Shaman4 έγραψε: ...
2)Δεν τα ριξανε.Πεσανε απο ατυχηματα.Θα ψαξω να το ξαναβρω για να βουλωσω στοματα.
Απο το 1960 και μετα εχουν πεθανει εν καιρο ειρηνης 300 αεροποροι και απο τις δυο πλευρες, σε ατυχηματα, και το πιο προσφατο ειναι αυτο με τον Ηλιακακη εξω απο την καρπαθο για οσους θυμουνται.
...
Dr.Koul έγραψε:....
Θα ήθελα να σε βλέπω, την ώρα που θα λες στις οικογένειες των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, ό,τι το ελικόπτερο κατέπεσε από βλάβη ή ατύχημα ή όπως αλλιώς θέλεις να το πεις. Θα ήθελα να σε βλέπω όταν θα το λες στους συναδέλφους τους οι οποίοι και γνωρίζουν όλη την αλήθεια.
....
Αδερφια, στρατιωτικος δεν ειμαι. Αλλά επιτρεψτε μου αυτό να το γνωρίζω...Shaman4 έγραψε:
...
Οσο για τα ιμια, πιστευω οτι το ριξανε.Για τον Ηλιακακη εχω αμφιβολιες, αλλα τα περισοτερα πεφτουν απο βλαβη και ατυχηματα, οπως και παντου αλλου στον κοσμο, απλα δεν θα γινοτανε αυτο αν δεν πετουσαμε καθε μερα στο αιγαιο.
...
Αστειο το να μου λες για το ελικοπτερο στα ιμια.ποτε δεν ειπα οτι επεσε απο βλαβη.αλλα τα περισοτερα ναι πεφτουν απο βλαβες.ετσι ειναι αυτα...
...
Τα κονδύλια στον στρατο και ειδικα στην αεροπορία εχουν μειωθει παρα πολυ. Για αυτον τον λογο υπήρξε κοντρα μεταξυ Βενιζελου (υπουργος Εθνικης Αμυνας - για οσους δεν γνωριζουν) και υψηλοβαθμων στρατιωτικων.
Δεν υπαρχει σάλιο και η κατάσταση ειναι τραγική... Οι μοναδες και οι διοικητες τους ζητουν φράγκα, αλλά γιοκ. Μιλαμε για ελλειψη βασικων ειδων, οχι για πολυτελειες... Καυσιμα, υλικα πρωτης αναγκης και δεν συμμαζευεται!
Στην αεροπορια ειδικοτερα τα ανταλλακτικα ειναι πανακριβα. Και φυσικα δεν υπαρχουν! Ελλειπεστατη συντηρηση ελικοπτερων...Αρα καταλαβαινεται με τι κινδυνο και με ποσες ελλειψεις πετουν καθε μερα αυτοι οι ανθρωποι... Δεν θα επρεπε καν να πετουν αυτα τα ελικοπτερα, δεν τηρουνται οι προδιαγραφες ασφαλειας.
Γινεται ενα ατυχημα, βαφτιζεται "βλαβη στον κινητηρα" και τα προβληματα κατω απο το χαλάκι...
Αλίευσα ενα κειμενο που αναλυει αυτα τα προβληματα...
Απόρρητα τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου, λέει ο Βενιζέλος
http://www.ekeo.gr/?p=13868
ΥΓ.
Συγνωμη για το οφ τοπικ, αλλα απο την στιγμη που ανοιγει τοπικ που ζηταει την γνωμη μας για το συγκεκριμενο φιλικο, ε, μοιραιο ειναι η κουβεντα να ανοιξει και προς τα πολιτικοστρατιωτικά θέματα...