δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ συμφωνώD.A.A.T. έγραψε:ειναι ωραιο το θεμα που ανοιγεις..Αν προσεξεις οι ομαδες του εξωτερικου που βαζουν δικα τους παιδια στους παγκους δεν τους πετανε στους παγκους ετσι απλα..Τους βαζουν να παρακολουθουν 2 τουλαχιστον χρονια εναν μεγαλο προπονητη..Μετα τους στελνουν σε μια ψιλοδικια τους ομαδα για να κατσει ενα χρονο σαν πρωτος προπονητης και τελικα τους δινουν την ευκαιρια..Ο τωρινος προπονητης της Πορτο ηταν καιρο μαζι με τον Μουρινιο.
Το προβλημα μου δεν ειναι οι ικανοτητες του Χαβου αλλα η παιδεια του..Παραδειγμα δεν ειμαι μονο ο Μουρινιο ή ο Νιομπλιας.Μπορω να σου πω πολλα παραδειγματα σε ελληνες οι οποιοι το εχουν αλλα καιγονται γιατι δεν το εμαθαν σωστα και φυσικα σε ξενους οι οποιοι πηραν την σωστη παιδεια..Η μεγαλυτερη σχολη προπονητων βρισκεται στην Γερμανια.Οταν παρεις απο εκει πτυχιο η συμβουλη που δινουν ειναι να μην γινεις πρωτος προπονητης αμεσα αλλα να παρακολουθησεις για ενα ευλογο χρονικο διαστημα εναν μεγαλο προπονητη.
εδώ μόνο, με την ελληνική αρπακολλατζήδικη νοοτροπία, βαφτίζεσαι εν μία νυκτί προπονητής...για αυτό και δεν έχει υπάρξει ΚΑΝΕΝΑΣ Έλληνας προπονητής μέχρι σήμερα...
Υ.Γ.
βέβαια, ξέρω τον πρώτο Έλληνα προπονητή που θα γίνει μεγάλος...αντίθετα με την συνήθη ελληνική πρακτική, αυτή την στιγμή μαθητεύει δίπλα σε έναν Πορτογάλο δάσκαλο με καφέ σακάκι...από Ζήτα ξεκινάει το όνομα του και ήταν χθες στην Μόσχα...υπομονή και σε 3-4 χρόνια θα τον δούμε απ τα μέρη μας...