Στημένες δίκες, διάτρητη αθλητική δικαιοσύνη, στημένο πρωτάθλημα, χιλιάδες αστυνομικοί, πρόταση να πετάξουν ακόμη και ελικόπτερα της αστυνομίας πάνω απο την Τούμπα, ίσως σε λίγες ώρες ανακοινωθεί και η παρουσία του Στρατού, και όλα αυτά για να παίξει μια εκ των τριών αγαπημένων ομάδων του «Αθηναϊκού κρατιδίου», εναντίον του ΠΑΟΚ.
Δεν ξέρω αλλά εγώ έγινα ΠΑΟΚ απο αίσθηση διατήρησης της ανθρώπινης ακεραιότητας και αξιοπρέπειας. Χιλιάδες συνάνθρωποι μου σκεπτόμενοι με τον ίδιο τρόπο διάλεξαν τα χρώματα του ΠΑΟΚ και την αφορμή της μπάλας για να που όχι στην αδικία, στην απογύμνωση και περιθωριοποίηση της περιφερειακής Ελλάδος.
Έχω την αίσθηση ότι πλέον δεν έχει κανένα νόημα ο ΠΑΟΚ να συμμετέχει σε αυτό το πρωτάθλημα. Σε αυτή την Αθηνοκεντρική κατανόηση του ποδοσφαίρου.
Μακάρι να βρίσκονταν πραγματικοί ηγέτες που θα έλεγαν στοπ πια στην κοροϊδία - όχι με χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων- αλλά με σημαντικές και ιστορικές αποφάσεις που θα καταδεικνύουν γιατί όλοι εμείς οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ επιλέξαμε αυτόν τον σύλλογο. Θέλουν ένα ηγέτη που να πει όχι τον εμπαιγμό, στην λοιδορία και υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας. Δεν μας φτάνει η δεύτερη, τρίτη , τέταρτη θέση, ούτε ακόμη και οι τίτλοι, απαιτούμε πάνω από όλα την αξιοπρέπεια μας και την διατήρηση των αδιαπραγμάτευτων αξιών του ΠΑΟΚτσή.
Πρωτάθλημα και τίτλους στο «Κράτος των Αθηνών» δεν παίρνουμε. Ωραία το καταλάβαμε. Μας το έχει διδάξει η ιστορία αφού δεκάδες πρωταθλήματα μας έχετε παρασκηνιακά αρπάξει μέχρι σήμερα. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και δεν πρόκειται να πράξουμε είναι η προσκύνηση και ο εξευτελισμός του ΠΑΟΚτσή. Είστε πολύ λίγοι και μικροί για να μειώσετε και να κάμψετε την αντάρτικη ψυχή μας. Αυτή δεν πουλιέται, δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και πολίτες. Και δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε αυτή την προκλητική στοχευμένη, ωμή και δίχως προσχήματα μειωτική αντιμετώπιση.
Ίσως ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εμείς οι οπαδοί της ομάδος, φορείς της φιλοσοφίας του συλλόγου, την απόσυρση της ομάδος μας απο το Αθηνοκεντρικό πρωτάθλημα με οτι αυτό σημαίνει.
Γιατί αύριο πάλι κανείς μα κανείς άλλος δεν θα είναι ο πληγωμένος και αδικημένος παρά ο περήφανος λαός μας.
Πολύ πιθανόν να γίνουν επεισόδια που θα επιφέρουν εκ νέου καινούργιες εξαντλητικές τιμωρίες απο στημένα δικαστήρια Αθηναικού δικαίου.
Πολύ πιθανόν δικά μας παιδιά και αδέλφια μας, για ακόμη μια φορά να ζήσουν την ωμή αστυνομική βία και βαρβαρότητα.
Πολύ πιθανόν αδέλφια μας, για ακόμη μια φορά να οδηγηθούν στην φυλακή και τα δικαστήρια.
Πολύ πιθανόν.....
Και όλα αυτά γιατί? Γιατί για ακόμη μια φορά να την πληρώσει ο ΠΑΟΚ και ο περήφανος μαχητής λαός του που το μόνο που κάνει είναι να αντιστέκεται στο άδικο.
Πότε επιτέλους θα βρεθεί ένας ηγέτης που θα πεί, φτάνει η κοροϊδία, φτάνει η εξαπάτηση. Τέλος!!!! Δεν πάει άλλο.
Μπορεί αύριο να κινήσει η ομάδα, αλλα θα έχει χάσει για ακόμη μια φορά η δικαιοσύνη, η ισονομία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η περηφάνια.
Και νομίζω οτι όλοι εμείς δεν γίναμε ΠΑΟΚ για να παίρνουμε τίτλους. Αλλα γιατί πιστέψαμε στις αξίες αυτου του συλλόγου.
Ας διαλέξουμε επιτέλους τι απο τα δυο θέλουμε και τι απο τα δυο θυσιάζουμε. Γιατί αν σιωπήσουμε θα ουρλιάξουν οι νεκροί μας.
ΚΡΗΤΙΚΟΣ, 31/01/2011
- Δε συμφωνώ σε όλα αλλά η αγανάκτησή του είναι φανερή και ο άνθρωπος προσπαθεί να την εκφράσει όσο πιο κόσμια γίνεται... Δεν μπορείς να μην του δώσεις δίκαιο σε πολλά σημεία...