Πανιώνιος - Π.Α.Ο.Κ. 74-63 MVP - Σχόλια & παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Α1 και όλων των παρελλειπομένων...

M.V.P.

Marshall
11
22%
Αράπης
5
10%
McGrath
2
4%
Αποστολίδης
1
2%
Δέδας
1
2%
Dozier
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Gray
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Παπαδόπουλος
14
28%
Γιαννακίδης
10
20%
Καλλές
5
10%
Gecevski
1
2%

Σύνολο ψήφων: 50

Άβαταρ μέλους
ioanmits

Re: Πανιώνιος - Π.Α.Ο.Κ. 74-63 MVP - Σχόλια & παραλειπόμενα

Δημοσίευση από ioanmits »

Είμαι 3 χρόνια μέλος στο site και τα post μου σε θέματα του μπάσκετ είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού... Είδα χθες το παιχνίδι και έχω να κάνω μια ερώτηση προς τους μπασκετικούς του φορουμ κι ας μου απαντήσει κάποιος: Οι ξένοι που έχουμε μου φαίνονται λίγοι... Αυτό έχει να κάνει με το μπάτζετ που έχουμε ή με κακές επιλογές;; Θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερους με τα ίδια χρήματα που διαθέτουμε;
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

gecevski: λίρα εκατό,
mcgrath: 10 Πόντοι-3 ασσιστ not bad αν φανταστείς οτι παίζει 32 ολόκληρα λεπτά,
marshall: 7oς σκόρερ της Α1,
και πάμε στα δύσκολα. ο dozier ήρθε πριν 10 μέρες, αν θα παίξει ποτέ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά. η ερώτηση είναι: τι άλλο μπορούσες να βρείς ελεύθερο τέτοια ώρα?
gray: TΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΡΙΑ η απόκτησή του....

συνολικά οι 3 αμερικανοί αμερικανοί κάνανε περίπου 280.000 ευρώ, ο tucker του ρούλη κάνει 280.000 δολλάρια μόνος του...
Trikaliotis

Re: Πανιώνιος - Π.Α.Ο.Κ. 74-63 MVP Σχόλια & Παραλειπόμενα

Δημοσίευση από Trikaliotis »

dj_timo έγραψε:
Trikaliotis έγραψε:
dj_timo έγραψε:Γκρεγκορι και Μονρο ηταν 1 κλαση ανωτεροι 100%

Απλά το θέμα είναι ότι ήταν πολύ καλύτεροι αμυντικοί και οι 2. Εκεί είναι η τεράστια και πιο σημαντική τους διαφορά με τους τωρινούς αμερικανούς. Κουτσά στραβά και ο Γκρέι και ειδικά ο Μάρσαλ 13-14 πόντους θα στους δώσουν. Όσους δηλαδή σου έδιναν πέρυσι και ο Γκρέγκορυ με τον Μονρό έκαστος. Το πρόβλημα όμως είναι στην περιφερειακή τους άμυνα.

Ο Flash Gray-don είναι πιο αργός και από ριπλέι και δε μπορεί να ακολουθήσει γρήγορους άσσους, δε μπορεί να καλύψει το αμυντικό κενό που δημιουργείται από την έξτρα πάσα του αντιπάλου όταν παίζουμε ζώνη και πολλές φορές δίνει και στον αντίπαλο το mid-range σούτ αφού κολλάει στο σκριν και στο pick 'n' roll του αντιπάλου ψηλού. Δυστυχώς, εκτός από αργός, δεν είναι και εκρηκτικός (όπως ήταν ο Μονρό), με αποτέλεσμα να χάνει πολλές μάχες και στην άμυνα και στην επίθεση.

Ο δε Μάρσαλ, σε αντίθεση με τον Γκρέγκορυ, αποφεύγει τη σωματική επαφή όπως ο διάολος το λιβάνι, όχι γιατί δε θέλει, αλλά γιατί δε μπορεί, αφού είναι 40 κιλά άνθρωπος, με αποτέλεσμα πιο δυνατά κορμιά είτε να τον ποστάρουν, είτε να τον περνάνε στο face-to-face βάζοντας μπροστά τη σωματική τους δύναμη.

Ρε φιλε εχουν τεραστια διαφορα. Ο Μονρο ειχε κατι ξεσπασματα και σου εβαζε κατι εικοσαρες και επαιρνε ματς μονος οπως και ο Γκρεγκορι! Τον γκρει δεν τον κοβω να μπορει να κανει κατι αναλογο γιατιι απλα τραγικοτατο σουτ!

Και ο Μάρσαλ χτες 20άρα έβαλε..Και τι έγινε? Τίποτα! Χάσαμε με 11 πόντους! Και ούτε καν στους διακριθέντες δε λογίζεται..Το θέμα είναι πότε τις βάζει, σε ποια σημεία του παιχνιδιού και αν κάνει κρίσιμα λάθη. Γιατί μη ξεχνάς ότι πολλοί από εδώ μέσα κατηγορούσαν τον Γκρέγκορυ πέρυσι ότι εξαφανίζεται στα κρίσιμα σημεία και βάζει όλους τους πόντους του όταν το ματς έχει κριθεί, βελτιώνοντας έτσι τα στατιστικά του.

Άλλοι συνφορουμίτες πάλι (αν όχι όλοι) έκραζαν τον Μονρό και ζητούσαν να αλλαχτεί (!) γιατί δεν έβαζε με τίποτα βολές και χάναμε εξαιτίας του πολλά κρίσιμα παιχνίδια! Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, το έχουμε ξαναπεί. Με τα λεφτά που δίνουμε πάντως για τους ξένους μη περιμένεις να έχουν και σούτ, να βάζουν και βολές και να οργανώνουν τέλεια. Αλλιώς δε θα είχαν 100, αλλά 300 χιλιάρικα και δε θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να βρίσκουμε παίχτες με όσο το δυνατόν λιγότερο χτυπητά ελλατώματα, ή έστω αυτά που έχουν να καλύπτονται από τους συμπαίκτες τους. Αν πέρυσι έβαζαν όλοι οι άλλοι βολές, θα κάλυπταν την αστοχία του Μονρό και τώρα κανείς δε θα θυμόταν και δε θα έλεγε τίποτα.

Το ίδιο και φέτος: αν ο Γκρέι είχε ακόμη έναν ικανό και γρήγορο οργανωτή δίπλα του, προφανώς και δε θα φαινόταν τόσο οι δικές του αδυναμίες. Εξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως αν εξαιρέσεις πως είναι αργός, δεν είναι τόσο κακός παίχτης και ειδικά δεν έχει κακό περιφερειακό σούτ όπως λες. Τις προηγούμενες χρονιές ήταν μέσα στους πρώτους στα 3ποντα στο Eurocup. Δεν νομίζω να είναι τυχαίο αυτό και σε εμάς να ξέχασε να σουτάρει! Απλά δε του βγαίνουν τα σούτ και δεν έχει ψυχολογία. Που θα πάει, ελπίζω να του βγούν στη συνέχεια και να βοηθήσει περισσότερο...
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Sera4 έγραψε:[youtube]3BDkHjdQupM&feature=related[/youtube]

κατι τετοιο ας πουμε?? ;) ;)

Μια που θυμόμαστε όλοι παλιές δόξες και μεγαλεία, ασ θυμηθώ και εγώ έναν ξένο που δεν κόστισε πολλά όπως ο Cliff, o Kenny ή o Walter, αλλά αν έπαιζε σήμερα θα μας έδινε πολύ περισσότερα από όσα ποτέ θα μπορέσουν να δώσουν τα τεσσάρια που έχουμε στη διάθεση μας.....

Earl Harisson......τόσο άτυχος με μας αλλά τρελλή παικτούρα......η δύναμη και ο τσαμπουκάς που μας λείπει αυτή τη στιγμή......και αν πάω πιο παλιά θα θυμηθώ τον μακαρίτη τον Petway και δε θέλω......
:pano:
Άβαταρ μέλους
ronaldo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ronaldo »

earl hurisson αυτος απο το παγκράτι ηταν που τραυματιστηκε μολις ηρθε στον ΠΑΟΚ??
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Για να μπεί το μαμημένο το ρημαδοκαλάθι πρέπει να δημιουργήσεις μία ανισορροπία απέναντι σε μία καλή άμυνα:
το double team είναι ένα. ΟΚ το μάθαμε το κάνουμε. βέβαια δεν έχω δει μια extra πάσα δίπλα στον ακόμα πιο αμαρκάριστο συμπαίκτη από αυτόν που παίρνει την πρώτη μπάλα από τον λάζο (o βάζελος γιατί το κάνει?). ΠΟΤΕ.
missmatch Το δεύτερο. γιατί ο λάζος δεν παίρνει τη μπάλα πιο κοντά στη ρακέτα και να παίζει σε κάθε φάση τον κάθε elonu-παραγιό-καββαδά? ο dozier μπορεί να βάλει στα καλάθια τους μισούς και βάλε power forwards της A1, δεν θα χτίσουμε κάποια plays πάνω σε αυτόν για να εκμεταλλέυεται τα γρήγορα πόδια του και τα αλτικά του προσόντα?
τρίτον pick@roll: χάσαμε ένα ματς χτες από μία σαφώς υποδεέστερη ομάδα (ιδίως χωρίς mcleod-σαρικόπουλο και με πεθαμένους τους βετεράνους τσιάρα-μπάρλο) από το κεντρικό Pick@roll των μπατή-vujanic με τους 3 ψηλούς του νιώνιου. και με τον ρούλη φάγαμε πολλά τέτοια καλάθια μέσα σε 8-10 sec. εμείς κάνουμε ένα side pick@roll με mcgrath-marshall και ψηλό μόνον τον gece (ένα play Μόνο όμως για ιδιαίτερες καταστάσεις απ οσο καταλαβαίνω και όχι σαν βασική επιθετική κίνηση μέσα στο παιχνίδι μας)
τέταρτον γρήγορο transition ή αιφνιδιασμός μετά από επιθετική άμυνα: παντελής απουσία αυτού του στοιχείου αφού το κατέβασμα και οι περιστροφές του Play ολοκληρώνονται σε όχι λιγότερο από 15 sec!!!!
πέμπτον συνεχής κίνηση των παικτών και cuts πλάγια, από την Baseline Και κάθετα μέσα στη ρακέτα. είδα τέτοια κάμποσα στην μαδρίτη από τον gece, χτες ούτε ένα (προφανώς γιατί ο θόδωρας δεν έπαιξε ούτε 12 λεπτά).
έκτον drives μέσα στη ρακέτα με split out στη weak side (καλά για corners Που φωνάζει ο Oli ούτε κατά διάνοια) είτε τροφοδοτώντας AΠΛΑ τον διπλανό ακάλυπτο παίκτη μέσα στη ρακέτα (όπως παίζαμε μικροί μπάσκετ δηλαδή... ). στα δικά μας guard (και βάζω και τον marshall σε αυτούς) η λέξη assist στον ψηλό είναι άγνωστη (είμαστε εκ των τελευταίων στην Α1).
νομίζω οτι αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε σοβαρά για το πώς θα παίξουμε στην επίθεσή μας από εδώ και πέρα. στην άμυνα πιστεύω οτι χτες τουλάχιστον είμαστε καλοί απ όσο είδα από κοντά τα παιδιά (εντάξει όσο μπορούν κάποιοι, δεν είναι κανένας τους dwight howard...)
Άβαταρ μέλους
ronaldo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ronaldo »

ρε palok καλά τα λες στην θεωρια αλλα για να εφαρμοστούν καποια απο αυτα που λες πως θα γινει αν δεν εχεις το υλικο??

τα drive που λες,ο αιφνιδιασμος και οι ασιστ στον ψηλο δεν ειναι θέμα προπονητη σε καμια περιπτωση
περυσι δηλαδη γιατι υπηρχαν αυτα και δεν υπαρχουν φετος??
αλλαξε ο σουλης η αλλαξε το ρόστερ?
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

δε λέω οτι πρέπει να εφαρμοστούν όλα. εγώ είπα οτι αυτά τα πραγματάκια είναι τα βασικά του μπάσκετ σήμερα στην επίθεση. διαλέγουμε και παίρνουμε. όσο είμαστε μονοδιάστατοι, αυτά θα είναι τα αποτελέσματά μας...
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

όσο ζω θα το λέω πιο άχρηστο αμερικανό -στις καλές εποχές- από αυτόν τον άτεκτο αριστερόχειρα Ερλ Χαρισον δεν θα είχαμε δει στην ομάδα...η ευχή μου ήταν να τραυμαστιστεί και ευτυχώς μου έκανε τη χάρη ο θεός του μπάσκετ.
μιλάμε για ένα παίκτη που αν δεν έφτανε κοντά με κωλιές για να καρφώσει δεν είχε τίποτα στο παιχνίδι του.Αυτό που λέμε μαιμού που πηδάει και καρφώνει μόνο...όσο για σκόρερ ας γελάσω, σε εποχές που ο ΕΝΑΣ μαύρος ανά ομάδα έπαιρνε πάνω από τις μισές προσπάθειες και τα φάουλ δίνονταν εύκολα σε κάθε επαφή...
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Δεν χρειάζεται παράθεση όταν απαντούμε στο ακριβώς προηγούμενο ποστ!
Thx, Admin Team

Γιαννη διαφωνώ κάθετα.......ο Harisson μαιμού ξεμαιμού όταν τον πήραμε είχε 25 πόντους και 14 ριμπαόυντ μέσο όρο και είχε ήδη κάνει τρεις χρονιές σέρνοντας το παγκράτι σε καλά πλασαρίσματα σχεδόν μόνος του μαζί με ΜπακΑυτιά και Καρατζά.

Τώρα για τα εύκολα φάουλ και τις προσπάθειες κάπως έτσι ήταν τα πράγματα αλλα ως εκ τούτου η κριτική σου πάει σε όλη τη φουρνιά των παικτών εκείνης της εποχής......χωρίς συνδυασμένες άμυνες και με μαν2μαν χωρίς σημαντικές βοήθειες πολύ παίκτες που σήμερα θα ήταν ανάμεσα σε φθορά και αφθαρσία, έγιναν ήρωες......θα θυμίσω απλά πως κάποτε ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον Γκάλη με μαν του μαν (over play το λεγαν οι παλιοί) τον Καλπάκη και στη βοήθεια έβγαινε ο Μάνθος Κατσούλης (γνωστός για το τεράστιο άλμα του....:)) και ο Κουματσιώτης......πως να μη βάλει σαράντα ο άνθρωπος.....σε κάθε περίπτωση, και το λέω επειδή τον παρακολουθούσα πολύ τον παίκτη, ο Ερλ ήταν καλή περίπτωση.

Αντε πάμε να ρίξουμε ένα γρήγορο στο γαύρο τώρα και τα ξαναλέμε αργότερα. Με τη νίκη παιδιά.
:pano:
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Ο φετινός Θόδωρας μάλλον για κάλπικη λίρα μοιάζει παρά με λίρα 100.......
Τον dozier τον πιστεύω, μένει να το δούμε.
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

επειδή δε παρακολούθησα δηλώσεις. ο μαρκόπουλος τον λαό του πανιωνιου που γέμισε το γήπεδο και υποστήριξε την ομάδα του , τον έδωσε κάνα κομπλιμέντο?
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

εντάξει στα 7 φετινά παιχνίδια (βγάζω το βάζελο) είναι πάλι μια χαρά. έχει 8 πόντους-4 rebounds στην Α1 με πολύ καλά ποσοστά, στο κύπελλο έβαλε 6 πόντους, και στη μαδρίτη είχε 15 πόντους με 7/7 δίποντα. στη νέα σμύρνη για κάποιο λόγο έπαιξε μόνο 12 λεπτά ως αναπληρωματικός του λάζου :o . εντάξει δεν έχει κάνει κάτι εξαιρετικό έως σήμερα αλλά είναι ο πιο μπασκετικός μας παίκτης. εγώ αν βλέπω ένα θέμα είναι οτι το συμβόλαιό του είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μέσα στην ομάδα...
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Για μένα τα νούμερα δεν λένε τίποτα. Τουλάχιστον για τα ματς που έχω δει. Και 20άρες να έριχνε και άλλα τόσα ριμπάουντ να είχε, η εικόνα του είναι πολύ μέτρια εως κακή. Το συμβόλαιό του είναι ένα θέμα.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

anyway, τον θόδωρα τον έχω δεί 7-8 φορές live, μόλις χτες η πιο πρόσφατη. και μόνο που είναι ο μοναδικός ψηλός μας που παίζει Pick@roll και σουτάρει με πρόσωπο εμένα μου φτάνουν. το ζέσταμα να δεις μόνο που ένας παίκτης 2.10 σουτάρει καλύτερα από τους gray-mc grath εμένα μου λέει πολλά... ;)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Α1 2010-2011”