Άνθρωποι που συνέδεσαν το όνομά τους με ιστορικά σημεία ομάδας. Εννοεί τον Αθανασιάδη; Τον Τάκη; Τον Μάκη; Τον Αχιλλέα; Τον Πηλαδάκη; Μήπως τον Θεοδωρίδη; Όχι. Προφανώς εννοεί τον Ζαγοράκη, ο οποίος εκτός από Πρόεδρος (Πρωτοδικείου, μήν ξεχνιόμαστε), καθίσταται υπόχρεος να ξεβρωμίσει το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε υπόχρεος ήταν και ο Ντέμης. Καμία τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει για άλλον παράγοντα ομάδας ή για την αυτοδιοίκητη ΕΠΟ. Το λέει και στο Σύνταγμα.Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε: Έρχονται στιγμές που αποδεικνύεται ότι άνθρωποι, οι οποίοι συνέδεσαν το όνομά τους με μερικά ιστορικά σημεία κάθε ομάδας, δεν δικαιολογούν τον βαρύγδουπο τίτλο τους ως πρόεδροι ή ακόμη και ηγέτες, αλλά, αντίθετα προβληματίζουν με τις συμπεριφορές τους. Για την ακρίβεια, ψάχνουμε να τους βρούμε και δεν εμφανίζονται πουθενά. Κοινώς, λουφάζουν.
15 ομάδες αποδέχτηκαν ή ανέχτηκαν την υποψηφιότητα Μαρινάκη. Τον ψήφισε (αν δεν τον πρότεινε κιόλαςΓιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Τελευταία ελπίδα να ακούσουμε κάτι είναι η συνεδρίαση της superleague, εκεί δηλαδή, που, προεξέχοντος του Ζαγοράκη, αποθεώθηκε από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ως πρόεδρος της λίγκας.
όσο το είδες εσύ αυτό Γιωργάκη μου άλλο τόσο το είδαμε κι εμείς. Τουμπεκί ψιλοκομμένο το έκαναν σχεδόν όλα τα ΜΜΕ κι αυτό και πολλά άλλα. Εσύ το αποδοκίμασες, οι υπόλοιποι της εφημερίδας σου όχι.Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Το δυσάρεστο είναι ότι, λίγο νωρίτερα, πέρασε ένα παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, δαπανήθηκαν 400 χιλιάρικα παρακαλώ, για την ασφάλεια του επισκέπτη από τον Πειραιά κι όσο οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις αποδοκίμαζαν την υπερβολή και την ξεκάθαρη πρόκληση της αστυνομίας (και της πολιτείας),
"Δηλαδή εγώ για τον ΠΑΟΚ γράφω τόση ώρα, αλλά μήν πάει ο νους σας ότι εξαιρώ τους άλλους δύο, όοοχι."Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Στον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή (για να μην φανταστείτε ότι εξαιρούμε τους άλλους δύο)
Μας έπεισες.
Ανακαλώ. Sorry ρε Γιώργο και σε είχα παρεξηγήσει.Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Πολύ λίγες, κρυμμένες μέσα στο χρόνο είναι οι ουσιαστικές παρεμβάσεις των ομάδων της Θεσσαλονίκης που επιμένουμε να τις χαρακτηρίζουμε μεγάλες, αποτυπώνοντας αποκλειστικά τον όγκο των οπαδών τους.
Ε, όχι και κανείς.Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι ή να αναποδογυρίσουν μερικές πολυθρόνες.
Μάλιστα. Βγαίνει λοιπόν κοινή ανακοίνωση από 16 ΠΑΕ: "Καταδικάζουμε τα έκτροπα". Λες και υπήρχε περίπτωση να βγει κάποιος και να πει: "δικαιολογώ τα έκτροπα" ή "παρακινώ τη βία". Και φτάνει αυτό;Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Το λιγότερο που ήδη έπρεπε να πράξουν είναι η καταδίκη για τα έκτροπα.
Δύο ερωτήσεις: Πού έγιναν τα επεισόδια; Και τί ακριβώς έγινε;Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Και επειδή δεν φτάνει μόνον αυτό, αν τους βρίσκονται πουθενά πρόχειρες μερικές προτάσεις για να αντιμετωπιστεί ανάλογη κατάσταση στο μέλλον (που δεν αποκλείεται να βρεθούν στην ίδια δυσάρεστη θέση), ας τις καταθέσουν.
Απαντήσεις: Στο γήπεδο "Καραϊσκάκης". Οπαδοί μπήκαν εντός αγωνιστικού χώρου και χτύπησαν παίκτες.
Ευθύνες: Αστυνομία (άμα δε γουστάρει, ας μήν αναλαμβάνει - με το αζημίωτο - φύλαξη αγώνων), γηπεδούχος ΠΑΕ και συγκεκριμένοι οπαδοί.
Προτάσεις: Έξω από τα γήπεδα η Αστυνομία (αφού δεν κάνει καλά την δουλειά που της ανατέθηκε), πρόστιμο στην ΠΑΕ (από 100 χιλιάρικα και πάνω), σύλληψη των συγκεκριμένων οπαδών με χρήση των καμερών. Δεν μπορεί να γίνει αυτό; Ξηλώστε και τις κάμερες, αν δεν κάνουν ούτε κι αυτό, είναι άχρηστες...
Θεωρώ εντελώς (ακατ)ανόητη την πρόταση για αποκλεισμό των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ζητήστε απλώς από την ΟΥΕΦΑ, προκριματικό αγώνα για τους ομίλους του ch.l. και για τον πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από μόνος του.
Και όπως σε κάθε καλή έκθεση, κλείνουμε με ένα ωραίο ευχολόγιο.Γιώργος Ζαχαριάδης έγραψε:Κι αν τους βαστάει, ας μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ας σχηματίσουν μέτωπο κατά της βίας και του ρατσισμού που πρόσφατα μας απασχολεί και γινόμαστε ακόμη περισσότερο ρεζίλι διεθνώς.
Μέτωπο απέναντι στο κατεστημένο, που όλοι γνωρίζουμε το DNA του, γνωρίζουμε από τι ακριβώς αποτελείται και δεν κάνουμε τίποτε απολύτως για να το καταπολεμήσουμε. Να το εξαφανίσουμε μπας και έρθει μια μέρα που θα υπάρχει ποδόσφαιρο και θα το χαιρόμαστε όλοι μαζί.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Και η ζωή συνεχίζεται.