Σταύρος Κόλκας

Άβαταρ μέλους
Olorin

Re: Σταύρος Κόλκας

Δημοσίευση από Olorin »

Νομιζω ειναι απο τα κορυφαια αρθρα του Κολκα. 8-)

kos, ανεφερε και τον Κουτσιανικουλη και τον Γκαρσια ως δικα μας παραδειγματα. Το πως μπορει να αποκαλουσε το Βασιλακη ο Κολκας δεν εχει σχεση με την αντιμετωπιση του παικτου απο το συνολο του τυπου, τοτε οταν ειχε σκασει η "βομβα".
"Κινηση ματ", "σφηνα στο ΠΟΚ", "ο Ελληνας Μεσι στον ΠΑΟΚ", ο ΠΑΟΚ πηρε μεσα απο τα χερια οσφπ και παο το κορυφαιο ελληνικο ταλεντο". Τετοιους τιτλους θυμαμαι εγω.
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

ωραιο αρθρο οντως ......αν και επαρση υπαρχουν και στα μιντια που αφορουν τον ΠΑΟΚ
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Εγώ σε γενικές γραμμές είμαι ψιλοφαν του Κολκα.

Συνήθως θεωρώ εύστοχα αυτά που γράφει ...όχι βέβαιο ότι δε κάνει κ λακαμίες που και που
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Όταν ξαναβρήκε την υπομονή του, θυμήθηκε τον τρόπο

Ο ΠΑΟΚ ξαναέγινε μάγκας, πρακτικός, έξυπνος και μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάφερε να κλείσει τον μαύρο του Σεπτέμβρη με μία νίκη πολύ σημαντική. Η κορυφή του ομίλου είναι δικιά του μέχρι να ταξιδέψει στην Ισπανία για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ και αυτό το κατάφερε γιατί απλά το ήθελε περισσότερο.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε αυτό που έπρεπε και παρότι αρχικά η τύχη του γύρισε την πλάτη, αμέσως μετά τον … αγκάλισε.

Ο τραυματισμός του Λίνο πριν το παιχνίδι, ο τραυματισμός του Μπουσαϊντί μόλις στο 15΄, τον ανάγκασε να παίξει με δύο ακραία μπακ που σίγουρα δεν μπορούσαν να του δώσουν πλεονέκτημα ερχόμενοι από τις πίσω ζώνες. Ο Σνάουτσνερ έκανε τη δουλειά του ανασταλτικά και ο Λευτέρης Σακελλαρίου παίζοντας με περίσσιο τσαμπουκά έκανε αρκετά παραπάνω από αυτά που θεωρούνταν αυτονόητα.

Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε υπομονετικά ένα ημίχρονο για να μετρήσει καλά την ποιοτική Δυναμό και όταν αποφάσισε να πιέζει, χρειάστηκε την ποιότητα και την διορατικότητα των ηγετών του.

Η άνοδος του Γκαρσία και ο άψογος χθεσινός Ίβιτς, έβαλαν τους Θεσσαλονικείς μπροστά και αυτό σήμαινε το τέλος του αγώνα. Μία καλή απόκρουση του Κρέσιτς ήταν ουσιαστικά η πιο επικίνδυνη τελική προσπάθεια των Κροατών, όμως ο 27χρονός πορτιέρο του ΠΑΟΚ έπρεπε να τους δείξει ότι μπορεί να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημό τους.

Το γκραντ γκινιόλ παιχνίδι έπρεπε βέβαια να έχει και άλλο σασπένς για τον Δερμιτζάκη, του οποίου δοκιμάστηκε ο ψυχισμός και με το παραπάνω.

Ο τραυματισμός και του Τσιρίλο, τον ανάγκασε να ρίξει στη μάχη και τον Ζουέλα, ο οποίος δεν είχε λεπτό επίσημου αγώνα. Άλλη μία κατάσταση … δύσκολη.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν προδόθηκε αυτή τη φορά από κανέναν παίκτη του, ακόμη και αυτούς που είχε δυσαρεστήσει με την στρατηγική του. Και μάλλον αυτή η εικόνα τον βοηθά να κατανοήσει πως υπάρχουν παιχνίδια για όλους.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ τώρα καλείται να βρει τις ψυχικές δυνάμεις να επιστρέψει και στο πρωτάθλημα. Ο Άρης, είναι ένας αντίπαλος που του δίνει κίνητρο, του δίνει λόγο να τα ξαναδώσει όλα και να επιστρέψει στην κατάκτηση ενός τριπόντου στο πρωτάθλημα.

ΥΓ Η υπομονή είχε να κάνει με το τακτικό κομμάτι και το παραδέχτηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μία έμπειρη ομάδα με ταλέντο, οφείλει να μην παίρνει ιδιαίτερα ρίσκα. Ο αντίπαλος πιο εύκολα θα κάνει το λάθος.

PAOK24
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Αλλαγή προπονητή και πολιτικής

Κι όμως καταφέρνω να είμαι ψύχραιμος παρά την ήττα από μία ομάδα που μου έκανε 1,5 φάση. Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν αποτελώ τον μέσο όρο του ΠΑΟΚτσή. Αυτός δεν είναι ψύχραιμος και έχει πολλούς λόγους.

Λαϊκά δικαστήρια και εντάσεις, πεσίματα, γνωστά όλα αυτά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Όλοι ρωτάνε τι φταίει. Η απάντηση απλή. Η επιλογή του προπονητή σε συνδυασμό με την πολιτική της ΠΑΕ απέναντι στην ΕΠΟ.

Σήμερα με «έστησε» ο Άρης στη Τούμπα για όσους δεν το κατάλαβαν. Ο Τσινιάρης, ήρθε για να βοηθήσει να Άρη να μη χάσει. Ο Δερμιτζάκης, απλά τον βοήθησε να κερδίσει.

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά καλά στο διοικητικό κομμάτι, αλλά δεν αγριεύει. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνουμε… Ευρώπη.

Βγήκε μία ανακοίνωση σήμερα για τον Τσινιάρη. Έπρεπε να βγει δε λέω, αλλά το βασικότερο είναι να προλάβεις τη στραβή. Και δεν την πρόλαβες.

Δηλαδή ποια είναι τα εχέγγυα του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία; Ο Ζαγοράκης πίστεψε πως θα τον σεβαστούν, όμως η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν τον σέβονται, αλλά τον κοροϊδεύουν κιόλας.

Ποιο ήταν το κόστος του Σπάθα, ποιο πιστεύετε θα είναι το κόστος του Τσινιάρη; Αφού αυτοί τους βάζουν, δεν μπορούν να τους τιμωρήσουν.

Δεν τον φοβούνται τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι το χειρότερο. Κάλυπτες αυτή την αδυναμία ως ένα βαθμό όταν είχες προπονητή, αλλά τώρα δεν μπορείς να καλύψεις απολύτως τίποτα.

Η απάντηση στο τι φταίει είναι απλή. Ο Ζαγοράκης επέλεξε μία πολιτική που δεν βρίσκει αντίκρισμα και έναν προπονητή που βρίσκεται σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο της ομάδας.

Συνεχόμενα κρούσματα απειθαρχίας, διαφορετικές συμπεριφορές από παίκτη σε παίκτη, ανασφάλεια στους περισσότερους γιατί δεν ξέρουν που βαδίζουν και βέβαια, ανασφάλεια γιατί αυτοί χρεώνονται την αποτυχία, περνάνε από λαϊκά δικαστήρια και ζούνε μία καθημερινότητα άσχημη.

Αν αλλάξει αυτά τα δύο, τότε θα μπορούμε να αισιοδοξούμε, αν όχι, νομίζω πως ο κατήφορος θα μας παρασύρει. Και επειδή δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα από τα δύο, μαζεύομαι στο καβούκι μου και περιμένω τις εξελίξεις.

ΠΑΟΚ24
Άβαταρ μέλους
emeissaspsirizoume4

Δημοσίευση από emeissaspsirizoume4 »

ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΣΟΥ
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Τα συν και τα πλην

Παίζουμε στο ΟΑΚΑ, έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε αποτέλεσμα για να έρθουμε κάπως στα ίσια μας. Μπορούμε;

Το αν μπορούμε ή όχι θα το κατανοήσουμε κατά τη διάρκεια της αυριανής αναμέτρησης. Τα δεδομένα πάντως είναι απλά.

Οι δύο ομάδες είναι ίδιες σε χαρακτηριστικά, απλά έχουν διαφορετικό μπάτζετ.

Δύο ομάδες με ώριμα χαφ που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα, απλά ο Παναθηναϊκός έχει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να μαζεύει τα σκουπίδια, που όταν τα μαζέψει, ξέρει και τι θα τα κάνει.

Ο με σαφώς περισσότερα τρεξίματα Βιτόλο, που ουσιαστικά παίζει τον ρόλο του Ζιμπέρτο στον ΠΑΟΚ, όταν ξέρει τι να κάνει με τα σκουπίδια δημιουργείται πλεονέκτημα στην ομάδα του. Όταν τον πιάνει η έλλειψη αυτογνωσίας – συχνό φαινόμενο φέτος – δημιουργείται πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα, Κατσουράνης – Καραγκούνης και Γκαρσία – Ίβιτς, κάνουν την ίδια δουλειά πάνω κάτω. Οι δύο πρώτοι προωθούν την μπάλα έξυπνα, ο Γκαρσία καλύτερα, αλλά ο Κατσουράνης τη μεταφέρει κιόλας προς τα μπροστά, ενώ πατάει και αντίπαλη περιοχή. Οι άλλοι προσπαθούν να τρυπήσουν τη διπλή ζώνη άμυνας του αντιπάλου, με τον Ίβιτς όμως να πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. Ο Καραγκούνης όταν την πατάει πέφτει ή ψάχνει το σουτ από μακριά.

Σε γενικές γραμμές οι δύο ομάδες είναι ίδιες. Ο Σισέ δίνει μία καλύτερη εικόνα στη κορυφή της επίθεσης απ ότι ο Μουσλίμοβιτς, αλλά στα άκρα θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ είναι πιο επικίνδυνος ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός είχε Γκοβού – Λέτο – Νίνη. Και οι τρεις είναι ασταθείς, ενώ απλά οι του ΠΑΟΚ – Σάλπι, Βιεϊρίνια – ντεφορμέ. Ευκαιρία να βρούνε τη φόρμα τους.

Εγώ θεωρώ το πλέον αδύναμο σημείο του Παναθηναϊκού την τριάδα στην άμυνα, τους δύο στόπερ και τον τερματοφύλακα. Ο Τζόρβας, κάνει ρεσιτάλ λαθών φέτος, κυρίως όταν ο αντίπαλος πλαγιοκοπεί και γενικά σεντράρει. Για αυτό τον λόγο θεωρώ πως ο Δερμιτζάκης αύριο ξεκινάει τον Μουσλίμοβιτς και θα δικαιωθεί αν ο Βόσνιος πατάει την αντίπαλη περιοχή και δεν δει κανά όνειρο να παίζει μπροστά από τα αμυντικά χαφ.

Το δικό μας βασικό κουσούρι, είναι ομαδικό. Εκτός του ότι φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα, η λειτουργία της δεν φροντίζει να φορμάρει και κανέναν.

Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, στοιχείο που φέρνει υπομονή, πίστη και βέβαια άγχος στον αντίπαλο. Έτσι όπως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ μένουν εκτός παιχνιδιού οι Σαλπιγγίδης – Βιεϊρίνια, ενώ κουράζονται εύκολα οι Γκαρσία – Ίβιτς.

Αν δεν ηρεμήσουν όλοι στο άδειο ΟΑΚΑ που αδυνατεί να σου φέρει πίεση, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αν καταφέρουμε να βρούμε τα πατήματά μας, τότε οι ελπίδες για κάτι καλό αύριο είναι πολλές.

PAOK24
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

ελπιζω οι δημοσιογραφοι που μας βγαλαν περσι τσου λου.. να μας σωσουν φετο γιατι οι παικτε δε τραβανε
Άβαταρ μέλους
Shady20

Δημοσίευση από Shady20 »

Η μόνη παρατήρηση που έχω για τον Κόλκα είναι ότι πιστεύει τους παίκτες και μάλλον αυτοί δεν πιστεύουν στους εαυτούς τους.

Πιστεύω πως έχει υπερεκτιμήσει πολλούς αυτούς...
Άβαταρ μέλους
sidpanos

Δημοσίευση από sidpanos »

κάθε χρόνο κανουμε την καλύτερη προετοιμασία στον κόσμο...
όπως και φέτος..μόνο που δεν φαίνεται... :?

το γράφω όμως εδώ γιατί ο δημοσιογράφος αυτός έλεγε οτι κάνουμε κλασσικά πολύ καλή προετοιμασία,οτι γίνεται πρώτη φορά αυτό και άλλα τέτοια σαλτσοειδή παπατζιλίκια...
ο ίδιος όμως,αργότερα,με θεαματική κυβίστιση μίλησε για ελλιπή προετοιμασία,αναιρώντας τον εαυτό του...
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

μη σιντ μη γραφεις τετοια ντροπη ειπαμε...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Εμείς οι ίδιοι μειώνουμε τον ΠΑΟΚ

Πολλές φορές αναρωτιέμαι ως πότε θα μικραίνουμε τον ΠΑΟΚ μόνοι μας. Είναι αλήθεια πως αυτή τη φορά το λάθος το έκανε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Το περασμένο καλοκαίρι, σκεπτόμενος είναι η αλήθεια πρακτικά, θέλησε να πάρει έναν φθηνό προπονητή για να διαχειριστεί απλά μία πολύ έτοιμη ομάδα. Στη θεωρεία, ακουγόταν απλό.

Αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων και αποτελεσμάτων πως δεν ήταν τόσο απλό. Και πως η ομάδα, άρχισε να έχει έλλειψη πίστης στο πλάνο, στον εγχείρημα, στην επιλογή.

Την έλλειψη πίστης στο εγχείρημα, την αισθάνθηκα και εγώ. Όταν κατανόησα πως το επίπεδο επικοινωνίας διοικητικού – προπονητικού τιμ με το αγωνιστικό, είναι απλά … χωριάτικο. Η αλήθεια είναι πως ξενέρωσα παραπάνω απ όσα έπρεπε. Δεν είναι η θέση μου τέτοια ώστε να λειτουργώ συναισθηματικά. Πρέπει να είμαι λίγο πιο … killer.

Όσοι πραγματικά με παρακολουθούν, καταλαβαίνουν πως όταν δεν έχω διάθεση να μιλήσω για μπάλα, υπάρχει πρόβλημα. Η ψυχή μου το γνώριζε πως μιλούσα μέχρι τώρα για μπάλα. Για ποδόσφαιρο για την ακρίβεια.

Δεν έβλεπα καμία προοπτική, δεν έβρισκα κανένα πάτημα για να υποστηρίξω το έργο που γίνεται. Έβλεπα και εγώ το μοιραίο να έρχεται.

Για να μη το τραβήξω πολύ, η αλήθεια – πικρή μάλιστα – είναι πως η επιλογή Δερμιτζάκη μείωσε τον ΠΑΟΚ. Και σε αυτό φέρει ξεκάθαρη ευθύνη ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος όμως, είχε την πίεση του οικονομικού. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ αυτό, γιατί τότε, ούτε το οικονομικό είχε ξεκαθαρίσε μέσω Ευρώπης, ούτε το άνοιγμα είχε μειωθεί από κάποιο άλλο οικονομικό τρικ.

Τον ΠΑΟΚ όμως, τον μείωσε μεν ο Ζαγοράκης, αλλά αυτός θα φροντίσει να διορθώσει το λάθος του. Η ΠΑΕ σύντομα θα ανακοινώσει προπονητή εγνωσμένης αξίας, που δεν θα μάθει στο κασίδα το κεφάλι.

Το χειρότερο όλων, δεν είναι πως ο Ζαγοράκης μείωσε τον ΠΑΟΚ μέσα από μία κακή επιλογή. Το χειρότερο όλων είναι πως τον ΠΑΟΚ κάθε τρεις και λίγο τον μειώνουν οι οπαδοί του. Κυρίως το κομμάτι που εγώ θεωρώ … πανηγυρτζήδες.

«Να έρθει ο Άγγελος» λέει ο ένας, «να έρθει ο Μπάγεβιτς» λέει ο άλλος, «όχι να έρθει ο Ρεχάγκελ» λέει ο τρίτος. Κωμωδία, σκέτη απογοήτευση.

Για εμένα που παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ στενά από τότε που με θυμάμαι, ειδικά τα πρώτα δύο ονόματα μου φέρνουν αναγούλα. Τα εγκλήματα που έχουν κάνει στον ΠΑΟΚ είναι τέτοια, που όποιος δεν τα θυμάται ή είναι πανηγυρτζής ή στημένος. Ο τρίτος δεν με απασχολεί γιατί είναι σε σύνταξη.

Τον προπονητή του ΠΑΟΚ θα τον αποφασίσει ο τεχνικός του διευθυντής και ο πρόεδρός του. Ούτε γκάλοπ σε ραδιόφωνα θα γίνει με παραγωγούς ή άσχετους ή στημένους, ούτε θα σουλατσάρει η άποψη του κάθε αφελή εις βάρος της ομάδας.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τουλάχιστον πενήντα προπονητές υψηλού επιπέδου ελεύθεροι στην Ευρώπη. Αλλά ο πανηγυρτζής, αγαπάει τόσο τον ΠΑΟΚ που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το εγώ του. Να υπερισχύσει, αυτό που με ελάχιστη υποδομή νομίζει πως είναι σωστό.

Επίσης, μία πάγια θέση μου σε θέματα προπονητή, είναι πως Έλληνας προπονητής δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον ΠΑΟΚ. Η εποχή Δερμιτζάκη απλά ενίσχυσε αυτή την πάγια θέση μου.

Είναι γεγονός πως το επίπεδο των ποδοσφαιριστών δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από του προπονητή. Μόλις αυτό συμβεί, μετρά απλά αντίστροφα.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, έχει ποδοσφαιριστές που πρέπει να τους κατευθύνει κάποιος που τον σέβονται και όχι κάποιος που δεν γνωρίζει πως θα τον σεβαστούν.

Σίγουρα πάντως, ο Δερμιτζάκης μέσα στα πολλά που μπορούμε να του καταλογίσουμε, αφήνει μία παρακαταθήκη φεύγοντας. Είμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και είμαστε και πρώτοι στον όμιλο. Το τάιμινγκ που αποχωρεί, του δίνει το δικαίωμα να πει «ναι κάτι έκανα και δεν άφησα καμένη Γη».

Μέσα σε αυτή τη κρίση που περνάμε, καλό είναι να αποδώσουμε ότι πρέπει, σε όποιον πρέπει. Και βέβαια, με την έλευση του νέου τεχνικού, να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας. Είμαστε μέσα στην Ευρώπη, μέσα στο κύπελλο και μπορούμε να κάνουμε ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφς. Στο φινάλε, μια στραβή χρονιά, δεν σημαίνει και το τέλος του ΠΑΟΚ. Έρχονται και οι επόμενες.

ΠΑΟΚ24
Άβαταρ μέλους
Falegkos

Δημοσίευση από Falegkos »

sidpanos έγραψε:κάθε χρόνο κανουμε την καλύτερη προετοιμασία στον κόσμο...
όπως και φέτος..μόνο που δεν φαίνεται... :?

το γράφω όμως εδώ γιατί ο δημοσιογράφος αυτός έλεγε οτι κάνουμε κλασσικά πολύ καλή προετοιμασία,οτι γίνεται πρώτη φορά αυτό και άλλα τέτοια σαλτσοειδή παπατζιλίκια...
ο ίδιος όμως,αργότερα,με θεαματική κυβίστιση μίλησε για ελλιπή προετοιμασία,αναιρώντας τον εαυτό του...
sid με αυτους στα ΜΜΕ ομος ο ΠΑΟΚ εκανε την καλυτερη πορεια του :opaokara: :opaokara: (ετσι λενε)

ΠΣ. τωρα αν ειναι μαγκας να βγει να πει οτι με εμας στα ΜΜΕ ο ΠΑΟΚ κανει την χειρότερη πορεία του....ΑΡΔ
Άβαταρ μέλους
kotsos

Δημοσίευση από kotsos »

"Έχεις μια πλάκα ρε Κόλκα"
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

ΠΑΟΚόλκα

ΠΑΟΚ με Κόλκα σε βλέπω σαν την Μπόκα
Κλειδωμένο