Θεόδωρος Ζαγοράκης

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Bono

Re: Θεόδωρος Ζαγοράκης

Δημοσίευση από Bono »

τρελαg4 έγραψε: Δεν αξίζουμε ούτε τον κόπο να ασχοληθεί μαζί μας.
Εγινε ρε συ...εσύ κάτσε και υποστήριζε μιά ομάδα που όλοι τη λυπούνται και ασχολούνται μαζί της και τρέμε στην ιδέα πως άμα τολμήσεις και επισημάνεις το οποιοδήποτε στραβό θα σ' αφήσουν και θα φύγουν.
Εγώ δεν θα πάρω.
τρελαg4

Δημοσίευση από τρελαg4 »

Δεν κατάλαβες νομίζω καλά. Είπα αν διώξουμε τον Ζαγοράκη κακήν κακώς,στο κάτω κάτω της γραφής είναι φίλοι .Λες να έρθει εκεί που σταυρώσαμε τον ένα πρόεδρο, για να έρθει μετά η σειρά του;Και νομίζω ότι εσύ θα είσαι από τους πρώτους που θα θέλεις να διώξουμε και τον Βρύζα στην πρώτη στραβή που θα κάνει.Γιατί όλοι κάνουν λάθη εκτός από τον Θεό.Ίσως δεν είναι κακή ιδέα να κάνουμε τον Θεό πρόεδρο! :o :lol:
Ίσως μόνο τότε να είσαι ευχαριστημένος(που και πάλι, έχω τις αμφιβολίες μου)Έλεος πια!
Ζαγοράκης και ξερό ψωμί ρεεεεεε....

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!!! :opaokara:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος τρελαg4 την Τρί 08 Μαρ 2011, 01:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

teratios2 έγραψε:
dj_timo έγραψε:Τι γκρεμισε??? Σε εχει ενα βημα πριν τον τιτλο,
ο Μπάτμαν σου φερε 2
dj_timo έγραψε: σε εφτασε να κοιτας στα ισα θηρια στην Ευρωπη και λογικο ειναι να μην αντεχει σε ολα γιατι δεν ειναι μαρινακης.
λογικό να μην αντέχει σε όλα λέει...έτσι, σαν να μιλάμε για το τσάριτυ σιλντ...το πρωταθληματάκι μωρέ λίγο μας ξέφυγε, δεν έγινε και τίποτα...

φίλε μου στις μεγάλες ομάδες (που δεν είναι τόσο ισχυρές για να διεκδικήσουν ευρωπαικό τίτλο) η αξιολόγηση κάθε σεζόν καθορίζεται πάνω κάτω κατά 75% από την πορεία στο πρωτάθλημα...το κύπελλο δεν είναι πρωτεύων στόχος καμία μεγάλης ομάδας, οι περισσότερες το βλέπουν σαν "κι αν έρθει ήρθε"...και βεβαίως, δεν τους αρκεί ένα κύπελλο για να κάνει πετυχημένη μια χρονιά..

αν πας να πεις σε έναν οπαδό της Ουίγκαν "θα πάρεις κύπελλο αλλά θα πέσεις στην βήτα" θα δεχτεί κάνοντας τούμπες απ την χαρά του..αν πας να πεις σε έναν οπαδό της Λίβερπουλ "θα πάρεις κύπελλο αλλά θα βγεις 10ος" θα σε κοιτάει σαν να βλέπει εξωγήινο αρνούμενος να καταλάβει την βλακώδη πρόταση που του έγινε...κι αυτό γιατί η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα, η Ουίγκαν όχι...

ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη χρονιά των τελευταίων 15 χρόνων πέρσι γιατί είχε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έφτασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα και αδικήθηκε για να μην το πάρει...σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται στην κρίση μας...το ότι αποκλείστηκε ντροπιαστικά στο κύπελλο, και άδοξα απ το ουέφα είναι πταίσματα, σαν να σου δίνουν μια φεράρι με δύο γρατζουνιές ένα πράμα...

εκεί είμασταν πέρσι...που είμαστε φέτος;...με υλικό περίπου ίδιο με το περσινό είμαστε 30 βαθμούς πίσω απ τον πρωτοπόρο, πίσω από την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου, 9 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, στην 6η θέση, έχοντας χάσει από τον ρούλη μέσα στην Τούμπα, έχοντας συντριβεί από κούλα και γάβρο, έχοντας φάει περισσότερα γκολ από όσα έχουμε βάλει, έχοντας χάσει 10 φορές σε 24 αγώνες, έχοντας χάσει 4 φορές μέσα στην Τούμπα, με τους ντροπιαστικούς 34 βαθμούς να ανοίγουν προοπτικές για να "κυνηγήσουμε" μέχρι και την 9η-10η θέση...

και μου λες αν γκρέμισε και τι;...πλάκα με κάνεις;...η σημαντικότερη διοργάνωση για τον ΠΑΟΚ όπως για όλες τις μεγάλες ομάδες έχει πάει χειρότερα από κάθε άλλη φορά τουλάχιστον τα τελευταία 25 χρόνια που βλέπω ποδόσφαιρο και θα κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;...και λέω χειρότερα από κάθε άλλη φορά γιατί κι οι σαρδέλες του Σάντος και η 14η θέση του 1996 ήταν χωρίς να έχουμε υλικό, τότε ούτε στα όνειρα μας δεν είχαμε Γκαρσία-Κοντρέρας-Βιερίνια-κλπ...η φετινή πορεία με το υλικό που έχουμε είναι απλά ντροπή για τον ΠΑΟΚ, για την οποία το κύριο μερίδιο ευθύνης έχει ο Ζαγοράκης

μακάρι να έρθει το κύπελλο, αλλά αυτό εμένα δεν μου φτάνει...μου φτάνει για να σώσει την χρονιά, όχι για να την κάνει πετυχημένη...είναι σαν να τάιζεις ένα πεινασμένο με 2 κιλά σκέτο κέτσαπ...θα χορτάσει αλλά δε θα γουστάρει κιόλας...και αν το βλέπω έτσι, αν δεν θα γουστάρω, είναι γιατί τον ΠΑΟΚ τον έχω σαν Λίβερπουλ και όχι σαν Ουίγκαν
O γαυρος, αποκλεισμένος τον Αυγουστο απο την ευρωπη, ολοφρεσκος και ανανεωμενος, παει φετος για πλουσια συγκομιδη βαθμων, αν δεν το εχετε καταλάβει... Εχει ήδη 64 και με τα 5 τελευταια ματς, μπορει να φτασει και 75+ βαθμους!

(θυμίζω οτι περσι ο πρωταθλητης ειχε 70)

Αν θεωρουμε ότι ο ΠΑΟΚ με το συγκεκριμενο γερασμενο ροστερ, με 12+ παιχνιδια παραπανω απο τον γαυρο, με το disavantage της διαιτησιας απεναντι στον χοντρο, μπορούσε να παλέψει και για το πρωτάθλημα, τοτε παω πασο!

Εδώ και ο βαζελος εχει παραδώσει τα οπλα, αγωνιστικα και εξωαγωνιστικά, ειναι στο -13 και αρχισε τις "περιεργες" ήττες...

ΟΚ, θα μου πεις, εδω δεν μιλαμε για τους αλλους, αλλα για τον ΠΑΟΚ... Ναι, σε ενα αλλο πρωταθλημα που οι ποδοσφαιριστες εχουν ενα πολυ καλο επιπεδο φυσικης καταστασης, που οι διαιτητες ειναι πιο δικαιοι, που η πολιτεια δεν πολεμαει συγκεκριμενες ομαδες τοσο ανοιχτά, που ολες οι ομαδες κανουν τις απαραιτητες γκελες, τοτε ναι! Εκει μπορεις να παλεψεις σε 2-3 διοργανωσεις ταυτοχρονα! Στο Ελλαδισταν λιγο δυσκολο...

Επίσης ας σκεφτουμε και το αλλο...

Ειναι η τελευταια χρονια του "πλανου"... Ολοι το ξερουν οτι αυτη η ομαδα εχει ημερομηνια ληξεως φετος το καλοκαιρι... Αρα επρεπε με καποιο τροπο, εστω και υποσυνειδητα, να γινει το κατι παραπανω. κατι το διαφορετικό. Πρωταθλημα με τις παραπανω συνθηκες, τον γαυρο ξεκουραστο και με αβανταζ, δεν υπηρχε περιπτωση... Ευρώπη βγήκες μετά απο χρόνια, υπάρχει δίψα για διάκριση και εναν τιτλο...Αυτη η ομαδα αξιζει εναν τίτλο για την προσπαθεια της τα τελευταια 3 χρονια! Η λογικη λεει δινουμε βάση στην ευρωπη και στο κύπελλο... Εστω και αν οι μεγαλες ομαδες οφειλουν να δωσουν βάση στο πρωταθλημα, που ειναι ο σοβαρος στόχος...

Τωρα για τα αλλα,διοικητικά λαθη, τεχνικοι διευθυντες κλπ, δεν μπορω να πω οτι δεν συμφωνω εστω και λιγο μαζι σας...Ενα δικιο το εχετε...
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

τρελαg4 έγραψε:Και νομίζω ότι εσύ θα είσαι από τους πρώτους που θα θέλεις να διώξουμε και τον Βρύζα στην πρώτη στραβή που θα κάνει.
Εσύ σίγουρα έχεις καταλάβει λάθος πάντως,γι' αυτό άστο.
Μάξιμε το είπαμε και το ξαναλέμε....άλλο δεν μπορώ να πάω για πρωτάθλημα και άλλο το φετινό 10 νίκες-10ισοπαλίες,34 βαθμοί με διαφορά 30 απ' την κορυφή και κάτω από Μάκη Ψωμιάδη και Μπέο, τέρματα 23-26, και 4 κλαρίνα μέσα στην Τούμπα από ρούληδες και δώνηδες....καμμιά σχέση το ένα με τ' αλλο.
Άβαταρ μέλους
paok_athens_g4

Δημοσίευση από paok_athens_g4 »

διαβαστε τι ειπε ο ιδιος ο σαντος για τον ζαγορακη........κ φυσικα τα αιτια της φυγης του,που ειναι τα ιδια με αυτα που κρατανε τον ΠΑΟΚ τοσα χρονια στη μετριοτητα(σε σχεση με το μεγεθος του) :μιζερια του κοσμου κ δημοσιογραφοι....

Ισως σε κάποιους το θέμα που προδίσει ο τίτλος να είναι μπαγιάτικος, αν φτάσετε όμως μέχρι το τέλος θα διαπιστώσετε ότι το άρθρο είναι εξαιρετικά επίκαιρο.
Το φινάλε της σταδιοδρομίας του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι γνωστό, τουλάχιστον ως προς τις επικεφαλίδες. Ο Πορτογάλος δήλωσε κουρασμένος και αποχώρησε αρνούμενος ν' ανανεώσει το τριετές του συμβόλαιο. Οπως ήταν επόμενο, η απόφαση του αυτή έδωσε τροφή γιά παραφιλολογίες και αρκετά ειρωνικά σχόλια, αν και ουδείς διερωτήθηκε τι σόι κούραση ήταν αυτή που τον κατέβαλε. Ηταν σωματική, ψυχολογική, τον κούραζε η διαδρομή σπίτι-δουλειά, το κλίμα, ο ΠΑΟΚ? Κι αν είναι αυτό το τελευταίο, τι απ' όλα τον κούρασε στον ΠΑΟΚ?

Στην ομάδα όλοι γνώριζαν από πέρσυ τέτοιο καιρό την απόφαση του Σάντος και άρχιζαν δειλά-δειλά να κάνουν τα κουμάντα τους.Ο μόνος που είχε μιά κρυφή ελπίδα ότι ο Ποτρογάλος θα παραμείνει ήταν ο Ζαγοράκης, ο οποίος ποντάριζε κατά βάση στην εξαιρετική προσωπική σχέση που διατηρούσε μαζί του από τότε που τον είχε προπονητή.
Θα θυμάστε όλοι πως αμέσως μετά τη φιέστα με την κούλα γιά την πρωτιά στα πλέι-οφ, ο Σάντος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι θ' ανακοινώσει την απόφαση, αφού την γνωστοποιήσει στον πρόεδρο. Ποιά απόφαση όμως, αυτή που ήταν ήδη γνωστή εδώ και μήνες?
Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη του συγκεκριμένου αγώνα, ο Ζαγοράκης είχε καλέσει το Σάντος γιά να τα συζητήσουν.

Ο τελευταίος, επιβεβαιώνοντας τα σπάνια ψυχικά του χαρίσματα αλλά και την απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του Ζαγοράκη, προτίμησε να μην ανακοινώσει δημοσίως την ειλλημένη απόφαση, πριν μιλήσει με τον πρόεδρο.

Η συνάντηση δεν κράτησε πολύ ώρα και η παράκληση του Ζαγόρ ήταν ξεκάθαρη: ''Το ξέρω ότι είσαι σοβαρός και δεν είσαι κανά παιδάκι που λες και ξελές, οπότε δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορώ να σου αλλάξω γνώμη, σέβομαι την όποια απόφασή σου. Θέλω μόνο να μάθω γιατί φεύγεις. Σε στήριξα σε δύσκολες στιγμές με προσωπικό κόστος και θεωρώ ότι οφείλεις να μου εξηγήσεις''
Ο Σάντος δεν το σκέφτηκε καθόλου και είπε το εξής: ''Να ξέρεις ότι ήσουν ο καλύτερος πρόεδρος που είχα ποτέ, αυτό που βρήκα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν το έχω συναντήσει ούτε σε Μπενφίκα και Πόρτο, γιά Ελλάδα δεν το συζητάω και ξέρω ότι δεν πρόκειται να το βρω πουθενά αλλού στο μέλλον. Υπάρχουν δύο πράγματα όμως με τα οποία δε μπορώ να τα βγάλω πέρα. Την ασχετοσύνη και την κακομοιρά των δημοσιογράφων και τη μιζέρια του κόσμου''.
Μπορεί αυτά που είπε ο Σάντος να τσακίζουν κόκκαλα, αλλά πριν τον αποπάρετε σκεφτείτε αν έχουν βάση. Η αλήθεια άλλωστε πάντα πονάει. Πόσο δε μάλλον όταν βγαίνει από το στόμα κάποιου που ασχέτως από την άποψη του καθενός γιά την αξία του, συμφωνούμε όλοι πως πάντα μας κοιτούσε στα μάτια, δεν χαίδευε αυτιά και δεν κορόιδεψε ποτέ!
Ο Πορτογάλος όπως και πολλοί μεγάλοι προπονητές, θεωρούν τους δημοσιογράφους κάθε ομάδας ως συνεργάτες με την καλή έννοια του όρου. Ανθρώπους δηλαδή που γνωρίζουν τα βασικά γιά το ποδόσφαιρο και μέσα απ' αυτήν την μικρή τους γνώση προσπαθούν, είτε να μεταφέρουν ποδοσφαιρικές απόψεις-εκδοχές στον κόσμο, είτε να κάνουν κριτική ουσίας. Στην Ελλάδα (και πείτε μου ότι υπερβάλω) ο χώρος είναι τίνγκα στους άσχετους σαλαμέμπορους και νταλικιέρηδες που αρπάζουν ένα μικρόφωνο, και επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο του λαικισμού προσπαθούν να πουλήσουν φύλα ή sms.
Ο Σάντος λοιπόν, δε μπορούσε να χωνέψει το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι δεν έβλεπαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή με το υλικό που είχε η ομάδα δεν μπορούσε να παίξει το επιθετικό-θεαματικό ποδόσφαιρο που ζητούσε ο κόσμος. Θεωρούσε - και αποδείχτηκε πως είχε απόλυτο δίκαιο- ότι με την τακτική που ακολουθούσε έπαιρνε το μέγιστο δυνατό από τους παίκτες.

Ακριβώς επειδή θεωρούσε ότι οι δημοσιογράφοι έχουν τη στοιχειώδη ποδοσφαιρική αντίληψη, θα καταλάβαιναν γιατί πχ δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ με δύο επιθετικούς. Αντί λοιπόν να βρει συμπαραστάτες στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στον κόσμο μέσω των ΜΜΕ, αντιμετώπιζε καφενειακές κριτικές, ταυτισμένες μ' εκείνες των προπονητών της κερκίδας που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, ενώ δεν έχουν μυρωδιά. Δεν τον ενοχλούσε η κριτική, απλώς ήθελε να μιλάει με ποδοσφαιρικούς και όχι με καφενειακούς όρους κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα και ειδικώς στον ΠΑΟΚ είναι αναπόφευκτο..
Ασχετο αλλά ενδεικτικό αυτού που αναφέρω, πριν τον περσυνό τελικό κυπέλου ο Κούπερ προσπαθούσε να εξηγήσει σε συνέντευξη τύπου το πως αντιλαμβάνεται το ματς από τακτικής πλευράς. Αφού ξοδεύει κανά μισόκιλο σάλιο, έρχεται η ώρα γιά την πρώτη ερώτηση;'' κύριε Κούπερ πως σχολιάζετε την κάθοδο 25.000 οπαδών του αρη?".Ο άνθρωπος χαμογέλασε, είπε ένα ''θα 'ναι όμορφο να έχουμε τέτοια συμαράσταση'' και σηκώθηκε να φύγει. Την επόμενη δεν ξέρω πόσοι αναφέρθηκαν στην ανάλυση του προπονητή και πόσοι τη διάβασαν. Είναι σίγουρο όμως ότι αν μιλούσε καμμιά ώρα γιά τη μεγαλύτερη εκτός έδρας μετακίνηση και πετούσε και κανά παραμύθι ότι του τηλεφώνησε ο Μαραντόνα εντυπωσιασμένος από την είδηση, θα γινόταν πρώτο θέμα.

Οσο γιά τη μιζέρια του κόσμου,ισως κάποιος εκφράσει ενστάσεις μιά και η συντριπρική πλειοψηφία τον αποθέωνε και ζητούσε την παραμονή του, αλλά βλέπει μόνο το φινάλε του έργου. Η αλήθεια είναι ότι ο Σάντος έφτυσε αίμα μέχρι να κερδίσει το χειροκρότημα και την αποδοχή. Αν δηλαδή έπρεπε να κάνει εκείνο το αξέχαστο περσυνό ντεμαράζ στα πλέι-οφ γιά να αναγνωριστεί το έργο του, συγγνώμη αλλά είμαστε εντελώς άσχετοι. Οταν ανέλβε ο Σάντος είμασταν υπό του μηδενός, με σχετικά μικρό μπάτζετ έφτιαξε ένα σύνολο που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ομάδας, που συν τοις άλλοις ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Τον δεύτερο χρόνο βγήκε δεύτερος και εκτελέστηκε εν' ψυχρώ από τον Κάκο για χάρη του βάζελου, τον τρίτο χτύπησε πρωτάθλημα και δεν το διεκδίκησε ως το τέλος ελέω Σπάθα..Και η ετυμηγορία μας ήταν πως πρόκειται γιά έναν ηττοπαθή-λούζερ! Η μήπως ξεχνάτε ότι ακόμα και στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ τότε που πήραμε άνετο Χ εκτός έδρας από την κούλα, κάποιοι γκρίνιαζαν επειδή λέει ''παίξαμε αμυντικά''!!!!!!!!!!!!!!!!

Θέλω να πω δηλαδή ότι ο Σάντος το' χε δει το έργο και ήξερε πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του δεν ήταν συνειδητή αλλά αρπακολατζίδικη και ευκαιριακή. Γνώριζε πως αν οι συνθήκες το επέβαλαν και η ομάδα έπρεπε κάποια στιγμή να ξαναχτιστεί ή να γίνουν ορισμένα απαραίτητα μερεμέτια πράγμα που προυπέθετε αγωνιστική κοιλιά, ή ενδεχομένως μιά μέτρια χρονιά, αυτοί που τον αποθέωναν θα θυμόταν ότι είναι φοβιτσιάρης!
Αμφιβάλετε μήπως?

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ και στη μετά Σάντος εποχής και το βλέπουμε ειδικά αυτές τις μέρες που είμαστε μπουκωμένοι από την τεσσάρα στο ΟΑΚΑ. Καμμία ποδοσφαιρική προσέγγιση, μόνο κραυγές και αναθέματα. Τόσους μήνες ακούγαμε κράξιμο γιατί δε γίνεται ροτέισον και τώρα που έγινε και μας κόψανε ταρίφα, μας φταίνε οι αλλαγές και αυτοί που έπαιξαν.
Ακούγαμε δυό χρόνια γιατί δεν παίζει ο Κλάους, μπήκε με τη Λάρισα έβαλε δυό-τρία γκολ συνεχόμενα στα επόμενα ματς και έλεγαν οι ειδικοί ''είδατε που είχαμε δίκαιο''? Εκτοτε δεν τους ξανάκουσα! Το ίδιο με το Χαλκιά, τον Ελ Ζαρ, τον Παπάζογλου, το Μουσλίμοβιτς, τον Τσιρίλο, το Λίνο, τον Ιβιτς, το Σαλπιγγίδη, το Ζουέλα, τον Ετό, το Σαβίνι, το Μαλεζά τους πάντες και τα πάντα.
Βοούσαν τα ράδια τις προηγούμενες μέρες γιατί δεν παίζει ο Αρίας και στοίχημα ότι από αύριο θα τον βγάλουν παλτό και θα γκρινιάζουν επειδή έπαιξε..
Δεν αμφισβητώ τη σημασία της κριτικής, ίσα-ίσα που τη θεωρώ επιβεβλημένη. Κριτική όμως, ούτε νιαυρίσματα, ούτε γκαρίσματα, γιατί συμπαθάτε με, τέτοια ακούω μόνο.
Την άποψη μου γιά τον φετεινό ΠΑΟΚ δεν την έκρυψα ποτέ και την έχω πει εγκαίρως, πολύ πριν τις πρόσφατες σφαλιαρίτσες, που εξελίχθηκαν σε κροσέ και άπερκατ στο ΟΑΚΑ.
Οι αναποδιές που συνόδεψαν την ομάδα από την αρχή της σεζόν, θα έχουν και τις επιπτώσεις τους. Αναποδιές που έχουν να κάνουν με τις επιλογές των προπονητών την κακή προετοιμασία που καλώς ή κακώς είναι μέσα στο ποδοσφαιρικό παιγνίδι. Αναπόφευκτα η ομάδα θα έχει τραυματισμούς, θα βγάλει κούραση, δεν το γλυτώνουμε. Μακάρι να γυρίζαμε το χρόνο πίσω και να φέρναμε κάποιον άλλον στη θέση του Μπερέτα! Ποιός μπορεί να προσυπογράψει όμως ότι αν αυτός ο άλλος ήταν ο Κόσμι, ή στη συνέχεια ο Λε Γκουέν ή όποιος άλλος διάολος, ότι θα πηγαίναμε καλύτερα? Και ποιός το αποκλείει ότι μπορεί να είμασταν και χειρότερα?
Και σε κάθε περίπτωση χάρην της κουβέντας πιό πολύ, να δεχτώ ότι αν φέρουμε τώρα τον Χ προπονητή ενδεχομένως τα πάμε καλύτερα! Αντε και τον φέραμε λοιπόν, τι θα κάνει? Θα φορμάρει τους παίκτες εν' όψει κυπέλου ή θα τους ξεκουράσει?
Συμπαθάτε με, εσείς δε θέλετε προπονητή αλλά τον Γιούρι Γκέλερ γιά να κάνει μαγικά. Οσο γιά τους ποδοσφαιριστές και την εμφανέστατη και δικαιολογημένη κόπωση που βγάζουν, ίσως θα ήταν καλύτερα να βρούμε 11 βιονικούς με μεταλλαγμένο DNA γιά να τρέχουν ασταμάτητα. Η ακόμα και να προσλάβουμε το Τζέκο.
Το θέμα όμως μάγκες δυστυχώς δεν είναι εκεί. Με απόψεις τύπου ''ουγκ και μουγκ'' πάλι κάτι θα βρούμε κάτι που θα χαλάσει τον πειραγμένο και εθισμένο στην παπαρολογία εγκέφαλο και θα γίνουμε άνω-κάτω. Οπως γινόταν και με το Σάντος δηλαδή, μην πάτε μακριά..
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

Θα μπορούσαμε να μάθουμε και ποιός έχει γράψει το παραπάνω αν δεν είναι κόπος?
black death

Δημοσίευση από black death »

Από εδώ είναι. paokizein.gr
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

Συντάκτης είναι ο doctor....μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
teratios2

Δημοσίευση από teratios2 »

Λευτέρης "Γιατρός" Δούκας
Άβαταρ μέλους
Jordi_ 04

Δημοσίευση από Jordi_ 04 »

paok_athens_g4 έγραψε:διαβαστε τι ειπε ο ιδιος ο σαντος για τον ζαγορακη........κ φυσικα τα αιτια της φυγης του,που ειναι τα ιδια με αυτα που κρατανε τον ΠΑΟΚ τοσα χρονια στη μετριοτητα(σε σχεση με το μεγεθος του) :μιζερια του κοσμου κ δημοσιογραφοι....

Ισως σε κάποιους το θέμα που προδίσει ο τίτλος να είναι μπαγιάτικος, αν φτάσετε όμως μέχρι το τέλος θα διαπιστώσετε ότι το άρθρο είναι εξαιρετικά επίκαιρο.
Το φινάλε της σταδιοδρομίας του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι γνωστό, τουλάχιστον ως προς τις επικεφαλίδες. Ο Πορτογάλος δήλωσε κουρασμένος και αποχώρησε αρνούμενος ν' ανανεώσει το τριετές του συμβόλαιο. Οπως ήταν επόμενο, η απόφαση του αυτή έδωσε τροφή γιά παραφιλολογίες και αρκετά ειρωνικά σχόλια, αν και ουδείς διερωτήθηκε τι σόι κούραση ήταν αυτή που τον κατέβαλε. Ηταν σωματική, ψυχολογική, τον κούραζε η διαδρομή σπίτι-δουλειά, το κλίμα, ο ΠΑΟΚ? Κι αν είναι αυτό το τελευταίο, τι απ' όλα τον κούρασε στον ΠΑΟΚ?

Στην ομάδα όλοι γνώριζαν από πέρσυ τέτοιο καιρό την απόφαση του Σάντος και άρχιζαν δειλά-δειλά να κάνουν τα κουμάντα τους.Ο μόνος που είχε μιά κρυφή ελπίδα ότι ο Ποτρογάλος θα παραμείνει ήταν ο Ζαγοράκης, ο οποίος ποντάριζε κατά βάση στην εξαιρετική προσωπική σχέση που διατηρούσε μαζί του από τότε που τον είχε προπονητή.
Θα θυμάστε όλοι πως αμέσως μετά τη φιέστα με την κούλα γιά την πρωτιά στα πλέι-οφ, ο Σάντος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι θ' ανακοινώσει την απόφαση, αφού την γνωστοποιήσει στον πρόεδρο. Ποιά απόφαση όμως, αυτή που ήταν ήδη γνωστή εδώ και μήνες?
Η αλήθεια είναι ότι την επόμενη του συγκεκριμένου αγώνα, ο Ζαγοράκης είχε καλέσει το Σάντος γιά να τα συζητήσουν.

Ο τελευταίος, επιβεβαιώνοντας τα σπάνια ψυχικά του χαρίσματα αλλά και την απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του Ζαγοράκη, προτίμησε να μην ανακοινώσει δημοσίως την ειλλημένη απόφαση, πριν μιλήσει με τον πρόεδρο.

Η συνάντηση δεν κράτησε πολύ ώρα και η παράκληση του Ζαγόρ ήταν ξεκάθαρη: ''Το ξέρω ότι είσαι σοβαρός και δεν είσαι κανά παιδάκι που λες και ξελές, οπότε δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορώ να σου αλλάξω γνώμη, σέβομαι την όποια απόφασή σου. Θέλω μόνο να μάθω γιατί φεύγεις. Σε στήριξα σε δύσκολες στιγμές με προσωπικό κόστος και θεωρώ ότι οφείλεις να μου εξηγήσεις''
Ο Σάντος δεν το σκέφτηκε καθόλου και είπε το εξής: ''Να ξέρεις ότι ήσουν ο καλύτερος πρόεδρος που είχα ποτέ, αυτό που βρήκα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν το έχω συναντήσει ούτε σε Μπενφίκα και Πόρτο, γιά Ελλάδα δεν το συζητάω και ξέρω ότι δεν πρόκειται να το βρω πουθενά αλλού στο μέλλον. Υπάρχουν δύο πράγματα όμως με τα οποία δε μπορώ να τα βγάλω πέρα. Την ασχετοσύνη και την κακομοιρά των δημοσιογράφων και τη μιζέρια του κόσμου''.
Μπορεί αυτά που είπε ο Σάντος να τσακίζουν κόκκαλα, αλλά πριν τον αποπάρετε σκεφτείτε αν έχουν βάση. Η αλήθεια άλλωστε πάντα πονάει. Πόσο δε μάλλον όταν βγαίνει από το στόμα κάποιου που ασχέτως από την άποψη του καθενός γιά την αξία του, συμφωνούμε όλοι πως πάντα μας κοιτούσε στα μάτια, δεν χαίδευε αυτιά και δεν κορόιδεψε ποτέ!
Ο Πορτογάλος όπως και πολλοί μεγάλοι προπονητές, θεωρούν τους δημοσιογράφους κάθε ομάδας ως συνεργάτες με την καλή έννοια του όρου. Ανθρώπους δηλαδή που γνωρίζουν τα βασικά γιά το ποδόσφαιρο και μέσα απ' αυτήν την μικρή τους γνώση προσπαθούν, είτε να μεταφέρουν ποδοσφαιρικές απόψεις-εκδοχές στον κόσμο, είτε να κάνουν κριτική ουσίας. Στην Ελλάδα (και πείτε μου ότι υπερβάλω) ο χώρος είναι τίνγκα στους άσχετους σαλαμέμπορους και νταλικιέρηδες που αρπάζουν ένα μικρόφωνο, και επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο του λαικισμού προσπαθούν να πουλήσουν φύλα ή sms.
Ο Σάντος λοιπόν, δε μπορούσε να χωνέψει το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι δεν έβλεπαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή με το υλικό που είχε η ομάδα δεν μπορούσε να παίξει το επιθετικό-θεαματικό ποδόσφαιρο που ζητούσε ο κόσμος. Θεωρούσε - και αποδείχτηκε πως είχε απόλυτο δίκαιο- ότι με την τακτική που ακολουθούσε έπαιρνε το μέγιστο δυνατό από τους παίκτες.

Ακριβώς επειδή θεωρούσε ότι οι δημοσιογράφοι έχουν τη στοιχειώδη ποδοσφαιρική αντίληψη, θα καταλάβαιναν γιατί πχ δεν έπαιζε σχεδόν ποτέ με δύο επιθετικούς. Αντί λοιπόν να βρει συμπαραστάτες στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στον κόσμο μέσω των ΜΜΕ, αντιμετώπιζε καφενειακές κριτικές, ταυτισμένες μ' εκείνες των προπονητών της κερκίδας που νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, ενώ δεν έχουν μυρωδιά. Δεν τον ενοχλούσε η κριτική, απλώς ήθελε να μιλάει με ποδοσφαιρικούς και όχι με καφενειακούς όρους κάτι που δυστυχώς στην Ελλάδα και ειδικώς στον ΠΑΟΚ είναι αναπόφευκτο..
Ασχετο αλλά ενδεικτικό αυτού που αναφέρω, πριν τον περσυνό τελικό κυπέλου ο Κούπερ προσπαθούσε να εξηγήσει σε συνέντευξη τύπου το πως αντιλαμβάνεται το ματς από τακτικής πλευράς. Αφού ξοδεύει κανά μισόκιλο σάλιο, έρχεται η ώρα γιά την πρώτη ερώτηση;'' κύριε Κούπερ πως σχολιάζετε την κάθοδο 25.000 οπαδών του αρη?".Ο άνθρωπος χαμογέλασε, είπε ένα ''θα 'ναι όμορφο να έχουμε τέτοια συμαράσταση'' και σηκώθηκε να φύγει. Την επόμενη δεν ξέρω πόσοι αναφέρθηκαν στην ανάλυση του προπονητή και πόσοι τη διάβασαν. Είναι σίγουρο όμως ότι αν μιλούσε καμμιά ώρα γιά τη μεγαλύτερη εκτός έδρας μετακίνηση και πετούσε και κανά παραμύθι ότι του τηλεφώνησε ο Μαραντόνα εντυπωσιασμένος από την είδηση, θα γινόταν πρώτο θέμα.

Οσο γιά τη μιζέρια του κόσμου,ισως κάποιος εκφράσει ενστάσεις μιά και η συντριπρική πλειοψηφία τον αποθέωνε και ζητούσε την παραμονή του, αλλά βλέπει μόνο το φινάλε του έργου. Η αλήθεια είναι ότι ο Σάντος έφτυσε αίμα μέχρι να κερδίσει το χειροκρότημα και την αποδοχή. Αν δηλαδή έπρεπε να κάνει εκείνο το αξέχαστο περσυνό ντεμαράζ στα πλέι-οφ γιά να αναγνωριστεί το έργο του, συγγνώμη αλλά είμαστε εντελώς άσχετοι. Οταν ανέλβε ο Σάντος είμασταν υπό του μηδενός, με σχετικά μικρό μπάτζετ έφτιαξε ένα σύνολο που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ομάδας, που συν τοις άλλοις ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Τον δεύτερο χρόνο βγήκε δεύτερος και εκτελέστηκε εν' ψυχρώ από τον Κάκο για χάρη του βάζελου, τον τρίτο χτύπησε πρωτάθλημα και δεν το διεκδίκησε ως το τέλος ελέω Σπάθα..Και η ετυμηγορία μας ήταν πως πρόκειται γιά έναν ηττοπαθή-λούζερ! Η μήπως ξεχνάτε ότι ακόμα και στην πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ τότε που πήραμε άνετο Χ εκτός έδρας από την κούλα, κάποιοι γκρίνιαζαν επειδή λέει ''παίξαμε αμυντικά''!!!!!!!!!!!!!!!!

Θέλω να πω δηλαδή ότι ο Σάντος το' χε δει το έργο και ήξερε πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του δεν ήταν συνειδητή αλλά αρπακολατζίδικη και ευκαιριακή. Γνώριζε πως αν οι συνθήκες το επέβαλαν και η ομάδα έπρεπε κάποια στιγμή να ξαναχτιστεί ή να γίνουν ορισμένα απαραίτητα μερεμέτια πράγμα που προυπέθετε αγωνιστική κοιλιά, ή ενδεχομένως μιά μέτρια χρονιά, αυτοί που τον αποθέωναν θα θυμόταν ότι είναι φοβιτσιάρης!
Αμφιβάλετε μήπως?

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ και στη μετά Σάντος εποχής και το βλέπουμε ειδικά αυτές τις μέρες που είμαστε μπουκωμένοι από την τεσσάρα στο ΟΑΚΑ. Καμμία ποδοσφαιρική προσέγγιση, μόνο κραυγές και αναθέματα. Τόσους μήνες ακούγαμε κράξιμο γιατί δε γίνεται ροτέισον και τώρα που έγινε και μας κόψανε ταρίφα, μας φταίνε οι αλλαγές και αυτοί που έπαιξαν.
Ακούγαμε δυό χρόνια γιατί δεν παίζει ο Κλάους, μπήκε με τη Λάρισα έβαλε δυό-τρία γκολ συνεχόμενα στα επόμενα ματς και έλεγαν οι ειδικοί ''είδατε που είχαμε δίκαιο''? Εκτοτε δεν τους ξανάκουσα! Το ίδιο με το Χαλκιά, τον Ελ Ζαρ, τον Παπάζογλου, το Μουσλίμοβιτς, τον Τσιρίλο, το Λίνο, τον Ιβιτς, το Σαλπιγγίδη, το Ζουέλα, τον Ετό, το Σαβίνι, το Μαλεζά τους πάντες και τα πάντα.
Βοούσαν τα ράδια τις προηγούμενες μέρες γιατί δεν παίζει ο Αρίας και στοίχημα ότι από αύριο θα τον βγάλουν παλτό και θα γκρινιάζουν επειδή έπαιξε..
Δεν αμφισβητώ τη σημασία της κριτικής, ίσα-ίσα που τη θεωρώ επιβεβλημένη. Κριτική όμως, ούτε νιαυρίσματα, ούτε γκαρίσματα, γιατί συμπαθάτε με, τέτοια ακούω μόνο.
Την άποψη μου γιά τον φετεινό ΠΑΟΚ δεν την έκρυψα ποτέ και την έχω πει εγκαίρως, πολύ πριν τις πρόσφατες σφαλιαρίτσες, που εξελίχθηκαν σε κροσέ και άπερκατ στο ΟΑΚΑ.
Οι αναποδιές που συνόδεψαν την ομάδα από την αρχή της σεζόν, θα έχουν και τις επιπτώσεις τους. Αναποδιές που έχουν να κάνουν με τις επιλογές των προπονητών την κακή προετοιμασία που καλώς ή κακώς είναι μέσα στο ποδοσφαιρικό παιγνίδι. Αναπόφευκτα η ομάδα θα έχει τραυματισμούς, θα βγάλει κούραση, δεν το γλυτώνουμε. Μακάρι να γυρίζαμε το χρόνο πίσω και να φέρναμε κάποιον άλλον στη θέση του Μπερέτα! Ποιός μπορεί να προσυπογράψει όμως ότι αν αυτός ο άλλος ήταν ο Κόσμι, ή στη συνέχεια ο Λε Γκουέν ή όποιος άλλος διάολος, ότι θα πηγαίναμε καλύτερα? Και ποιός το αποκλείει ότι μπορεί να είμασταν και χειρότερα?
Και σε κάθε περίπτωση χάρην της κουβέντας πιό πολύ, να δεχτώ ότι αν φέρουμε τώρα τον Χ προπονητή ενδεχομένως τα πάμε καλύτερα! Αντε και τον φέραμε λοιπόν, τι θα κάνει? Θα φορμάρει τους παίκτες εν' όψει κυπέλου ή θα τους ξεκουράσει?
Συμπαθάτε με, εσείς δε θέλετε προπονητή αλλά τον Γιούρι Γκέλερ γιά να κάνει μαγικά. Οσο γιά τους ποδοσφαιριστές και την εμφανέστατη και δικαιολογημένη κόπωση που βγάζουν, ίσως θα ήταν καλύτερα να βρούμε 11 βιονικούς με μεταλλαγμένο DNA γιά να τρέχουν ασταμάτητα. Η ακόμα και να προσλάβουμε το Τζέκο.
Το θέμα όμως μάγκες δυστυχώς δεν είναι εκεί. Με απόψεις τύπου ''ουγκ και μουγκ'' πάλι κάτι θα βρούμε κάτι που θα χαλάσει τον πειραγμένο και εθισμένο στην παπαρολογία εγκέφαλο και θα γίνουμε άνω-κάτω. Οπως γινόταν και με το Σάντος δηλαδή, μην πάτε μακριά..

+++++
Άβαταρ μέλους
Bono

Δημοσίευση από Bono »

Ο οποίος Δούκας λοιπόν έχει ακόμα ένα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Rotation ε? Να".
Το οποίο να δεις τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει?
Τεσπα,άμα το διαβάσεις και αυτό,καταλαβαίνεις πολλά για τη σοβαρότητα του συντάκτη.

υ.γ. ελα ρε Λευτεράκη που είχε και πρόβλημα ο Σάντος με τους ΑΡΔ.....προσπάθησε το λίγο ακόμα.

edit...άλλος ο doctor,άλλος ο Λευτεράκης απ' ότι βλέπω....τα 2 αρθράκια πάντως είναι του γιατρού.
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

αν ο πρόεδρος έχει χάσει την ... όρεξή του,την πίστη του,την αισιοδοξία του,την ανοχή του στην κριτική,όταν τα πράγματα εξαιτίας των επιλογών του πρώτιστα πάνε χειρότερα από ότι θα μπορούσαν,αν έκανε επιλογές κείμενες εντός ΛΟΓΙΚΗΣ,τα αυγά και τα πασχάλια ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο κ νοιώθει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για reset,δεν έχει κ πολλές επιλογές.ο ΠΑΟΚ φέτος κατ'εμέ,ανεξαρτήτως της ευρωπαϊκής πορείας,την οποία απόλαυσα μαζί με όλους σας,κ της προοπτικής κατάκτησης του κυπέλου,που'ναι ακόμα ανοιχτή,έχει κάνει οδυνηρά βήματα προς τα πίσω σε επίπεδο οργάνωσης κ νοοτροπίας,που αναποφεύκτως αντανακλώνται στο αγωνιστικό.ελπίζω κ όσοι δεν το γράφουν ευθαρσώς τουλάχιστον μέσα τους να το παραδέχονται.είμαι ... αχάριστος,το γνωρίζω κ το αποδέχομαι.αλλά ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα.κ δεν είναι δικό μου το μότο.προς οποιονδήποτε καλοθελητή,προτίθεμαι να ξαναπάρω διαρκείας του χρόνου ζαγοράκη παρόντος ως προέδρου στην ομάδα.τον οποίο κ θα στηρίξω,εφόσον θέλει ο ίδιος να παραμείνει κ να προσπαθήσει να επανοικοδομήσει την ομάδα με στήριγμα τον ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ.δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια κ υπομονή για τυχοδιωκτισμούς.εξαντλήθηκαν από νωρίς ήδη από φέτος.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Bono έγραψε: Μάξιμε το είπαμε και το ξαναλέμε....άλλο δεν μπορώ να πάω για πρωτάθλημα και άλλο το φετινό 10 νίκες-10ισοπαλίες,34 βαθμοί με διαφορά 30 απ' την κορυφή και κάτω από Μάκη Ψωμιάδη και Μπέο, τέρματα 23-26, και 4 κλαρίνα μέσα στην Τούμπα από ρούληδες και δώνηδες....καμμιά σχέση το ένα με τ' αλλο.
Συμφωνω με την κριτική για την αδιαφορια στο πρωταθλημα, αλλα διαφωνω με την ισοπεδωση των παντων, οτι η χρονια ειναι χαμενη, τσομπανηδες κλπ κλπ...

Γιατι δεν αφήνουμε την χρονια να τελειωσει, να δουμε και λίγο στην ουσία, τι εχουμε πετυχει και τι οχι; Θα μπουμε πλει οφ; Πως θα εμφανιστει η ομαδα στα πλει οφ; Ποιο ευρωπαικο εισητηριο θα παρουμε; θα παρουμε το κύπελλο;

Ας αφησουμε την χρονια να τελειωσει και κανουμε μετα ταμείο...
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Πολύ βιασύνη και άγχος έπεσε
:lol:
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Οπως πέρσι... (που καποιοι κραζανε απο τον Οκτωβρη) :mrgreen: :D
Κλειδωμένο