Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'
Re: Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ - Κορυφαίος (και) στην Α1-4oς o Rawle
Ο «3D» ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της Α1 για τη σεζόν 2010-11 συλλέγοντας 67 βαθμούς ,πολλούς περισσότερους από τον δεύτερο της λίστας Μάικ Μπατίστ που συγκέντρωσε 28 και τον τρίτο Γιάννη Μπουρούση που είχε 16. Αναλυτικά η σχετική λίστα:
Από εκεί και πέρα:
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 67
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 28
Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 16
Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) 10
Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) 4
Πατ Καλάθης (Κολοσσός) 3
Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) 3
Χρήστος Ταπούτος (Αρης) 2
Μιλτ Παλάσιο (Καβάλα) 1
Ρόμπερτ Ντόζιερ (ΠΑΟΚ) 1
Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (Μαρούσι) 1
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ολυμπιακός) 1
http://www.sportnet.gr/report.php?id=267914
Ο «3D» ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της Α1 για τη σεζόν 2010-11 συλλέγοντας 67 βαθμούς ,πολλούς περισσότερους από τον δεύτερο της λίστας Μάικ Μπατίστ που συγκέντρωσε 28 και τον τρίτο Γιάννη Μπουρούση που είχε 16. Αναλυτικά η σχετική λίστα:
Από εκεί και πέρα:
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 67
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 28
Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 16
Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) 10
Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) 4
Πατ Καλάθης (Κολοσσός) 3
Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός) 3
Χρήστος Ταπούτος (Αρης) 2
Μιλτ Παλάσιο (Καβάλα) 1
Ρόμπερτ Ντόζιερ (ΠΑΟΚ) 1
Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (Μαρούσι) 1
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ολυμπιακός) 1
http://www.sportnet.gr/report.php?id=267914
Οι καλύτεροι… πέντε
Δύο "πράσινοι", δύο "ερυθρόλευκοι" και ένας "ασπρόμαυρος" συμπληρώνουν την καλύτερη πεντάδα του φετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, μετά τη σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ, οι Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) και Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), αποτελούν τους… πέντε καλύτερους της Α1.
Ο Διαμαντίδης έλαβε 26 ψήφους, ενώ 15 πήρε ο Σπανούλης και έτσι τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις, αφήνοντας πίσω τους στην κατηγορία "γκαρντ" τους Νικ Καλάθη, Μάρσαλ, Παλάσιο, Χαραλαμπίδη, Τεόντοσιτς και Τσάμη.
Οι Μπατίστ και Μάρσαλ με 12 ψήφους, ηγήθηκαν της κατηγορίας των φόργουορντ -ακολούθησαν οι Αντώνης Φώτσης, Πατ Καλάθης, Στράτος Περπέρογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Ρόμπερτ Ντόζιερ, Χρήστος Ταπούτος, Τοντόρ Γκετσέφσκι και Ρομέιν Σάτο, ενώ ο Μπουρούσης έλαβε 16 βαθμούς, στην κατηγορία "σέντερ" και βρέθηκε στην κορυφή.
Τον παίκτη του Ολυμπιακού ακολούθησαν οι Μάικ Μπατίστ, Τοντόρ Γκετσέφσκι και Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς.
http://www.basketblog.gr/Pages/ViewCont ... 38&w=0&m=1
o θόδωρας σε δύο θέσεις ναούμε allaround center forward και οι ψηφοφόροι τον πάρανε χαμπάρι μόνο ο σλοβενοσλοβένος δεν τον πήρε χαμπάρι...

Δύο "πράσινοι", δύο "ερυθρόλευκοι" και ένας "ασπρόμαυρος" συμπληρώνουν την καλύτερη πεντάδα του φετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, μετά τη σχετική ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ, οι Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός), Ρόουλ Μάρσαλ (ΠΑΟΚ) και Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός), αποτελούν τους… πέντε καλύτερους της Α1.
Ο Διαμαντίδης έλαβε 26 ψήφους, ενώ 15 πήρε ο Σπανούλης και έτσι τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις, αφήνοντας πίσω τους στην κατηγορία "γκαρντ" τους Νικ Καλάθη, Μάρσαλ, Παλάσιο, Χαραλαμπίδη, Τεόντοσιτς και Τσάμη.
Οι Μπατίστ και Μάρσαλ με 12 ψήφους, ηγήθηκαν της κατηγορίας των φόργουορντ -ακολούθησαν οι Αντώνης Φώτσης, Πατ Καλάθης, Στράτος Περπέρογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Ρόμπερτ Ντόζιερ, Χρήστος Ταπούτος, Τοντόρ Γκετσέφσκι και Ρομέιν Σάτο, ενώ ο Μπουρούσης έλαβε 16 βαθμούς, στην κατηγορία "σέντερ" και βρέθηκε στην κορυφή.
Τον παίκτη του Ολυμπιακού ακολούθησαν οι Μάικ Μπατίστ, Τοντόρ Γκετσέφσκι και Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς.
http://www.basketblog.gr/Pages/ViewCont ... 38&w=0&m=1
o θόδωρας σε δύο θέσεις ναούμε allaround center forward και οι ψηφοφόροι τον πάρανε χαμπάρι μόνο ο σλοβενοσλοβένος δεν τον πήρε χαμπάρι...
Kοντά στην Vanoli Cremona o Pat
http://www.sportando.net/eng/italy/seri ... athes.html
http://www.sportando.net/eng/italy/seri ... athes.html
πρωτος στοχος στον πανιωνιο ο τζαστιν γκρει
....καταλαβα...μετα απο τον μαρτιο θα ειναι χωρις πλει μεικερ 
δεν μου φαίνεται πιστευτό. ο μπαρτζώκας παίζει pick@roll offence σχεδόν σε μόνιμη βάση, τι ακριβώς να τον κάνει τον justin στη θέση του PG? Ok πάντως, αν αφήσει ελεύθερο τον καναδό (anderson) ψήνομαι άσχημα (αν κατεβάσει και αυτός τις υψηλές του απαιτήσεις)... 
Εντυπωσιακή αντεπίθεση
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Πατ Καλάθης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα, έδωσαν τα χέρια και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συνεργασία είναι η επίσημη ανακοίνωση από τους "πράσινους". Ο πρώτος στόχος που είχε θέσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη νέα χρονιά έγινε πραγματικότητα.
Σειρά τώρα παίρνει ο Τζέιμς Ουάιτ, ο μάνατζερ του οποίου μίλησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και η υπόθεσή του κυλάει θετικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί και ο Αμερικανός.
Μόλις ολοκληρωθούν τυπικά και οι δύο μεταγραφές, έρχεται η σειρά του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος αποτελεί "διακαή πόθο" του Σέρβου τεχνικού και οι συζητήσεις θα αρχίσουν άμεσα...
http://www.basketblog.gr/pages/ViewCont ... 40&w=0&m=1
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Πατ Καλάθης. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα, έδωσαν τα χέρια και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η συνεργασία είναι η επίσημη ανακοίνωση από τους "πράσινους". Ο πρώτος στόχος που είχε θέσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη νέα χρονιά έγινε πραγματικότητα.
Σειρά τώρα παίρνει ο Τζέιμς Ουάιτ, ο μάνατζερ του οποίου μίλησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και η υπόθεσή του κυλάει θετικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί και ο Αμερικανός.
Μόλις ολοκληρωθούν τυπικά και οι δύο μεταγραφές, έρχεται η σειρά του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος αποτελεί "διακαή πόθο" του Σέρβου τεχνικού και οι συζητήσεις θα αρχίσουν άμεσα...
http://www.basketblog.gr/pages/ViewCont ... 40&w=0&m=1
- trel@menos
βρε βρε πως τα φερνουν οι καιροι. μεχρι κι οι βρικολακες αρχισαν να ψωνιζουν απο την ελληνικη αγορα κι αμερικανους που υπο αλλες συνθηκες θα μπορουσαν να αποτελεσουν και δικο μας στοχο.
αμα σφιγγουν οι πρωκτοι τι γινεται, ε?
τελικα ο μπανε εγινε προεδρος στο σωστο ταιμινγκ. εκει που αρχισε η παρακμη των αιωνιων. με ενα σωστο πλανο σε λιγα χρονια θα μπορουμε να τους κοντραρουμε στα ισια.
αμα σφιγγουν οι πρωκτοι τι γινεται, ε?
τελικα ο μπανε εγινε προεδρος στο σωστο ταιμινγκ. εκει που αρχισε η παρακμη των αιωνιων. με ενα σωστο πλανο σε λιγα χρονια θα μπορουμε να τους κοντραρουμε στα ισια.
-
Trikaliotis
Εγώ πάλι μια χαρά τους βλέπω τους βρυκόλακες και φέτος. Ειδικά ο βάζελος και τον κορμό του κράτησε και καλούς έλληνες παίρνει πάλι, ενώ και ο γαύρος παρά τις απώλειες έκλεισε γρήγορα τους ξένους του. Αν σκεφτούμε ειδικά τις εικόνες διάλυσης που έδειχναν (ή καλύτερα που ήθελαν οι ίδιοι να δείχνουν για να ρίξουν τα συμβόλαια) πριν 1 μήνα, τώρα σταμάτησαν τις κλάψες, οι ΓιαννακοπουλοΑγγελόπουλοι που και καλά θα έφευγαν μένουν, και οι μεταγραφές τους προχωράνε μια χαρά!
Ενώ εμείς από την άλλη θα κλείσουμε μήνα περιμένοντας τον Παλάσιο
. Δηλαδή μέχρι να απαντήσει δε θα κάνουμε άλλη μεταγραφή???
Ενώ εμείς από την άλλη θα κλείσουμε μήνα περιμένοντας τον Παλάσιο
ρε συ trik οι άλλοι λένε θα κατεβάσουνε το μπάτζετ στα 10 μύρια ευρώ!!!! δεν σε πιάνω τι ακριβώς συγκρίνεις...
λάβε υπόψιν σου επίσης οτι παλιά (ακόμα και σε εποχές που πήγαινες με 1,5-2 μύρια μπάτζετ) είχες 20-30 αντιπάλους στο μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη. Τώρα υπάρχουνε πολύ δυνατές ισπανικές, αρκετές γαλλικές που παίζουνε προκριματικά ευρωλίγκας, 10 ρώσικες, 5 ουκρανικές, καζακστανικές, από κροατία, σλοβενία, υπάρχει η αγορά της ασίας (ο douby στην Κίνα λέει θα παίρνει 2 μύρια το χρόνο- μιλάμε για τον ίδιο douby που στην τελευταία της τουρκίας πρέπει να παιρνε max 150), τι συγκρίνουμε τώρα? εσύ πας για ξένους των 100 χιλιάδων δολλαρίων, πώς να το κάνεις γρήγορα το μαμημένο το deal (εντάξει το κίνητρο της ευρωλίγκας δε νομίζω οτι ευσταθεί αφού στο eurocup θα παίξουμε τελικά...)?
λάβε υπόψιν σου επίσης οτι παλιά (ακόμα και σε εποχές που πήγαινες με 1,5-2 μύρια μπάτζετ) είχες 20-30 αντιπάλους στο μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη. Τώρα υπάρχουνε πολύ δυνατές ισπανικές, αρκετές γαλλικές που παίζουνε προκριματικά ευρωλίγκας, 10 ρώσικες, 5 ουκρανικές, καζακστανικές, από κροατία, σλοβενία, υπάρχει η αγορά της ασίας (ο douby στην Κίνα λέει θα παίρνει 2 μύρια το χρόνο- μιλάμε για τον ίδιο douby που στην τελευταία της τουρκίας πρέπει να παιρνε max 150), τι συγκρίνουμε τώρα? εσύ πας για ξένους των 100 χιλιάδων δολλαρίων, πώς να το κάνεις γρήγορα το μαμημένο το deal (εντάξει το κίνητρο της ευρωλίγκας δε νομίζω οτι ευσταθεί αφού στο eurocup θα παίξουμε τελικά...)?
-
Trikaliotis
Το διατύπωσα λίγο λάθος. Σε καμιά περίπτωση δε μας συγκρίνω με τους γαυροβάζελους, απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί μέχρι να απαντήσει ο Παλάσιο δε μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές σε άλλες θέσεις. Να βρούμε π.χ τον αντικαταστάτη του Μάρσαλ, του Ντόζιερ, να κινηθούμε για τους αναπληρωματικούς έλληνες σε περιφέρεια και ρακέτα (π.χ Παπαμακάριο, Ξανθόπουλο, Μπόγρη δε μπορούμε να τους κλείσουμε άμεσα?).
Για τον Στίγγερς γιατί δε κάνουμε κίνηση για ανανέωση? Με τον Γκετσέφσκι τι περιμένουμε τόσο καιρό? Έπρεπε να φροντίσουμε να τον κλείσουμε κατευθείαν με τη λήξη του πρωταθλήματος! Για μένα πρώτα πρέπει να κλείσει ο πάγκος, με τον οποίο είχαμε πρόβλημα πέρυσι, και μετά να κλείσουν και τα βαριά χαρτιά. Από τη στιγμή που ξεμπερδέψαμε σχετικά γρήγορα με διοίκηση και προπονητή, δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση καθυστέρηση στα μεταγραφικά εδώ και 1 μήνα..
Για τον Στίγγερς γιατί δε κάνουμε κίνηση για ανανέωση? Με τον Γκετσέφσκι τι περιμένουμε τόσο καιρό? Έπρεπε να φροντίσουμε να τον κλείσουμε κατευθείαν με τη λήξη του πρωταθλήματος! Για μένα πρώτα πρέπει να κλείσει ο πάγκος, με τον οποίο είχαμε πρόβλημα πέρυσι, και μετά να κλείσουν και τα βαριά χαρτιά. Από τη στιγμή που ξεμπερδέψαμε σχετικά γρήγορα με διοίκηση και προπονητή, δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση καθυστέρηση στα μεταγραφικά εδώ και 1 μήνα..
εγώ σου είπα τι πιστεύω γιατί έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο τεχνικό team: έχουνε γίνει προτάσεις σε όλους τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν, ωστόσο είναι τόσο μικρές που ακόμα δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. ποιός θα βγεί από αυτό το παιχνιδάκι κερδισμένος θα το δείξει η ιστορία...
PS: προφανώς καταλαβαίνεις οτι σε αυτό που λες γενικά δεν έχω καμία απολύτως διαφωνία
PS2: να σου δώσω ένα παράδειγμα για το πώς πιστευω οτι κινούμαστε. Υπάρχουνε εδώ στην περιοχή μου απούλητα σπίτια νεόδμητα πάρα πολλά με 300-400 χιλιάρικα. πας λοιπόν εσύ και του λες του πολυκατοικιά: αφού δεν τα πουλάς που δεν τα πουλάς ρε φίλε, δεν μου δίνεις εμένα ένα με 150 χιλιάρικα?
PS: προφανώς καταλαβαίνεις οτι σε αυτό που λες γενικά δεν έχω καμία απολύτως διαφωνία
PS2: να σου δώσω ένα παράδειγμα για το πώς πιστευω οτι κινούμαστε. Υπάρχουνε εδώ στην περιοχή μου απούλητα σπίτια νεόδμητα πάρα πολλά με 300-400 χιλιάρικα. πας λοιπόν εσύ και του λες του πολυκατοικιά: αφού δεν τα πουλάς που δεν τα πουλάς ρε φίλε, δεν μου δίνεις εμένα ένα με 150 χιλιάρικα?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος palok την Τετ 27 Ιούλ 2011, 12:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Aureliano Buendia
Ούτε τον Nash να περιμέναμε τόσο καιρό ρε παιδιά...
(Το ομολογώ, δεν μου κάθεται καθόλου καλά ο Παλάσιο, δε με χαλά ένα ναυάγιο στο deal
)
Πέρα όμως από τον Παλάσιο, χάσαμε 2 από τους 3 περσινούς στυλοβάτες και ο τρίτος είναι αμφίβολος.
Φαντάζομαι πως οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους είναι κάπως ζόρικες δεδομένου πως έχουμε πολύ λίγα χρήματα να προσφέρουμε και θέλει πολύ ψάξιμο.
Με τους συμπληρωματικούς Έλληνες πάντως, θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι.
Δεν λέω για Πατ και Μάντζαρη, αυτους τους ξεχάσαμε εξαρχής λόγω της...οικονομικής δυσπραγίας των 2 μεγάλων, αλλά Ξανθόπουλος, Χαρίσης, Καλαμπόκης, Δέδας, Χαραλαμπίδης κτλ, δε νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να κλείσουμε κάποιον εξ αυτών μέχρι τώρα.
(Το ομολογώ, δεν μου κάθεται καθόλου καλά ο Παλάσιο, δε με χαλά ένα ναυάγιο στο deal
Πέρα όμως από τον Παλάσιο, χάσαμε 2 από τους 3 περσινούς στυλοβάτες και ο τρίτος είναι αμφίβολος.
Φαντάζομαι πως οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους είναι κάπως ζόρικες δεδομένου πως έχουμε πολύ λίγα χρήματα να προσφέρουμε και θέλει πολύ ψάξιμο.
Με τους συμπληρωματικούς Έλληνες πάντως, θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι.
Δεν λέω για Πατ και Μάντζαρη, αυτους τους ξεχάσαμε εξαρχής λόγω της...οικονομικής δυσπραγίας των 2 μεγάλων, αλλά Ξανθόπουλος, Χαρίσης, Καλαμπόκης, Δέδας, Χαραλαμπίδης κτλ, δε νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να κλείσουμε κάποιον εξ αυτών μέχρι τώρα.
-
Trikaliotis
Μην ορκίζεσαι βασικά..palok έγραψε:έχουνε γίνει προτάσεις σε όλους τους παίκτες που μας ενδιαφέρουν
"Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς από τον ΠΑΟΚ για το θέμα της παραμονής του Γκεστέφσκι. Πρώτα πάντως θα πρέπει να μιλήσουμε για την οφειλή προς τον παίκτη", δήλωσε στο olaPAOK.gr o ατζέντης του Γκετσέφσκι, Γιώργος Παταπατίου, ο οποίος επιβεβαίωσε πως ο Γκετσέφσκι αναμένεται να βρεθεί στο Μπόρμιο για αγώνες που θα δώσει η Εθνική Σκοπίων.
http://olapaok.gr/basket/to_asteri_gket ... 05714.html
Ακριβώς αυτό που σου έλεγα..Τι περιμένουν τόσο καιρό δηλαδή? Να τελειώσει το Ευρωμπάσκετ, να κάνει τις εμφανίσεις της ζωής του και να του τα στάξουν μετά οι τούρκικες και "μη τον είδατε τον Παναή"??? Ή να φτάσουμε λίγες μέρες πριν τα προκριματικά της Ευρωλίγκα (γιατί τότε τελειώνει και το Ευρωμπάσκετ) και μετά να τον καλέσουν για συζητήσεις? Το πιο πιθανό σενάριο πάντως είναι πως δε παίζει φράγκο μέχρι στιγμής για να του πληρώσουν τα δεδουλευμένα, γι' αυτό και δε τον καλούν ακόμα..
έγραψα πιο πάνω "εγώ σου είπα τι πιστεύω". Φυσικά και δεν ορκίζομαι...