MundoBasket 2010

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ...
Άβαταρ μέλους
DC
Δημοσιεύσεις: 7286
Εγγραφή: Τρί 16 Φεβ 2010, 18:29
Τοποθεσία: Παραπλεύρως του Ναού

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από DC »

Μετά Χριστόν προφήτης δεν είμαι, απλά θέλω να ρωτήσω τους περισσότερο μπασκετικούς: στην χθεσινή (αλλά και όλου του τουρνουά) Εθνική, δεν χωρούσε ο Βασιλειάδης;
ΟΚ, το παιδί δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός μας, αλλά το συγκεκριμένο μπάσκετ που βλέπω να παίζει η Εθνική, με πολλές προσπάθειες από τα 6.25 και κυρίως με τα άθλια ποσοστά μας (10 στα 33 εχθές δηλ. 30% και συνολικά μέχρι τώρα 34 στα 102, δηλ. 33%), πιστεύω ότι χωρούσε.

Edit: τα 102 σου 3π που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, είναι μακράν τα περισσότερα του τουρνουά. Οι 2οι (Ν.Ζηλανδία και Ιορδανία ....) έχουν από 82.
Άβαταρ μέλους
Makis4444
Δημοσιεύσεις: 1927
Εγγραφή: Τετ 03 Φεβ 2010, 13:02

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από Makis4444 »

Δυστυχως,η ομαδα δεν ειναι στο επιπεδο των προηγουμενων διοργανωσεων........Εξαιρετικος ο Μπουρουσης.....Καταπληκτικη η εμφανιση του Ιλιασοβα με τελεια ποσοστα ευστοχιας.......Μου αρεσε η διαιτησια που αφηνε το παιχνιδι χωρις να σφυριζει εκνευριστικα ολη την ωρα......
Άβαταρ μέλους
Rizla
Δημοσιεύσεις: 6201
Εγγραφή: Δευ 07 Ιούλ 2008, 18:18

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από Rizla »

Eιχα πολυ καιρο να δω να παρουσιαζουμε μια τοσο αθλια εικονα στο μπασκετ.
Μου θυμισε την εποχη της εθνικης στο ποδοσφαιρο πριν τον Οτο...
Μακαρι η εικονα μας να αλλαξει...
Άβαταρ μέλους
thrix
Δημοσιεύσεις: 1311
Εγγραφή: Τρί 05 Αύγ 2008, 13:16

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από thrix »

Ο Βασιλειάδης χωρούσε άνετα αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Ακόμα κι αυτός αν έπαιζε πάλι θα χάναμε. Δεν είναι τα ποσοστά μας στο 3ποντο το πρόβλημα αλλά ο απόλυτος αριθμός τους. Ένα παιχνίδι με 3ποντα μπορεί να το κερδίσεις, ένα ολόκληρο τουρνουά ή ένα πρωτάθλημα όμως ποτέ. Τουλάχιστον όχι εμείς. Δεν το έχουμε το 3ποντο ως βασικό όπλο στη μπασκετική μας φιλοσοφία, δεν το μάθαμε ποτέ και δεν μπορέι αυτό να αλλάξει ούτε και πρέπει κατά τη γνώμη μου. Κάναμε τους Τουρκους θεούς. Νταξ τους πήγανε τα σουτ αλλά και αυτοί αν συνεχίσουν έτσι δεν θα πάνε μακρυα. Δεν είναι καλύτεροι σα μονάδες από εμάς εκτός του Ιλιασόβα που τον θεωρώ έναν απο τους κορυφαίους ευρωπαίους (παρόλο που είναι ουζμπέκος). Μας νίκησαν με παίκτες στο 1-2 όπως αρσλαν και τουντσερι έλεος. Αυτοί μέχρι πανιώνιο φτάνουν.
Το κλειδί είναι να ξαναρχίσουμε να παίζουμε την άμυνα που μπορούμε, αν το κάνουμε θα άλλάξει η εικόνα, αν συνεχίσουμε τα μπαμ μπουμ και το μυαλό μόνο στην επίθεση το μπουλο.

Επίσης θεωρώ μεγάλη μαλακία και τελείως υποτιμητικό να διαλέξουμε αντίπαλο. Αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να τους παίξεις όλους στα ίσια αλλιώς άστο. Αυτή η ομάδα μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε αν στηθεί σωστά στο γήπεδο. Αλλά...
Δεν είναι για πέταμα αυτή η ομάδα, από τους 12 παίχτες οι 10 θα είχαν θέση σε οποιαδήποτε άλλη εθνική του τουρνουά. Ακόμα και στην Αμερική όπως είναι τώρα. Ποιος δεν θα ήθελε στην ομάδα του τον Μπουρούση τον Σαπανούλη, Διαμαντήδη κλπ
Γιόνας ξύπνα ρεεεεεεεεεεεεε, που νομίζεις ότι ήρθες, μικραίνεις την ομάδα μ' αυτά που κάνεις. Κάνε πέρα να κάνει κουμάντο ο Σφαιρόπουλος.
Έλληνας προπονητής στην Εθνική τώρα κι ας είναι και ο γιαννάκης που μου ανακατεύει τ' άντερα.
kk74
Δημοσιεύσεις: 245
Εγγραφή: Τρί 19 Ιαν 2010, 19:09

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από kk74 »

οχι!οχι ο γιαννακης !!!!ενας αλλος οποιος να ειναι !!!οχι ο γιαννακης!!!
kk74
Δημοσιεύσεις: 245
Εγγραφή: Τρί 19 Ιαν 2010, 19:09

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από kk74 »

εχουμε παικτες με μεγαλη εμπειρια και μεγαλη προσωπικοτητα αλλα δεν εχουμε εναν που θα καθαριζει εκτος συστηματος!να τα παρει και να αρχισει να βαζει !δεν πρεπει να βαλουμε με τιποτε τον σπανουλη σε αυτο το ρολο.ειναι καλος στα πλαισια του συστηματος και οταν βγαινει απο αυτο κανει συνεχως λαθη .επισης νομιζω πως αυτη η συνηθεια του σπλιτ απο το διαμαντιδη κυριως ,ειναι παιδικο συστημα και εχει καψει τον παικτη.τον βλεπω και τον χαιρομαι οταν κανει τις σταυρωτες του τριπλες και να αδειαζει ολη την αμυνα μα μολις φτανει μπροστα στο καλαθι την βγαζει εξω!ε!μια ,δυο τρεις και θα το παρουν χαμπαρι.ο τυπος μπορει να βαζει 20 ποντους σε καθε αγωνα και τον εχουν κανει σερβιτορο στον σπανουλη στον μπουρουση κλπ.η τον κρατουν στο 3ποντο να σουταρει αβερτα.αν ο διαμαντιδης αποφασισει να παιξει με την δυνατοτητα που εχει θα βρουμε αυτον που θα κουβαλησει την ομαδα στα δυσκολα.δεν ειναι ομως αυτος ο παικτης ο σπανουλης και δεν ειναι ο ρολος του μπουρουση να σουταρει 5-6 τριποντα στον αγωνα.
Άβαταρ μέλους
palok
Δημοσιεύσεις: 10937
Εγγραφή: Τρί 18 Νοέμ 2008, 19:19
Τοποθεσία: Holargos

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από palok »

πάντως πρέπει να δώσουμε ένα σημαντικό ελαφρυντικό στην ομάδα (που έχει αποδείξει τα τελευταία 20 χρόνια οτι δεν μπορεί να νικήσει σχεδόν ποτέ εύκολα ισοδύναμο αντίπαλο): το να σε παίζουν μία καλή ζώνη (σε διαφορες μορφές 2-3, 3-2, 1-3-1, match up κλπ.) θέλει ένα τρομερό επίπεδο Mentality και συνεχούς δουλειάς και προπόνησης για να δουλευτούν καλά οι περιστροφές, τα overloads ώστε να βγαίνει το ελεύθερο σουτ στην weak side. το κακό με τη ζώνη είναι οτι ενώ πρέπει να ανέβεις -για να την εξουδετερώσεις- σε επίπεδο 100 % αυτοσυγκέντρωσης, σε κάνει μαλθακό και σου χαλάει τη σκέψη. και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην παίζεις και άμυνα (πόσες φορές έχει δει κανείς μία ομάδα, που την παίζουν ζώνη, να παίζei η ίδια άμυνα man to man και να τρέχει στον αιφνιδιασμό - ενώ αυτό ξέρει οτι πρέπει να κάνει). κατά τα άλλα ποτέ μου δεν είχα δε υψηλό μπασκετικό επίπεδο την εθνική ούτε το σύνολο των παικτών της, οπότε...
Άβαταρ μέλους
Kolokotronis_4
Δημοσιεύσεις: 4365
Εγγραφή: Δευ 06 Οκτ 2008, 22:50
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ασπρόμαυρη πόλη
Επικοινωνία:

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από Kolokotronis_4 »

Μάγκες δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά η εθνική έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια κλειστό κλάμπ.
Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες βεντέτες και η θεοποίηση παιχτών, π.χ. διαμαντίδης.

Δεν λέω να βάλει βασιλειάδη ή όποιοδήποτε άλλο ΠΑΟΚτσάκι ή βορειοελλαδίτη, δεν είναι το θέμα μου αυτό.
Η ομάδα αυτή έχει κλείσει τον κύκλο της και είναι ιδιαίτερα καλομαθημένη και υπερεκτιμημένη.
Υπάρχουν πολλά άλλα καλά ελληνάκια ακόμα και από Α2. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω αυτήν την εθνική κωμωδία γαβροβάζελου.
Κάποιοι πάνε να τα ρίξουνε στον καζλάουσκας! Λες και αυτός φταίει όταν μόνος ο φωτσής αστοχεί επανειλημμένα από το τρίποντο.

Κωμική ομάδα, καλομαθημένων μπούληδων.
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από teod1980 »

Ο ''Μπάτμαν'' και κλάιν μάιν είναι ο Σεϊταρίδης του μπάσκετ...
Καλή αρχή και από εκεί και πέρα σκ@τ@....
Άβαταρ μέλους
DC
Δημοσιεύσεις: 7286
Εγγραφή: Τρί 16 Φεβ 2010, 18:29
Τοποθεσία: Παραπλεύρως του Ναού

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από DC »

Τώρα μόλις άνοιξα TV.
Γιατί φοράει πένθος η Εθνική μας;
Άβαταρ μέλους
sunnyblack
Δημοσιεύσεις: 445
Εγγραφή: Σάβ 30 Αύγ 2008, 17:38
Τοποθεσία: Η χώρα του ποτέ

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από sunnyblack »

Απεβίωσε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. Μιαούλης Ανδρέας
Άβαταρ μέλους
kostasff
Δημοσιεύσεις: 4330
Εγγραφή: Κυρ 06 Ιαν 2008, 17:30

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από kostasff »

Το ξέσπασμα του Γιόνας

Ξέσπασε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά την εύκολη νίκη της Ελλάδας επί της Ακτής. Είπε ότι δεν διαλέγει αντίπαλο και... απαίτησε να μείνει εκτός Εθνικής η διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού
ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ

Πρώτα απ' όλα ξεκαθάρισε ότι η Εθνική Ομάδα θα κυνηγήσει οπωσδήποτε τη νίκη, απέναντι στην Ρωσία και στη συνέχεια ο Γιόνας Καζλάουσκας ξέσπασε, ζητώντας από τους εκπροσώπους του Τύπου να αφήσουν κατά μέρος την "διαμάχη" Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και να αφήσουν την Εθνική Ομάδα να ηρεμήσει.

"Εδώ έκαναν εκεχειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορείτε να τα βρείτε για χάρη της Εθνικής" είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που πάνω απ' όλα θέλει να κρατήσει όσο το δυνατόν καλύτερη την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα.

Πάντως, διαφωνίες ανάμεσα σε παίκτες δεν έχουν προκύψει. Ίσως, ο Γιόνας να εννοεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που γενικώς επηρεάζει. Ήθελε, πάντως, να το πει και το' πε.

"Μετά τα πρώτα λεπτά, παίξαμε καλά στην άμυνα και την επίθεση. Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών μου. Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο" σχολίασε για τον αγώνα με την Ακτή, αναλύοντας το σκεπτικό του για το επόμενο ματς. Το τελευταίο της πρώτης φάσης κόντρα στη Ρωσία.

"Είναι δύσκολο να μαντέψουμε ποιον αντίπαλο θα βρούμε στους 16. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάζουμε να κάνουμε υπολογισμούς, αλλά να πάμε για τη νίκη, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε τη συγκέντρωση και το ρυθμό μας, κάτι που μπορεί να αποβεί σε βάρος μας. Ξοδέψαμε πολλή ενέργεια και στον χθεσινό αγώνα παίξαμε καλά σε κάποια διαστήματα και άσχημα σε κάποια άλλα. Πιστεύω πως φέτος είμαστε δυνατοί και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Δεν πρέπει να βλέπουμε ποιος αντίπαλος είναι δυνατός και ποιος λιγότερος δυνατός"

Ο Κώστας Καϊμακόγλου είπε με τη σειρά του:"Μετά από ένα σημαντικό ματς που χάσαμε, συζητήσαμε μεταξύ μας και είπαμε ότι η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, είχαμε ενέργεια για 40 λεπτά, παίξαμε καλή άμυνα και τώρα έχουμε έναν αγώνα με τη Ρωσία, όπου πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νίκη".

Ο προπονητής της Ακτής Ραντοάλντ Ντεσαρζέν είπε: "Παρότι προηγηθήκαμε με 7-0 η Ελλάδα δεν πανικοβλήθηκε. Είναι τόσο συμπαγής ομάδα, με πολλή εμπειρία να διαχειρίζεται σωστά αυτές τις καταστάσεις. Κάθε φορά που έκαναν ένα σερί σε βάρος μας δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Αυτές οι χώρες, αυτές οι ομάδες με τόσο μεγάλη παράδοση, πρέπει να αποτελούν πρότυπο για μας. Έχουν ξοδέψει χρόνο και χρήμα γι’ αυτό. Η Ελλάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη μετά τη χθεσινή της ήττα"

"Είναι απλά τα πράγματα. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλύτερη ομάδα. Μας έλειψε αυτοσυγκέντρωση και γι’ αυτό χάσαμε νωρίς την επαφή μας με το σκορ" ήταν το σχόλιο του Στεφάν Κανοτέ
http://sport24.gr/Basket/Mundobasket/Mu ... 02416.html
Άβαταρ μέλους
Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag.
Δημοσιεύσεις: 637
Εγγραφή: Παρ 21 Μάιος 2010, 22:04

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από Ακης_ΠΑΟΚ_Champ.Leag. »

Link για τον αγώνα με την Ρωσία; έχει κάποιος την καλοσύνη;
Άβαταρ μέλους
DC
Δημοσιεύσεις: 7286
Εγγραφή: Τρί 16 Φεβ 2010, 18:29
Τοποθεσία: Παραπλεύρως του Ναού

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από DC »

Άβαταρ μέλους
PaOkArAsIrAkLiO
Δημοσιεύσεις: 2003
Εγγραφή: Σάβ 23 Ιαν 2010, 18:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: MundoBasket 2010- Πάμε να πάρουμε την Πόλη

Δημοσίευση από PaOkArAsIrAkLiO »

Ζητωωωωωωωω, χασαμεεεεεεεεε!!! :opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Τωρα αν ειμαστε τοσο ατυχοι που να κερδισει η Ν. Ζηλανδια με 13 ποντους διαφορα και να ριξει πανω μας την Ισπανια...το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον!! :)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα μπάσκετ”