Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
μπραβο ρε ΠΑΟΚαρα μου και ενα μεγαλο Χ στους δημοσιογραφους και ειδικα στον σπορ 103 που ημουν στην δουλεια και δεν ηξερα τι εκανε ο ΠΑΟΚ για μενα δεν υπαρχει ποια ΠΑΟΚτσιδικο ραδιοφωνο
[quote="free4"]Ο αγαπημένος μας Αραβας.. (γιατί όμως έτσι??)
Εντάξει αραβικά δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται οτι το βιντεακι είναι απο σχολιασμό αθλητικής εκπομπής μετά την λήξη του αγώνα. Γι αυτό μάλλον λείπει ο ενθουσιασμός.
Πριαπισμός είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως μη υποχωρούσα, παρατεταμένη επώδυνη στύση, η οποία δε σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση.
Ο όρος προέρχεται από τον μυθικό Πρίαπο, ο οποίος ήταν θεός της γονιμότητας και των ανδρικών γεννητικών οργάνων.
Ο όρος πριαπισμός αναφέρεται στην επώδυνη στύση τόσο του ανδρικού γεννητικού οργάνου (πέους), όσο και του ανατομικού αντίστοιχού του στο γυναικείο σύστημα (κλειτορίδα). Για το θηλυκό πριαπισμό, στα αγγλικά υπάρχει και ο όρος clitorism.
Η νόσος μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία.
Ενίοτε μπορεί να είναι και φαρμακευτικής αιτιολογίας, όπως από συραγγώδη έγχυση φαρμάκων τα οποία προκαλούν στύση.
Ορισμένες φορές η αιτιολογία είναι άγνωστη και η νόσος αναφέρεται ως ιδιοπαθής.
Στην περίπτωση της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, ο πριαπισμός ποροκαλείται αφού λόγω ανοξίας και δρεπάνωσης συνήθως αποφράσσονται μικρά αγγεία.
Στην αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία, υπάρχει αυξημένη παροχή αίματος και ο πριαπισμός υποχωρεί μετά από ενδοαρτηριακό εμβολισμό.