Tο PAOKmania και στα σχολεία!!
Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!
Free η μόνο ουσιαστική διαφορά είναι ότι προστίθεται ένας χρόνος ακόμα φροντιστηρίου+το ότι τα(λυκειακά) φροντιστήρια πλέον θα ετοιμάζουν εργασίες. 
Θεωρητικά πάντως οι αλλαγές κινούνται σε σωστή κατεύθυνση έστω και με καθυστέρηση ετών. Ειδικά η εισαγωγή σε σχολές και στη συνέχεια τμήματα. Αμφιβάλλω βέβαια πόσο σωστά θα εφαρμοστούν όλα αυτά στη μπανανία που ζούμε....
Εμένα οι αλλαγές μου ακούγονται καλές. Αρκεί να εφαρμοστούν σωστά.
Επειδή οι αλλαγές είναι ριζικές έχω μια αμφιβολία για το πως θα λειτουργήσει όλο αυτό τις πρώτες χρονιές.
Επίσης, νιώθω κολόφαρδος που δεν με πιάνει το σύστημα γιατί δεν θέλω να είμαι πειραματόζωο...
Η απορία μου είναι η εξής. Εγώ δίνω πανελαδικές του χρόνου (χρονιά: 2011-12). Αν δεν περάσω εκεί που θέλω (και δεν καταστραφεί ο κόσμος τον Δεκέμβρη του 12), την επόμενη χρονια (2012-2013) με τι σύστημα θα δώσω πανελλαδικές; Τι θα μετράει; Ποια μαθήματα; Θα μετράει και το απολυτήριο; Και άμα τα μαθήματα του απολυτηρίου μου δεν διδασκονται πια και διδασκονται άλλα πως θα γίνει; Ξέρει κανείς;
Επειδή οι αλλαγές είναι ριζικές έχω μια αμφιβολία για το πως θα λειτουργήσει όλο αυτό τις πρώτες χρονιές.
Επίσης, νιώθω κολόφαρδος που δεν με πιάνει το σύστημα γιατί δεν θέλω να είμαι πειραματόζωο...
Η απορία μου είναι η εξής. Εγώ δίνω πανελαδικές του χρόνου (χρονιά: 2011-12). Αν δεν περάσω εκεί που θέλω (και δεν καταστραφεί ο κόσμος τον Δεκέμβρη του 12), την επόμενη χρονια (2012-2013) με τι σύστημα θα δώσω πανελλαδικές; Τι θα μετράει; Ποια μαθήματα; Θα μετράει και το απολυτήριο; Και άμα τα μαθήματα του απολυτηρίου μου δεν διδασκονται πια και διδασκονται άλλα πως θα γίνει; Ξέρει κανείς;
- ΑποστόληςΑ
Το σχολείο σήμερα παράγει οπαδούς και όχι πολίτες λέει ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστος Γιανναράς, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ (λίγο μετά το 18ο λεπτό, όταν μιλάει για την παιδεία).
Η συνέντευξή του ολόκληρη βρίσκεται εδώ:
http://metaxysovaroukiasteiou.blogspot. ... _5743.html
Η συνέντευξή του ολόκληρη βρίσκεται εδώ:
http://metaxysovaroukiasteiou.blogspot. ... _5743.html
Μακάρι όλοι να είμασταν οπαδοί. Φανατικοί μάλιστα. Τουλάχιστον τότε θα πατούσαμε γερά στα πόδια μας, θα ξέραμε τι θέλαμε, και δεν θα μπορούσαμε να διαβρωθούμε από τις σάπιες ιδέες τους.
Πάλι καλά να λες.gika έγραψε:Επίσης, νιώθω κολόφαρδος που δεν με πιάνει το σύστημα γιατί δεν θέλω να είμαι πειραματόζωο...
Γιατί τα παιδιά που είναι φέτος 3η γυμνασίου θα υποφέρουν μου φαίνεται..
Καλααα..ολη την υποθεση εμεις θα την πληρωσουμε που ειμαστε Γ Γυμνασιου...Ε ρε σουστη μου...Παλι πειραματοζωα?...Τεσπα ΠΑΟΚ ειμαστε...θα το υποστουμε και αυτο....

Έλα ρε που μου κλαίγεστε κι όλας..
Τι να πούμε κι εμείς που δώσαμε κάποτε και ιστορία στις πανελλήνιες..
Ειδικά οι τωρινοί πολύ άπλα με 6 μαθηματάκια..
Δεν ειναι το προβλημα οτι δεν ειναι καλο το νεο εκπαιδ. συστημα...
Αλλα οτι εμεις θα ειμαστε οι πρωτοι που θα δοκιμασουμε αυτην την beta εκδοση του συστηματος δεν ειναι και πολυ θετικο...
Αμα ζουσα γερμανια,αγγλια θα ελεγα μια χαρα...ξερουν τι κανουν...
αλλα ζω ελλαδα...και γιαυτο δε ξερω τι θα μου ξημερωσει...
Αμα ειναι μακακια το συστημα βλεπω τις καταληψεις να ρχονται...
Αλλα οτι εμεις θα ειμαστε οι πρωτοι που θα δοκιμασουμε αυτην την beta εκδοση του συστηματος δεν ειναι και πολυ θετικο...
Αμα ζουσα γερμανια,αγγλια θα ελεγα μια χαρα...ξερουν τι κανουν...
αλλα ζω ελλαδα...και γιαυτο δε ξερω τι θα μου ξημερωσει...
Αμα ειναι μακακια το συστημα βλεπω τις καταληψεις να ρχονται...
Κάποιοι δυστυχώς θα είναι οι πρώτοι που θα το δοκιμάσουν φίλε μου.
Κι εγώ π.χ. τότε που έδωσα (2005) ήταν η πρώτη χρονιά που μείωσαν τις θέσεις στις ανώτατες σχολές και ήμουν από τους άτυχους, που έμειναν στο τσακ απ'έξω (δεν πέρασα για 20 μοριάκια Ιατρική που είχαν μειώσει σύνολο 150 θέσεις τότε). Αλλά τι να κάνεις.. ΠΑΟΚ είσαι..
Έτσι είναι.. Πάντα το σύστημα στην παιδεία (στην Ελλάδα) χωλαίνει από παντού. Πάντα κάποιους μαθητές θα βολεύει και κάποιους όχι. Δεν είναι αξιοκρατικό. Σκέψου τους πρώτους που έδωσαν (2001 νομίζω), όταν εφαρμόστηκε το σύστημα που ισχύει τώρα. Έδινες 14 μαθήματα μέσα στα οποία ήταν γενικής τα θρησκευτικά, τα κείμενα, η ιστορία κά. Μιλάμε για γελοίοτητες..
Κι εγώ π.χ. τότε που έδωσα (2005) ήταν η πρώτη χρονιά που μείωσαν τις θέσεις στις ανώτατες σχολές και ήμουν από τους άτυχους, που έμειναν στο τσακ απ'έξω (δεν πέρασα για 20 μοριάκια Ιατρική που είχαν μειώσει σύνολο 150 θέσεις τότε). Αλλά τι να κάνεις.. ΠΑΟΚ είσαι..
Έτσι είναι.. Πάντα το σύστημα στην παιδεία (στην Ελλάδα) χωλαίνει από παντού. Πάντα κάποιους μαθητές θα βολεύει και κάποιους όχι. Δεν είναι αξιοκρατικό. Σκέψου τους πρώτους που έδωσαν (2001 νομίζω), όταν εφαρμόστηκε το σύστημα που ισχύει τώρα. Έδινες 14 μαθήματα μέσα στα οποία ήταν γενικής τα θρησκευτικά, τα κείμενα, η ιστορία κά. Μιλάμε για γελοίοτητες..
-
yiannisPAOKitalia
Και Βιολογία!Parolos έγραψε:Έλα ρε που μου κλαίγεστε κι όλας..![]()
Και τι να πουν και αυτοί που δώσαν το 01-02.. και θρησκευτικά πανελλήνιες τα δώσανε.
edit: sorry Parole, με πρόλαβες.
Μόλις έμαθα κάτι, που... πραγματικά κάνει τα παιδιά 3ης γυμνασίου άξια λύπησης...
Με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, στις Πανελλαδικές τους, δεν θα έχουν κάποια συγκεκριμένη ύλη. Θα έχουν την ύλη όλου του γυμνασίου και του λυκείου!!!!!!!
Μεγάλη πούτσα....
Με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, στις Πανελλαδικές τους, δεν θα έχουν κάποια συγκεκριμένη ύλη. Θα έχουν την ύλη όλου του γυμνασίου και του λυκείου!!!!!!!
Μεγάλη πούτσα....
- Kolokotronis_4
- Επικοινωνία:
αλλαγές του κώλου στα σχολεία. Το πρακτικό και το κλασικό λύκειο της δεκαετίας του 70 ξαναβιώνουν.
Μία από τα ίδια, με πειραματόζωα τους μαθητές και πολλές καλά κρυμμένες κρυφές ρυθμίσεις όπως π.χ. ποινικοποίηση των καταλήψεων.
Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του μπατσόκ συνεχίζει το θεάρεστο έργο της κατόπιν υποδείξεων του ΔΝΤ και στη παιδεία, αφού πρώτα εφήρμοσε τον Καλλικράτη εκεί και έκλεισε έναν ικανό αριθμό από αυτά.
θα μας πειτε ρε νεοφιλελεύθερα σοσιαληστικά γουρούνια πόσα τοις εκατό του προϋπολογισμού δίνετε για την παιδεία?
πόσα σχολεία κλείσατε, και πόσα πανεπιστήμια έχετε σκοπό να κλείσετε?
Μία από τα ίδια, με πειραματόζωα τους μαθητές και πολλές καλά κρυμμένες κρυφές ρυθμίσεις όπως π.χ. ποινικοποίηση των καταλήψεων.
Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του μπατσόκ συνεχίζει το θεάρεστο έργο της κατόπιν υποδείξεων του ΔΝΤ και στη παιδεία, αφού πρώτα εφήρμοσε τον Καλλικράτη εκεί και έκλεισε έναν ικανό αριθμό από αυτά.
θα μας πειτε ρε νεοφιλελεύθερα σοσιαληστικά γουρούνια πόσα τοις εκατό του προϋπολογισμού δίνετε για την παιδεία?
πόσα σχολεία κλείσατε, και πόσα πανεπιστήμια έχετε σκοπό να κλείσετε?
Μεγάλη δν λες τίποτα.gika έγραψε:Μόλις έμαθα κάτι, που... πραγματικά κάνει τα παιδιά 3ης γυμνασίου άξια λύπησης...
Με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, στις Πανελλαδικές τους, δεν θα έχουν κάποια συγκεκριμένη ύλη. Θα έχουν την ύλη όλου του γυμνασίου και του λυκείου!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Μεγάλη πούτσα....
Τι έγινε, για πείτε οι τελειόφοιτοι για πού βαδίζετε; 
Parole, σειρά, πόσο είχες γράψει Φυσική Κατεύθυνσης, για να 'χουμε καλό ρώτημα
Για όσους δε θυμούνται, τα θέματα εκείνης της χρονιάς, οδήγησαν σε σφαγή εφάμιλλη της νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου.
Parolos έγραψε:[...]
Κι εγώ π.χ. τότε που έδωσα (2005) ήταν η πρώτη χρονιά που μείωσαν τις θέσεις στις ανώτατες σχολές και ήμουν από τους άτυχους, που έμειναν στο τσακ απ'έξω (δεν πέρασα για 20 μοριάκια Ιατρική που είχαν μειώσει σύνολο 150 θέσεις τότε). Αλλά τι να κάνεις.. ΠΑΟΚ είσαι..![]()
[...]
Parole, σειρά, πόσο είχες γράψει Φυσική Κατεύθυνσης, για να 'χουμε καλό ρώτημα
Για όσους δε θυμούνται, τα θέματα εκείνης της χρονιάς, οδήγησαν σε σφαγή εφάμιλλη της νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου.