7. Nabil El Zhar

Άβαταρ μέλους
Sera4

Re: Nabil El Zhar

Δημοσίευση από Sera4 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
niko70

Δημοσίευση από niko70 »

Θεός.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Τέσσερις ημέρες μετά τα 24α γενέθλιά του, ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ συμφώνησε να μετακομίσει από το Λίβερπουλ στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και να ενισχύσει τη «γραμμή κρούσης» του «δικεφάλου».

Γεννήθηκε στη Γαλλία στις 27 Αυγούστου 1986 από Μαροκινούς γονείς και γρήγορα τον… κέρδισε το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία δέκα ετών εντάχθηκε στην ακαδημία της ΟΑΚ Αλές, στην οποία έμεινε ως το 1999. Τότε πήγε στη Νιμ Ολυμπίκ και το 2004 έκανε το άλμα για τη Σεντ Ετιέν.

«Έλαμψε» στο Παγκόσμιο Νέων

Την ίδια εποχή κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου κάτω των 20 ετών. Αν και είχε γεννηθεί στη Γαλλία και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνείς αγώνες με την Εθνική κάτω των 18 ετών, αποφάσισε να παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας των γονιών του. «Έλαμψε» στο Πρωτάθλημα Νέων του 2005 και ήταν από τους βασικούς λόγους που το Μαρόκο έφτασε ως τους τέσσερις της διοργάνωσης. Πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος παίκτης στο τουρνουά με σημαντική συμβολή στην πρόκριση επί της Ιταλίας στα προημιτελικά καθώς σκόραρε στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου (2-2) αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι.

Τον επέλεξε ο Μπενίτεθ

Ο Ελ Ζαρ συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και τον Οκτώβριο του 2006 αποχαιρέτησε τη Γαλλία για να πάει στη Λίβερπουλ καθώς αποτελούσε επιλογή του προπονητή Ράφα Μπενίτεθ. Πάντως, η μεταγραφή προκάλεσε τη σύγκρουση των δύο ομάδων. Ο Ελ Ζαρ πίστευε ότι ήταν ελεύθερος, όμως η Σεντ Ετιέν προσέφυγε στη ΦΙΦΑ ζητώντας αποζημίωση από τη Λίβερπουλ. Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις του παίκτη με τη γαλλική ομάδα είχαν διαταραχθεί και νωρίτερα. Εκείνο το καλοκαίρι, η Σεντ Ετιέν του κατέθεσε πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο ενός έτους αλλά ο Μαροκινός την απέρριψε. Έκρινε ότι το καλύτερο για εκείνον ήταν να φύγει από τη Γαλλία και να παίξει στη Λίβερπουλ, που τον απέκτησε τελικά αντί 200.000 λιρών. Δεν μπορούσε, άλλωστε, να υπογράψει σε γαλλικό σύλλογο λόγω των κανονισμών στη χώρα.

«Θέλω να φτιάξω το όνομά μου»

«Προτίμησα να φτιάξω τις βαλίτσες μου και να πάω κάπου που νομίζω ότι έχω μέλλον, δηλαδή στη Λίβερπουλ. Είναι μεγάλη ομάδα αλλά πιστεύω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Θέλω να φτιάξω το όνομά μου εκεί και σκοπός μου είναι να παίξω στην πρώτη ομάδα».

Αρχικά, αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα των «ρεντς» κάνοντας ντεμπούτο στις 3 του μηνός απέναντι στη Νιούκαστλ. Μία εβδομάδα μετά, πέτυχε το πρώτο του τέρμα –με πέναλτι- στο ντέρμπι (των «δεύτερων» ομάδων) με την Έβερτον.

Στα τέλη του επόμενου Νοέμβρη, συγκεκριμένα στις 29, ο Μπενίτεθ τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Πόρτσμουθ. Έπαιξε στα είκοσι τελευταία λεπτά στη θέση του Λουίς Γκαρσία. Στο τέλος της ίδιας σεζόν αγωνίστηκε σε δύο ακόμη ματς απέναντι στην Πόρτσμουθ και πάλι και στη Φούλαμ.

Ντεμπούτο και γκολ!

Στις 31 Οκτωβρίου του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στον αγώνα του Κάρλινγκ Καπ απέναντι στην Κάρντιφ και μάλιστα τη συνδύασε με την επίτευξη ενός πολύ ωραίου τέρματος βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει 2-1 και να προκριθεί. Μετά το τέλος του αγώνα ένιωθε ευτυχισμένος για το γεγονός ότι σκόραρε αλλά οι δηλώσεις που έκανε, κατέδειξαν ότι πρόκειται για συγκροτημένο άτομο, «προσγειωμένο» στην πραγματικότητα:

«Ήταν όνειρο για μένα να σκοράρω με τη Λίβερπουλ. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω το πώς νιώθω. Πρέπει να ξεχάσεις όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα με τα οποία αγωνίζεσαι και να δείξεις σε όλους τι μπορείς να προσφέρεις. Αλλά τώρα πρέπει να προσπαθήσω να κρατηθώ σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να σηκωθώ το πρωί, να πάω στην προπόνηση και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να αποδείξω στον προπονητή ότι μπορώ να παίξω στο Πρωτάθλημα. Οφείλω να συνεχίσω να εργάζομαι για να μπορέσω να παίξω σε αυτήν την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

«Παίζω και… αμυντικός!»

Παράλληλα, φανέρωσε ότι έχει μεγάλη όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο λέγοντας: «Είναι καλύτερα να παίζω στη δεξιά πλευρά γιατί έχω δεξί πόδι αλλά νιώθω εντάξει και στα αριστερά αλλά και μπροστά στην επίθεση. Θα έπαιζα ακόμη και ως αμυντικός αυτή τη στιγμή αν είναι να αγωνιστώ»!

Έπαιξε –για μισή ώρα, ως αλλαγή του Αλόνσο- και στον αγώνα της επόμενης φάσης του Κάρλινγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι. Παρά το γεγονός ότι όλη εκείνη τη σεζόν συμμετείχε σε μόλις ένα ακόμη παιχνίδι (με τη Λούτον για το Κύπελλο), εντούτοις κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών του Μαρόκου και μάλιστα σκόραρε στο ντεμπούτο του απέναντι στο Βέλγιο (4-1, στις 26 Μαρτίου 2008).

Γεύση από Τσάμπιονς Λιγκ

Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ, καθώς προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε και στο Τσάμπιονς Λιγκ, στα δύο παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης. Ο Μπενίτεθ πίστεψε πολύ στον Μαροκινό και εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και να σταθεί στη Λίβερπουλ. Για το λόγο αυτό, τον Ιούλιο του 2009 του πρόσφερε νέο διετές συμβόλαιο και τον κράτησε στο Άνφιλντ.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά ήταν απογοητευτική. Είχε μόλις επτά συμμετοχές, εκ των οποίων οι τέσσερις στο Γιουρόπα Λιγκ (ελάχιστα, όμως, ήταν τα λεπτά που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο) και τρεις στο Πρωτάθλημα. Μετά την αποχώρηση του Μπενίτεθ το καλοκαίρι, οι πιθανότητες να συνεχίσει στην ομάδα ήταν ελάχιστες. Και εκεί ήρθε ο ΠΑΟΚ…

Τέλος, οι συμμετοχές του με την Εθνική Μαρόκου έχουν φτάσει στις οκτώ με δύο τέρματα να καταγράφονται στο ενεργητικό του.

Σπορτντόγκι
Άβαταρ μέλους
PARASANDALOS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PARASANDALOS »

σαν να λεει τοσο καβλωμενος που ειμαι παιζω παντου αρκει να ειμαι βασικος....

αριστερα τον βλεπω!!!!
Άβαταρ μέλους
pagotatzis

Δημοσίευση από pagotatzis »

γνωρίζει κανεις πιο νούμερο φανέλας θα πάρει?
το 10?
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

στην παρουσιαση θα δουμε.. 8-)
Boksic4

Δημοσίευση από Boksic4 »

pagotatzis έγραψε:γνωρίζει κανεις πιο νούμερο φανέλας θα πάρει?
το 10?
φιλε παγοτατζη για Ελλαδα μπορει να παρει το 10, αλλα νομιζω για ουεφα δεν γινεται γιατι ειχε δηλωθει ο Σορλεν, και πρεπει να παιξει με αλλον αριθμο.
ετσι γινοταν δηλαδη παλια τωρα δεν ξερω
Άβαταρ μέλους
Billy4

Δημοσίευση από Billy4 »

Καλως ήρθες, δουλειά, υπομονή και μακριά από τραυματισμούς. Ανυπομονώ να σε δώ στο γήπεδο για να δω τι αξίζεις για τον ΠΑΟΚ μας. Καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
Lord

Δημοσίευση από Lord »

Έμαθε κανείς πότε φτάνει?? :pano:
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

ΟΚ. Αυτήν την συνέντευξη την έδωσε πριν 4 χρόνια. Θα πρέπει να ήπιε ένα καράβι βιάγκρα για να έχει την ίδια γκάβλα.
Και αυτοί στην σπορντογκ, αύριο θα μας βάλουν την συνέντευξη που έδωσε όταν πήγε στην ακαδημία της ΟΑΚ Αλές, το εξηντατέσσερο.
Ανακύκλωση ...
Άβαταρ μέλους
paokfan13

Δημοσίευση από paokfan13 »

Μόνο το γεγονός πως εχει παίξει αρκετά ματς σε μια απο τις μεγαλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λίγκ είναι μια εγγύηση.
Μπορεί να βοηθήσει και στα δύο άκρα του κέντρου αλλά και στη θέση του Ίβιτς ο οποίος σίγουρα θα κουραστεί αρκετά φέτος. Μακάρι να τα πάει καλά και να μην γίνει ο νέος Μούν.
Άβαταρ μέλους
Fear of the dark

Δημοσίευση από Fear of the dark »

το 10?
Δεν ξέρω αν γίνεται.
Το 10 το είχαμε δηλώσει στην uefa για τον Sorlin.
Mάλλον για το 7 τον κόβω.
Άβαταρ μέλους
pagotatzis

Δημοσίευση από pagotatzis »

Boksic4 έγραψε:
το 10?
φιλε παγοτατζη για Ελλαδα μπορει να παρει το 10, αλλα νομιζω για ουεφα δεν γινεται γιατι ειχε δηλωθει ο Σορλεν, και πρεπει να παιξει με αλλον αριθμο.
ετσι γινοταν δηλαδη παλια τωρα δεν ξερω
νομίζω θα υπάρξει νέα λίστα με παίχτες για το europa leagua. είναι για όλες τις ομάδες!
αυτό λοιπόν δεν θα είναι εμπόδιο για να πάρει το 10.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

Lord_GayrosSlayer έγραψε:Έμαθε κανείς πότε φτάνει?? :pano:
μετα τους αγωνες με την εθνικη... :ugeek:
Άβαταρ μέλους
PaOkArAsIrAkLiO

Δημοσίευση από PaOkArAsIrAkLiO »

Εγω το κοβω να αποκτα και ο Ελ Ζαρ τριψηφιο αριθμο σελιδων μεσα στο Σεπτεμβρη.Α ρε Σναουτσνερ ο μονος με διψηφιες σελιδες θα μεινεις!!! :D :D

Μακρια απο το 7!!! Το 7 να το δωσει ο Ζαγορακης σε κανα Ελληνα!!! Ζαγορ δωσε το στον Κλαους!!!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Παίχτες ομάδας”