Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
kostasff

Re: Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Δημοσίευση από kostasff »

Δυστυχώς αλλά όπως έδειξε ο περσινός απολογισμός δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Πληρώθηκαν παλιές οφειλές και δημιουργήθηκαν νέες... :evil:
Δεν βγαίνει εύκολα άκρη.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

denis έγραψε:Υπερβήκαμε το μπάτζετ? Αν ναι πόσο?
αφού περιμένουμε ακόμα 2-3 αθλητές ακόμα, πώς να σε πούμε για το μπάτζετ? αλλά και όταν έρθουν πάλι δεν θα βγάλουμε άκρη όπως σωστά λέει ο κώστας. ο κανώτας είπε οτι το μπάτζετ θα είναι όσο πρέπει να είναι!!!!

PS: η ΑΜΘ έγραφε προχτές οτι θα έχουμε το τρίτο μπάτζετ στην Α1
Άβαταρ μέλους
denis

Δημοσίευση από denis »

palok έγραψε: PS: η ΑΜΘ έγραφε προχτές οτι θα έχουμε το τρίτο μπάτζετ στην Α1
Το ΑΜΘ τι το ήθελες ας έλεγες άκουσα ή το διάβασα στην Espresso :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
kostasff

Τι να ξέρουν οι Αθηναίοι από ΑΜΘ.... :mrgreen: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
kostasff

"Γίνεται να φύγεις αν περνάς καλά;"
Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μασάει τα λόγια του και στη συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι αν περνούσε καλά στον Παναθηναϊκό, δεν θα έφευγε.
Για την απόφασή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό, το γεγονός ήδη γράφονται πολλά αναληθή πράγματα γι' αυτόν αλλά και για τη βία στα ντέρμπι "αιωνίων" μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης στην συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ ΜΕΝ".
Αναλυτικά ορισμένα από τα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Η ερώτηση που θα ήθελαν όλοι να σου κάνουν είναι γιατί άφησες τον παντοκράτορα Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο; Δεν νομίζω να ήσουν Ολυμπιακός τόσο καιρό και να το έκρυβες;

"Δεν θέλω να πουλήσω οπαδιλίκι. Δεν το έκανα ποτέ στη ζωή μου, ούτε όταν ήταν το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Δεν θα το κάνω και τώρα. Ειδικά έτσι όπως είναι τα πράγματα, καλύτερα να προσέχεις τι λες. Η κατάσταση ξεφεύγει πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις".

Ναι, αλλά ποιο ήταν τελικά το κίνητρο για τη μεταγραφή;

"Είναι θέμα προσωπικό, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα μου. Έπειτα από χρόνια θέλεις μια αλλαγή στη ζωή σου. Ένα νέο κίνητρο, μια καινούργια ζωή. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Όταν παίρνεις μια απόφαση να φύγεις από κάπου αλλού -αν υποθέσουμε ότι σε θέλουν και οι δύο- πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Γίνεται να φύγεις αν περνάς καλά κάπου; Δεν γίνεται. Οπότε, υπήρχε κάποιος λόγος να αφήσω τον Παναθηναϊκό".

Τι ακριβώς ήταν αυτό όμως; Εφόσον δεν ήταν τα χρήματα, ήταν κάποιος αγωνιστικός λόγος;

"Νιώθω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσω. Είναι σαφές πως δεν υπάρχει πολλή ψυχραιμία και σίγουρα δεν έχουμε την οπαδική παιδεία να δεχθούμε λογικά επιχειρήματα. Ό,τι και να ειπωθεί από την πλευρά μου, θα μεταφερθεί διαφορετικά. Εγώ ξέρω να παίζω μπάσκετ. Όπου και αν έπαιξα ήμουν σωστός επαγγελματίας, ξέρω να τιμάω το συμβόλαιό μου ως το τελευταίο ευρώ και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι σε οτιδήποτε μου ζητηθεί. Ήμουν σωστός τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό, κύριος. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για κάτι".

Ξέρεις όμως ότι έχει αλλάξει η ζωή. Ότι όλα θα είναι διαφορετικά πλέον, πιο θορυβώδη.

"Ναι, το ξέρω. Γνωρίζω ότι πολλά θα γραφτούν και θα ειπωθούν για μένα. Ήδη γράφονται εμετικά πράγματα. Θα τα διαβάσω αλλά, επειδή δεν ισχύουν, νομίζω ότι δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω. Οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν με ποια κριτήρια αποφασίζω στη ζωή μου, ξέρουν ότι αναζητώ νέες προκλήσεις, νέα πράγματα. Και αν αυτοί γνωρίζουν, εμένα μου αρκεί. Μπάσκετ δεν ξεκίνησα να παίζω τώρα, μια ζωή αυτό κάνω. Οι δυσκολίες υπάρχουν, μερικές προκύπτουν και από τις επιλογές μου. Αλλά αν υπάρχουν αρρωστημένοι, κακοπροαίρετοι, που λένε ψέματα για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους, δεν μπορώ να κάνω κάτι".

Πάντως, το δικό σου συμπέρασμα είναι ότι οι λόγοι που έφυγες ήταν αγωνιστικοί. Ότι ήθελες πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα…

"Ήθελα κάτι καλύτερο στη ζωή μου, μια νέα πρόκληση. Ξέρεις, νιώθω ότι σε αυτό το θέμα ό,τι και να πω θα παρεξηγηθεί. Ο ένας θα το διαβάσει από μια σκοπιά, ο άλλος από κάποια άλλη και τα πράγματα θα μπερδευτούν περισσότερο. Άσ’ το καλύτερα να μιλήσω στο γήπεδο, εκεί τα λέω καλύτερα. Ίσως να μιλήσω για τους πραγματικούς λόγους της μεταγραφής ύστερα από πολλά χρόνια και δεν ξέρω ποιος θα ενδιαφέρεται τότε".

Και τώρα τα χρήματα. Ακόμη και αν δεν γίνονται όλα για αυτά, παραμένει γεγονός ότι είσαι η πιο ακριβή μεταγραφή. Αυτό δεν φέρνει πίεση;

"Μπα, όχι για μενα. Δεν παίζουν μπάσκετ τα λεφτά. Δεν σουτάρεις καλύτερα επειδή παίρνεις περισσότερα λεφτά. Στην καριέρα μου ακολουθώ ένα μότο: Δεν κυνηγάω τα λεφτά, αφήνω να με κυνηγούν αυτά. Μου το είπαν στο ξεκίνημα και το ακολούθησα. Λειτούργησε. Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να παίζω καλό μπάσκετ. Να πετυχαίνω στόχους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Να ιδρώνω και να το χαίρομαι. Ε, αν έρχονται και τα χρήματα, να πω όχι;".

Για τη βία και για το αν θα φύγουν ποτέ οι παίκτες από το παρκέ μόλις γίνουν επεισόδια σε παιχνίδι Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός;

"Δεν έχει τύχει ακόμη. Πρέπει μάλλον να το κάνουμε. Είναι αδιέξοδο. Στον Παναθηναϊκό ήξερα πολύ κόσμο, φίλους και γνωστούς, που αγαπούσαν το μπάσκετ, τον αθλητισμό. Έρχονταν στα «μικρά» παιχνίδια, και όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό δεν εμφανίζονταν στα γήπεδα. Το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά των φίλων του Ολυμπιακού. Όμως, από τη στιγμή που η πολιτεία είναι ανίκανη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς οι παίκτες. Ούτε για μας είναι πάντα εύκολο να είμαστε ψύχραιμοι (όπως διαπίστωσαν όλοι στον αγώνα με τη Σερβία), αλλά αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά. Γενικώς, θέλουμε να παίζουμε σε γήπεδα που δεν πετάνε βίδες, κινητά, κέρματα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς δίπλα στα κεφάλια μας".

Εκτός από τα επεισόδια, σε ενοχλούν οι βρισιές, οι φωνές;

"Μπορείς να υποστηρίζεις μια ομάδα με πολλούς τρόπους. Κανείς δεν είπε να συμπεριφέρονται οι οπαδοί σαν να βρίσκονται στο θέατρο. Αλλά όταν πετούν πράγματα, περνάμε από το επίπεδο του αγώνα σε αυτό του εγκλήματος. Με λίγα λόγια, αν πέφτει κανένα μπινελίκι, δεν ασχολούμαι. Αν όμως φοβάμαι ότι θα πεθάνω, ναι. Είναι πραγματικά τύχη που δεν έχει χτυπήσει σοβαρά κανένας παίκτης. Κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί και τότε όλοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Στο Βερολίνο παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Είχε έρθει η μητέρα μου στο γήπεδο και, για πρώτη φορά σε ντέρμπι, δεν ανησυχούσα μήπως πάθει κάτι. Όλοι οι μάγκες ήταν ήρεμοι εκεί, με τη γερμανική αστυνομία. Άρα;".
http://sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A ... 10100.html
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

«Κόλλησαν» στις εγγυήσεις με Καρύδα!

Ο Σάκης Καρύδας έφτασε μια ανάσα από την ΑΕΚ, αλλά τελικά οι εγγυήσεις χάλασαν (προς το παρόν) την μεταγραφή του! Ο παίκτης μίλησε με τον Χρήστο Παπαδημητρίου, αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε συμφωνία, αφού ο Καρύδας ζήτησε εγγυήσεις για τα 35.000 ευρώ που είναι να πάρει.
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... s-aek.html
Άβαταρ μέλους
denis

Δημοσίευση από denis »

Κώστα ο Αντ1 ψάχνει έδρα γιατί στην Κυψέλη δεν μπορεί να μείνει ακούστηκε κάτι για Λάρισα και Χαλκίδα(να που υπάρχει περίπτωση να ξαναδείς την ομάδα από κοντά)
Άβαταρ μέλους
kostasff

Πες μου ότι δεν μου κανείς πλάκα!!!
Άβαταρ μέλους
denis

Δημοσίευση από denis »

Όχι ρε συ το άκουσα έχουν πρόβλημα(οικονομικό) με τον ερασιτέχνη και δεν μπορούν να μείνουν εκεί και λένε να πάνε κάπου μπας και υπάρξει στήριξη.
Άβαταρ μέλους
denis

Δημοσίευση από denis »

Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκε στο Μουντομπάσκετ, με τον 26χρονο σούτινγκ-γκαρντ της Μπιλμπάο να αναφέρεται στην προσπάθειά του να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της Εθνικής Ελλάδος, αλλά και στο καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο διεθνής σούτινγκ-γκαρντ της Μπιλμπάο, Κώστας Βασιλειάδης, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», για την «επίσημη αγαπημένη», αλλά και τη «μετακόμισή» του στην Μπιλμπάο.

- Έχουν μερίδιο ευθύνης για την κακή πορεία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τουρκίας, τα γεγονότα που συνέβησαν στο φιλικό παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας;

«Το κλίμα δεν είχε χαλάσει καθόλου μεταξύ των παιδιών της ομάδας μας, από όσο μπορώ να ξέρω και όσο ήμουν μαζί τους. Όλα ήταν καλά. Είχε ξεπεραστεί το συγκεκριμένο συμβάν. Όλοι οι παίκτες κοιτούσαν μπροστά και είχαν στο μυαλό τους το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τίποτα άλλο. Δεν νομίζω ότι επηρέασε.

Πιστεύω ότι ήταν θέμα μέρας, θέμα αντιπάλου, μπορεί να μας είχαν "διαβάσει" πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν πάρα πολλά. Αυτά τα παιδιά είναι μαζί πολλά χρόνια, γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ τους. Αυτό έχουν δείξει και τα προηγούμενα χρόνια».

-Πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο συμβάν θα έχει αντίκτυπο, αλλά και προεκτάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικότερα στα στρατόπεδα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού;

«Δεν νομίζω ότι τα παιδιά σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Δεν νομίζω ότι θα δώσουν συνέχεια. Ήταν της στιγμής. Μια κακιά στιγμή, μπορείς να πεις. Πάνω στα νεύρα, πάνω στην ένταση του παιχνιδιού, είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Αν δεν ήταν ο Τεόντοσιτς εκεί και ήταν κάποιος άλλος, μιας άλλης ομάδας, και πάλι πιστεύω ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια και ότι θα υπάρξουν προεκτάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως είπα και πριν, τα παιδιά ξεπέρασαν εντελώς το συγκεκριμένο γεγονός, συνέχισαν να προπονούνται σωστά, χωρίς να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, πέραν του παγκοσμίου πρωταθλήματος».

-Γιατί, ενώ ήσουν στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, δεν ταξίδεψες μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Τουρκία;

«Δεν ξέρω, αυτό είναι θέμα προπονητή. Εγώ έκανα τη δουλειά μου, όπως μου έλεγε ο προπονητής. Έδινα το εκατό τοις εκατό. Ήθελα να βοηθήσω. Βασικά, ήθελα πάρα πολύ να είμαι μαζί με την ομάδα στην Τουρκία, αλλά τι να πω; Ήταν καθαρά θέμα προπονητή. Αυτό που μου είπε ο ίδιος, είναι ότι τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούσα να βοηθήσω την εθνική ομάδα και γι’ αυτό το λόγο με "κόβει".

Εντάξει, τι να πω; Για μένα, η απόφασή του είναι αποδεκτή. Αθλητής είμαι, ο προπονητής διαλέγει τους παίκτες που θα είναι στην ομάδα. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του, κι εγώ δεν έχω παρά να το αποδεχτώ».

-Είναι τελικά η κατάρα των σούτινγκ γκαρντ, όταν θέτουν υποψηφιότητα για την εθνική ομάδα; Το λέω αυτό, γιατί το ίδιο συνέβη στο παρελθόν και με τον Διαμαντόπουλο και με τον Παπαμακάριο…

«Τι να σου πω. Δεν ξέρω αν είναι ή όχι κατάρα. Υπάρχει μια βάση παιδιών, που είναι χρόνια στην εθνική ομάδα σε αυτές τις θέσεις και νομίζω ότι βασίζονται περισσότερο σε αυτούς, παρά στα παιδιά που έρχονται από πίσω. Όπως είπα και πριν, ό,τι αποφασίσει ο προπονητής είναι αποδεκτό, δεν έχει γίνει κάτι.

Βέβαια, ξέρεις τώρα, όταν περιμένεις πώς και πώς να είσαι σε αυτή την ομάδα δίνεις το εκατό τοις εκατό στην προετοιμασία, πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι σε αυτή την ομάδα μαζί με αυτά τα παιδιά και όταν δεν τα καταφέρνεις, κάπου απογοητεύεσαι λίγο. Αλλά, εντάξει, μπροστά μου έχω μια πάρα πολύ μεγάλη χρονιά στην Ισπανία και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό».

-Γιατί, κατά τη γνώμη σου, η «επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων» δεν έχει καθαρόαιμο σούτινγκ γκαρντ;

«Όπως βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, το παιχνίδι βασιζόταν στο transition και στα drive. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο λόγος, γιατί -από ό,τι θυμόμαστε- δεν σουτάραμε πολλά τρίποντα. Όντως η εθνική δεν έχει καθαρόαιμο σουτέρ, αν και θα μπορούσε να έχει, αλλά όπως ξαναείπα, είναι απόφαση του προπονητή. Το θέμα είναι πώς το έχει στο μυαλό του και πώς είναι το παιχνίδι του».

-Γιατί όταν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν σε καλούσε στην Εθνική ομάδα;

«Αυτό, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Αν θυμάσαι και όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, μόλις ήρθε ο κόουτς Γιαννάκης είχε μειωθεί ο χρόνος μου και στο τέλος έφυγα κιόλας. Αυτό σημαίνει ότι δεν με πίστευε και αυτό έκανε και στην εθνική ομάδα, δεν με καλούσε. Όλα αυτά είναι αποδεκτά, δεν υπάρχει κάτι. Απλά, αποδεκτό».

-ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Μπιλμπάο. Ποια είναι η ομάδα της καρδιάς σου;

«Ο ΠΑΟΚ. Αυτά τα έχουμε πει. Δεν αλλάζουν αυτά. Από εκεί και πέρα όταν αλλάζω ομάδα, είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα που αγωνίζομαι, προσπαθώ να τα δίνω όλα στην καινούργια μου ομάδα, να δίνω το εκατό τοις εκατό και προσπαθώ να αισθανθώ, όπως αισθανόμουν πριν από μερικά χρόνια όταν έπαιζα στον ΠΑΟΚ. Έτσι, πιστεύω ότι φέτος θα πάει πάρα πολύ καλά η χρονιά. Έχω αυτή τη διαίσθηση».

-Σε έχει ενοχλήσει, αλλά και προβληματίσει, το γεγονός ότι μετά από μία εκπληκτική χρονιά με την Ομπραντόιρο, δεν σου έκανε πρόταση κανένας ελληνικός σύλλογος;

«Δεν ξέρω γιατί έχει γίνει αυτό. Δεν είχα, όντως δεν είχα, καμία πρόταση. Τι να πω; Μάλλον με πιστεύουν περισσότερο στο εξωτερικό, στην Ισπανία, παρά στην Ελλάδα».

-Πώς ήταν το ξεκίνημα της συνεργασίας σου με τον Φώτη Κατσικάρη και πώς φαντάζεσαι τη συνέχεια;

«Τα πράγματα έχουν ξεκινήσει πάρα πολύ καλά, εδώ, στη Μπιλμπάο. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, κάνουμε καλή και πάρα πολύ δυνατή προπόνηση. Γενικότερα ο κόουτς ζητάει τη λεπτομέρεια στην προπόνηση και στα συστήματά του, πολύ πιεστική άμυνα. Όλα τα παιδιά δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και από ό,τι μας έχει πει, είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με όλους μας.

Νομίζω ότι υπάρχει χημεία, γιατί το παιχνίδι του βασίζεται και στην άμυνα, αλλά και πολύ στο transition παιχνίδι και στο σουτ, που γενικότερα αυτό είναι και το παιχνίδι μου. Πιστεύω ότι σε αυτά κολλάμε. Μου ζητάει πάρα πολλά πράγματα επίσης στην άμυνα, προσπαθώ να κάνω αυτά που θέλει. Σίγουρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν είμαι στο εκατό τοις εκατό, αλλά προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά».

-Είναι θετικό ή αρνητικό για σένα, που τα ηνία της ομάδας έχει αναλάβει Έλληνας προπονητής;

«Είναι πάντα θετικό αυτό, αλλά δεν σημαίνει και κάτι. Δεν σημαίνει, δηλαδή, ότι επειδή έχεις Έλληνα προπονητή θα έχεις ασυλία, να παίζεις πολύ χρόνο, να παίρνεις σουτ και όλα αυτά. Ο καθένας από εμάς έχει το ρόλο του, όπως μας το εξήγησε από την αρχή. Εμείς το αποδεχτήκαμε και γι΄ αυτό είμαστε όλοι εδώ, για να δουλέψουμε και μέσα από την ομάδα να αναδειχτούμε όλοι μαζί».
http://www.gazzetta.gr/basket/basket-na ... E%B1%C2%BB
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Παραίτηση-βόμβα από Μπαρτζώκα!

Μια ημέρα μετά το «καμπανάκι» που ήχησε μέσα από το Basketnet.gr όπου κάναμε λόγο για λύσεις που πρέπει να βρεθούν στο οικονομικό για το Μαρούσι πριν έλθουν οι αποχωρήσεις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπέβαλλε την παραίτηση του!
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του προπονητή του Αμαρουσίου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο 45χονος τεχνικός πρώτα ενημέρωσε τους παίκτες και μετά την προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ. Η δήλωσή του ήταν λακωνική αλλά έμοιαζε με μήνυμα για πολλούς αποδέκτες. «Μακάρι η απόφαση μου να ευαισθητοποιήσει αυτούς που ενδιαφέρονται αλλά και αυτούς που... λένε ότι ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας».
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... roysi.html
Trikaliotis

Δημοσίευση από Trikaliotis »

Πανελλήνιος... Λάρισας!

Σε προχωρημένες επαφές με το Δήμο Λάρισας και επιχειρηματικούς παράγοντες της πόλης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πανελλήνιος ώστε να μεταφέρει εκεί την έδρα του τη νέα χρονιά! Δεν θα πρόκειται περί συγχώνευσης, αλλά για απλή μετακόμιση.

Το θολό τοπίο γύρω από τον Πανελλήνιο, που είναι η μοναδική ομάδα της Α1 η οποία δεν έχει δώσει... σημεία ζωής όλο το καλοκαίρι, αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μίνως Κυριακού έχει ανάψει το πράσινο φως και έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με το Δήμο Λάρισας ώστε να μετακομίσει η ομάδα εκεί αυτή τη σεζόν.

Η ρήξη στις σχέσεις του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη και η συνεπαγόμενη αυτής αδυναμία χρήσης του κλειστού της Κυψέλης, σε συνδυασμό με το ότι η Λάρισα προσφέρει πιο ελκυστικές προοπτικές (πιο πολύς κόσμος που μπορεί να αγκαλιάσει την ομάδα, δεδομένου ότι η πόλη δεν θα εκπροσωπηθεί φέτος στην Α1, αλλά και η ύπαρξη ανθρώπων που μπορούν να συνδράμουν οικονομικά) οδήγησαν τον Κυριακού και τους συνεργάτες του σε αυτή τη στροφή.

Οι επαφές φαίνεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν γίνονται μόνο με τον Δήμο, αλλά, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και με τον επιχειρηματία Γιώργο Μαλάκο, ο οποίος μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν ιδιοκτήτης της Ολύμπιας Λάρισας. Οι συζητήσεις γίνονται στη λογική να έχει ο Μαλάκος έναν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα, αφού τη συνδράμει οικονομικά.

Με τα χρήματα που θα βάλει αυτός, ο Κυριακού, που σε αυτή την περίπτωση δεν θα κουβαλήσει όλο το βάρος στις πλάτες του, και τα πάγια έσοδα (από τηλεόραση, ΟΠΑΠ και δύο συμβάσεις χορηγιών που ισχύουν από πέρυσι) υπολογίζουν στον Πανελλήνιο ότι θα καταρτίσουν ένα αξιοπρεπέστατο μπάτζετ. Όχι βέβαια στα περσινά επίπεδα, αλλά ικανό να φτιαχτεί μια καλή ομάδα.

Επισήμως τηρείται σιγή ιχθύος, ωστόσο οι ενδείξεις ότι το εγχείρημα προχωρά είναι σοβαρές. Κατ' αρχάς ο Πανελλήνιος όχι μόνο έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά έχει πληρώσει και το παράβολο συμμετοχής στο Eurocup, κάτι που κατ' αρχάς σημαίνει ότι... δεν διαλύεται. Από εκεί και πέρα παίκτες όπως ο Παπαμακάριος και ο Χαραλαμπίδης, που θα μπορούσαν να είχαν κλείσει αλλού, δεν το έχουν κάνει, προφανώς διότι περιμένουν κάτι από τον Πανελλήνιο. Σε κάθε περίπτωση πολύ σύντομα θα δρομολογηθούν οι οριστικές εξελίξεις, άλλωστε χρονικά περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις δεν υπάρχουν πια.

http://sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A ... 14809.html

Φήμες που αναφέρουν ότι ο Μίνωας Κυριακού έλαβε οικονομικές εγγυήσεις από τον Κostaff, έτσι ώστε ο δεύτερος να έχει και φέτος την ευκαιρία να δεί από κοντά για μια έστω φορά την αγαπημένη του ομάδα, ελέγχονται ως ανακριβείς..! :lol:
Trikaliotis

Δημοσίευση από Trikaliotis »

palok έγραψε:«Κόλλησαν» στις εγγυήσεις με Καρύδα!

Ο Σάκης Καρύδας έφτασε μια ανάσα από την ΑΕΚ, αλλά τελικά οι εγγυήσεις χάλασαν (προς το παρόν) την μεταγραφή του! Ο παίκτης μίλησε με τον Χρήστο Παπαδημητρίου, αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε συμφωνία, αφού ο Καρύδας ζήτησε εγγυήσεις για τα 35.000 ευρώ που είναι να πάρει.
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... s-aek.html
Εμείς δε μπορούμε πια να τα δώσουμε αυτά τα 35 χιλιάρικα και να φέρουμε το πουλέν του Palok Θεσσαλονίκη? Είναι πιστεύω καλύτερος στον οργανωτικό τομέα από τον Παπανικολόπουλο, είναι καθαρόαιμος άσσος και για 3ο πόιντ-γκαρντ μαζί με Αποστολίδη θα είναι μια χαρά!
Άβαταρ μέλους
D.A.A.T.

Δημοσίευση από D.A.A.T. »

Χμμμ....Ο Καρυδας ειναι κλασσικη περιπτωση αδικημενου ελληνα παικτη..Για τριτος δεν ειναι ασχημος..Φυσικα αν διαλυθει και το Μαρουσι και ο τριτος απο εκει ειναι καλη περιπτωση..Και εκεινος κλασικη περιπτωση παικτη της Θεσσαλονικης που κοιμομαστε και ξαφνικα παει στην Αθηνα..Μετα αναρωτιομαστε ποιος ειναι αυτος και μετα τραβαμε τα μαλλια μας...

Παντως ολες οι ομαδες της Α1 εχουν σοβαρα προβληματα...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

κάποιον εξ αυτών με 35-40, θα τονε πάρουμε, δεν μπορεί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”