Nέος προπονητής (2010-2011)
- ΑποστόληςΑ
Re: Nέος προπονητής
Μία ξεκάθαρη νίκη του μυαλού του σερ Αλεξ!
«Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ», ήταν ο τίτλος μίας από τις πιο πετυχημένες νουβέλες του Ιαν Φλέμιγκ και στην μεγάλη οθόνη ήταν η τελευταία παρουσία του Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ. Ο Γουέιν Ρούνει που οι φήμες ήθελαν να μην ξαναφορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλαξε γνώμη και από το περιβόητο συμβόλαιο που έμενε ανυπόγραφο στο γραφείο του σερ Αλεξ επέλεξε να υπογράψει για πέντε χρόνια!
Οι χειρισμοί του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεκάθαρα «έδεσαν» το διεθνή Άγγλο ποδοσφαιριστή στο «Ολντ Τράφορντ» τουλάχιστον μέχρι το 2015.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδύνευε τις τελευταίες ημέρες να χάσει το πιο βαρύ χαρτί της στον αγωνιστικό χώρο. Το όνομα, που μετά τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, πήρε στις πλάτες του το σύλλογο, στη μάχη με την Τσέλσι και τους υπόλοιπους για τα ηνία της Πρέμιερ Λιγκ. Η επίσημη θέση του Γουέιν Ρούνεϊ ήταν σαφέστατη. Ήθελε τις διαβεβαιώσεις ότι ο σύλλογος θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί διεκδικώντας τίτλους. Ο Σερ Αλεξ μόλις προχτές έφτασε να αποκαλέσει «προδοσία» την ενέργεια του παίκτη να ανακοινώσει πως η Γιουνάιτεντ δεν έχει πια φιλοδοξίες.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Ρούνει αποκάλεσε τον Φέργκιουσον «ιδιοφυία» και αν ο Σκωτσέζος είναι ή όχι, πιστεύω ότι φάνηκε για μια ακόμη φορά. Οι χειρισμοί του στην υπόθεση έφεραν τον Ρούνεϊ μπροστά σε ένα νέο πενταετές συμβόλαιο, από το οποίο κερδισμένη βγαίνει πρώτα η Γιουνάιτεντ, μετά ο Φέργκιουσον και όσο και αν ακούγεται υπερβολικό τελευταίος ο Ρούνεϊ, παρότι γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο νησί! Η κάτοχος 18 πρωταθλημάτων Αγγλίας, διατηρεί στο ρόστερ της, τον παίκτη, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών της σε Αγγλία και Ευρώπη, ο Φέργκιουσον κατάφερε να μην αποδυναμωθεί η ομάδα του και ο Άγγλος στράικερ εκτός από τις οικονομικές απολαβές, οι οποίες σίγουρα θα είναι καλύτερες θα εξακολουθήσει να αποτελεί το Νο1 όνομα στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ κάπου αλλού όπως στη Μαδρίτη θα ήταν ένας ακόμη γκαλάκτικο.
Πάντως, ο Φέργκιουσον εκτός από το να κρατήσει τον Ρούνεϊ στην ομάδα, πέτυχε και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό. Η αγοραστική αξία του ποδοσφαιριστή εκτοξεύεται ξανά με το πενταετές συμβόλαιο να τρέχει. Διαφορετικά μπορείς να διαπραγματευτείς την πώληση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι σε θέση ακόμη και να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και διαφορετικά έναν, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε!
Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr
Οι παραλληλισμοί αφήνονται σε εσάς :ugeek:
«Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ», ήταν ο τίτλος μίας από τις πιο πετυχημένες νουβέλες του Ιαν Φλέμιγκ και στην μεγάλη οθόνη ήταν η τελευταία παρουσία του Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ. Ο Γουέιν Ρούνει που οι φήμες ήθελαν να μην ξαναφορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλαξε γνώμη και από το περιβόητο συμβόλαιο που έμενε ανυπόγραφο στο γραφείο του σερ Αλεξ επέλεξε να υπογράψει για πέντε χρόνια!
Οι χειρισμοί του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξεκάθαρα «έδεσαν» το διεθνή Άγγλο ποδοσφαιριστή στο «Ολντ Τράφορντ» τουλάχιστον μέχρι το 2015.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κινδύνευε τις τελευταίες ημέρες να χάσει το πιο βαρύ χαρτί της στον αγωνιστικό χώρο. Το όνομα, που μετά τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, πήρε στις πλάτες του το σύλλογο, στη μάχη με την Τσέλσι και τους υπόλοιπους για τα ηνία της Πρέμιερ Λιγκ. Η επίσημη θέση του Γουέιν Ρούνεϊ ήταν σαφέστατη. Ήθελε τις διαβεβαιώσεις ότι ο σύλλογος θα εξακολουθήσει να πρωταγωνιστεί διεκδικώντας τίτλους. Ο Σερ Αλεξ μόλις προχτές έφτασε να αποκαλέσει «προδοσία» την ενέργεια του παίκτη να ανακοινώσει πως η Γιουνάιτεντ δεν έχει πια φιλοδοξίες.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Ρούνει αποκάλεσε τον Φέργκιουσον «ιδιοφυία» και αν ο Σκωτσέζος είναι ή όχι, πιστεύω ότι φάνηκε για μια ακόμη φορά. Οι χειρισμοί του στην υπόθεση έφεραν τον Ρούνεϊ μπροστά σε ένα νέο πενταετές συμβόλαιο, από το οποίο κερδισμένη βγαίνει πρώτα η Γιουνάιτεντ, μετά ο Φέργκιουσον και όσο και αν ακούγεται υπερβολικό τελευταίος ο Ρούνεϊ, παρότι γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο νησί! Η κάτοχος 18 πρωταθλημάτων Αγγλίας, διατηρεί στο ρόστερ της, τον παίκτη, ο οποίος μπορεί να ηγηθεί των προσπαθειών της σε Αγγλία και Ευρώπη, ο Φέργκιουσον κατάφερε να μην αποδυναμωθεί η ομάδα του και ο Άγγλος στράικερ εκτός από τις οικονομικές απολαβές, οι οποίες σίγουρα θα είναι καλύτερες θα εξακολουθήσει να αποτελεί το Νο1 όνομα στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ κάπου αλλού όπως στη Μαδρίτη θα ήταν ένας ακόμη γκαλάκτικο.
Πάντως, ο Φέργκιουσον εκτός από το να κρατήσει τον Ρούνεϊ στην ομάδα, πέτυχε και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό. Η αγοραστική αξία του ποδοσφαιριστή εκτοξεύεται ξανά με το πενταετές συμβόλαιο να τρέχει. Διαφορετικά μπορείς να διαπραγματευτείς την πώληση ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι σε θέση ακόμη και να εξαγοράσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και διαφορετικά έναν, ο οποίος πρόσφατα υπέγραψε!
Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο england365.gr
Οι παραλληλισμοί αφήνονται σε εσάς :ugeek:
Σήμερα, μιλώντας με πελάτη μου που γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα στη ΠΑΕ γαύρος, άκουσα πολύ καλά λόγια για το Λίνεν. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι η προετοιμασία που έκανε ο γαύρος ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, ο Λίνεν ως άνθρωπος και επαγγελματίας ήταν άψογος (με προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια), ενώ η μη συμμετοχή στο Ε.L ήταν απόφαση του προέδρου τους για να υπάρχει αφορμή απομάκρυνσής του. (Στο γαύρο έκριναν ότι τα οφέλη από το Ε.L. ήταν μηδαμινά μπροστά στο "χτίσιμο" μια καινούργιας ομάδας χωρίς υποχρεώσεις μέσα-έξω).
Επειδή δεν έχει (ξανα)ακουστεί το όνομά του, το αναφέρω ως ένα όχι τόσο ακριβό ενδεχόμενο...Προσωπικά προτιμώ αυτόν που από την 1η στιγμή πρότεινε ο Olivares...
Επειδή δεν έχει (ξανα)ακουστεί το όνομά του, το αναφέρω ως ένα όχι τόσο ακριβό ενδεχόμενο...Προσωπικά προτιμώ αυτόν που από την 1η στιγμή πρότεινε ο Olivares...
το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα ειναι καποιος απο τους 4 που ακουστηκαν.
τα ονοματα εχουν γραφτει εδω και 5 μερες και απο εκεινη την στιγμη δεν εχει δοθει απο τα μμε καμια αλλη σοβαρη πληροφορια για τις πιθανοτητες συνεργιασιας καποιου απο αυτους με τον ΠΑΟΚ. βιογραφικα διαβαζουμε και τιποτα αλλο.
θελω να ελπιζω οτι η χθεσινη παρουσια του ΠΑΟΚ στην ισπανια δεν περασε χωρις να γινει συναντηση με σοβαρο υποψηφιο για την θεση. το βρωμικο μυαλο μου αμφισβητει ακομη και την συναντηση με τον φλορο. αυριο μεθαυριο μπορει να διαβασουμε οτι αυτος που συναντηθηκε με τον ζαγορακη δεν ηταν τελικα και τοσο φλωρος.
τα ονοματα εχουν γραφτει εδω και 5 μερες και απο εκεινη την στιγμη δεν εχει δοθει απο τα μμε καμια αλλη σοβαρη πληροφορια για τις πιθανοτητες συνεργιασιας καποιου απο αυτους με τον ΠΑΟΚ. βιογραφικα διαβαζουμε και τιποτα αλλο.
θελω να ελπιζω οτι η χθεσινη παρουσια του ΠΑΟΚ στην ισπανια δεν περασε χωρις να γινει συναντηση με σοβαρο υποψηφιο για την θεση. το βρωμικο μυαλο μου αμφισβητει ακομη και την συναντηση με τον φλορο. αυριο μεθαυριο μπορει να διαβασουμε οτι αυτος που συναντηθηκε με τον ζαγορακη δεν ηταν τελικα και τοσο φλωρος.
δεν ξέρω αν εδώ είναι το κατάλληλο τόπικ για να ρωτήσω αλλά επειδή το φερε η κουβέντα του niko70, πώς στοιχειοθετείται το "καλή προετοιμασία"? πόσα είδη προετοιμασίας υπάρχουν? πώς ο προπονητής που σχεδιάζει μια προετοιμασία προβλέπει την κατάσταση των παικτών σε ένα μελλοντικό χρονικό διάστημα και με πόση ακρίβεια? εγώ αν δεν έχω σπουδάσει προπονητική κλπ. πώς μπορώ να κρίνω πότε μία προετοιμασία είναι σωστή?
Στην ελλαδα τη σωστη η μη προετοιμασια την κρινουν οι δημοσιογραφοι και τα προβατα ακολουθουν 

και για να την εμπλουτίσω την ερώτηση, πόσος πρέπει να είναι ο χρόνος της προετοιμασίας και πόσα φιλικά πρέπει να δώσει μία ομάδα για να θεωρείται έτοιμη??? δεν μπορεί να μην υπάρχουνε κάποια handbooks για το πώς γίνεται μάι σωστή προετοιμασία...
PS: το τι έχω ακούσει και διαβάσει 200 χρόνια
που παρακολουθώ αθλητικά δεν περιγράφεται. λίγο-πολύ δε χτες διάβασα οτι ο ΠΑΟΚ ήταν υποφερτός απλά και μπορούσε πολλά περισσότερα στην επίθεση παρόλο που έπαιζε με τον 2ο της primera division (που παρά έναν riquelme θα χε παίξει και τελικό CL!)...
PS2:εγκάθετε εσύ από κι κάτω μπασκετικέ, μη μιλάς
PS: το τι έχω ακούσει και διαβάσει 200 χρόνια

Ρε συ καλαματιανε εχεις ακουσει ποτε γαυρο να εχει χασει η ομαδα του η να εχει αποκλειστει και να πει ο αντιπαλος ηταν πιο δυνατος χασαμε?
Στις ηττες καθονται και χανουν η χανουν επειδη δεν επαιξαν αυτοι καλα και οχι ο αντιπαλος τα παντα εξαρτωνται απο τη δικη τους αποδοση με οποιον και να παιζουν (ακομα λενε για τον διαιτητη στη πενταρα που εφαγαν απο την ρεαλ εκεινη την αποφραδα μερα)και στις νικες παιζουν σαν θρυλος, ακους εκει τους ειπε ο Μαρινακης να αποκλειστουν απο τους εβραιους
το οτι χρηματικα δεν τους ενδιεφερε η εισοδος στους ομιλους να το δεχτω αλλα ως εκει.
Υ.Γ Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια ετσι να πεις στο πελατη σου που εχει προσβαση στην ομαδα.
Στις ηττες καθονται και χανουν η χανουν επειδη δεν επαιξαν αυτοι καλα και οχι ο αντιπαλος τα παντα εξαρτωνται απο τη δικη τους αποδοση με οποιον και να παιζουν (ακομα λενε για τον διαιτητη στη πενταρα που εφαγαν απο την ρεαλ εκεινη την αποφραδα μερα)και στις νικες παιζουν σαν θρυλος, ακους εκει τους ειπε ο Μαρινακης να αποκλειστουν απο τους εβραιους

Υ.Γ Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια ετσι να πεις στο πελατη σου που εχει προσβαση στην ομαδα.
- Federacion
Λίνεν, έχει προταθεί εδω και καιρό.
Δεν ξέρω αν όλα τ'αλλα είναι απλα αντιπερισπασμος και κινούμαστε για την αποκτηση του.
Μοιάζει σοβαρός ανθρωπος και τον θεωρώ αξιολογο προπονητη.
Δεν ξέρω αν όλα τ'αλλα είναι απλα αντιπερισπασμος και κινούμαστε για την αποκτηση του.
Ειδες οτι περιμενα να κανεις σχολιο στα ποδοσφαιρικα για να ποσταρω μετα απο καιρο, αλλα με "τσιγκλισε" ο νικος και το συνεχισα λιγο παραπανω.
Federacion έγραψε:Λίνεν, έχει προταθεί εδω και καιρό.
Μονο ιβηρες και βαλκανιοι κανενας αλλος δεν μπορει να καταλαβει την ιδιοσυγκρασια του ελληνα και του λατινου.
Υ.Γ Τωρα πως ο ρεχαγκελ τα καταφερε μαλον ειναι ανισοροπος.

H "προετοιμασία" που ανέφερα αφορά το τακτικό μέρος που ανήκει στους προπονητές...Η εκγύμναση και η προετοιμασία της φυσικής κατάστασης είναι εν πολλοίς δουλειά των γυμναστών (ο γαύρος έχει το Μουρίκη, έναν από τους καλύτερους έλληνες μαζί με τον Καρύδα)...palok έγραψε:δεν ξέρω αν εδώ είναι το κατάλληλο τόπικ για να ρωτήσω αλλά επειδή το φερε η κουβέντα του niko70, πώς στοιχειοθετείται το "καλή προετοιμασία"? πόσα είδη προετοιμασίας υπάρχουν? πώς ο προπονητής που σχεδιάζει μια προετοιμασία προβλέπει την κατάσταση των παικτών σε ένα μελλοντικό χρονικό διάστημα και με πόση ακρίβεια? εγώ αν δεν έχω σπουδάσει προπονητική κλπ. πώς μπορώ να κρίνω πότε μία προετοιμασία είναι σωστή?
Καταρχήν είμαι Σερραιο-καλαματιανο-ποντιο-μανιάτηςobanebane έγραψε:Ρε συ καλαματιανε εχεις ακουσει ποτε γαυρο να εχει χασει η ομαδα του η να εχει αποκλειστει και να πει ο αντιπαλος ηταν πιο δυνατος χασαμε?
Στις ηττες καθονται και χανουν η χανουν επειδη δεν επαιξαν αυτοι καλα και οχι ο αντιπαλος τα παντα εξαρτωνται απο τη δικη τους αποδοση με οποιον και να παιζουν (ακομα λενε για τον διαιτητη στη πενταρα που εφαγαν απο την ρεαλ εκεινη την αποφραδα μερα)και στις νικες παιζουν σαν θρυλος, ακους εκει τους ειπε ο Μαρινακης να αποκλειστουν απο τους εβραιουςτο οτι χρηματικα δεν τους ενδιεφερε η εισοδος στους ομιλους να το δεχτω αλλα ως εκει.

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αυτό στο φόρουμ...Οι ομάδες με πολλές υποχρεώσεις κάνουν συνήθως μικρές σε διάρκεια προετοιμασίες με έμφαση στην ενδυνάμωση (βάρη κυρίως) και ασκήσεις τακτικής...Οι προετοιμασίες πολλών εβδομάδων με έμφαση στη φυσική κατάσταση είναι μάλλον παρωχημένες....(Από αυτά που έχουν κατά καιρούς ακουστεί, αν κάποιος είναι ειδικός στο θέμα, μπορεί να μας δώσει τα φώτα του....)palok έγραψε:και για να την εμπλουτίσω την ερώτηση, πόσος πρέπει να είναι ο χρόνος της προετοιμασίας και πόσα φιλικά πρέπει να δώσει μία ομάδα για να θεωρείται έτοιμη??? δεν μπορεί να μην υπάρχουνε κάποια handbooks για το πώς γίνεται μάι σωστή προετοιμασία...
PS: το τι έχω ακούσει και διαβάσει 200 χρόνιαπου παρακολουθώ αθλητικά δεν περιγράφεται. λίγο-πολύ δε χτες διάβασα οτι ο ΠΑΟΚ ήταν υποφερτός απλά και μπορούσε πολλά περισσότερα στην επίθεση παρόλο που έπαιζε με τον 2ο της primera division (που παρά έναν riquelme θα χε παίξει και τελικό CL!)...
- Federacion
Για τα δικά μου γούστα θέλω καποιον σοβαρο, εργατικό, λιγομίλητο, οριακά να μη χαμογελάει, να μην ποζάρει για φωτογραφίες, να μην το παιζει προεδρος, να μη πουλάει παοκτσηδιλίκι, να μην πανηγυρίζει στα γκολ, να μην πανικοβάλλεται στις ηττες, να είναι απομακρος αλλα να κρέμονται όλοι απο τα χειλη του, να μην αντέχει την ήττα, να έχει πλάνο μακράς πνοης, να τον καιει να καταξιωθεί μαζι με την ομάδα, να πατάει πόδι στις μεταγραφές, να έχει αποψη στο σκαουτινγκ, να καταλαβαίνει πως τακτικη+φυσικη κατασταση=βασικες αρχες του συγχρονου ποδοσφαιρου, να γνωρίζει τις δυνατότητες του ρόστερ και να παιζει με βαση αυτες, να μελετάει τον αντιπαλο, να μην διαμαρτυρεται σχεδον ποτε για τη διαιτησια, αλλά όταν το κάνει να γνωρίζει ολος ο πλανήτης πως εχει δίκιο, να σεβεται τους παίχτες αλλα να μην τους νταντευει, να σεβεται πάνω απ' όλα το λαο της ομάδας, αλλα να μην τους συμμερίζεται στις αποφάσεις του.
τι σημαίνει "τακτική προετοιμασία"? το πώς θα αγωνίζεται η ομάδα? τι σύστημα? τι Plays θα αλλάζει μέσα στον αγώνα? για το πώς πρέπει να κινούνται οι παίκτες ? αν εννοοείς αυτό, οκ, αυτή είναι η καθημερινή δουλειά του προπονητή (+ το coaching), δεν τελειώνει στην προετοιμασία, νομίζω...
PS: από ποιό μέρος της μάνης ?
PS: από ποιό μέρος της μάνης ?