι, και αρκετες στασεις με βουτιες μεσοπελαγα στα πεντακαθαρα νερα(το γραφειο του ειναι στο πατητηρι στην πλατεια-λιμανι του χωριου(εκει που αραζουν τα γιοτ).
Τωρα η Χωρα του νησιου ειναι πανω στο βουνο μιση ωριτσα με το αυτοκινητο. Εκει το σκηνικο αλλαζει αρκετα.Εχει τρομερη θεα(μοιαζει με ενα τεραστιο μπαλκονι) σοκακια, ταβερνουλες και καφετεριες.Παιζει αρκετο κρεατικο και ψητο εκει πανω.Αξιζει μια απογευματινη-βραδινη βολτιτσα(καλο ειναι να προλαβεις το ηλιοβασιλεμα που ειναι μαγευτικο).
Τι αλλο.
Α. Απο εφημεριδες αθλητικες ειχε μονο αθηναικες. Εκτος απο ΣΚ που ειχε και σπορ και μετρο.Δεν ξερω αν εχει αλλαξει.
Αν εχω ξεχασει κατι μη διστασεις να ρωτησεις. Να περασεις καλα.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Mετά τις 18 (το πρώτο παιχνίδι στον επόμενο γύρο), λέω να φύγω 5 μερούλες κάπου.. Υπάρχει κάτι καλό να με προτείνετε για κάπου σχετικά κοντά? (Χαλκιδική-Κατερίνη-Καβάλα)
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Με φίλους ή με γκόμενα;

Πολύ κοντά είναι η Καλλιθέα στην Χαλκιδική.. Γύρω στη μιαμιση ώρα με το αμάξι αν δεν έχει κίνηση..Ή καμιά Ποτίδαια (ακόμα πιο κοντά).. Καλλιθέα πήγα και εγώ φέτος λίγες μέρες με γκόμενα. Έμεινα στο M.E.L.I Hotel. Πολύ ωραίο και αυτό.. Μ' άρεσε πολύ.

Από εκεί και πέρα δεύτερο πόδι έχει πολύ πιο γαμάτες παραλίες (καλλιθέα δεν αξίζει η θάλασσα, ποτίδαια αξίζει)... Αλλά είναι πιο μεγάλη απόσταση...

Αν είναι για διακοπές με γκόμενα κατά αμουλιανή είναι ωραία. Ήρεμο μέρος.. ;) Αρκεί να έχεις αμάξι..

Άμα δεν έχεις ιδιαίτερο κόλλημα με την θάλασσα, είχα βρει ένα γαμάτο ξενοδοχείο στα Πορόγια (θα χει και δροσιά)..
Έπαυλις λεγότανε.. http://www.epavlishotel.gr/ Πολύ πολυτέλεια η φάση, ειδικά αν πας και για κανα μεγάλο δωμάτιο.. Αλλά και εδώ χρειάζεται αμάξι... Δεν ξέρω και πολλά για το μέρος, αλλά το χα πετύχει το ξενοδοχείο στο νετ και ενθουσιάστικα. Αργότερα είχε πάει και ο ξαδερφος μου και του είχε αρέσει πολύ.
Άβαταρ μέλους
Athanasiadhs

Δημοσίευση από Athanasiadhs »

Σ'ευχαριστώ αδερφέ Νο4h ήσουν απόλυτα κατατοπιστικός...Κάπως έτσι περιμένω και εγώ το νησί.
Πιστεύω πως δεν έχω κάποια άλλη απορία..Θα τα δω όλα και από κοντά και θα σου πω όταν επιστρέψω.. :opaokara:
Άβαταρ μέλους
Sentinel4

Δημοσίευση από Sentinel4 »

gika έγραψε:Καλλιθέα πήγα και εγώ φέτος λίγες μέρες με γκόμενα. Έμεινα στο M.E.L.I Hotel.
Αυτό θα πει να είσαι μες στα μέλια... :lol: :lol:
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

gika έγραψε:Με φίλους ή με γκόμενα;

Πολύ κοντά είναι η Καλλιθέα στην Χαλκιδική.. Γύρω στη μιαμιση ώρα με το αμάξι αν δεν έχει κίνηση..Ή καμιά Ποτίδαια (ακόμα πιο κοντά).. Καλλιθέα πήγα και εγώ φέτος λίγες μέρες με γκόμενα. Έμεινα στο M.E.L.I Hotel. Πολύ ωραίο και αυτό.. Μ' άρεσε πολύ.

Από εκεί και πέρα δεύτερο πόδι έχει πολύ πιο γαμάτες παραλίες (καλλιθέα δεν αξίζει η θάλασσα, ποτίδαια αξίζει)... Αλλά είναι πιο μεγάλη απόσταση...

Αν είναι για διακοπές με γκόμενα κατά αμουλιανή είναι ωραία. Ήρεμο μέρος.. ;) Αρκεί να έχεις αμάξι..

Άμα δεν έχεις ιδιαίτερο κόλλημα με την θάλασσα, είχα βρει ένα γαμάτο ξενοδοχείο στα Πορόγια (θα χει και δροσιά)..
Έπαυλις λεγότανε.. http://www.epavlishotel.gr/ Πολύ πολυτέλεια η φάση, ειδικά αν πας και για κανα μεγάλο δωμάτιο.. Αλλά και εδώ χρειάζεται αμάξι... Δεν ξέρω και πολλά για το μέρος, αλλά το χα πετύχει το ξενοδοχείο στο νετ και ενθουσιάστικα. Αργότερα είχε πάει και ο ξαδερφος μου και του είχε αρέσει πολύ.
Dj Timo AHOY CLUB... καλα ρε ηρθες καλλιθεα και δεν επισκεφτηκες????? για να γλυτωσες τα φωνηεντα για τον ξαδερφο ε? :lol: :lol: :lol: παντως ο sidpanos με επισκεφτηκε χθες βραδυ!
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Athanasiadhs έγραψε:Μιας που πλησιάζουν οι ημέρες για την άδεια, είπα να γράψω και εγώ εδώ μήπως πάρω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.Σε μια εβδομάδα μετά το ματς με τη ρέγκα στο Ναό φεύγω για Αλόννησο, και επειδή δεν έχω ξαναπάει και το μέρος αποφασίστηκε τελευταία στιγμή δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για το νησί.
Έχει μήπως κάποιος να μου προτείνει μέρη, φαγητά, διασκέδαση, παραλίες κλπ που είναι must και πρέπει να πάω;; :opaokara:
O φίλος Νo4h τα είπε πολύ κατατοπιστικά και δεν έχω να προσθέσω πολλά.
Μονάχα τη γενική μου εντύπωση, η οποία είναι πολύ πολύ θετική.
Η Χώρα είναι όμορφη, ωραία ανηφορικα σοκάκια, οπωσδήποτε να κάστεις στο ζαχαροπλαστείο με την απίστευτη θέα, έχει και φοβερά γλυκά.
Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά θα καταλάβεις ποιο είναι.
Θυμάμαι πάρα πολλούς Γάλλους να έχουν αγοράσει ακατοίκητα σπίτια και να τα έχουν αναπαλαιώσει στη Χώρα.
Καϊκι για βόλτα σε απόμερες παραλίες επίσης απαραίτητο.
Υπάρχει και το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου αν ανδιαφέρεσαι.
Και το Πατητήρι (το λιμάνι δηλαδή) ακόμη ακόμη έχει ομορφιές. Υπάρχουν πιο απόμερες ταβέρνες πολύ καλές και 2-3 ωραία μπαράκια που μένουν ανοιχτά ως πολύ αργά.
Εκτός από τις παραλίες που πάνε τα καϊκια και αυτές με την κατάληξη "Γυαλός" (υπάρχουν 2-3), μου άρεσε πολύ και μία που λέγεται Κοκκινόχωμα ή Κοκκινόκαστρο, ένα από τα δύο.
Πολύ απόμερα, δίχως ταρατατζούμ, μπίτια, σκουπίδια και εμπορική εκμετάλλευση, να αράξεις με την κοπέλα (αν πηγαίνεις με κοπέλα) με φραπέ ή μπύρα και καρπούζι από την ταβέρνα που είναι πιο πάνω, μέσα στα δέντρα.
Γενικά, να δοκιμάσεις την κουζίνα του νησιού.
Αν θες να αγοράσεις τα τοπικά προϊόντα φέυγοντας συνιστώ τον Συνεταιρισμό Γυναικών Αλοννήσου.
Ασύγκριτα πιο φτηνά, αλλά και για λόγους στήριξης σε κάτι πιο υγιές ως επιχείρηση.
Αυτά. Enjoy.
Άβαταρ μέλους
kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

Νταξ αδερφέ από πάνω, αν δεν το χεις καλύτερα μην απαντάς :twisted:

"Γιαχάτι" λέγεται το ζαχαροπλαστείο, με τη γαλατόπιτά του να θέτει υποψηφιότητα για το 8ο θαύμα του σύγχρονου κόσμου και προκαλεί ονειρώξεις στην παρουσιάστρια της "Κυριακής στο χωριό", ενώ η παραλία λέγεται κοκκινόκαστρο!

Προσωπικά θα σου πρότεινα να "κάψεις" μια μέρα και αντί για θάλασσα να την περάσετε όλη στη χώρα, η ομορφιά της είναι απίστευτη ενώ όταν όλοι λείπουν για μπάνιο νιώθεις έχει φοβερή ηρεμία και νιώθεις απόλυτος κυρίαρχος!

Καλά να περάσεις!
Άβαταρ μέλους
xristos14

Δημοσίευση από xristos14 »

Διακοπές μάλλον δεν έχει οπότε τη βγάζω με ελαφρά ελληνικά τραγούδια στα Μυκονιάτικα δίπλα απ'την Καλλικράτεια, εκεί στη σειρά των beach bar για να μη ξοδεύω πολύ βενζίνη.
Επειδή άρχισα να βαριέμαι και το κορίτσι γκρινιάζει ξέρει κανείς κάποιο συγκεκριμένο beach bar πριν ή κοντά στα Μουδανιά με όσο το δυνατόν καλή θάλασσα?
Επειδή το πρώτο καλό που μου έρχεται για πήγαινε έλα είναι στην Άθυτο και θέλει διπλάσια βενζίνη και ταλαιπωρία
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

dj_timo έγραψε:
gika έγραψε:Με φίλους ή με γκόμενα;

Dj Timo AHOY CLUB... καλα ρε ηρθες καλλιθεα και δεν επισκεφτηκες????? για να γλυτωσες τα φωνηεντα για τον ξαδερφο ε? :lol: :lol: :lol: παντως ο sidpanos με επισκεφτηκε χθες βραδυ!
Δεν το ήξερα μαν... :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Gika θα σε τηλ γιατί ακόμη του του γιοκ!
Timo, αν τυχει και σκασω μυτη προς τα εκει, εξυπακουεται οτι θα παίξει συνάντηση κι.. αφιέρωση! :lol: :lol:

Πάντως ψήνομαι για Ποτίδαια, 4-5 μερούλες στο http://www.nikishouse.gr/gr/index.html
Άβαταρ μέλους
slidar

Δημοσίευση από slidar »

Κανενα αλανι απο κρητη η που να εχει παει και να ξερει.. να μου πει ποιες παραλιες πρεπει να παω MUST. Θα ειμαι εκει 7 μερες απο 20 μεχρι 27. Ελουντα θα μενω. Εχω ξεχωρισει μεχρι στιγμης χρυση βαι μπαλι. Οποιος ξερει και μπορει να βοηθησει ας το κανει , διοτι η κρητη εχει εκατονταδες παραλιες και φοβαμαι μην χαθω.
Άβαταρ μέλους
city_boy

Δημοσίευση από city_boy »

Athanasiadis ελπιζω να πηγαινεις με γκομενα στην αλονησσο.Αλλιως δεν σε βλεπω καλα :D

Xristos θα προτεινω -αν και δεν ειναι ακριβως οσο κοντα οσο θελεις- το σανη η ακομα καλυτερα την χελωνα μετα το σανη.Θατην πας μια φορα για να σκασει και μετα ξανα μυκονιατικα. :D

Παρεπιπτωντος (ετσι γραφεται?) τα μυκονιατικα ζουν χρυσες εποχες.
Άβαταρ μέλους
tintin

Δημοσίευση από tintin »

Παρεμπιπτόντως.
Άβαταρ μέλους
city_boy

Δημοσίευση από city_boy »

Ok.Και στο google που το πατησα ειδα 3-4 διαφορετικες εκδοχες 8-)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”